Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμεις και η "κορη" μας η Juno

mmdad

Recommended Posts

Ειδα προσφατα την ταινια και αναφερθηκε και σε ενα αλλο topic οποτε αρχισα να σκεφτομαι τι θα εκανα αν...

Με λιγα λογια η Juno ειναι μια 16αχρονη μαθητρια η οποια μενει εγκυος απο ενα συμμαθητη της. Αποφασιζει να γεννησει το μωρο και να το δωσει για ιυοθεσια. Ο νεαρος διχνει να ειναι τελειως αβουλος και αμετοχος (το σεξ διχνει να ηταν πρωτοβουλια της Juno) φαινεται ομως να εχει αισθηματα για την κοπελα. Η μαμα του δεν την συμπαθει. Ο πατερας και η μητρια της Juno δειχνουν φοβερη κατανοηση και ενδιαφερον.

Μια και εχω αγορια φανταζομαι οτι η πρωτη μου σκεψη θα ηταν οτι η μικρη θελει να τυλιξει το γιο μου (το κελεπουρι). Απο την αλλη του παιδιου μου το παιδι δεν ειναι δυο φορες παιδι μου? Φανταζομαι θα ηθελα να το ζω. Βεβαια εχοντας αγορια η υγεια των παιδιων μου δεν κινδυνευει απο μια εγκυμοσυνη και μια γεννα.. Επισης θα ηθελα και τα παιδια μου και η Juno να συνεχισουν τις σπουδες τους. Αν ομως αναλαβαινα την ευθυνη για κατι τοσο σοβαρο μηπως τελικα το θεωρουσαν σαν ευκολη λυση οτι ενταξυ οτι και να θα το αναλαβει η μαμα???

Εσεις τι θα κανατε αν υπηρχε ενα εγγονακι απο τοσο ανηλικους γονεις???

Διαφημίσεις

Χωρις δευτερη σκεψη και πολλα πολλα, θα παθαινα τετραπλα εγκεφαλικα θα την συζυτουσα να δω τι και πως και αν αποφασιζε να το κρατησει θα την βοηθουσα οσο μπορουσα ΧΩΡΙΣ ομως να το αναλαβω εξ ολοκληρου. Θα ημουν εκει ομως οποια η αποφαση της.

Τα εγκεφαλικα εγκεφαλικα ομως ετσι?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

αχ!παναγια μου σαν να επεσε πετρα στο στομαχι μου ενιωσα!!χαχαχα!!!:-D:mrgreen:

πιστευω πως δεν θα ηθελα να το ριξει,κ οσο μπορουσα θα το συζητουσα μαζι της,ισως να προσπαθουσα κ να την αποτρεψω απο μια τετοια πραξη!ισως....!

κ πιστευω οτι θα μπορουσα να αναλαβω το εγγονακι μου κ να βοηθησω την κορη μου μεχρι να μπορεσει να σταθει στα ποδια της!κ να κανω οτι καλυτερο μπορω για να μην πελαγωσει κ σιγα-σιγα να παρει τις ευθυνες που χρειαζεται!!

τωρα βεβαια σκεψεις ειναι αυτες!!τοτε μπορει να εχω αλλαξει μυαλα!!αλλα ενα σοκ θα το παθω!!χιχι!!!:mrgreen:

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Τώρα, που δεν έχω ακόμη παιδάκι, θα σου έλεγα πως θα το αναλάμβανα εξ ολοκλήρου.. Τώρα βέβαια με κατακλύζει η επιθυμία να γίνω μάνα οπότε αυτό με επηρεάζει λιγάκι..:rolleyes:

Οποιοδήποτε παιδάκι θα αναλάμβανα τώρα :D:D

Δεν ξέρω.. Θα επανέλθω στο θέμα σε 17-18 χρόνια :lol:

Nothing you would take... Everything you gave...

Πρωτ απ ολα θα ειχα μιλησει στα παιδια μου (και αγορι και κοριτσι) τι σημαινει να κανεις ερωτα, ποσο συνειδητοποιημενος πρεπει να ειναι και οτι θα πρεπει να παιρνουν προφυλαξεις οχι μονο για την περιπτωση εγκυμοσυνης αλλα και για την προστασια της υγειας τους.

Εννοειται οτι θα πηγαινα την κορη μου στο γυναικολογο μου ή στην μαια μου για να μιλησουν και σιγουρα πριν γινει αυτο θα επαιρνα την συμβουλη τους για πολλα πραγματα.

