Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"ΤΟ ΡΟΔΙ", Άνω Πατήσια


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Μήπως κάποιος γονιός έχει στείλει το παιδί του σε αυτόν τον παιδικό σταθμό? Τον έχω επισκευθεί, έμεινα μερικώς ικανοποιημένη και πολύ θα με βοηθούσε η εμπειρία σας. Τα παιδιά μου θα είναι 3,5 χρόνων τον Οκτώβρη και είναι η πρώτη φορά που "φεύγουν" από το σπίτι. Άγχος!!!

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


evgenia, καλησπέρα & να χαίρεσαι τα ζουζούνια σου.

Όταν έψαχνα παιδικό σταθμό για τη μικρή μου είχα επισκεφθεί το ΡΟΔΙ και μου είχε κάνει την καλύτερη εντύπωση. Άλλωστε κι οι συστάσεις που είχα από συγγενείς που είχαν πάει εκεί τα παιδιά τους ήταν οι καλύτερες. Πράγματι, γίνεται καλή δουλειά, φροντίζουν και προσέχουν τα παιδάκια.

Τη μικρή μου δεν την έγραψα, τελικά, εκεί, επειδή κρατάει τα παιδάκια μέχρι τις 4.00, ενώ ήθελα μέχρι τις 5.00 - 5.30. Ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν την έγραψα.

Καλή αρχή να έχετε, όπου κι αν πάτε.

Link to comment
Share on other sites

katesps, ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

Αυτό που με προβληματίζει μόνο είναι οι χώροι, που μου φάνηκαν πολύ μικροί... Θυμάμαι από τα δικά μου χρόνια, σε πόσο μεγάλες αίθουσες περνούσαμε τη μέρα μας. Είδα και άλλον έναν παιδικό σταθμό, με μεγάλη διαφορά στις κτηριακές εγκαταστάσεις και σούπερ κήπο. Εκεί βέβαια δεν ήταν τόσο "προσωπική" η επαφή που είχα με τον υπεύθυνο σε σύγκριση με τη δασκάλα στο ΡΟΔΙ. Και εδώ μέσα έχω διαβάσει πολλά γι' αυτόν τον δεύτερο που επισκεύθηκα, και καλά και άσχημα. Η απορία μου, με λίγα λόγια, είναι κατά πόσο παίζει ρόλο το όμορφο και άνετο κτήριο για τα παιδιά μας. Η περιοχή που μένουμε δεν είναι και η καλύτερη, οπότε, μήπως είναι πολύ σημαντικό τελικά τα παιδιά μας να περνούν τη μισή τους μέρα σχεδόν, σε έναν κτηριακό "παράδεισο"?

.png
Link to comment
Share on other sites

Όταν έψαχνα για παιδικό σταθμό, νομίζω ότι πήγα σχεδόν σε όλους τους παιδικούς της περιοχής. Από την αρχή είπα ότι θέλω ένα μικρό οικογενειακό σταθμό, που να προσφέρουν το καλύτερο στο παιδί από άποψης προσοχής, γνώσεων και, κακά τα ψέματα, βασικές αρχές διαπαιδαγώγησης. Πράγματα, δηλαδή, που θα το συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια της ζωή του.

Το κτιριακό δεν το έψαξα πολύ. Εντάξει, δεν ήθελα ένα κτίριο ερείπιο ή βρώμικο, αλλά οι μικροί ή οι μεγάλοι χώροι δεν με ένοιαξαν. Με ενδιέφερε η προσωπική επαφή. Επειδή, νομίζω ότι κατάλαβα για ποιο σταθμό μιλάς, είχα πάει κι εκεί και νομίζω ότι ο χώρος, ναι πολύ ωραίος κι άνετος, αλλά η προσωπική επαφή; Τα παιδιά με τις νηπιαγωγούς; Ποια είναι η σχέση μαζί τους; Και πάλι για μένα μιλάω: ό,τι ώρα θέλω τηλεφωνώ στο σταθμό και ξέρω ότι η απάντηση δεν θα είναι βαριεστημένη, γνωρίζω ότι όλοι οι παιδαγωγοί γνωρίζουν το παιδί μου, εμένα, το μπαμπά της, τις γιαγιάδες της. Τι να το κάνω το μεγάλο κτίριο;

Πάντως, δεν σε αδικώ. Ναι, η περιοχή μας είναι χάλια κι εσώκλειστη, οπότε, είναι λογικό, να ψάχνεις κάτι πιο άνετο για τα παιδάκια σου, κάτι πιο "έξω καρδιά", κάτι πιο άνετο.

Άποψή μου να δεις όσους περισσότερους σταθμούς μπορείς κι όχι μία φορά κι εν ώρα λειτουργίας τους και χωρίς παιδιά και, κυρίως, μαζί με τα παιδιά. Σε αυτό το τελευταίο θα καταλάβεις πολλά. Εκεί που θα αισθανθούν άνετα τα παιδιά κι εσύ, αυτό να επιλέξεις.

Για ό,τι άλλο χρειαστείς στη διάθεσή σου.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάαααρα πολύ για το ενδιαφέρον σου!

Πρέπει να κάνω άλλη μία επίσκεψη και στους δύο και να καταλήξω... Ξέρω ότι είναι πολύ καλύτερα στον μικρό οικογενειακό, αλλά για κάποιο λόγο έχω κολλήσει στην αυλή του μεγάλου... Ότι δηλαδή εκεί θα ενθουσιαστούν πολύ τα παιδιά μου... Ουφ! Για κάποιους αυτά που σκέφτομαι μπορεί να είναι βλακείες, αλλά για να είναι στη σκέψη μου, κάτι θα σημαίνει...

Μόλις έχω κάποιο νέο θα ποστάρω πάλι!

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ! :D

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...