Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ (ΠΡΟΝΗΠΙΟ)ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΝΗΠΙΟ)

Recommended Posts

τον ιουλιο σταματαμε μετα απο 4 χρονια που ειχαμε παει σε ιδιωτικο σταθμο .θα παμε σε δημοσιο νηπιαγωγειο ..απο αρχες της χρονιας προσπαθω να εξηγησω στο παιδι για την αλλαγη που θα βρεθει σε σχεση με τον χωρο -νεοι φιλοι-δασκαλες-περιβαλλον και εχω αγχωθει για το πως θα αντιμετωπισουμε αυτη την αλλαγη .

Διαφημίσεις

αν εισαι εσυ χαλαρη κ ενθουσιασμενη θα ειναι κ το παιδι . να εισαι ετοιμη οτι οι εγκαταστασεςι θα ειναι λιγοτερες κ οτι θα υπαρχει οικονομικο βοηθεια αν κ λιγα ια σου φανουν μετα το ιδιωτικο!συνηθως ειναι 60 μεσο ορο για ολο το χρονο εκτος αν ειανι ολοημερο κ τα εξοδα ειναι παραπανω.μπορει κ τιποτα αν ο δημος καλυπτειμε αρκετο υλικο.φροντισε να καλεσεις παιδακια αρκετα νωρις για να γνωριστουν μεταξυ τους. πριν 2-3 χρονια καλεσα στο σχολειο κλοουν για το καλοσωρισμα των παιδιων. αν θες να το προτεινεις η να το αναλαβεις ειναι κατι που χαλαρωνει τα παιδια για τις πρωτες μερες

γεια σου beautifull,

νομιζω οτι δεν πρεπει να αγχωνεστε απο τωρα για αυτην την αλλαγη. Εξαλου μην ξεχνας οτι μεχρι να παει νηπιαγωγειο θα προηγηθει ολοκληρο καλοκαιρι που θα εχει ξεχασει τους φιλους και τις δασκαλες στο παιδικο σταθμο.

Οταν με το καλο ερθει ο σεπτεμβριος και τα παιδακια θα πανε στο σχολειο εκει θα ειναι ολα αγνωστα μεταξυ τους.

Οι δασκαλες θα προσπαθησουν τα δημιουργησουν ενα ευχαριστο κλιμα για να ενταχθουν τα παιδακια ομαλα στην καινουργια τους φωλιτσα.

Δυστυχως ή ευτυχως ειναι μια διαδικασια αυτην των αλλαγων στην καθημερινοτητα μας που απο πολυ μικροι καλουμαστε να την περασουμε.

και αλλοι την περναμε πιο ευκολα αλλοι πιο δυσκολα.

Εσυ αυτο που εχεις να κανεις ειναι να του μιλησεις με ενθουσιασμο για το καινουργιο του σχολειο οτι ειναι πια μεγαλος και τωρα θα παει σε ενα μεγαλο καινουργιο σχολειο, και να του τονωσεις το ηθικο και την αυτοπεποιθεση

και ολα πιστεψε με θα πανε παρα πολυ καλα

Και εμείς ακριβώς την ίδια αλλαγή θα έχουμε. Απλά της το έχω περάσει ότι θα πάει στο "μεγάλο" σχολείο και για να είμαι ειλικρινής ανυπομονεί. Σίγουρα θα της λείψουν οι φίλοι της και οι δασκάλες της αλλά νομίζω σε αυτές τις ηλικίες εγκλιματίζονται εύκολα. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τις νέες δασκάλες και με το πόσο καλά κάνουν την δουλειά τους (προσέγγιση, εγκλιματισμό εννοώ...)

Συμφωνώ όμως και με τα κορίτσια, όσο ενθουσιασμένοι είναι οι γονείς, τόσο θα είναι και τα παιδιά. Εάν καταλάβει έστω και λίγο το δικό σου άγχος, ίσως να την πάει πίσω το όλο θέμα.

Μην ανησυχείς λοιπόν, όλα καλά θα πάνε!!

του εχω μιλησει παρα πολυ τον πηγαινω συχνα και του δειχνω ολο ενθουσιασμο το σχολειο απ'εξω και παραλληλα του λεω οτι θα βλεπουμε και τους φιλους του απο τον παιδικο (ηδη εχω καποιες επαφες με τους γονεις )οποτε νομιζω οτι θα του ερθει πιο ομαλα οχι οτι το παιδι μου φερνει αντιδραση..

Διαφημίσεις