Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι τακτική είναι αυτή;;;;;;

ANNA27!

Recommended Posts

ωραίαααα

κλείσαμε τα βαφτιστικά μετά από χάζεμα ωρών σε βιτρίνες και νετ. πήραμε τη προσφορά μας, γράψαμε αναλυτικά τη παραγγελία μας και όλα καλά.

δώσαμε και τη προκαταβολή μας μη το ξεχνάω αυτό! το μισό ποσό απ τα συμφωνημένα!

και ήρθε η στιγμή που ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μας!

όταν πληροφορηθήκαμε από οικείους που διάλεξαν το εν λόγω κατάστημα για να ντύσουν τα βλαστάρια τους ότι λίγες μέρες πριν τις βαφτίσεις τους, κυριολεκτικά στο παραπέντε, τους ζητήθηκε να πληρώσουν άλλη τιμή απ τη συμφωνημένη, απ την τιμή που γράφτηκε πάνω στο δελτίο παραγγελίας.

φυσικά μείνανε με το στόμα ανοιχτό! τα χρήματα ήταν αρκετά παραπάνω με τη δικαιολογία ότι δεν είχε υπολογιστεί το φπα και αν θέλουν να πληρώσουν το αρχικό ποσό χωρίς απόδειξη και το γνωστό παραμυθάκι!

και τι γίνεται τώρα σε αυτή τη περίπτωση που δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα;;; λίγες μέρες πριν τη βάφτιση οι επιλογές σου είναι ελάχιστες!

πως να χειριστώ τη κατάσταση για να μη βρεθώ στην ίδια θέση; σε ένα μήνα υποτίθεται παραλαμβάνω κι εγώ απ την ίδια βιοτεχνία!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ έχεις χρόνο να πας και αλλού να δεις και φυσικά δεν υπάρχουν μοναδικά κομμάτια πουθενά …

έτσι σύξυλη έμεινα εγώ 15 μέρες πριν το γάμο μου με το νυφικό που πήγε σε άλλο γάμο ενώ είχαμε συμφωνία για πρωτοφορεμένο

βρήκα σε άλλη πολύ το ίδιο νυφικό το πλήρωσα κας το πήρα σπίτι μου και πήγα με τσαμπουκά και πήρα πίσω την προκαταβολή

όχι που θα τους την χάριζα

.....

αν εχεις δελτιο που γραφει την συμφωνημενη τιμη και τα προιοντα λεπτομερως δεν εχουν δικαιωμα αλλαγης τιμης.αν πουν κατι τετοιο πες τους οτι εχεις μιλησει με την ενωση καταναλωτων ηδη και ειναι παρανομο.

children=world:D

happy children=better world:wink:

Αννα παρε τους τηλεφωνο η πηγαινε απο κει καλυτερα και πες οτι εμαθες οτι εχουν εξαπατησει κοσμο με αυτη την τακτικη και εισαι εξαλλη.......και πες οτι εχουν δυο επιλογες, ειτε να επιστρεψουν την προκαταβολη ειτε να τηρησουν τη συμφωνια.....αλλιως αν διανοηθουν να σου παιξουν το ιδιο κολπο θα τους κανεις καταγγελια στην εφορια....ειναι σαφως εξαπατηση.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Στο δελτίο παραγελίας που συμπληρώσατε σίγουρα γράφει τιμές και να είναι με ΦΠΑ ή οχι.

Αν δεν γράφει μίλησε μαζί τους και διευκρίνησε το τώρα που προλαβαίνεςι να βρεις άλλα ρούχα.

Διαφημίσεις

Αυτο ονομαζεται εκβιαζμος και ειναι παρανομο. Απο την στιγμη που εχεις εγγραφο που λειε ποσο κοστιζουν και την προκαταβολη που εδωσες δεν εχει δικαιωμα να σου θεσει σαν δικαιολογια τον ΦΠΑ γιατι αυτο προυποθετει οτι θα αναγραφεται στο εγγραφο που σου εδωσε. Εαν αυτο δεν ειναι γραμμενο σημαινει οτι η τιμη που σου δινει ειναι η τελικη. Αφου ξερει οτι θα δημιουργηθει θεμα πηγαινε να παραλαβεις ποιο μπροστα και αν σου πει να πληρωσεις παραπανω να το αρνηθείς και να του πεις οτι θα τον καταγγειλεις. Επιτοπου. Η καταγγελια γινεται στην ΥΠΕΕ ηλεκτρονικα η τηλεφωνικά

