Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φαγητό και διακοπή ύπνου

Recommended Posts

Δεν ήξερα αν το θέμα μου θα πρέπει να το βάλω στο "Υπνος" ή τη "Διατροφή", συγχωρέστε με αν κάνω λάθος.

Η μικρή μου είναι 6 μηνών και εδώ και 1,5 μήνα ήθελε να κοιμάται αυστηρά απο τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 7-8 το πρωί. Αναγκαστικά επειδή κοιμάται πολλές ώρες κάνει 4 γεύματα την ημέρα από 240 ml. Από το πρωί στις 7, μεσημέρι 12, απόγ. 5 και βράδυ στις 10 που την σήκωνα και την τάιζα κοιμισμένη. Λόγω όμως της εποχής (καλοκαιράκι) και λόγω του ότι σε λίγο θα ξεκινήσει και στερεές τροφές, οπότε θα κάνουμε 5 γεύματα, αποφάσισα να προσπαθήσω να την βάζω να κοιμάται αργότερα, τουλάχιστον στις 9. Επίσης θα ήθελα να μην της διακόπτω τον ύπνο (ούτε το πρωί ουτε το βράδυ) για να την ταίζω αφού μου παρουσίασε ένα νευρολογικό προβληματάκι και δεν θέλω να την αναστατώνω καθώς κοιμάται. Έτσι λοιπόν προσπαθώ να την κρατώ μέχρι τις 9 και να της δίνω το τελευταίο γεύμα, γαλατάκι εκεινη την ώρα. Το πρωί όμως ξυπνάει αργότερα πάλι, μπορεί και στις 8-9.

Τι να κάνω για να προλαβαίνω να της δίνω όλα τα γεύματα χωρίς να την ξυπνάω; Οι βραδυνές ώρες είναι πάρα πολλές που μένει νηστική; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο ωράριο; Εσείς πιστέυετε ότι πρέπει να την ξυπνάω;

Sk6Gp3.png

Διαφημίσεις

Δεν ήξερα αν το θέμα μου θα πρέπει να το βάλω στο "Υπνος" ή τη "Διατροφή", συγχωρέστε με αν κάνω λάθος.

Η μικρή μου είναι 6 μηνών και εδώ και 1,5 μήνα ήθελε να κοιμάται αυστηρά απο τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 7-8 το πρωί. Αναγκαστικά επειδή κοιμάται πολλές ώρες κάνει 4 γεύματα την ημέρα από 240 ml. Από το πρωί στις 7, μεσημέρι 12, απόγ. 5 και βράδυ στις 10 που την σήκωνα και την τάιζα κοιμισμένη. Λόγω όμως της εποχής (καλοκαιράκι) και λόγω του ότι σε λίγο θα ξεκινήσει και στερεές τροφές, οπότε θα κάνουμε 5 γεύματα, αποφάσισα να προσπαθήσω να την βάζω να κοιμάται αργότερα, τουλάχιστον στις 9. Επίσης θα ήθελα να μην της διακόπτω τον ύπνο (ούτε το πρωί ουτε το βράδυ) για να την ταίζω αφού μου παρουσίασε ένα νευρολογικό προβληματάκι και δεν θέλω να την αναστατώνω καθώς κοιμάται. Έτσι λοιπόν προσπαθώ να την κρατώ μέχρι τις 9 και να της δίνω το τελευταίο γεύμα, γαλατάκι εκεινη την ώρα. Το πρωί όμως ξυπνάει αργότερα πάλι, μπορεί και στις 8-9.

Τι να κάνω για να προλαβαίνω να της δίνω όλα τα γεύματα χωρίς να την ξυπνάω; Οι βραδυνές ώρες είναι πάρα πολλές που μένει νηστική; Έχετε να μου προτείνετε κάποιο ωράριο; Εσείς πιστέυετε ότι πρέπει να την ξυπνάω;

Ο μπεμπουλης μου κοντευει τον εκτο μηνα. Εχει το παρακατω προγραμμα:

10:00 - ξυπναει (τρωει 210 μλ γαλα)

14:00 - 210 μλ γαλα

18:00 - ενα μπολ ρυζαλευρο

22:00 - 210 μλ γαλα

23:00 - υπνος

Ανησυχω και εγω πολυ γιατι κανει μονο 4 γευματα και εχω ζαλισει την παιδιατρο αν θα πρεπει να το ξυπναω για να φαει.

Μου ειπε οτι εφ'οσον κοιμαται δεν το ξυπναμε ποτε. Οταν πεινασει θα ξυπνησει μονος του.

