Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολιτικός γάμος: τι φόρεμα να βάλω;

Recommended Posts

Κορίτσια, έχω ένα χαζό θέμα, αλλά σε τόσα με βοηθήσατε, είπα να πάρω τη γνώμη σας και γι' αυτό. Την άλλη εβδομάδα παντρεύομαι με τον καλό (με την κοιλιά τούρλα) στο Δημαρχείο, αλλά δεν ξέρω τι φοράνε σ'αυτές τις περιστάσεις. Κατ'αρχάς, το κάνουμε και οι δύο λίγο καταναγκαστικά για το μωρό και όχι γιατί θέλαμε να παντρευτούμε! Βαριέμαι όλη τη διαδικασία και βαριέμαι να πάω να ψωνίσω φόρεμα, παπούτσια, βέρες, κλπ. Τι να φοράω ώστε να είμαι αξιοπρεπής, αλλά να μην πρέπει να είναι και τουαλέττα;:?

Διαφημίσεις

Τι να σου πω; Εγώ με τζιν και μπλουζάκι πήγα στο Δημαρχείο!

Ίσως ένα ωραίο, μοντέρνο φόρεμα, απ' αυτά που μετά το στήθος ανοίγουνε, ώστε να μην τονίζεται και η κοιλιά; :D

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Το πέρασα ακριβώς το ίδιο και εγώ, πήρα ένα φόρεμα πολύ απλό αλλά αξιοπρεπές, από κατάστημα εγκυμοσύνης, το οποίο τελικά το φόρεσα όλο το καλοκαίρι πάρα πολύ. Δεν ψώνισα ούτε εγώ τίποτα άλλο. Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου ΡΜ να σου πω το όνομα του μαγαζιού να δεις τον κατάλογο τους online. Δεν το γράφω εδώ για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.

There is no patch for human stupidity.

ενα απλο φορεματακι κοριτσι μου, κατι που θα εισαι ανετα εφοσον εισαι και εγκυουλα :D...και με το καλο να κρατησεις στην αγκαλια σου το μωρακι σου :D

θα φτιαξεις τα μαλλακια σου , ενα ελαφρυ μακιγιαζ....και ετοιμη η νυφη ;)

Διαφημίσεις

εγω με τζινάκι πήγα κι ενα λευκο μπλουζοφορεματάκι το μακρυ παλτό μου και μποτούλες... φυσικά αν και για τα ρουχα δεν με πολυ ενοιαζε το μαλλι το ειχα φτιαξει εννοειται!!! :D

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Κι εγώ με το τζην μου πήγα, ένα απλό μπλουζάκι και το μπουφάν μου. Το ίδιο και ο άντρας μου. Μπήκαμε στο γραφείο του αντιδημάρχου με μάρτυρες την μάνα μου και την αδερφή μου, μας διάβασε μία σελίδα με κάτι τεράστια γράμματα, υπογράψαμε και φύγαμε. Βέβαια, εγώ δεν ήμουν έγκυος. Θέλαμε απλά να πάρουμε στεγαστικό με ευνοϊκότερους όρους.

Πιστεύω ότι μ'ένα φορεματάκι (όπως σου είπανε και παραπάνω) που ανοίγει από το στήθος και κάτω θα είσαι μια χαρά. Ντύσου άνετα, γιατί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν διαδικασία!

κοιτα εφόσον δεν είχες κανενα καημο με τον γαμο "ντυσου προχειρα και βαλε το κραγιον σου":D

αλλιως αν ηθελες και νυφικό εβαζες και στεφανακι στα μαλλια, και ανθοδέσμη και 3 κιλα στρας :D

με το καλό και με ενα πόνο :D

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις συμβουλές σας! Με βλέπω να πηγαίνω με φόρμα στο τέλος :mrgreen::mrgreen::mrgreen: θα είμαστε και ο τελευταίος γάμος της ημέρας (14ος) οπότε φαντάζομαι θα μας ξεπετάξουν! Με το καλό να γίνουμε όλες μανούλες γιατί αυτό είναι το σημαντικό!!!

Εγω πειρα ενα φορεμα το οποιο δεν του αρεσει.... Δεν ειχαμε κανενα καλεσμενο και μαρτυρας ηταν ο γιος μας 5μηνων ο οποιος ηταν και ο πιο καλοντιμενος απο τους τρεις μας!

(Μαρτυρες ηταν 2 υπαλληλοι του προξενιου)

Γενικως φορας οτι σε βολευει!

Διαφημίσεις

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Τελικά φόρεσα το τζην εγκυμοσύνης και ένα μπλουζοφορεμάτι πολύ απλό, βάφτηκα λίγο και άφησα τα μαλλάκια μου... ανακατωμένα! Πιο γρήγορος γάμος δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει! Ο αντιδήμαρχος ήταν μέσα στα νεύρα! Όταν η κοπέλα στο αρμόνιο άρχισε να παίζει το εμβατήριο του γάμου γυρνάει και της λέει: "κόφ'το τώρα" και αυτή η καημένη πάγωσε, άρχισε να κοιτάει κάτω με αμηχανία! Εμάς εκεί μας έπιασαν κάτι νευρικά γέλια... Μετά μας διάβαζε κάτι κατεβατά που έλεγαν "ισόβια... για όλη σας τη ζωή... ο θάνατος να σας χωρίσει..." κατα-αγχώθηκα! Καλά που μας ρώτησε στην αρχή αν θέλει ο ένας τον άλλον γιατί μετά από αυτά που μας διάβασε μπορεί και να λέγαμε όχι! Ούτε βέρες, ούτε τίποτα! Μετά υπογράψαμε γρήγορα-γρήγορα γιατί βιαζόντουσαν όλοι!!! Όλη η διαδικασία πρέπει να κράτησε πέντε λεπτά! Και γαμώ τις εμπειρίες!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κάπως έτσι και ο δικός μας γάμος... δλδ όχι ακριβώς ο δικός μας, ο προηγούμενος... αφού έγινε ο γάμος, πλακώθηκε η πεθερά με τη νύφη... και μετά οι συμπεθέρες μεταξύ τους, τι κλάματα, τι βρισιές, τι οδυρμοί... και να μη φεύγουν από την αίθουσα για να παντρευτούμε κι εμείς... μιλάμε μέχρι ασθενοφόρο ήρθε και πήρε την πεθερά! απίστευτα πράγματα! άντε μετά να συγκεντρωθεί ο αντιδήμαρχος να τελέσει τον δικό μας γάμο!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ότι σε κανει εσένα να αισθάνεσαι άνετα. Κι εγώ έγκυος παντρεύτηκα στο δημαρχείο και φόρεσα ένα φόρεμα που μετά το στήθος είναι ριχτό..

Το βολεύτηκα σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ειδικά σε γάμους, επίσημες εμφανίσεις κτλ που πήγα όσο ήμουν έγκυος.!

Με το καλό!!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

νομιζω οτι μπορεις ανετα να βαλεις ενα ωραιο φορεματακι αναλαφρο εφοσον εισαι εγκυουλα και να φτιαξεις μονη σου τα μαλλακια σου και να κανεις ενα ελαφρυ μακιγιαζ.

εγω ειχα παει με ενα παντελονι και μια μπλουζα,ο καλος μου με μια τζιν βερμουδα και ενα μπλουζακι.δεν ειχαμε καθολου καλεσμενους ουτε βερες μονο τους δυο μαρτυρες.δεν αντιμετωπισα τη διαδικασια σαν γαμο γιατι ηθελα να το ζησω πιο κλασσικα το ολο θεμα.απλα το καναμε για να παρουμε το στεγαστικο πιο ευκολα.μετα ομως στην εκκλησια τα ηθελα ολα...:wink:

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια! Πάντως ακόμα θυμάμαι το όλο σκηνικό και με πιάνουν γέλια! Τώρα τό μόνο που μας νοιάζει είναι η μπεμπούλα μας που έρχεται σε λίγο κι έχω μια αγωνία...

• 2 weeks later...

Ρε κορίτσια, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ με το θέμα της ενδυμασίας με τη μόνη διαφορά ότι δεν είμαι έγκυος... Γινεται να πας με το τζινακι σου στο πολύ χαλαρό και ωραίο? Απ' ότι κατάλαβα κανείς δε σου λέει τίποτα στο δημαρχείο. Στην εκκλησία ισχύει κάτι τέτοιο? Ή ντε και καλά στην εκκλησία θα πρέπει να πας "σημαιοστολισμένη"?

Ρε κορίτσια, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ με το θέμα της ενδυμασίας με τη μόνη διαφορά ότι δεν είμαι έγκυος... Γινεται να πας με το τζινακι σου στο πολύ χαλαρό και ωραίο? Απ' ότι κατάλαβα κανείς δε σου λέει τίποτα στο δημαρχείο. Στην εκκλησία ισχύει κάτι τέτοιο? Ή ντε και καλά στην εκκλησία θα πρέπει να πας "σημαιοστολισμένη"?

Εγώ στο δημαρχείο πήγα με το τζινάκι μου και μετά κατευθείαν στη δουλειά. Έκανα το πιο απλό ντύσιμο, που θα μπορούσα. Είμασταν μόνο εγώ, ο άντρας μου και ως μάρτυρες η μάνα μου και η αδερφή μου.

