Ιστορίες με αίσιο τέλος για εμάς που δεν είμαστε έγκυες
Από
Veronika, in Θέλω να γίνω μαμά/μπαμπάς
-
-
παιδοενδοκρινολογος θεσνικη ΒΟΗΘΕΙΑ
Από demi, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Διατροφή & Ιατρικά θέματα
- 75 απαντήσεις
- 20.435 εμφανίσεις
-
- 14 απαντήσεις
- 13.194 εμφανίσεις
-
- 171 απαντήσεις
- 132.391 εμφανίσεις
-
- 351 απαντήσεις
- 63.536 εμφανίσεις
-
- 20 απαντήσεις
- 15.219 εμφανίσεις
-
- 4 απαντήσεις
- 1.109 εμφανίσεις
-
- 8 απαντήσεις
- 919 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 97 εμφανίσεις
-
- 34 απαντήσεις
- 24.564 εμφανίσεις
-
Η εμπειρία μου απο τα χαπια αποβολής cytotec μετα απο παλινδρομη κύηση
Από Sonia82, in Δύσκολες στιγμές...!
- 41 απαντήσεις
- 57.554 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 119 εμφανίσεις
-
- 357 απαντήσεις
- 56.549 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από Μάρα!,Καλησπέρα σε όλους και όλες! Μετά από ψάξιμο ωρών μέσα στο φόρουμ έχω ακόμα κάποιες απορίες σχετικά με όσα απαιτούνται από την επιτροπή.
Όσοι περάσατε πρόσφατα βοηθήστε!!:grin:
1. Διάβασα πως πολλές κοπέλες κόπηκαν επειδή πέρασαν από επιτροπή σε πόλη διαφορετική από έκεινη που αναφερόταν στο βιβλιάριο. Πώς θα καταλάβω σε ποια επιτροπή πρέπει να απευθυνθω; (Έχω βιβλιάριο δημοσίου)
2.Έχω τα δύο σπερμοδιαγράμματα. Ποιος ορίζει και με βάση ποιον κανόνα αν είναι παθολογικά; Να πάρω τη γνωμάτευση απο ουρολόγο ή να το ρισκάρω όπως μου είπαν από το κέντρο που είναι ο γιατρός μου;
3.Το υπερηχογράφημα εσω οργάνων το έκανα και ο γυναικολόγος του κέντρου επισύναψε και την άδεια από το κεσυ αλλά δεν αναφέρεται πουθενά αν είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Χρειάζεται;
4. Οι εξετάσεις αίματος έχουν σφραγίδα απο βιοπαθολόγο αλλά από την βιοιατρική που τις έκανα μου είπαν ότι δεν βάζουν σφραγίδα ότι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Υπάρχει πρόβλημα;
5. Βιβλιάριο υγείας έχουμε και ασφαλιστική ικανότητα έχουμε. Δεν έχουμε όμως τα προηγούμενα βιβλιάρια. Κάποιος μου είπε να κάνουμε μια υπεύθυνη δήλωση ότι τα έχουμε χάσει. Το έχει αντιμετωπίσει καμία σας;
6. Θα περάσω επιτροπή την 19η μέρα του κύκλου. Λέτε να προλάβω να έχω τα φάρμακα μέχρι την 21η μέρα; Τα δίνουν σύντομα από το φαρμακείο;
Ευχαριστώ πολύ! -
Από Blessed,Καλημέρα σε όλες και σε όλους! Σήμερα είμαι 32 ετών και έγκυος στον 8ο μήνα. Πριν 2 χρόνια ανακάλυψα καθαρά από τύχη ότι πάσχω από πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια. Τότε δεν ενδιαφερόμουν να κάνω ακόμα παιδί, αν και παντρεμένη. Οι προτεραιότητες σαφώς και άλλαξαν άμεσα. Οι πιθανότητες να "πιάσω" παιδί ήταν ελάχιστες και οι περισσότεροι γυναικολόγοι μου μίλαγαν εξαρχής για δανεικό ωάριο. Υπήρξαν όμως και 2 που μου μίλησαν για την DHEA. Στα 2 αυτά έτη ξαναέμεινα έγκυος (πάντα με χρήση της DHEA) αλλά η κύηση παλινδρόμησε. Αυτή τη φορά όλα δείχνουν καλά και πλησιάζουμε στον τοκετό. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν χρειάζεται πανικός, αν έχετε ηψηλή FSH και σας διαγνώσουν ΠΩΑ εξετάστε-εξαντλήστε πρώτα όλα τα ενδεχόμενα φυσικής σύλληψης και αφήστε την επιλογή του δανεικού ωαρίου ή της υιοθεσίας σαν το τελικό σας καταφύγιο!!!
