Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

΄΄ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Recommended Posts

ΑΥΓΗ, 16/04/2010.

Πουλακίδας Κ.

Φαρμακοβιομηχανία "συνέγραψε" το βιβλιάριο υγείας παιδιού!

Η καταγγελία του Τάσου Κουράκη χθες στη Βουλή ότι φαρμακευτική εταιρεία και γαλακτοβιομηχανίες κρύβονται πίσω από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, που διανέμει από το 2009 το υπουργείο Υγείας, είναι πολύ σοβαρή για να μην απαντηθεί επί της ουσίας και να μην εξεταστεί από την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι καμπύλες που προσδιορίζουν την ανάπτυξη των παιδιών και εντάχθηκαν στο βιβλιάριο το 2003, "προωθήθηκαν από εταιρεία που πουλούσε αυξητική ορμόνη"! Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και οι εταιρείες γάλακτος έχουν συμφέρον να παραμείνουν αυτές οι καμπύλες, δημιουργώντας μία απίστευτη συμμαχία συμφερόντων εναντίον της υγείας των παιδιών.

Εξαιρετικά προσεκτική και ολιγόλογη η υπουργός Υγείας αρκέσθηκε να δηλώσει ότι "είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να βελτιώσει το βιβλιάριο υγείας του παιδιού", σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και τα πανεπιστήμια. Πρόσθεσε ακόμη ότι μέχρι τώρα "δεν έχει υπάρξει αντίδραση για το βιβλιάριο"…

Πλήττεται και ο μητρικός θηλασμός

Όμως ο Τ. Κουράκης υπογράμμισε ότι με τις καμπύλες που υπάρχουν στο βιβλιάριο για την ανάπτυξη των παιδιών ένα υπέρβαρο παιδί χαρακτηρίζεται ως κανονικό και ένα κανονικό παιδί ως αδύναμο. Κατήγγειλε ότι οι καμπύλες προωθήθηκαν από εταιρεία που πουλούσε αυξητική ορμόνη και ότι το 2005 το υπουργείο Υγείας υπέγραψε σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για νέες καμπύλες, το Πανεπιστήμιο τις κατέθεσε μετά από 3 μήνες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα. "Κάποιοι πλουτίζουν από αυτό το βιβλιάριο υγείας του παιδιού", τόνισε και πρόσθεσε ότι με το βιβλιάριο θίγεται και ο θηλασμός, καθώς τα παιδιά που θηλάζουν παίρνουν λιγότερο γάλα. Κατά συνέπεια, είπε, και οι εταιρείες γάλακτος έχουν λόγο να παραμείνουν αυτές οι καμπύλες.

Υπογραμμίζεται ότι και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης, μετερχόμενος την ιατρική του ιδιότητα, προειδοποίησε ότι η κατάχρηση της λήψης αυξητικής ορμόνης μπορεί να έχει καρκινογενέσεις και ζήτησε να διαφημιστεί ο μητρικός θηλασμός.

:shock::shock::shock::shock:

Κορίτσια το διάβασα τυχαία πριν λίγο σερφάρωντας και ψάχνωντας πληροφορίες για τις καμπύλες ανάπτυξης.

Έχετε ακούσει κάτι σχετικό;

Διαφημίσεις

ανεπαρκή ανάπτυξη Εταιρίες παρεμβαίνουν και αλλοιώνουν επιστημονικά δεδομένα

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

6-kafatos.jpg Με αφορμή το πρόσφατο αφιέρωμά μας στον κορυφαίο επιστήμονα Αντώνη Καφάτο, από το γραφείο Τύπου του βουλευτή κ. Τάσου Κουράκη, μας έθεσαν υπόψη ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει σχέση με την παιδική παχυσαρκία και θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με μελέτη του τομέα κοινωνικής ιατρικής του πανεπιστημίου Κρήτης, στο βιβλιάριο υγείας παιδιού οι ισχύουσες καμπύλες ανάπτυξης είναι τελείως ακατάλληλες με αποτέλεσμα να αποκρύπτεται το πρόβλημα των υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών και να παρουσιάζεται ψευδώς μεγάλο ποσοστό παιδιών με ανεπαρκή ανάπτυξη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή, ανέφερε ότι το 2003 το υπουργείο Υγείας άλλαξε τις υπάρχουσες καμπύλες με νεότερες που βασίστηκαν σε έρευνα του 2001, όταν η επιδημία της παχυσαρκίας ήταν σε έξαρση και με μη «τυχαιοποιημένο» στατιστικό δείγμα. Επεσήμανε πως εξ αιτίας αυτού του γεγονότος έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που παίρνουν αυξητική ορμόνη με σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία (αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνων) και μεγάλο οικονομικό κόστος για το υπουργείο.