Εαν ομως, παρ ολ αυτα ερχοταν μια εγκυμοσυνη (εννοειται οτι το εγκεφαλικο θα το παθαινα) θα μιλαγα και παλι με τα παιδια και θα προσπαθουσαμε να βρουμε την καλυτερη λυση (εδω βεβαια υπαρχει ενα θεματακι γιατι ειμαι κατα των αβλωσεων). Πιστευω με ψυχραιμια και με διαλογο θα βρισκαμε την λυση. Εννοειται οτι θα ημουν διαθεσιμη να αναλαβω το παιδι εγω. Εαν η κορη μου εμενε εγκυος εννοειται οτι δεν θα ημουν υπερ του γαμου σε τοσο μικρη ηλικια....

Εαν εμενε εγκυος η κοπελα του γιου μου, τα πραγματα θα ηταν πιο περιπλοκα στο θεμα γαμος, γιατι μπορει η κοπελα να θελει να προχωρησει και να παντρευτει....

Δεν ξερω....

Διαφημίσεις

Εγκεφαλικο,εγκεφαλικο,εγκεφαλικο του αντρα μου και παλι εγκεφαλικο..Εχω και κοριτσακι..το βλεπω απο τωρα το εγκεφαλικο να ρχεται..

lol!!!

Πολύ εγκεφαλικό έπεσε εδώ μέσα!:roll:

ελα να έρχονται και τα άλλα επείγοντα περιστατικά!! :lol:

Ναι ρε συ μιλαμε με το που το διαβασα ενιωσα το κεφαλι μου να μουδιαζει αληθεια. Συμφωρηση θα μου ερχοταν. Ειδες αλλο ενα περιστατικο. Και ειδικα με το που ειδα και εκεινο το 'θα μου τυλιξουν το γιο μου' απο την πεθερα μου γυρισαν τα ματια και χτυπησα κοκκινο......και σκεφτηκα μεσα μου. 'Αμ δεν θα γινω καλη συμπεθερα, μα καθολου καλη μου φαινεται'.....εχεις δει λυκο να του σηκωνεται η πετσα και να δειχνει τα δοντια του? Καπως ετσι αισθανθηκα βαζοντας την κορη μου σε αυτη την θεση με μια τετοια πεθερα απεναντι......θα γινοταν το ελα να δεις ομως......:twisted::twisted::twisted::twisted:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

εγω που εχω και κορη και γιο μπορω να πω οτι εχω εδω και αρκετο καιρο αυτο το αγχος!!!!!!! μην τυχον και μεινει εγκυος η κορη μου ή μην τυχον και αφησει καποια εγκυο ο γιος μου....τι θα εκανα δεν ξερω αλλα δεν θεωρω οτι ενα παιδι 16 χρονων μπορει να αναλαβει τετοια υποχρεωση χωρις βοηθεια. αν θα βοηθουσα ισως ναι αλλα δεν παυει το παιδι να ειναι της κορης μου και οχι δικος μου. για το γιο μου το βλεπω πιο απαγορευτικο! 16 χρονων ειναι ακομη πιο ανωριμος...

δεν ξερετο ποσο αγχος εχω με το θεμα!!!!!!!! απο πολυ νωρις θα ενημερωση για αντισυλληψη αλλα το θεμα ειναι οτι υπαρχουν και τα ατυχηματα:roll: και να μην συζητησουμε το φοβο που εχω μηπως κολησουν AIDS ή κατι αλλο σοβαρο:|:roll::?:!:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόόόόν, σας απαντώ ως η αδερφή κάποιου ανεύθυνου που κατά καιρούς άφηνε έγκυες τις διάφορες (φυσικά να πω ότι ή προφύλαξη θα έπρεπε να ήταν κοινό μέλημα). Σας διαβεβαιώ ότι το μόνο άτομο που ήταν πάντα υπέρ της εκάστοτε εγκυμοσύνης ήταν η μάνα μου (κμαι μάνα του ανεύθυνου βεβαίως). Δυστυχώς ή ευτυχώς καμιά από τις προηγούμενες εγκυμοσύνες δεν έτυχε να συνεχίσει (κάποτε άθελα και κάποτε επίτιδες) και φτάνουμε στο σήμερα που η περσινή one night stand γέννησε. Η μόνη που είναι συνέχεια από δίπλα και βοηθάει σε όλα (σε όλα όμως) είναι η μάνα μου και δεν τους έχει πει κιχ μέχρι τώρα ούτε για πατρειές, ούτε για νοικοκύρεμα, τίποτα γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρει μία φίλη πιο πάνω "του παιδιού μου το παιδί είναι 2 φορές παιδί". Ρωτάω τις προάλλες τη μάνα μου πως σκέφτεται τώρα γι'αυτή την κατάσταση και μου απαντάει: Κάνω αυτό που μπορώ για να βοηθήσω. Τι φταίει αυτό το μωρό αν οι γονείς είναι ανεύθυνοι και κοιτάζουν τον κ:idea:λ:idea: τους. Να έρθειο η ώρα να πεθάνω και να έχω τύψεις γι'αυτό το μωρό και για το ότι έβριζα το γιο μου και την κοπέλα του? Οι δύο ας κόψουν το λαιμό τους. Εγώ θα βοηθώ σε θέματα που αφορούν το μωρό.