http://www.ypee.gr/PIndex.aspx?pid=23

και επισης θα κανεις αμεσως εγγραφη αναφορα στο ινστιτουτο καταναλωτων

Πιστεψε με λογω της φυσης της δουλειας μου δρουν αστραπιαια και θα εχει σοβαρες επιπτωσεις μεχρι κλεισιμο της επιχειρησης του. Επισης ειναι και εκβιασμος εαν πας και ζηταει παραπανω χρηματα απο τα συμφωνηθεντα. Παντως μην υποκυψεις και να επιμενεις οτι θα πληρωσεις μονο αυτα που αναγραφονται ειδαλλως πες του το οτι θα τον καταγγειλεις στον ΙΝΚΑ και θα του στειλοεις και την ΥΠΕΕ για ελεγχο γιατι υποθετω οτι το κανει για να μην κοβει αποδειξη οποτε θα σου πει ξερεις η τιμη ειναι χωρις φπα αν θελεςι θα σου κοψω αλλα θα πληρωσεις τον φπα.

Απορω πως θα κλεισει το δελτιο παραγγελιας με αλλες τιμες. Γιατι θα πρεπει να κοψει τιμολογιο στο οποιο να αναφερεται και να συσχετιζεται με το δελτιο παραγγελιας.

Εαν θελεις βοηθεια επικοινωνησε μαζι μου με πμ για να σου δωσω τηλεφωνα.

Νομιζω παντως οτι με τετοια κριση θα βρεις μαγαζια να παρεις εστω και την τελευταια στιγμη βαφτιστικα.

Παντως εαν υποκυψεις και πληρωσεις μην δωσεις με τιποτα το δελτιο και να παρεις και την τελικη αποδειξη τιμολογιο η οτι σου κοψει οχι απλη αποδειξη με ενα ποσο αλλα αναλυτικη με τα ειδη και τις τιμες .

Παντως να ξερεις οτι εαν επιμεινεις θα κερδισεις αλλα και παλι να τον καταγγειλεις.

k4xS.jpg

επισης να σου πω οτι περα απο την δουλεια μου που ειναι σχετικη σαν καταναλωτης εχω βιωσει πολλες τετοιες καταστασεις. Μιλαμε για φωνες και καβγαδες σε μαγαζια. Σε πληροφορω οτι την τελευταια φορα που εγινε ιστορια με πολυ γνωστο καταστημα εφαγαν προστιμο 60.000 ευρω και μετα με επαιρναν και τηλεφωνο να παρακαλανε απο την εταιρεια να αποσυρω την καταγγελια οταν τους προειδοποιησε το Υπουργειο Αναπτυξης αλλα επεμενα και οταν διενεργηθηκε ο ελεγχος του εβαλαν προστιμο.Οποτε μην μασατε κοινως ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ .

k4xS.jpg

Α!!!!ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ!!!!!ΣΑΝ ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ!!!!!

Αννούλα καλά που σε ενημέρωσαν ωστε να μην βρεθεί προ ελκπλήξεων και να ξέρεις πως να αντιδράσεις......σε περίπτωση που σου κάνουν το ιδιο.....Εχεις δώσει και τα μισα μπροστά έτσι??????χμ......κανε πως δεν ξέρεις τίποτα και όταν πας να παραλάβεις...και αφου σου τα ετοιμάσει δίνεις το υπόλοιπο ποσο χωρίς να ρωτησεις τίποτα και αν σου κάνουν θέμα για ΦΠΑ και αυξήσεις....ζήτα τιμολόγιο παραλαβής του εν λόγω εμπορέυματος για να δεις ημερομηνία παραλαβής στο κατάστημά τους....μπορεί να είναι και πριν το Πασχα και η δικαιολογία περι ΦΠΑ δεν στεκει.........και αν επιμένουν για αναπροσαρμογή τπου ποσου....εγώ θα τους έκανα φασαρία.....θα απειλούσα με μηνήσεις και θα τους έλεγα πως θα την καταγγελνα και στην εφορία για αδικαιολόγιτη αυξηση τιμής και αρνηση κοπης απόδειξης....

Το σαν τακτική και εκει που τους παίρνει το κάνουν να το ξέρεις ...μην αφήσεις να σε πιάσουν κορόιδο.....

Και μια πονηρή ιδέα!!!!!;)στειλε λίγες μέρες πριν έναν δικό σου να ρωτησει δηθεν για βάπτιση και να πάρει προσφορά για αυτά που διάλεξες και εσύ για να δεις τι τιμή θα δώσει....!!!!

Το συνολάκι που διάλεξες για τον μικρό σου το έχω δει και σε βιτρίνα στην πόλη μουhttp://eflam.wordpress.com/christeni...boys/img_4151/

αν θέλεις να ρωτήσω τιμή...έτσι από περιεργεια να δεις αν έχει διαφορα.....