edit admin dhea σχετικό θέμα
-
Από myheart,Καλησπέρα σας...διαβάζω εδώ και χρόνια το φόρουμ κ μόλις σήμερα αποφάσισα να κάνω εγγραφή....πάντα ήθελα παιδάκια κ τώρα αναρωτιέμαι αν θ'αποκτήσω ποτέ έστω κι ένα....το πρόβλημα μας αζωοσπερμία....ούτε την σημασία της λέξης δεν ήξερα κάποτε..σε λίγο καιρό πάμε για βιοψία και αν είμαστε τυχεροί και βρούμε υλικό σε εξωσωματική...υπάρχει άλλη κοπέλα με παρόμοιο πρόβλημα?Ώρες ώρες νιώθω ότι θα σκάσω!
-
Από Georgina84,Γεια σας... Εδω και ενα μηνα διαπιστωσαμε με τον αντρα μου οτι υπαρχει προβλημα αζωοσπερμιας μετα απο 2 σπερμοδιαγραμμα. Ανακαλυψαμε επισης τωρα στα 33 του οτι γεννηθηκε με ενα νεφρο. Επισης υπαρχει κρυψορχια. Η FSH ευτυχως ηταν στα ορια αλλα η τεστοστερονη ηταν λιγο παρακατω απο το οριο και η προλακτινη λιγο πανω. Διαβασα ενα παλαιοτερο φορουμ απο το 2009 και ειδα οτι πολλες κοπελες καταφεραν με εξωσωματικη να αποκτησουν παιδακια.. Ευχομαι και για εμας το ιδιο γιατι αποτι φαινεται ειναι μονοδρομος. Ο αντρας μου επισης τρεμει στην ιδεα της βιοψιας.
Αν υπαρχουν κ αλλοι/ες με το ιδιο προβλημα κ επιθυμουν να δωσουμε ο ενας στον αλλον κουραγιο και αν καποιοι διαβασουν απο το παλιο φορουμ αυτο εδω ας μας κανουν παρεα -
Από ΠΑκαρδουλα,Καλησπέρα κορίτσια,
διαβάζω καιρό τα σχόλια σας και τις απορίες σας και σήμερα αποφάσισα να έρθω και εγώ στην παρέα σας. έχω δει κάποια σχόλια για το θέμα αυτό θα ήθελα να σας πω για την περίπτωση μου και να μου πείτε τις εμπειρίες σας με το ανάλογο θέμα.
ο γιατρός μου από παλιά είχε διακρίνει ένα μικρό διάφραγμα. μου είχε πει πως το διάφραγμα είναι μικρό και πως μόνο αν έχω αποβολή θα το χειρουργήσουμε. σήμερα βρίσκομαι στην 11 εβδομάδα 1ης κύησης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ευκολία (στο ταξίδι του μέλιτος) και δεν μπορώ να διανοηθώ πως κάτι μπορεί να πάει στραβά... πόσες από εμας είχαν αντίστοιχο πρόβλημα και γέννησαν μωράκια σε σωστό μήνα?