Μπράβο μάνα....λέω εγώ. Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα χαρακτήρα, είναι και εμπειρίες ζωής, έτσι? Εγώ λέμε πιθανά να μην το έβλεπα έτσι.

Λοιπόν.Ακούστε κορίτσια να πάθετε εγκεφαλικό στα σίγουρα.Εγώ δε φαντάζομαι τέτοιο σκηνικό.Το ζω.Οχι με το γιό μου γιατί είναι ακόμα 9 μηνων,αλλά με τον αδερφό μου.

Ο αδερφός μου 20 ετών φοιτητής μας ανακοίνοσε προχθές με την κοπέλα του 16 ετών μαθήτρια οτι θέλουν να αρραβωνιαστούν.Φυσικά δεν μας παραδέχτηκαν οτι η κοπέλα είναι έγκυος αλλά επέμεναν τόσο, και σε συνδιασμό με ένα περιστατικό που έγινε πριν μια εβδομάδα είμαστε σχεδόν σίγουροι οτι κάτι τέτοι συμβαίνει.Απλά θέλουν να αρραβωνιαστουν και να μας το ξεφουρνίσουν όταν δε πάει άλλο.Οπότε ζούμε έναν εφιάλτη.

Φυσικά οι γονείς μου είπαν οτι θα καταστρέψουν τις ζωές τους.(Ο αδερφός μου πρεπει να βρεί δουλειά κ να αφήσει τις σπουδές του και η κοπέλα να τις ξεχάσει).Αλλά είναι κάθετοι το πήραν λέει απόφαση.

Εγώ κορίτσια έκανα παιδί στα 37 μου, και τρόμαξα να βγάλω άκρη με τις υποχρεώσεις. Δεν ξέρω αν μπορείς να εξηγήσεις σε ένα άτομο 16 ετών τί σημαίνει "φέρνω ένα παιδί στον κόσμο"...είμαι κατά της άμβλωσης και υπέρ της αντισύλληψης , αλλά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό για ένα μωρό , είναι να μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον , κατά προτίμηση και αν είναι εφικτό να έχει και τους δύο γονείς του.

Πιστεύω ότι ο γάμος είναι ανέφικτος σ' αυτή την ηλικία , όχι το παιδί.

Αν μια μέρα το παιδί μου αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση , μόλις συνέλθω από το εγκεφαλικό θα φροντίσω να του δώσω τις επιλογές που δικαιούται. Ναι , θα βοηθήσω αλλά δεν θα αναλάβω. Θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του. Ναι , θα είμαι δίπλα του , αλλα δεν θα γίνω μαμά-γιαγιά!

Ποτέ δεν θα κοιτάξω αυτό το μωρό σαν "λάθος" και ποτέ δεν θα πω στο παιδί μου "έτσι που τα κανες , τώρα φάτα στη μάπα".