Αυτα απο μενα. Ας απαντησουν ομως οι πιο εμπειρες μανουλες..

Ποτε μα ποτε δεν την εχω ξυπνήσει για να την ταισω.....

Το ιδιο μου ειπε και ο γιατρος μας και του ιδιωτικου και του ταμειου....

Εκεινο θα ξυπνήσει και θα φαει σιγουρα...δεν υπαρχει περιπτωση να μεινει νηστικο!

Ο υπνος για μενα ειναι ιερος...ειδικα για ενα βρεφος!!!

Δεν ξερω να στο τεκμηριώσω ιατρικα....την γνωμη μου σου λεω

Δεν πειραζει αφου αναπτυσεται κανονικα, δεν αφυδατώνετε, δεν ειναι κακοκεφα και φαινεται ευτυχισμένο και βαζει κιλα...μη στεναχωριεσαι

και μένα κοιμάται 10-11 ώρες από πολύ μικρή. Ποτέ δεν την ξύπνησα για να την ταίσω και είχα ακριβώς τις ίδιες ανυσηχίες με εσένα. Η γιατρός μου μου είπε αν πεινάσει θα ξυπνήσει και αυτό ακολούθησα. Αφού παίρνει βάρος κανονικά σταμάτησα να ανησυχώ. Δεν ξέρω αν είναι σωστό απόλυτα αλλά αυτό γίνεται εδώ και ένα χρόνο περίπου

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Σας ευχαριστώ βρε κορίτσια, μάλλον ανησυχώ άδικα ε; Παίρνει βάρος κανονικά. Είναι 6 μηνών, 7.200 κιλά. Πως να το κάνω όμως με το φαγητό από τις 8-9 το πρωί που ξυπνάει μέχρι τις 9 το βράδυ;

Αν πίνει το γάλα στις 8, τι ώρα θα μπορεί να πάρει το δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό ώστε στις 8:30-9 να πιεί το τελευταίο γαλατάκι; :roll:

Sk6Gp3.png

Διαφημίσεις

ο γιος μου σταματησε να ξυπναει απο 40 ημερων.κοιμαται στις 9.30 το πολυ και ξυπναει κατα τις 10.στις 10 πινει γαλα στις 12.30 φρουτα στις 3.00 που ερχεται ο μπαμπας απο το στρατοπεδο τρωει μεσημεριανο κοιμαται καμμια ωρα στις 6.00 τρωει κρεμα η τοστ η γιαουρτι και στις 9.00 πινει γαλα και κοιμαται.απο τη στιγμη που εσενα ξυπναει πιο νωρις γιατι δεν μπορεις να βαλεις προγραμμα???μαλλον ανησυχεις αδικα γιατι 4 γευματα των 240 ml ειναι συνολο 920 ml γαλα.μια χαρα για 6 μηνων.μην αγχωνεσαι!!!αλλα καθολου ομως;)

Γιατι πρεπει να κανει 5 γευματα? Ο μεγαλος μου που κοιμοταν 12 ωρες εκανε 4 γευματα και μια χαρα επερνε βαρος. Αλλωστε εδω η πιαδιατρος μας ειχε πει 4 γευματα απο 4 μηνων (λογο βαρους)! Ο μικρος μου που κοιμαται λιγοτερο τρωει μια φορα παραπανω.

Λοιπόν, είπα να την αφήσω ήσυχη να κοιμηθεί όσο θέλει και έχει κλείσει αισίως 12,5 ώρες ύπνου και ακόμα κοιμάται. Μάλλον στα 4 μας βλέπω να μένουμε και εμείς γιατί δεν νομίζω πως πρέπει να τη μπουκώνω κάθε 3 ώρες λες και είναι νεογέννητο. Θα σηχαθεί το φαγητό στο τέλος. Την Τετάρτη έχουμε εμβόλιο και θα το πω και στον παιδίατρο να μου πει και αυτός τη γνώμη του.

Πάντως τέλος το ξύπνημα για φαγητό. Το πήρα απόφαση! Μάλλον αυτή γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες της και εγώ τρελαίνομαι τσάμπα...

Sk6Gp3.png

ασε το παιδι να σε οδηγησει...καμια δε ξυπνησα ποτε για φαγητο ...οποτε πειναγανε ξυπναγανε και ξυπνουν (για τη μικρη λεω)...εοισης να ξερεις σιγα σιγα οσο μεγαλωνει θα τραβηξει λιγο την ωρα υπνου της.....θα εχει περισσοτερες αντοχες.....και θα σου φτιαξει αυτη το προγραμμα με τις στερεες....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09