Τι εννοείς σε ό,τι αφορά την εκκλησία? Σαν καλεσμένη το να ντυθείς απλά, είναι δικό σου θέμα. Αλλά σαν νύφη (για μένα) πρέπει να κλέψεις την παράσταση! Ακόμα και αν φορέσεις ένα απλό λευκό φόρεμα.

Λοιπόν εγώ παντρεύτηκα με πολιτικό μετά το Πάσχα και ήμουν έγκυος στον 7ο μήνα.

Φόρεσα ένα όμορφο, ζαχαρί φόρεμα στράπλες με ζακετάκι από πάνω,καθώς θεώρησα αυτή τη μέρα λίγο πιο ιδιαίτερη. Ο καλός μου μου χάρισε ανθοδέσμη και ανταλλάξαμε και βέρες. από κόσμο είχαμε γονείς, αδέρφια και κάποιους συγγενείς.

Μετά κεράσαμε στο σπίτι γλυκά και είχαμε κλείσει για φαγητό σε μια όμορφη ταβέρνα, όπου κόψαμε και την τούρτα μας.

Τα υπόλοιπα στο θρησκευτικό του χρόνου,οπότε θα βαπτίσουμε και το μωράκι μας με το καλό!

Το ζευγάρι που παντρεύτηκε πριν από μας στο δημαρχείο, ήταν ντυμένο πιο απλά με καθημερινό ντύσιμο και δεν ήταν πάνω από 5 άτομα. Εξαρτάται τι έχει στο μυαλό του ο καθένας να κάνει, τι του ταιριάζει στο χαρακτήρα του και πως το βλέπει.

Η ώρα η καλή και κάνε ότι σου λέει η καρδιά σου!

Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ μαζί σας, να κάνει κανείς δηλαδή ότι του λέει η καρδιά του. Απλώς αναρρωτιόμουν, εάν κάποια κοπέλα θέλει να παντρευτεί με θρησκευτικό, αλλά με ... απλές και συνοπτικές διαδικασίες, όντας νύφη, ο παπάς δέχεται να την παντρέψει φορώντας (η νύφη) ένα τζιν???

Πήγενε πάρε ένα ωραίο ασύμετρο ζέρσευ φορεματάκι με 20-40 ευρώ και καθάρισες....Το ζέρσευ έχει και πάρα πολλά χρώματα...Το χρώμα που θα πρότεινα εγώ είναι λιλά-μώβ...

Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ μαζί σας, να κάνει κανείς δηλαδή ότι του λέει η καρδιά του. Απλώς αναρρωτιόμουν, εάν κάποια κοπέλα θέλει να παντρευτεί με θρησκευτικό, αλλά με ... απλές και συνοπτικές διαδικασίες, όντας νύφη, ο παπάς δέχεται να την παντρέψει φορώντας (η νύφη) ένα τζιν???

Δεν νομίζω να υπάρχει κάπου γραμμένο ότι η νύφη θα πρέπει να φοράει νυφικό. Σε ένα πάντως χαρτί που μας δώσανε στην εκκλησία για οδηγίες, έγραφε ότι η νύφη θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ντυμένη. Άλλες πάνε με ταγιέρ.

Εξαρτάται πάντα και στο τι παπά θα πέσεις. Μερικοί που είναι κολλημένοι, δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να φοράνε καν παντελόνι! Άσχετο... Μια χρονιά (όταν ακόμα ήμουν ελεύθερη) πήγα να κοινωνήσω, φορώντας μία φούστα. Καθόμουν πίσω πίσω, όταν άκουσα τον παπά να λέει ότι δεν θα δεχτεί γυναίκες με παντελόνι. Κι έβλεπα κοριτσάκια με μίνι να πηγαίνουν να κοινωνήσουν. Εγώ, παρόλο που φορούσα φούστα (έστω και κοντή), σηκώθηκα κι έφυγα. Νευρίασα με το σκηνικό. Το παντελόνι δεν είναι ευπρεπές, ενώ το μίνι είναι??? Ποιος είναι αυτός που δεν θα αφήσει κάποιον π.χ. να κοινωνήσει λόγω του ντυσίματός του?

Και στα μοναστήρια δεν σ'αφήνουν να μπεις με παντελόνι. Δεν κατάλαβα ποτέ αυτό το κόλλημα!

Και για να επανέλθω.... σ΄αφήνουν δεν σ΄αφήνουν με παντελόνι να παντρευτείς, πρέπει να είναι μετρημένες στα δάχτυλα αυτές οι γυναίκες που θα θέλουν να παντρευτούν και δεν θα επιλέξουν κάτι πιο θηλυκό.