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Λοιπόόόόν, σας απαντώ ως η αδερφή κάποιου ανεύθυνου που κατά καιρούς άφηνε έγκυες τις διάφορες (φυσικά να πω ότι ή προφύλαξη θα έπρεπε να ήταν κοινό μέλημα). Σας διαβεβαιώ ότι το μόνο άτομο που ήταν πάντα υπέρ της εκάστοτε εγκυμοσύνης ήταν η μάνα μου (κμαι μάνα του ανεύθυνου βεβαίως). Δυστυχώς ή ευτυχώς καμιά από τις προηγούμενες εγκυμοσύνες δεν έτυχε να συνεχίσει (κάποτε άθελα και κάποτε επίτιδες) και φτάνουμε στο σήμερα που η περσινή one night stand γέννησε. Η μόνη που είναι συνέχεια από δίπλα και βοηθάει σε όλα (σε όλα όμως) είναι η μάνα μου και δεν τους έχει πει κιχ μέχρι τώρα ούτε για πατρειές, ούτε για νοικοκύρεμα, τίποτα γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρει μία φίλη πιο πάνω "του παιδιού μου το παιδί είναι 2 φορές παιδί". Ρωτάω τις προάλλες τη μάνα μου πως σκέφτεται τώρα γι'αυτή την κατάσταση και μου απαντάει: Κάνω αυτό που μπορώ για να βοηθήσω. Τι φταίει αυτό το μωρό αν οι γονείς είναι ανεύθυνοι και κοιτάζουν τον κ:idea:λ:idea: τους. Να έρθειο η ώρα να πεθάνω και να έχω τύψεις γι'αυτό το μωρό και για το ότι έβριζα το γιο μου και την κοπέλα του? Οι δύο ας κόψουν το λαιμό τους. Εγώ θα βοηθώ σε θέματα που αφορούν το μωρό.

Μπράβο μάνα....λέω εγώ. Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα χαρακτήρα, είναι και εμπειρίες ζωής, έτσι? Εγώ λέμε πιθανά να μην το έβλεπα έτσι.

Πάλι καλά που υπάρχει και ένας υπέυθυνος.Για πές μου όμως τι γίνεται στην περίπτωση που η μάνα του ανεύθηνου(βλέπε μάνα μου) νοιάζεται μόνο οτι ο γιός της αν μετά χωρίσει(που θα χωρίσει είναι σίγουρη)θα πάει στράφι η ζωή και οι σπουδές του?

Και άντε αυτή η κοπέλα λές ας πρόσεχε.Το παιδί? τι φταίει το παιδί? κι εκεί τρελαίνομε εγώ!!!! και στραβώνει το δικό μου στόμα.

Οσο για το εμπειρίες ζωή που λές δε νομίζω οτι ισχύει.Γιατί η μάνα μου με έκανε στα 14 ο πατέρας μου 20 φαντάρος και πέρασε πολύ ασχημα.Νομίζω οτι η πρώτη που θα έπρεπε να σκεφτεί είναι η κοπέλα που σε περίπτωση χωρισμού με το παιδί στην αγκαλία είναι επι ξύλου κρεμάμενη.

Aρχισε να στραβώνει το στόμα μου ....... νομίζω μου έρχεται και εμένα το εγκεφαλικό

Το βλεπεις κι εσυ να σε χαιραταει καθως πλησιαζει??

Διαφημίσεις

Αχ εχω περασει πολλες νυχτες να σκεφτομαι αυτη την πιθανοτητα,τα παιδια μου ειναι λιγο μεγαλυτερα απο την Jouno και παρολο την ενημερωση ποτε δεν ξερεις τη γινετε.Το εγκεφαλικο σιγουρα θα το παθαινα και μετα το αρχικο σοκ θα συζητουσα μαζι τους θα τους ελεγα για τα υπερ και τα κατα χωρις να ενθαρυνω ομως μια εκτρωση και απο εκει και περα σε οτι αποφαση και να επερναν μαζι τους,να βοηθησω ομως οχι να κανουν ενα μωρο και να το παρκαρουν σε μενα.Και αυτο το λεω απο την αποψη οτι πρεπει να παρουν τις ευθυνες των πραξεων τους,και δεν θα φταιει και το μικρουλη να μεγαλωνει χωρις την ενεργη συμετοχη των γονιων του.

Πάλι καλά που υπάρχει και ένας υπέυθυνος.Για πές μου όμως τι γίνεται στην περίπτωση που η μάνα του ανεύθηνου(βλέπε μάνα μου) νοιάζεται μόνο οτι ο γιός της αν μετά χωρίσει(που θα χωρίσει είναι σίγουρη)θα πάει στράφι η ζωή και οι σπουδές του?