Πάντως εγώ που θα γίνω νονα τον Ιούλιο διαλεξα lapen φετινό καλοκαιρινο σχέδιο και μαζί με λαμπάδα,κουτί,λαδοπανα 400 ευρώ....μόνο παπουτσάκια δεν έβαλα γιατί δεν μου άρεσε κατι.....

ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ.......

σας ευχαριστώ θερμά βρε κορίτσια!!!

στο δελτίο παραγγελίας γράφει τα κλασικά κοστούμι τόσο, λαμπάδα τόσο, λαδόπανα τόσο, σύνολο. τίποτε άλλο.

να τους πάρω και να τους πω αυτά που έμαθα; θα μου δώσουν προκαταβολή πίσω;;; ή θα κάνουν τους κινέζους;

να πω ότι άλλαξε ημερομηνία η βάφτιση και τα θέλω νωρίτερα έτσι ώστε αν μου το κάνουν αυτό να χω χρόνο να ψάξω αλλού;

μεγάααλες απάτες γύρω στο θέμα γάμος/βάφτιση.

είναι πράγματα που ξέρουν ότι δε θα κόψεις και πολύ και σε χτυπάνε εκεί που πονάς.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Εγω σου ειπα.....να πας εκει και να πεις οτι 2-3 γνωστοι σου ειπαν οτι τους εξαπατησαν με αυτο τον τροπο και να ξεκαθαρισεις την κατασταση......να πεις οτι αν πανε να σου κανουν τετοια απατεωνια θα τους καταγγειλεις και εχεις και συμπασχοντες για μαρτυρες. Γνωμη μου ειναι οτι δεν θα τολμησουν να σου κανουν αυτο το κολπο...θα δικαιολογηθουν οτι και καλα οι φιλοι σου δεν καταλαβαν καλα, δεν ηταν το φπα μεσα κλπ, αλλα πιστευω οτι δεν θα τολμησουν να στο κανουν, ειδικα αν απειλησεις με καταγγελια....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

[quote=ANNA27!;

πως να χειριστώ τη κατάσταση για να μη βρεθώ στην ίδια θέση; σε ένα μήνα υποτίθεται παραλαμβάνω κι εγώ απ την ίδια βιοτεχνία!

Αννα, συγνωμη δεν εχω χρονο να διαβασω ολες τις απαντησεις αλλα επειδη δουλευω σε παρομοιο χωρο, ενα θα σου πω.Πηγαινε και ζητησε τους να υπογραψουν ενα σχετικο συμφωνητικο που να σε καλυπτει.Να αναφερεις την προθεσμια, την προκαταβολη και γενικα ολους τους ορους ωστε να τους εχεις στο χερι. Επισης να αναφερθει και σε περιπτωση αδυναμιας εκτελεσης της παραγγελιας, που σε παραπεμπουν και τι κοστος θα εχει -αν εχει- αυτο για σενα και εκεινους. Αν σου το αρνηθουν, απευθυνσου στο τμημα εξυπηρετησης καταναλωτων του κρατους.

Ευχομαι βεβαια ολα να πανε κατ' ευχην και να χαρειτε την βαφτιση και το παιδακι σας.

Οσων αφορα στο ΦΠΑ, σου θυμιζω οτι απο 1-7-10 αυξανεται παλι στο 23%.Αυτο το επιβαρυνεσαι ουτως ή αλλως.

Εμενα μου την εφεραν με μπομπονιερες στο γαμο μου, σε καταστημα των Αγιων Ανργυρων.......τις ειχα παραγγειλει καιρο πριν και παρολο που τις ειχα ζητησει νωρις γιατι θα γινοταν ο γαμος σε νησι και ηθελα να ειμαι ετοιμη, αυτοι τις πηγαν τελευταια στιγμη (και απο οτι καταλαβα κι απο τη βαφτιση αυτο το συστημα εχουν ολοι, τελευταιες μερες πιανουν την καθε παραγγελια). Τους ειχα πει οτι παρασκευη θα φευγαμε για το νησι και ειπαν οτι την πεμπτη θα ηταν ετοιμες.......τους πηρα τηλεφωνο μια βδομαδα νωριτερα να υπενθυμισω οτι παρασκευη φευγαμε κι επρεπε οπωσδηποτε να ειναι ετοιμες........παλι επεμεναν για πΕΜΠΤΗ.......παω πεμπτη να τις παρω και τι μου λενε?

Δεν ειναι ετοιμες, ελατε αυριο.........

Θα τους στραγγαλιζα...τους λεω οτι τα παμε 100 φορες, τους το ειπα και πριν απο μια βδομαδα, οτι παρασκευη φευγαμε με το πλοιο......