ευχαριστώ
Edit admin
δείτε και εδώ
https://parents.org.gr/forum/search/?q=καρδιόσχημη&type=forums_topic&item=2592 -
Από evaki89,Καλησπερα σας...Με λενε Ευα και ειμαι 24 χρονων...με τον αντρα μου εχουμε ελευθερες επαφες απο τον φεβρουαριο αλλα ακομη τιποτα...οσο παμε και απελπιζομαστε...ειπαμε να το ψαξουμε λιγο παραπανω και εμεις...μενουμε βολο οποτε οι επιλογες μας σε γυναικολογους ειναι λιγο περιορισμενες...ο γυναικολογος που με παρακολουθει εδω μας ειπε οτι εχω διαφραγμα στο ενδομητριο γι'αυτο και δεν μενω εγκυος και θελει να με βαλει χειρουργειο για να το αφαιρεσει...ειπαμε και εμεις να παρουμε μια δευτερη γνωμη και ανεβηκαμε θεσ/νικη σε εναν πολυ γνωστο γυναικολογο...εκεινος ειπε οτι δεν εχω διαφραγμα αλλα καρδιοσχημη μητρα και με στελνει για σαλπιγγογραφια...λιγη βοηθεια παρακαλω γιατι ειμαι τοσο αγχωμενη!!προσπαθω να μην το δειχνω στον αντρα μου και τον αγχωσω περισσοτερο αλλα νιωθω οτι καταρεω!!!θελουμε τοσο πολυ ενα παιδακι και δεν φανταζομασταν οτι θα μας ηταν τοσο δυσκολο...
-
Από mperdemenos,Καλησπέρα και καλή αρχή αφού γράφω για πρώτη φορά στο forum
Εν τάχη στα μέσα Ιουλίου αποφάσισα να επισκεφτώ ουρολόγο αφού το τελευταίο 3μηνο κάποιες φορές αντιμετώπιζα μια ενόχληση στους όρχεις το όποιο ψηλαφίζοντας τιναζόμουν.
Έτσι έκλεισα ραντεβού με ουρολόγο τοθ ΙΚΑ και μ έστειλε χωρίς να με εξετάσει για υπέρηχο. Πήρα τα αποτελέσματα και εντοπίστηκε κιρσοκιλι άμφω, γνέφοντας ο γιατρός μου είπε ότι πιθανών να έχω πρόβλημα και στο σπέρμα μου βάση διάγνωσης κι έτσι συνέδεσα ότι προσπαθούσαμε με τη κοπέλα μου κάνα 7μηνο και δε γινόταν τίποτα.
Φεύγω κάνω σπερμοδιάγραμμα αμέσως με αποχή τριών ημερών όπου εκεί έπαθα το πρώτο ψυχολογικό σοκ με αποτέλεσμα αζωοσπερμίας.
Με ψυχολογία στο πάτωμα με ξαναστέλνει για triplex υπέρηχο και αιματολογικές πιο εξειδικευμένες που ήταν και μια ουσιαστική η FSH. Εκείνος υποστήριξε ότι με επέμβαση κιρσοκήλης θα αποκατασταθεί το πρόβλημα της αζωοσπερμιας .
Πήγα να κάνω τις εξετάσεις πριν της γράψω για να μη χάσω χρόνο με τα ραντεβού με αποτέλεσμα να χάσω το πρώτο γιατρό λόγο διακοπών. Έτσι μου έκλεισαν ραντεβού στο ίδιο ΙΚΑ άλλο με συνάδελφο του πρώτου.
Καταρχάς ήταν κάθετα αρνητικός με τη γνώμη του πρώτου και η κιρσοκήλη επηρεάζει την ζωτικότητα του σπέρματος, εδώ έχουμε να κάνουμε με αζωοσπερμια και να μη παραμυθιάζομαι λόγο δύσκολων καιρών που βιώνουμε.
Εκείνος έβγαλε άλλο πόρισμα με βάση ιστορικού κρυψορχίας ότι ίσως έχει προκληθεί ζημιά στη γεννητική δίοδο που ξεκινά από την επιδιδυμίδα και ίσως έχει βουλώσει η καταστραφεί απ το χειρουργείο όταν ήμουν 5 χρονών, πρόταση του είναι ότι με φυσιολογική FSH να κάνουμε βιοψία με ολική νάρκωση και εφόσον πάρουμε θετικά αποτελέσματα απ τη μικροβιολόγο να προχωρήσουμε απ ευθείας σε επιδιμιδοαναστόμωση αν το λέω καλά.
Για να είμαι ειλικρινής πλέον είμαι αρκετά αισιόδοξος αλλά προβληματισμένος με το γιατρό που θα πρέπει να αναλάβει από δω και πέρα. Ίσως να είναι κι αυτός αρκετά καλώς αλλά θα προτιμούσα να πάρω γνώμες και λύσεις από γιατρούς του αντικείμενου που δεν έχω προς το παρόν και ήθελα τη βοηθείας σας που ίσως είχατε και σεις παρόμοια συμπτώματα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά
-