Κατήγγειλε πως οι καμπύλες αυτές εξυπηρετούν τις φαρμακευτικές εταιρίες που παράγουν την αυξητική ορμόνη και τις εταιρίες παιδικών τροφών, ενώ υπονομεύουν τον, ζωτικής σημασίας για την υγεία των παιδιών, μητρικό θηλασμό, ο οποίος στην Ελλάδα βρίσκεται καθηλωμένος στο 10%, σε σύγκριση με το 80% των Σκανδιναβικών χωρών.

6-pahisarki.jpgΟ Τάσος Κουράκης ανέφερε πως τον Ιούλιο του 2005, το υπουργείο Υγείας υπέγραψε σύμβαση με το πανεπιστήμιο της Κρήτης για την ετοιμασία νέου βιβλιαρίου υγείας. Τόνισε πως παρότι το νέο βιβλιάριο, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτογενή πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις και με τις πλέον κατάλληλες καμπύλες ανάπτυξης, το υπουργείο δεν προχώρησε στην έκδοσή του. Κατέληξε πως για επτά χρόνια, συνεχίζει να ισχύει το ίδιο βιβλιάριο με τις «παραπλανητικές» καμπύλες ανάπτυξης, παρότι σε σχετική ερώτηση του κ. Αλαβάνου στη Βουλή, στις 8/11/2008, το υπουργείο είχε απαντήσει ότι το νέο βιβλιάριο υγείας βρίσκεται υπό εκτύπωση.

Η υπουργός τοποθετήθηκε πως το βιβλιάριο βρίσκονταν ήδη σε κυκλοφορία όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε πως οι καμπύλες ανάπτυξης δεν έχουν αμφισβητηθεί από επιστημονικούς φορείς.

Ο Τάσος Κουράκης, στον ισχυρισμό της υπουργού, αντέτεινε πως ο κύριος Α. Καφάτος, ομότιμος καθηγητής προληπτικής ιατρικής και διατροφής του πανεπιστημίου Κρήτης, έθεσε το θέμα υπόψη του υπουργείου, αμέσως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. Τέλος απηύθυνε έκκληση το βιβλιάριο υγείας παιδιού να τεθεί στην κρίση κάθε αρμοδίου οργάνου, ώστε να ελεγχθούν και να διαμορφωθούν οι καμπύλες ανάπτυξης, ανεξάρτητα από εταιρίες που παρεμβαίνουν και αλλοιώνουν επιστημονικά δεδομένα, τόσο σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, όσο και της ίδιας της υγείας των παιδιών.

Επιστροφή

Βρήκα και αυτό το δημοσίευμα.

Οχι, αλλα θελω να σχολιασω δυο σημεια:

1ο:Απάντηση υπουργού υγείας:"είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να βελτιώσειτο βιβλιάιριο υγείας παιδιού"

Πρόκειται για πρόταση ή επιστημονικές μελέτες? Αν προτείνω εγώ καμπύλες ανάπτυξης θα τις δεχτουν ως σωστές? Υπάρχει και εκεί μίζα??

2ο:αυξητική ορμόνη? Με αλλα λόγια ντοπάρισμα στα βρέφη.

Και μόνο αυτά που διάβασα θέλω ακόμη περισσότερο να θηλάσω.

ISGLp2.pngilpPp3.png

θα πρέπει να κοιτάξω τις καμπύλες από το βιβλίο της αμερικανικής παιδιατρικής ακαδημίας.

μπορεί καμία από τις hi-tech μανούλες να τις βάλει στο φόρουμ;

έτσι να σιγουρευτούμε κι εμείς που έχουμε στρουμπουλά μωρά!

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑ Η Κ ΠΡΟΩΡΑ ΤΙΣ ΘΕΛΩ Κ ΓΩ..Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ ΠΡΟΩΡΗ Κ ΘΗΛΑΖΟΥΣΑ Κ ΕΙΝΑΙ 73,5...

ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ..ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

Πρέπει να ρωτήσουμε και τους παιδιάτρους μας να δούμε τι θα μας πουν βρε κορίτσια.

Λέτε ο δικός μου που είναι πολύ στα κατώτατα φυσιολογικά στο βάρος να ανυσηχώ τσάμπα;

Τι να πώ! αυτό το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί πιά! έλεος!

Ωχ δηλαδή η δικιά μου που είναι στην 90% καμπύλη και θηλάζει.... πολύ μπόμπος...

αφού θηλάζει, όσο στρουμπούλω κι αν είναι, είσαι καλυμμένη με το παραπάνω άξια μανούλα!:cool:

έλα ρώτα με που δεν την θήλασα πάνω από 3 μήνες πόση αγωνία έχω που είναι κομματάκι μπουμπουλίνα!:shock:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑ Η Κ ΠΡΟΩΡΑ ΤΙΣ ΘΕΛΩ Κ ΓΩ..Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΗΝΩΝ ΠΡΟΩΡΗ Κ ΘΗΛΑΖΟΥΣΑ Κ ΕΙΝΑΙ 73,5...

ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ..ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34535 :lol::lol: και εγώ ηρέμησα από τότε που τις ανακάλυψαν τα κορίτσια .......

Διαφημίσεις

ΑΥΓΗ, 16/04/2010.