'Τι να σας κανουμε? Εμεις παντα παρασκευη παραλαμβανουμε!"

Μιλαμε για αναισθητα γαιδουρια.....εκανε φασαρια ο αντρας μου, τους βρισαμε, δεν δεχθηκαν να μας δωσουν την προκαταβολη (ηταν 30 ευρω) και τεσπα, επειδη φευγαμε την αλλη μερα, δεν κυνηγησαμε αλλο το θεμα, δεν ηταν πολλα τα λεφτα που να αξιζει να ασχοληθεις πολυ......ειχαν την απαιτηση δλδ να αναβαλουμε το γαμο, να ακυρωσουμε εισιτηρια κλπ.......

Ετσι παντρευτηκαμε χωρις μπομπο....

ναι θα πάω νωρίτερα οπωσδήποτε. πάντως κοπέλα τη προηγούμενη βδομάδα που πήγε 3 μέρες πριν τη βάφτισή της της είπαν από 550 αρχικά 750!!! και εννοείται έκανε φασαρία και απείλησε! και δε της έδωσαν τα βαφτιστικά!!! τη κυριακή που μας πέρασε έγινε η βάφτιση θα ρωτήσω να δω τι έγινε τελικά.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

βέρα μου κι εγώ τους είπα τα θέλω 15 μέρες νωρίτερα και επέμεναν για 3 μέρες νωρίτερα! αλλά που να το φανταστώ!

μιλάμε για 300 ευρώ προκαταβολή και είναι χρήματα των νονών! ντρέπομαι πάρα πολύ γιατί ήταν δική μου επιλογή το εν λόγω κατάστημα.

σ ευχαριστώ Μαράκι μου!!!

για το φπα δε ξέρω τι γίνεται με τις ημερομηνίες, εμείς τα κλέισαμε γύρω στις 15 απρίλη. αυτοί τα ράβουν/φτιάχνουν μόνοι τους.

κι αν άλλαξε το φπα δε θα πρεπε να ενημερώνουν;

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Αν θυμαμαι καλα, ο ΦΠΑ 21% ισχυει απο 15-3-10.οποτε στην τιμη λογικα σου εχουν συμπεριλαβει τη διαφορα απο το 18 στο 21%. Αν η παραγγελια σου εγινε πριν τις 15 και η συμφωνηθεισα τιμη ηταν με το 19 θα επιβαρυνθεις τη διαφορα χωρις ειδοποιηση. Αλλα, να θυμαστε και οταν εξαπατασθε να το ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ.Υπαρχει συλλογος προστασιας καταναλωτων με ενα απλο τηλεφωνημα.

Και να προτεινα κατι: Βεβαια εχω καιρο που βαφτισα τα παιδια μου και δεν ξερω τις αλλαγες της μοδας, αλλα γιατι πρεπει να τους λετε την πραγματικη μερα βαφτισης? Οι μπομπονιερες δεν παθαινουν τιποτα με 1-2 βδομαδες. Τα ρουχαλακια επισης. Και τα δωρα. Εκτος απο τα ζαχαροπλαστικα ειδη ολα τα αλλα μπορειτε να τα προμηθευτειτε νωριτερα. Συγνωμη αν κανω λαθος.

Διαφημίσεις

δεν λεω να τα χαρισεις....προς θεου......αν πας ομως και φερθεις απειλητικα οπως προτεινω.....τωρα οχι τοτε.......θα βγαλεις ακρη......κι εχε καποιον για μαρτυρα καλου κακου.......

που ειναι αυτο το μαγαζι, να ξερουμε?

Και να προτεινα κατι: Βεβαια εχω καιρο που βαφτισα τα παιδια μου και δεν ξερω τις αλλαγες της μοδας, αλλα γιατι πρεπει να τους λετε την πραγματικη μερα βαφτισης? Οι μπομπονιερες δεν παθαινουν τιποτα με 1-2 βδομαδες. Τα ρουχαλακια επισης. Και τα δωρα. Εκτος απο τα ζαχαροπλαστικα ειδη ολα τα αλλα μπορειτε να τα προμηθευτειτε νωριτερα. Συγνωμη αν κανω λαθος.

Αυτο ειναι κατι που μας γινεται μαθημα ΑΦΟΥ την πατησουμε!!!! και η δικια μου στην βαφτιση μια μερα πριν τη παραδοση επιασε να φτιαξει τις μπομπο.......οτι εκανα εγω το ειχα βδομαδες νωριτερα τελειωμενο.....

θα στο στείλω με πμ καλύτερα.

Γεωργία μου σ ευχαριστώ, μόνο το σετ της βάφτισης παραγγείλαμε από κει.

ίσως να χω ένα αβανταζ στο να φοβηθούν, αυτό είναι το ότι η κουμπάρα μου είναι δικαστικός.

μου κανε εντύπωση όμως το πως φέρθηκαν στην άλλη κοπέλα! μα τόσο θράσσος πια!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Επειδή έχω δουλέψει σε καταστημα ρουχων και έχω ασχοληθεί λόγο με το έιδος οι παραγελειες παραλαμβάνοντια λίγο πριν το΄Πάσχα πόσο μάλιστα στα βαπτιστικά που ειναι ειδος που προορίζεται βασίκα για της βαπτισεις που αρχίζουν κοντά στο Πάσχα...και συνήθως έρχονται όλα μαζί....σε έρώτηση που έκανα εγω στο κατάστημα που έκλεισα τα βαπτιστικά για 'οταν γινω νονα....τα 'εκλεισα πριν το Πάσχα......εαν περιμένουν και άλλα σχέδια ή έαν μπορώ να παραγγείλω κάτι διαφορετικό μου έιπε πως όλα έρχονται μαζί και έιναι δύσκολα να κάνουν επαναλλειπτικές παραγγελίες....γιατί οι εταιρίες ράβουν αυτά τα που έχουν γίνει παραγγελειες απο τα μαγαζια όταν ήταν ο δειγματισμος(ότι ισχύει και για τα ρουχα...)και είναι λιγο δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρούμε άλλα......

Και όσο για το ΦΠΑ μην τρελαθούμε κιόλλας.....απο 550 στα 750ευρώ είναι 200ευρώ διαφορά.....!!!!πες ότι από 18 στο 21% είναι 2 μονάδες....δλδ για 2 μονάδες πάνω στο ΦΠΑ το χρεωνουν 200ευρω???????

Αννα μην τους χαρίσεις......και αυτό με τις 3 μέρες?????άλλο κουφο!!!!!

Δεν πάνε καλά μου φαίνεται.....

Μαλλον εννοουν οτι στην τιμη δεν ειχαν καθολου φπα μεσα...

Ότι και να είναι , δεν νοείται όταν πουλάς λιανική να δίνεις τιμές χωρίς ΦΠΑ.

Δηλαδή σε μια βιτρίνα μαγαζιού που αναγράφεται η τιμή για τα βαφτιστικά , αν μπεις μέσα σου βάζουν το ΦΠΑ από πάνω???

Πες τους ότι θα βαφτίσετε νωρίτερα , ή ζήτα τους διευκρίνιση για το αν

η προσφορά τους περιλαμβάνει το φόρο. Σε κάθε περίπτωση βιάσου για να

μην τρέχεις μετά. Αν δεις ότι το πάνε για εκβιασμό , www.kepka.org ή και σε άλλες οργανώσεις καταναλωτών.

Την προκαταβολή θα την πάρεις πίσω ότι και να γίνει πάντως...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

έτσι είναι όπως τα λέτε, μίλησα με τη νονά που είναι στην εισαγγελία και δε νομίζω να τους αφήσουμε έτσι. θα κοιτάξουμε να τα πάρουμε όσο νωρίτερα γίνεται.

ευχαριστώ και πάλι και θα ενημερώσω για τα νεώτερα....

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

παντως σε εμενα η απειλη με με την ενωση καταναλωτων εχει πιασει πολλακις.σε ειδη ενδυσης και υποδυσης αλλα εχει πιασει!το φοβουνται αυτο γιατι ξερουν οτι θα εχουν τρεχαματα!

children=world:D

happy children=better world:wink:

Επειδη εχω κι εγω καταστημα θα σου πω οτι αυτο που κανουν ειναι ακρως παρανομο και αντιεπαγγελματικο!!!

Βεβαια απ την στιγμη που στο δελτιο παραγγελιας δεν αναγραφουν πουθενα για το φπα δεν μπορουν να αποδειξουν οτι δεν το εχουν συμπεριλαβει στην τιμη,αλλιως θα επρεπε να εγραφε στο τελος πριν το συνολο....φπα 21%....τοσο + την αξια των πραγματων και συνολο!

Αρα μην φοβασαι και στην τελικη θα συμφωνησω κι εγω με τις υπολοιπες εαν κανουν φασαρια να τους καταγγειλεις στην ενωση καταναλωτων!!!!

Καλου κακου παρε και πες τους ο,τι γινετε πιο νωρις η βαπτιση ,οπως το σκεφτηκες,για να εχεις τον χρονο και να δεις τελικα τι θα γινει!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...