Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΙΠΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

Recommended Posts

ΘΕΛΩ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΒΟΗΘΕΙΑ το παιδι μου ειναι 4 και μισο και κανει πιπι πανω του και την μερα και την νυκτα τα δοκιμασα ολα και δεν λεει να σταματηση .τι να κανω:?:

Διαφημίσεις

Μήπως του έχει συμβεί κάτι που το φόβισε ή το έκανε να αισθανθεί άσχημα;

Έχει συμβεί κάποια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του;

Δεν είμαι ειδικός, αλλά αν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο αυτά θα έψαχνα πρώτα.

Πάντως σίγουρα μην το μαλώνεις.

Όταν αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο με μία μου κόρη - ενώ όμως πριν έλεγχε την κύστη της, ξαφνικά εμφάνισε ακράτεια και συχνουρία - η παιδίτρος μας συνέστησε εξετάσεις ούρων ,για να αποκλείσουμε την ουρολοίμωξη.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, είχε η κατάσταση ήδη βελτιωθεί.

Αν εξαρχής έχει πρόβλημα ελέγχου, ίσως είναι φυσιολογικό, θα σου πρότεινα πάντως να το ψάξεις λιγάκι. Εγώ θα ξεκινούσα από τον παιδίατρο.

660759jzef7rhw6w.gif

το εψαξα ιατρικα δεν εχει τιποτα του εκανα ολεσ τεσ εξετασεις για ουρολυμοξη για ζαχαρη και για προβλημα στην κυστη δεν εχει τιποτα ο παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι ψηχολογικο.με τον πατερα του ειμαστε χωρισμενη εδω και τρια χρονια.τον βλεπει ομωσ τρισ με δυο φορεσ την εβδομαδα.λετε να ειναι αυτο ο λογος που το κανει:?:

σκεφτομαι να τον παρω σε παιδοψυχολογο.τι λετε θα βοηθηση:?:

στην θεσσαλονικη στο παπανικολαου νοσοκομειο εχει ειδικο παιδοουρολογικο τμημα για τετοιες περιπτωσεις...

δεν ξερω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε σας..ειναι γιατροι απο ολες τις ειδικοτητες και εκτιμουν την κατασταση του παιδιου....

δεν ξερω πως αλλιως να σε βοηθησω εμεις πηγαμε στο νοσοκομειο..

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Θα ήθελα να ρωτήσω για καλλιέργεια ούρων, πώς παίρνουν τα ούρα από το παιδάκι;Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει δυο μέρες τώρα και το δικό μου παιδάκι, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι φταίει.

Εφάκι αν έχετε καλές σχέσεις με τον μπαμπά του,γιατί να επηρρεάζεται απο το διαζύγιο;Εξάλου είναι μια κατάσταση που έχει συνηθίσει αφού είστε 3 χρόνια χωρισμένοι και το παιδάκι είναι 4,5 ετών..

Μήπως φοβάται κάτι;Το πάθαινε αυτό ο ανηψιός μου γιατί φοβόταν να πάει τουαλέτα (είχε δει σε ένα παιδικό πως κάτω απο την λεκάνη,στον υπόνομο,ζουν κροκόδειλοι :shock: και το παιδάκι φοβόταν)

Προσπάθησε να τον ρωτήσεις αν φοβάται κάτι και υπενθύμιζε του συχνά να πηγαίνει τουαλέτα.Τον μαλώνεις όταν τα κάνει πάνω του;

Μπισκοτάκι 6/2/08

Κλαψιάρης 16/6/09

dev348pr___.png

• 2 months later...

Η κόρη μου είναι 6 και φέτος κατάφερε να σταματήσει την πάνα.

Η δικιά μας μέθοδος ήταν της ανταμοιβής.

Λατρεύει τα σνακ και της δίναμε μόνο αν πήγαινε στην τουαλέτα.

Παρακολούθησε τις κινήσεις που κάνει πριν κατουρήσει για να ξέρεις πότε θέλει.

Υπερβολική υπομονή θέλει και ίσως να το δει ως παιχνίδι.

Χρειαζεται υπομονη και επιβραβευση για καθε θετικη προσπαθεια...και οχι μονο υλικη!!!ακομα και ενα ειμαι ''περηφανη για σενα που τα καταφερες'' ή ''με εκανες πολυ χαρουμενη'' αρκουν σε ενα παιδακι για να προσπαθει...

φυσικα σε καθε ''ατυχημα'' δεν το επιπλητουμε αλλα το ενθαρρυνουμε πως την επομενη φορα ειμαστε σιγουρες πως θα τα καταφερει!!!

πρεπει να καταλαβουμε πως το παιδακι μας αισθανετε ήδη ασχημα και ενοχικα για αυτο που του συμβαίνει...

προσπαθησε να μιλησεις μαζι του...να του εκφρασεις την αγαπη σου να το ρωτησεις αν κατι το φοβιζει οπως σου ειπαν και τα κοριτσια...

ολα αυτα αν δεν συντραχει ιατρικος λογος...

Μήπως όμως υπάρχει πιθανοτητα να το κανει για να σου τραβήξει την προσοχη???

BYMup3.png

• 4 weeks later...

Από τον κοινωνικό μας περίγυρο σχεδόν ΟΛΑ τα παιδάκι, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία την φάση της αγωγής τουαλέτας, είχαν πισογυρίσματα. Συμπεριλαμβανομένου και του γιού μου που μετά την παρμονή μας στο ΠΑΙΔΩΝ για 10 ημέρες άρχισε πάλι να κάνει πιπί στο βρακάκι του, ενώ για ένα εξάμηνο πήγαινε κανονικά στην τουαλέτα. Οι παιδοψυχολόγοι λένε: Οχι φωνές, όχι άγχος, προς θεού όχι απειλές και τιμωρίες - χειρότερα θα τα κάνεις -, όχι έλλειψη εμπιστοσύνης, κοινώς δεν θα επιστρέψεις στη φάση της πάνας ούτε καν τη νύχτα για τη δική σου διευκόλυνση. Εν ανάγκη βάζε ξυπνητήρι ανά μια ώρα τη νύχτα και έλεγχέ το κρεβατάκι του. Μόνο με θετική συμπεριφορά «είχαμε ατύχημα αλλά δεν πειράζει δεν θα ξανασυμβεί, εσύ είσαι μεγάλο παιδάκι πια έτσι αγάπη μου;» κ.λ.π. θα το ξεπεράσει στο εγγυώμαι από προσωπική πείρα. Μην ξεχνάς να το ρωτάς ανά μια δυο ώρες (όχι όμως συνέχεια και καταλάβει ότι έχεις πάθει εμμονή) εάν θέλει τσίτσα. Αυτά.

Googleάροντας θα βρεις πολλά ξενογλωσσα κυρίως αλλά και ελληνικά σχετικά άρθρα. Στα βιβλία της Καππάτου επίσης υπάρχουν σχετικές αναφορές στο χειρισμό τέτοιων αλλά και πολλών άλλων καταστάσεων. Ψυχραιμία.

Marinaki Hectoraki

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Καλημέρα, η κόρη μου (4 ετων) από τοτε που ξεκίνησε προνήπιο, ενω δείχνει να έχει προσαρμοστεί, κάνει πιπί πάνω της και μάλιστα στο σχολείο. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω σωστά, χωρίς να τη μαλώνω και χωρίς να το συζητάμε συνεχώς. Βέβαια μέσα μου ανυσηχώ και στενοχωριέμαι. Προφανώς υπάρχει ψυχολογική βάση αλλά δεν ξέρω αν το χειρίζομαι σωστά

η ανταμοιβη βοηθαει παρα πολύ. μια υπόσχεση οπως αν κανεισ τα τσισα στο μπανιο θα είμαστε πολυ χαρουμενοι ολοι και θα παμε μια ωραια βολτα. επισης και ο φοβος για τη λεκανη ειναι πολυ συνηθισμενος. ο γιος μου φοβοταν μην τον πιτσιλισει η λεκανη και γι αυτο δεν εκανε κακα! τελικα του ριχναμε χαρτι στη λεκανη για να μην πιτσιλιεται.

boysmama

Μην απελπίζεσαι εφάκη. Το κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης και αυτοελέγχου.

Αν εσύ άγχεσαι, το περνάς στο παιδί σου και αυτό δεν βοηθάει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Χαλάρωσε, ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλες με υπομονή και προπάντων χωρίς άγχος και θα έχεις άμεσα θετικά αποτελέσματα.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

oταν ακριβωσ στην ιδια ηλικια ο γιοσ μου εκανε το ιδιο...σκεφτηκα να λειτουργησω θετικα πηραμε ενα σχολ προγραμμα κ για καθε στεγνη μερα βαζαμε κ 1 αυτοκολλητο σε καθε 3 διναμε μια...εκπληξη[βολτα-θεατρο κτλ]κ του εξηγησα οτι αν ξυπναγε τη νυχτα κ ηταν βρεγμενοσ θαπρεπε να αναλαβει μονοσ καθαρισμα αλλαγμα κ σεντονια ...πολυ συντομα το κοψαμε δωσε υπευθυνοτητα κ στασου σταθερη αλλα κ θετικη καλη τυχη

Γεια σας!!!

εχω τρια παιδακια,η μια ειναι 5,5 ετων,η δευτερη 4 κ ο μικρος 2 ετων..

φετος η δευτερη μου (4 ετων) ξεκινησε το νηπιαγωγειο...αλλα εχουμε ενα προβληματακι:-(..!!!πολλες φορες τις ξεφευγουν τα τσισακια της,οχι μονο στο σχολειο αλλα κ στο σπιτι.τις εχω κανει τις απαραιτητες εξετασεις (γενικη κ καλλιεργεια ουρων,για σακχαρο)και ολες βγηκαν καθαρες..το αστειο ειναι οτι τα βραδια απο μονη σηκωνεται κ παει στην τουαλετα!!!αυτο που εχω παρατητησει εγω σαν μαμα ειναι οτι επειδη δεν θελει να παρατησει στην μεση την οποια δραστηριοτητα κ να κανει εκεινη την στιγμη προτιμα να τρεξει στην τουαλετα την τελευταια στιγμη με αποτελεσμα να τα κανει επανω της!!!(το ιδιο ισχυει κ στο σχολειο).της μιλαω συνεχεια,με το καλο,καμμια φορα την μαλωνω κιολας αλλα δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω αλλο!!!!!για μια εβδομαδα τα πηγαμε πολυ καλα,ηταν τυπικια στις "υποχρωσεις";) τις...μετα δεν ξερω τι την επιασε παλι κ ξαναρχισαμε απο την αρχη!!κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ εξυπνο και δραστηριο παιδι...

δωστε μου σας παρακαλω καμμια συμβουλη γιατι δεν ξερω αλλο πως να το αντιμετωπισω κ δεν θελω να τρεχω στους παιδοψυχολογους για θεματα τα οποια δεν ειναι κ τοσο σοβαρα(φανταζομαι!!)

σας ευχαριστω....

Διαφημίσεις

Χρόνο χρειάζεται το παιδάκι σου εεε και υπομονή.

Μην το κάνεις μεγάλο θέμα στα μάτια της και δείξε της οτι δεν τρέχει και τίποτα.

Την έπόμενη φορά που θα συμβεί το "ατύχημα" χαμόγελασε λέγοντας της δεν πειράζει και οτι την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεκτική και κάθε φορά που θα συμβαίνει κάτι ανάλογο η αντιμετώπιση σου θα είναι η ίδια.

Είμαι σίγουρη οτι σύντομα το πρόβλημα σας θα λυθεί και μόνιμα.

Σου μιλάω εκ πείρας.

σ'ευχαριστω πολυ kiknaki για την συμβουλη σου,πραγματικα λιγο με καθυσηχασες.....

το "προβλημα" ομως ειναι το γεγονος οτι "μεγαλο θεμα"δημιουργειται στο νηπιαγωγειο..(κ εινια κ φυσιολογικο,φανταζεσαι ολα τα παιδακια να ξεχνιοντουσαν ή να βαριοντουσαν να πανε τουαλετα?)πολλες φορες εχω ερθει σε δυσκολη θεση,οχι τοσο για μενα αλλα για την ιδια της κ την αδερφη της που ειναι στο ιδιο τμημα (μικρη κ μεγαλη νηπια μαζι)!!

ας ελπισουμε οτι εχεις δικιο κ οτι με τον καιρο θα μπορεσουμε να το ξεπερασουμε

έχω έναν γιο που το φλεβάρη θα κλείσει τα 4.πέρυσι το μάιο σταμάτησε να κάνει επάνω του πιπί το πρωί.πέρυσι δεν προσπάθησα να του κόψω και τα βραδινά γιατί ήθελα να εξασφαλίσω τα πρωινά. φέτος το καλοκαίρι προσπάθησα να του κόψω και τα βραδινά αλλά τίποτα. κάθε μέρα τα συζητάμε αλλά επειδή κοιμάται πολύ βαριά του είναι αδιανόητο να ξυπνήσει. εφάρμοσα το σύστημα να τον ξυπνάω κάθε 3 ώρες το βράδυ αλλά πάλι δεν λειτούργησε γιατί αν κάποιο βράδυ δεν ξυπνούσα τότε αυτός δεν σηκωνόταν μόνος του για τουαλέτα. το πιο αστείο είναι οτι μπορεί να τα κάνει πάνω του στις 2 το πρωί και μέχρι το πρωί που 8α ξυπνήσει να μην ενοχληθεί καθόλου..μίλησα με την παιδοψυχολόγο γι αυτό το θέμα και μου είπε τα εξής : το "πιπί" είναι αποκλειστικά δικό τους επίτευγμα και πρέπει να παλεύουν μόνα τουσ για να το κόψουν.τα παιδιά που κοιμούνται βαριά δεν καταλαβαίνουν το ερέθισμα που δίνει ο εγκέφαλος για να πάνε τουαλέτα γι αυτό και δεν σηκώνονται...δεν πρέπει ούτε να τα μαλώνουμε αλλά ούτε και να γίνεται επίκεντρο η τουαλέτα...για να μην τα κόβουν πάει να πεί πως δεν είναι ακόμα έτοιμα...

αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο ας μας το πει

;)

σ'ευχαριστω πολυ kiknaki για την συμβουλη σου,πραγματικα λιγο με καθυσηχασες.....

το "προβλημα" ομως ειναι το γεγονος οτι "μεγαλο θεμα"δημιουργειται στο νηπιαγωγειο..(κ εινια κ φυσιολογικο,φανταζεσαι ολα τα παιδακια να ξεχνιοντουσαν ή να βαριοντουσαν να πανε τουαλετα?)πολλες φορες εχω ερθει σε δυσκολη θεση,οχι τοσο για μενα αλλα για την ιδια της κ την αδερφη της που ειναι στο ιδιο τμημα (μικρη κ μεγαλη νηπια μαζι)!!

ας ελπισουμε οτι εχεις δικιο κ οτι με τον καιρο θα μπορεσουμε να το ξεπερασουμε

Αν έρχεται σε δύσκολη θέση δες το και σαν έναυσμα για μια καλύτερη προσπάθεια από μέρους της.

Θέλω να πω οτι αν ντρέπεται κάθε φορά που της ξεφεύγουν σύντομα θα το διορθώσει. Τα παιδιά ποτέ δεν θέλουν να είναι στο επίκεντρο μιας άβολης για εκείνα κατάστασης.

Αν πάλι δημιουργεί πρόβλημα στη νηπιαγωγό μπορείτε να βρείτε κι εκεί μια λύση.

Καταλαβαίνω οτι μια νηπιαγωγός δεν είναι βρεφοκόμος να "αλλάζει" μονίμως παιδιά αλλά αν όπως γράφεις αυτό συμβαίνει κάποιες φορές και όχι πάντα και κυρίως όταν το παιχνίδι απορροφά τις σκέψεις της τότε μπορείς να προτείνεις στη δασκάλα σας να υπενθυμίζει στη κόρη σου οτι πρέπει να επισκεφτεί την τουαλέτα.

Είχαμε κι εμείς ένα παιδάκι στο νηπιαγωγείο που συχνά είχε θέμα με την τουαλέτα.

Η νηπιαγωγός μας ακολούθησε την παραπάνω τακτική και πίστεψε με είχε θετικά αποτελέσματα.

έχω έναν γιο που το φλεβάρη θα κλείσει τα 4.πέρυσι το μάιο σταμάτησε να κάνει επάνω του πιπί το πρωί.πέρυσι δεν προσπάθησα να του κόψω και τα βραδινά γιατί ήθελα να εξασφαλίσω τα πρωινά. φέτος το καλοκαίρι προσπάθησα να του κόψω και τα βραδινά αλλά τίποτα. κάθε μέρα τα συζητάμε αλλά επειδή κοιμάται πολύ βαριά του είναι αδιανόητο να ξυπνήσει. εφάρμοσα το σύστημα να τον ξυπνάω κάθε 3 ώρες το βράδυ αλλά πάλι δεν λειτούργησε γιατί αν κάποιο βράδυ δεν ξυπνούσα τότε αυτός δεν σηκωνόταν μόνος του για τουαλέτα. το πιο αστείο είναι οτι μπορεί να τα κάνει πάνω του στις 2 το πρωί και μέχρι το πρωί που 8α ξυπνήσει να μην ενοχληθεί καθόλου..μίλησα με την παιδοψυχολόγο γι αυτό το θέμα και μου είπε τα εξής : το "πιπί" είναι αποκλειστικά δικό τους επίτευγμα και πρέπει να παλεύουν μόνα τουσ για να το κόψουν.τα παιδιά που κοιμούνται βαριά δεν καταλαβαίνουν το ερέθισμα που δίνει ο εγκέφαλος για να πάνε τουαλέτα γι αυτό και δεν σηκώνονται...δεν πρέπει ούτε να τα μαλώνουμε αλλά ούτε και να γίνεται επίκεντρο η τουαλέτα...για να μην τα κόβουν πάει να πεί πως δεν είναι ακόμα έτοιμα...

αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο ας μας το πει

;)

Έχει απόλυτο δίκιο η παιδοψυχολόγος.

Το έγραψα και παραπάνω, κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό αυτοελέγχου.

Το οτι κάποια παιδιά ελέγχουν εξ'ολοκλήρου(εννοώ και το βράδι) την κύστη τους πριν πάνε στο νηπιαγωγείο δεν σημαίνει οτι το κάνουν όλα τα παιδιά.

Μην προβληματίζεσαι, το παιδάκι σου δεν κάνει κάτι κακό που θα έπρεπε να ανησυχείς.Μην ακούς περιπτώσεις που το παιδί της διπλανής, της απέναντι κ.α "καθάρισαν" ενώ το δικό σου όχι. Σε αγχώνει και αυτό περνάει και στο παιδί σου.

Ασε το παιδί σου ελεύθερο και μην ασχολείσαι με το θέμα της βραδινής ενούρησης και προπάντων μην το ξαναξυπνήσεις μες τη νύχτα..είναι λίγο βάρβαρο πως να το κάνουμε.

Γεια σας!!!

εχω τρια παιδακια,η μια ειναι 5,5 ετων,η δευτερη 4 κ ο μικρος 2 ετων..

φετος η δευτερη μου (4 ετων) ξεκινησε το νηπιαγωγειο...αλλα εχουμε ενα προβληματακι:-(..!!!πολλες φορες τις ξεφευγουν τα τσισακια της,οχι μονο στο σχολειο αλλα κ στο σπιτι.τις εχω κανει τις απαραιτητες εξετασεις (γενικη κ καλλιεργεια ουρων,για σακχαρο)και ολες βγηκαν καθαρες..το αστειο ειναι οτι τα βραδια απο μονη σηκωνεται κ παει στην τουαλετα!!!αυτο που εχω παρατητησει εγω σαν μαμα ειναι οτι επειδη δεν θελει να παρατησει στην μεση την οποια δραστηριοτητα κ να κανει εκεινη την στιγμη προτιμα να τρεξει στην τουαλετα την τελευταια στιγμη με αποτελεσμα να τα κανει επανω της!!!(το ιδιο ισχυει κ στο σχολειο).της μιλαω συνεχεια,με το καλο,καμμια φορα την μαλωνω κιολας αλλα δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω αλλο!!!!!για μια εβδομαδα τα πηγαμε πολυ καλα,ηταν τυπικια στις "υποχρωσεις";) τις...μετα δεν ξερω τι την επιασε παλι κ ξαναρχισαμε απο την αρχη!!κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ εξυπνο και δραστηριο παιδι...

δωστε μου σας παρακαλω καμμια συμβουλη γιατι δεν ξερω αλλο πως να το αντιμετωπισω κ δεν θελω να τρεχω στους παιδοψυχολογους για θεματα τα οποια δεν ειναι κ τοσο σοβαρα(φανταζομαι!!)

σας ευχαριστω....

μπορεις να την στελνεις τουαλετα συγκεκριμενες ωρες,τακτικα.στο σχολειο πρακτικα ειναι δυσκολο να γινει,να το θυμαται η νηπιαγ πχ κ να ρωταει αν θελει τουαλετα.θα βοηθουσε καποιο ρολοι,που να χτυπαει κανονισε εσυ ποτε κ οταν το ακουει να παει τουαλετα

μπορεις να την στελνεις τουαλετα συγκεκριμενες ωρες,τακτικα.στο σχολειο πρακτικα ειναι δυσκολο να γινει,να το θυμαται η νηπιαγ πχ κ να ρωταει αν θελει τουαλετα.θα βοηθουσε καποιο ρολοι,που να χτυπαει κανονισε εσυ ποτε κ οταν το ακουει να παει τουαλετα

ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω...ενω σε ολα ειναι "μεσα" δεν της ξεφευγει τιποτα,μπορει ανετα να σε αποστομοσει κ να μη μπορεις να την απαντησεις,πως γινεται αυτο???το εχω συζητησει με τους νηπιαγωγους μας (επειδη ειμαστε στο ολοημερο εχουμε δυο) κ συμφωνησαν να τις το υπενθυμιζουν,ναι αλλα ως ποτε????????:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

μηπως βολευτει σ'αυτην την κατασταση κ δεν κανει απο μονη της καποια προσπαθεια???

νομιζω οτι θα τρελλαθω:confused::confused::confused:

νομιζω οτι ΕΓΩ κανω κατι λαθος.οτι την χα'ι'δεψα παραπανω απ'οτι θα επρεπε διοτι πριν δυο χρονια ειχαμε ενα ατυχημα........το ξερω σας κουρασα......