Πουλακίδας Κ.

Φαρμακοβιομηχανία "συνέγραψε" το βιβλιάριο υγείας παιδιού!

Η καταγγελία του Τάσου Κουράκη χθες στη Βουλή ότι φαρμακευτική εταιρεία και γαλακτοβιομηχανίες κρύβονται πίσω από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, που διανέμει από το 2009 το υπουργείο Υγείας, είναι πολύ σοβαρή για να μην απαντηθεί επί της ουσίας και να μην εξεταστεί από την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι καμπύλες που προσδιορίζουν την ανάπτυξη των παιδιών και εντάχθηκαν στο βιβλιάριο το 2003, "προωθήθηκαν από εταιρεία που πουλούσε αυξητική ορμόνη"! Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και οι εταιρείες γάλακτος έχουν συμφέρον να παραμείνουν αυτές οι καμπύλες, δημιουργώντας μία απίστευτη συμμαχία συμφερόντων εναντίον της υγείας των παιδιών.

προφανως δεν γνωριζουμε ουτε τη φραμακευτικη εταιρεια ουτε τις γαλακτοβιομηχανιες..?...:roll::rolleyes:

''...for those about to rock we salute you...''

Πρέπει να ρωτήσουμε και τους παιδιάτρους μας να δούμε τι θα μας πουν βρε κορίτσια.

Λέτε ο δικός μου που είναι πολύ στα κατώτατα φυσιολογικά στο βάρος να ανυσηχώ τσάμπα;

Τι να πώ! αυτό το θέμα έπρεπε να είχε λυθεί πιά! έλεος!

λες κι αυτοί, οι παδίατροι, δεν τα παίρνουν από τις ίδιες εταιρείες!:mad:

αν το παιδί σου είναι ευδιάθετο, κεφάτο να το πω, δεν έχει άσχημο χρώμα και είναι δραστήριο-ζωηρό, τί σκας! θα φάει όταν θέλει, όσο θέλει. να το παχύνεις και να ψάχνεσαι με δίαιτες;

φυσικά όλες μας χαιρόμαστε να τρώνε τα παιδιά, μωρά. αλλά όταν διαβάζεις-μαθαίνεις τί παίζεται στο κεφάλι των παιδιών από τα συμφέροντα είναι για τρέλα!:shock::evil:

δες εδώ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34535 :lol::lol: και εγώ ηρέμησα από τότε που τις ανακάλυψαν τα κορίτσια .......

βρε κοριτσια αυτη η στηλη η καθετη δεξια,που γραφει 3rd,15th κλπ,μηπως ξερετε τι ειναι?:confused:

''...for those about to rock we salute you...''

Διαφημίσεις

Κοριτσια εμενα δεν μου τις ανοιγει γιατι ειμαι στη δουλεια κ εχει ενα ακρομπατ του 1400..μηπως μπορει καμια πιο εξελιγμενη τεχνολογικα να μου βγαλει που παει η κορη μου;15 μηνων 73,5 κ 9,5 κιλα...

στο βάρος είστε λίγο κάτω από την 50th Και στο ύψος λίγο πάνω από την 3rd

άλλα δεν ξέρω πως γίνεται η μέτρηση στα πρόωρα αυτό είναι για την πραγματική ηλικία

age ευχαριστώ πολύ για το site. διάβασα κάποια ωραία πράγματα για την ανάπτυξη, για τη διατροφή και για τον ύπνο.

:-D:grin:

ευχαριστω πολυ..

αυτο το 3 με καιει..ας ηταν στο 5 εστω..

το ύψος έχει να κάνει και με την κληρονομικότητα βρέ:-D οπότε μην αγχώνεσαι η γιατρός σας τι λέει?

η ειδηση ισχυει, ειχα ακουσει το ρεπορταζ στο ραδιοφωνο 'στο κοκκινο' 105,5 ...ευχαριστω που το ποσταρες, εψαχνα κ το γραπτο να το προωθησω σε μειλ.

οσο για τις 'γαλακτοβιομηχανιες' ε καλα, ποια ειναι πολυεθνικη κ χρησιμοποιησε επιμολυσμενα με μελαμινη γαλατα;; ποιες γνωστες γαλακτοβιομηχανιες πασαρουν γαλατα απο αγελαδες που τρεφονται με μεταλλαγμενα κ αρμεγονται τοσο που πληγιαζουν οι θηλες τους;;;

νιαου νιαου στα κεραμιδια.....:roll:

γιατι ρε κοριτσια εμασ ολο καμπυλεσ μασ μετραγαν ?μια χαρα δεν ειμαστε εγω σταματησα να τισ κοιταω μονο αγχοσ φερνουν αν ειναι κατι στο λεει η παιδιατροσ το ενστικτο το ιδιο το παιδι.θυμαμαι ειμασταν κοντα ψηλα στρουμπουλα αδυνατα παιδακια ολα μια χαρα ,τωρα ολα τα παιδακια πρεπει να ειναι ιδια?