Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απεργία Πείνας (στις Στερεές Τροφές)

Recommended Posts

Γειά σας

Μετά από 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού, αρχίσαμε κι εμείς την εισαγωγή στις στερεές τροφές... Μήλο-αχλάδι το πρωί, ύστερα κρεατο-χορτόσουπα το μεσημέρι, κρέμα το απόγευμα..... τα γνωστά.

Στην αρχή η μικρή μας έδειξε ενδιαφέρον για όλα. Με το κουτάλι κανένα πρόβλημα, το μήλο της άρεσε αρκετά, όλο και κάτι έτρωγε. Όταν όμως το πήρε χαμπάρι ότι έτσι πάμε να της μειώσουμε τους θηλασμούς, άρχισε να τρώει ελάχιστα και να απαιτεί να θηλάσει αντί να φάει τις ημιστερεές....

Δεν έχω πρόβλημα να συνεχίσω το θηλασμό, αλλά η παιδίατρός μας επιμένει πως οι 'ενδιάμεσοι" θηλασμοί πρέπει να δώσουν τη θέση τους σε "κανονικές" τροφές (λαχανικά, φρούτα, κρέας) σιγά σιγά, διότι το μητρικό γάλα δεν μπορεί να της δώσει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται σε αυτό το στάδιο, επίσης διότι το πολύ γάλα μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου στο αίμα.

Έλα όμως που η μικρή μας είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει.......... θηλάζει λες και είναι νεογέννητο, αν επιμείνουμε με τις κρέμες απλά θα μείνει νηστική (μιλάμε για σθένος!) και γκρινιάζει για να θηλάσει.

Δε θέλω να της στερήσω το μητρικό γάλα, απο την άλλη θέλω να ξέρω πως δεν κάνω κακό στο παιδί με αυτό τον τρόπο εν αγνοία μου.

Από την εμπειρία σας, υπάρχει κάτι που μου ξεφεύγει, κάποιο "κόλπο" με τις στερεές? Ειναι όλα αυτά φυσιολογικά και απλά εγώ ανησυχώ λόγω απειρίας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

Η γνώμη μου είναι να ακολουθούμε πάντα αυτα που μας λένε οι γιατροι ΑΛΛΑ κάτα την ταπεινή μου άποψη πρέπει να αντικαταστήσεις στο μωράκι ενα γεύμα και μετα από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ακόμα ένα κλπ! έτσι όπως το λές η παιδίατρος θέλει από την μία μέρα στην άλλη να αντικαταστήσει στο παιδί τρια γεύματα (φρουτα - μεσημεριανο - κρέμα)

ΠΡΏΤΟΝ θηλασε το παιδάκι όσο μπορείς περισσότερο!

Δοκιμασε να κάνεις αυτό που αναφέρω παραπάνω, πχ Θηλασμός , φρουτα και μετά παλι ολο θηλασμός έως το άλλο πρωι (για κανα 20ημερο)

κοκ....

και τέλος αυτό που έκανα εγω ηταν να την θηλάζω και μετα να προσπαθώ να της δώσω την στερεά τροφή! έτσι "πέρναγε" και το δικό της και το δικό μου!!

ολα ΚΑΛΑ θα πάνε ...

eLeKtrA

an1cCBO0g410010MDQyODI0ZHwwMDAwMTExZGF8UGVuZWxvcGUgaXMg.gif

Εγώ πάλι λέω να ακολουθείς το παιδί σου. Δεν υπάρχει καμία βία να αντικαταστήσεις γεύματα και για το πρώτο έτος οι στέρεες λειτουργούν συμπληρωματικά ειδικά αφού θέλεις να θηλάσεις τα τρία γεύματα στέρεων χωρίς ενδιάμεσους θηλασμούς οδηγούν σε αποθηλασμό. Οι αντικατάσταση των γευμάτων είναι απαραίτητη σε παιδιά που πίνουν ξένο γάλα όχι σε εσάς νομίζω ότι αν διαβάσεις το υπόμνημα εισαγωγή στις στέρεες http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697 θα σου λυθούν πολλές απορίες. Για να μην θέλει το μωρό να φάει στέρεες είναι ένδειξη ότι δεν είναι έτοιμο ακόμα οπότε μην το ζορίζεις. Ακόλουθα το παιδάκι σου εκείνο ξέρει καλύτερα. Ξεκινάς με τα φρούτα μετά προσθέτεις λαχανικά και μετά το κρέας.... τις κρέμες δεν είναι ανάγκη να τις δώσεις είναι άχρηστη τροφή για τα μωρά που θηλάζουν το μητρικό γάλα υπερτερεί μακράν. Το κόλπο με τις στέρεες είναι να τις προσφέρεις όταν το μωρό δεν είναι πολύ πεινασμένο ή πολύ κουρασμένο π/χ 1 ώρα μετά τον θηλασμό και όχι την ώρα που είναι να κοιμηθεί. Εμένα με βόλευε 1 ώρα μετά τον πρώτο πρωινό θηλασμό ή το απόγευμα αφού ξύπναγε από τον μεσημεριανό ύπνο θήλαζε και μια ώρα μετά. Φυσικά στο τέλος προσφέρεις στήθος

καλή συνέχεια σου εύχομαι και μη στεναχωριέσαι θα φάει είναι σίγουρο όταν θα είναι έτοιμο:P

Ευχαριστώ πολύ Ηλέκτρα (που έχεις το ίδιο όνομα με τη μικρή μας!) και Κριστίνα για τις απαντήσεις σας!

Θα το πάρω πιό χαλαρά το θέμα.