Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρήξιμο και πόνος στο στήθος,πριν τον τοκετό!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!

Ήθελα να ρωτήσω ,μήπως και είχε καμία κοπέλα παρόμοια εμπειρία, σχετικά με ένα πρήξιμο στο δεξί μου στήθος που παρουσιάστηκε χθες.

Είμαι 4 ημέρες πριν την ΠΗΤ και χθες το μεσημέρι συνειδητοποίησα ότι το στήθος μου έχει πρηστεί (και όλη η περιοχή της θηλής) και πονάει πάαρα πολύ,σε σημείο που δε μπορώ να το αγγίξω καλά καλά και έχει και ελαφρά κοκκινήσει.

Και σα να μην έφτανε αυτό ,το βράδυ επειδή ένιωθα να καίγομαι όχι λόγω καύσωνα όμως, βάζω θερμόμετρο και ανακαλύπτω ότι έχω ΚΑΙ πυρετό!!!!!!!!!:shock:

Ο γιατρός που τον πήρα το βράδυ έντρομη, δεν τα συνέδεσε αυτά τα δυο.Μου είπε ότι αυτό με το στήθος είναι φυσιολογικό και ίσως να δω και γάλα και σχετικά με τον πυρετό ότι μάλλον είναι κάποια ίωση.

Είχε καμιά σας πριν γεννήσει πόνο στο στήθος και πρήξιμο?????Εγώ ξέρω ότι μετά τα παθαίνεις αυτά....

Και πώς ανακουφίζεται αυτό το πράγμα???

Και πόοοοοτε θα γεννήσω?????:confused:

Μήπως είναι όλα ψυχοσωματικά????Χαχαχαχα

Συγγνώμη για την ζαλάδα πρωί πρωί αλλά ανησυχώ μήπως συμβαίνει τίποτα κακό...τελευταία στιγμή και επίσης δεν θέλω να γεννήσω με πυρετούς και πόνους στο στήθος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!!!:?:P

Διαφημίσεις

Εγώ μόλις μπήκα στον 6ο μήνα και πρέπει να σου πω ότι από τις αρχές του 4ου (όχι νωρίτερα, εντελώς κουλό δηλαδή) έχω πρησμένο στήθος και με πονάει. Όπως όταν πρόκειται να αδιαθετήσεις. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι οι ορμόνες και η προετοιμασία για το γάλα. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΩ καθόλου.

Οσο για τον πυρετό μάλλον κάποια ίωση είναι. Απλά πρόσεξε μην σου ανέβει πολύ, πάνω από 38 δηλαδή. Πάρε κανά depon και ηρέμησε! Α, και με το καλό το νινί!

Εγώ μόλις μπήκα στον 6ο μήνα και πρέπει να σου πω ότι από τις αρχές του 4ου (όχι νωρίτερα, εντελώς κουλό δηλαδή) έχω πρησμένο στήθος και με πονάει. Όπως όταν πρόκειται να αδιαθετήσεις. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι οι ορμόνες και η προετοιμασία για το γάλα. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΩ καθόλου.

Οσο για τον πυρετό μάλλον κάποια ίωση είναι. Απλά πρόσεξε μην σου ανέβει πολύ, πάνω από 38 δηλαδή. Πάρε κανά depon και ηρέμησε! Α, και με το καλό το νινί!

Αυτές οι ορμόνες μας έχουν τρελλάνει!Ο πυρετός σήμερα έχει πέσει,ευτυχώς!

Ωραία...ευχαριστώ πολύυυυ :)

εμενα το στηθος μου ήταν πρησμενο απο την αρχή αλλά από την δευτερα που μπηκα στην 27η εβδομαδα εχει πρηστει παααααραααααααα πολύυυυυυυ και με ποναει αρκετα.

Ρε γαμώτο μήπως τελικά συνδέεται ο πυρετός με το πρήξιμο???Μήπως είναι μαστίτιδα αυτό που έχω???:?

Δεν ξέρω κιόλας....αν αυτά μπορούν να συμβούν πριν τον τοκετό,αλλά τι να πω???

Διαφημίσεις

Aντιγράφω από τον 2ο τόμο του βιβλίου της Πατσούρου "Θηλασμός μια υπεροχη σχέση" σελ.160

"Η μαστιτιδα ειναι μια μικροβιακή λοίμωξη της μητέρας που οφείλεται συνήθως στον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο. Δε χρειάζεται να θηλάζετε για να την πάθετε -σπανίως την παθαίνουν ακόμα και άνδρες- αλλά ο θηλασμός αυξάνει την πιθανότητα να την εμφανίσετε.

...

Εάν πονάτε στα κοκαλα σα να έχετε κρυώσει, έχετε πονοκέφαλο και βάρος κατά τις κινήσεις, στη συνέχεια δείτε μια περιοχή στο στήθος που ειναι κοκκινωπή και ανεβάσετε πυρετό, τότε έχετε μαστίτιδα. Μπορεί επίσης να νιωσετε πόνο στο σημείο της φλεγμονής, δηλαδή εκεί που το στήθος είναι κοκκινο. Ο πόνος διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Οι περισσότερες μητέρες περιγράφουν μια αίσθηση βάρους τοπικά. Εάν πονάτε παρα πολύ, μαλλον είχατε αρχικά φραγμένους πόρους.

Οταν εχετε μαστίτιδα αισθάνεστε άρρωστη, σε αντιθεση με τους φραγμένους πόρους που όταν εμφανίζονται εσεις νιώθετε καλά. Η μαστίτιδα συνοδεύεται από υψηλό πυρετό, ενώ οι φραγμένοι πόροι από πυρετό ως 38,4 βαθμούς, χωρίς αίσθημα κακουχίας"

Σε ποια εβδομάδα κύησης είσαι?

Μήπως να εκανες μια ερώτηση στην ενότητα του θηλασμού? Ή να ρωτήσεις την Αγλαία που ειναι σύμβουλος θηλασμού... Ή ίσως να απευθυνθείς στον σύνδεσμο θηλασμού, να σου συστήσουν μια σύμβουλο στην περιοχή σου. Δυστυχώς οι γυναικολόγοι και οι μαίες δεν είναι και τόσο κατατοπισμένοι σε αυτά τα θέματα.

Θα σε βοηθούσαν ζεστά ντουζ με ελαφρύ κυκλικο μασάζ στο στήθος και ζεστά επιθέματα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Καλημέρα σε όλες!

Ήθελα να ρωτήσω ,μήπως και είχε καμία κοπέλα παρόμοια εμπειρία, σχετικά με ένα πρήξιμο στο δεξί μου στήθος που παρουσιάστηκε χθες.

Είμαι 4 ημέρες πριν την ΠΗΤ και χθες το μεσημέρι συνειδητοποίησα ότι το στήθος μου έχει πρηστεί (και όλη η περιοχή της θηλής) και πονάει πάαρα πολύ,σε σημείο που δε μπορώ να το αγγίξω καλά καλά και έχει και ελαφρά κοκκινήσει.

Και σα να μην έφτανε αυτό ,το βράδυ επειδή ένιωθα να καίγομαι όχι λόγω καύσωνα όμως, βάζω θερμόμετρο και ανακαλύπτω ότι έχω ΚΑΙ πυρετό!!!!!!!!!:shock:

Ο γιατρός που τον πήρα το βράδυ έντρομη, δεν τα συνέδεσε αυτά τα δυο.Μου είπε ότι αυτό με το στήθος είναι φυσιολογικό και ίσως να δω και γάλα και σχετικά με τον πυρετό ότι μάλλον είναι κάποια ίωση.

Είχε καμιά σας πριν γεννήσει πόνο στο στήθος και πρήξιμο?????Εγώ ξέρω ότι μετά τα παθαίνεις αυτά....

Και πώς ανακουφίζεται αυτό το πράγμα???

Και πόοοοοτε θα γεννήσω?????:confused:

Μήπως είναι όλα ψυχοσωματικά????Χαχαχαχα

Συγγνώμη για την ζαλάδα πρωί πρωί αλλά ανησυχώ μήπως συμβαίνει τίποτα κακό...τελευταία στιγμή και επίσης δεν θέλω να γεννήσω με πυρετούς και πόνους στο στήθος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!!!:?:P

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου. Και σε εμένα είχε πρηστεί πολύ στο στήθος στην εγκυμοσύνη και κυρίως μόλις γέννησα αλλά καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον γνώστη του αντικειμένου. Ίσως (όπως είπε η ζουζουνέλ) την Αγλαία από την ενότητα του θηλασμού..... Με το καλό και με έναν πόνο!!!!!!!!

aYVcp2.png

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις!Πάω να ρωτήσω την Αγλαϊα όπως μου είπατε,θα πάω να με δει κ η μαία πιο μετά,να δω τι θα μου πει κι εκείνη...από κοντά!:confused:

@ zouzounel

όπως το είπες...μαστίτιδα!Άρχισα αντιβίωση ήδη!

Έλεος!!!

Πάντως με τον πόνο και την ευαισθησία που ένιωθα στο στήθος,δεν υπήρχε περίπτωση να πάω να γεννήσω...

Ευχαριστώ

@ zouzounel

Έλεος!!!

Πάντως με τον πόνο και την ευαισθησία που ένιωθα στο στήθος,δεν υπήρχε περίπτωση να πάω να γεννήσω...

Ευχαριστώ

Ωχ, περαστικά κοπέλα μου!!!!!!!!!

aYVcp2.png

Διαφημίσεις

@ zouzounel

Έλεος!!!

Ευχαριστώ

Περαστικά κοριτσάκι.

Θα κοιταξω και το βιβλιο της Πατσουρου το απόγευμα από το σπίτι να σου πω τι προτείνει για την αντιμετώπιση της μαστίτιδας. Σιγουρα πάντως βοηθάνε τα ζεστα ντουζ με κυκλικο μασάζ (ελαφρύ) και οι κομπρέσες.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Βρήκα και αυτό το θεμα στην ενότητα του θηλασμού:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=43292&highlight=%EC%E1%F3%F4%DF%F4%E9%E4%E1

Μήπως να κανεις μια ερώτηση κι εκεί, αφού δεν εχεις γεννήσει ακόμα ίσως η Αγλαία σου δώσει άλλες οδηγίες.

EXXQp3.pngAIzKp2.png