Και άντε αυτή η κοπέλα λές ας πρόσεχε.Το παιδί? τι φταίει το παιδί? κι εκεί τρελαίνομε εγώ!!!! και στραβώνει το δικό μου στόμα.

Έτσι είναι οι μανάδες με τους γιους, και η δικιά μου στο βάθος τα σκέφτεται αυτά αλλά μάλλον επειδή ο αδερφός μου τα έκανε πολλές φορές αυτά τώρα το έχει ξεπεράσει.

Οσο για το εμπειρίες ζωή που λές δε νομίζω οτι ισχύει.Γιατί η μάνα μου με έκανε στα 14 ο πατέρας μου 20 φαντάρος και πέρασε πολύ ασχημα.Νομίζω οτι η πρώτη που θα έπρεπε να σκεφτεί είναι η κοπέλα που σε περίπτωση χωρισμού με το παιδί στην αγκαλία είναι επι ξύλου κρεμάμενη.

Μάλλον δεν με κατάλαβες, πείρα στη ζωή είναι να μπορείς να ξεπερνάς τα πάθη σου και το "δεν είναι δικιά μου ευθύνη" και να βοηθάς χωρίς να μιλάς όσο μπορείς. Όσο για το ποιος θα έπρεπε να σκεφτεί πρώτος τιο παιδί και γω μαζί σου είμαι στο ότι η μάνα είναι αυτή που θα έπρεπε πρώτη να σκεφτεί συνέπειες κτλ.

Ναι ρε συ μιλαμε με το που το διαβασα ενιωσα το κεφαλι μου να μουδιαζει αληθεια. Συμφωρηση θα μου ερχοταν. Ειδες αλλο ενα περιστατικο. Και ειδικα με το που ειδα και εκεινο το 'θα μου τυλιξουν το γιο μου' απο την πεθερα μου γυρισαν τα ματια και χτυπησα κοκκινο......και σκεφτηκα μεσα μου. 'Αμ δεν θα γινω καλη συμπεθερα, μα καθολου καλη μου φαινεται'.....εχεις δει λυκο να του σηκωνεται η πετσα και να δειχνει τα δοντια του? Καπως ετσι αισθανθηκα βαζοντας την κορη μου σε αυτη την θεση με μια τετοια πεθερα απεναντι......θα γινοταν το ελα να δεις ομως......:twisted::twisted::twisted::twisted:

χαχαχαχαχαχαχαχαχα...

Κι εμένα αυτά με το τύλιγμα μου τη δίνουν!

Ο γιος σου που τον έβαζε καλή μου απροστάτευτο?

Ασε που με αυτό αφήνουν υπονοούμενα πως ο γιος τους είναι ένα άβουλο υποχείριο και, ερωτώ, υπό αυτές τις συνθήκες γιατί να θέλει να τον τυλίξει κάποια?

Δε φτάνει που το πακέτο θα το φάει η κοπελίτσα, θα την κατηγορήσουμε κιόλας..

Το έγραψες πολύ ωραία όμως.. πολύ γέλασα..:lol::lol:

Ακούω ασθενοφόρο ή μου φαίνεται? Κάτι μου λέει πως έρχονται κι άλλα επείγοντα.. :cool:

Θα είμαι δίπλα στο παιδί μου, οτιδήποτε και αν αποφασίσει. Εννοείται ότι θα την έχω ενημερώσει πριν..αλλά η ζωή δεν σταματά με τον ερχομό ενός παιδιού και έχω δει παραδείγματα γνωστών που και ανήλικες έκαναν παιδιά και σπούδασαν και δουλεύουν και την ζωή τους συνέχισαν...οπότε απλά το μόνο που μπορώ να κάνω θα είναι να την στηρίξω με όποιο τρόπο μπορώ στις αποφάσεις της.

Θα είμαι δίπλα στο παιδί μου, οτιδήποτε και αν αποφασίσει. Εννοείται ότι θα την έχω ενημερώσει πριν..αλλά η ζωή δεν σταματά με τον ερχομό ενός παιδιού και έχω δει παραδείγματα γνωστών που και ανήλικες έκαναν παιδιά και σπούδασαν και δουλεύουν και την ζωή τους συνέχισαν...οπότε απλά το μόνο που μπορώ να κάνω θα είναι να την στηρίξω με όποιο τρόπο μπορώ στις αποφάσεις της.

Εγκεφαλικούλι??? :roll::eek::eek::eek:

:lol::lol: