Recommended Posts

    Λιμοντσέλο ( limonzello).

     

    Υλικά

    8 λεμoνιών οι φλούδες

    1 λίτρο οινόπνευμα (ποτοποιείου)

    700γρ. ζάχαρη

    1200γρ. νερό

     

    Εκτέλεση

    Αφαιρείτε τις φλούδες από τα λεμόνια και τις αφήνετε για μια βδομάδα μέσα στο οινόπνευμα.

    Σε 1200γρ βρασμένου νερού, ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι. Αφήνετε για 2-3 λεπτά.

    Σουρώνετε το οινόπνευμα και το ρίχνετε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το σιρόπι. Αφήνετε το μείγμα ,ως έχει, για 2-3 μέρες και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο.

     

    υ.γ: Αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε!Πιστέψτε με!Το έφτιαξα πέρυσι τα Χριστούγεννα και το ήπιαμε μετά το φαγητό ,είχαμε και Τεντούρα (τοπικο ηδύποτο καταπληκτικό!!!!) σ'ολους άρεσε πάρα πολύ! :) ,η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στην Αμφισσα.

     

    Καλή επιτυχία!


    Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Sangria

     

    Συστατικά

     

    1,5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί

    2 μήλα

    1 ξυνόμηλο

    1 πορτοκάλι

    1 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή μπράντυ

    5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

    500 ml σπράιτ

     

    Εκτέλεση:

     

    1. Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.

    2. Σε μια κανάτα ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ ή το μπράντυ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κυβάκια φρούτων και τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

    3. Πριν το σερβίρισμα Βάζουμε και την σπράιτ.

     

    Επειδή το κρασί είναι πολύ για μία κανάτα, καλό είναι να έχουμε έτοιμο το μίγμα σε κάποιο άλλο μεγάλο σκεύος και πριν το σερβίρισμα να μοιράσουμε σε κανάτες ανάλογα με τα άτομα και τότε να προστεθεί και η σπράιτ ώστε να μην εξατμίζεται το ανθρακικό που κάνει πιο δροσερή τη γεύση.

     

     

     

    :wink:


     

    «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Δροσερό milk shake

    Φτιάχνει

    3-4 ποτηρια

     

    Συστατικά:

     

    500 ml φρέσκο γάλα

    1 κεσεδακι γιαούρτι ή 3 μπαλλες παγωτό

    4-6 θρυμματισμένα παγάκια

    2-3 κουταλιες μαρμελάδα

    σιρόπι της αρεσκειας σας

    έτοιμη σαντιγυ

    λιγη τρούφα

     

    Οδηγίες

     

    1. Μεσα στο μπλεντερ βαζουμε 500 ml γαλα, ριχνουμε το γιαουρτι ή το παγωτο, προσθετουμε την μαρμελαδα, το σιροπι-α και τα θρυμματισμενα παγακια.

    2. Το χτυπαμε για 2 λεπτα και το σερβιρουμε σε μακροστενα ποτηρια

    3. Προσθετουμε την σαντιγυ και πασπαλιζουμε με τρούφα


     

    «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Μιλκ σέικ καμία... ?? Μιλκ σέικ με κούκις θέλω να φτιάξω... αλλά και με φρούτα.. !!!


    Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Σε διαιτα βρισκομαστε κοπελιες... Για ηρεμηστε λιγο... :lol::lol::lol:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    Μιλκ σέικ πεπονιού

     

    Συστατικά:

    1 μέτριο ώριμο πεπόvι, ξεφλουδισμέvο και ψιλοκομμέvο

    2-3 κουταλιές σούπας Κουαvτρό (αν θέλετε)

    2 κουταλιές ζάχαρη άχvη

    2 φλιτζάvια τσαγιού παγωτό βαviλια

    Ό φλιτζ. τσαγιού γάλα

    2 κουταλάκια γλυκού χυμός λεμονιού

    ροδέλες λεμονιού και φέτες πεπονιού για το γαρνίρισμα

     

     

    Οδηγίες:

     

    Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός του παγωτού, σε μίξερ και χτυπάτε πολύ καλά, ώστε να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το παγωτό και χτυπάτε έως ότου το μείγμα γίνει παχύρρευστο.

     

    Σερ6ίρετε σε παγωμένα ποτή­ρια και γαρνίρετε με φέτες πεπονιού και ροδέλες λεμονιού.


     

    «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Λικερ Φραουλας

     

    Υλικα

    400 γραμμαρια φραουλες πλυμμενες και χωρις κοτσανι

    400 γραμμαρια κρυσταλικη ζαχαρη

    800 ml βοτκα ή τζιν ή τσιπουρο ή κονιακ

     

    Ετοιμασια

    Αλεθουμε στο μπλεντερ τις φραουλες και τη ζαχαρη και στη συνεχεια προσθετουμε το ποτο.Τελος το βαζουμε σε γυαλινο μπουκαλι στο ψυγειο.

    Ειναι πανευκολο και πεντανοστιμο, εγω το εφτιαξα με βοτκα και ηταν απιστευτο!!!!!(σημερα θα το δοκιμασω και με κονιακ!!!! :wink::lol: )

    Τη συνταγη την ειδα στον Καφε με την Ελενη.Καλη επιτυχια- φτιαξτε το!!!!!


    tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Λικερ Φραουλας

     

    Υλικα

    400 γραμμαρια φραουλες πλυμμενες και χωρις κοτσανι

    400 γραμμαρια κρυσταλικη ζαχαρη

    800 ml βοτκα ή τζιν ή τσιπουρο ή κονιακ

     

    Ετοιμασια

    Αλεθουμε στο μπλεντερ τις φραουλες και τη ζαχαρη και στη συνεχεια προσθετουμε το ποτο.Τελος το βαζουμε σε γυαλινο μπουκαλι στο ψυγειο.

    Ειναι πανευκολο και πεντανοστιμο, εγω το εφτιαξα με βοτκα και ηταν απιστευτο!!!!!(σημερα θα το δοκιμασω και με κονιακ!!!! :wink::lol: )

    Τη συνταγη την ειδα στον Καφε με την Ελενη.Καλη επιτυχια- φτιαξτε το!!!!!

     

    Κατερινα ποση ωρα το αφηνω στο ψυγειο μεχρι ....να το ρουφηξω??

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Την επομενη μερα ειναι σουπερ γιατι εχει λιωσει η ζαχαρη Μαρια μου και εχουν δεσει οι μυρωδιες...αλλα να σου πω την αληθεια μου... εγω το δοκιμασα αμεσως και δεν με πολυενοχλησε η ζαχαρη..απλα με χτυπησε η βοτκα!!!!! :lol::lol:

    Ειναι υπεροχο και πανευκολο φτιαξτο και θα με θυμηθεις!!!! :wink:


    tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Την επομενη μερα ειναι σουπερ γιατι εχει λιωσει η ζαχαρη Μαρια μου και εχουν δεσει οι μυρωδιες...αλλα να σου πω την αληθεια μου... εγω το δοκιμασα αμεσως και δεν με πολυενοχλησε η ζαχαρη..απλα με χτυπησε η βοτκα!!!!! :lol::lol:

    Ειναι υπεροχο και πανευκολο φτιαξτο και θα με θυμηθεις!!!! :wink:

     

    Τωρα που το θυμηθηκα...προσοχη στο μπουκαλι με το ποτο που θα παρετε να ειναι 800ml ή αλλιως 80cl...χτες πηρα βοτκα και ηταν μονο 70cl..και ετρεχα να βρω να συμπληρωσω τα 100ml που μου ηθελε ακομη... :?


    tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

    ΥΛΙΚΑ

     

    • 6 ΡΟΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ

    • ½ ΛΙΤΡΟ ΚΟΝΙΑΚ

    • 1 ΛΙΤΡΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ Ή ΒΟΤΚΑ

    • 600γρ ΖΑΧΑΡΗ

    • 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΔΙΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ.

    ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ 20 – 25 ΗΜΕΡΕΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΥΨΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΡΟΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ. ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΟΥΛΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΚΕΡ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΙΚΕΡ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ. (ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Ή ΣΕ ΚΑΒΕΣ ΠΟΤΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΒΑΘΥ ΧΡΩΜΑ.

     

    ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

    ΥΛΙΚΑ

     

    • 20 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΜΙΚΡΑ

    • 20 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ

    • 1 + ½ ΛΙΤΡΟ ΚΟΝΙΑΚ Ή ΒΟΤΚΑ Ή ΤΣΙΠΟΥΡΟ Ή ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

    • 300γρ ΖΑΧΑΡΗ

    • 2 + ½ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

     

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ, ΤΡΥΠΑΜΕ ΓΥΡΩ – ΓΥΡΩ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΙ ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ 1 ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΕΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    έκανα λικέρ μανταρίνι με τσίπουρο....

    έχει όμως έντονη τη γεύση του τσίπουρου ....σε σημείο να νομίζεις ότι πίνεις τσίπουρο και όχι λικέρ......

    τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω??

    να κάνω λίγο σιρόπι ή να βάλω λίγο κονιάκ να αλλάξει η γέυση ή θα καταστραφεί??


    line_m121_beg_xbliz41_time_1178078400_text_f4e120e4e9e4f5ecdceae9e120eceff520e5dfede1e9.gif

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    έκανα λικέρ μανταρίνι με τσίπουρο....

    έχει όμως έντονη τη γεύση του τσίπουρου ....σε σημείο να νομίζεις ότι πίνεις τσίπουρο και όχι λικέρ......

    τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω??

    να κάνω λίγο σιρόπι ή να βάλω λίγο κονιάκ να αλλάξει η γέυση ή θα καταστραφεί??

    νομιζω οτι εχει καταστραφει πια, επρεπε να ειχες δοκιμασει τη λυση του κονιακ απ την αρχη :wink:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα