Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Παιχνίδια ανά ηλικία


Recommended Posts

Επειδή έχω έρθει πολλές φορές σε ρίξη με τον άντρα μου για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά επειδή έχω φτάσει και σε σημείο να μην ξέρω τι να αγοράσω θα ήθελα την γνώμη σας (και ειδικά την γνώμη της Μαρίας που είναι παιδαγωγός και γνωρίζει καλύτερα) για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Πολλές φορές όταν έχω πάει να αγοράσω κάποιο παιχνιδάκι ή ακόμα και κηρομπογιές βλέπω ταμπελάκι 'Απαγορεύεται για παιδιά κάτω των 3 ετών'

 

Πολλές φορές κάποια παιχνίδια έχουν μικρά κομμάτια τα οποία το παιδί μπορεί να καταπιεί, ή είναι κάπως πολύπλοκα για ένα μικρός παιδάκι. Αυτές τις περιπτώσεις τις καταλαβαίνω.

 

Όμως ακόμα και πλαστικά παιχνίδια που αποτελούνται από τεράστια κομμάτια, ή πλαστικά ζωάκια (μονοκόμματα) έχουν τέτοιες ταμπέλες

 

Οι κηρομπογιές το ίδιο επίσης..

 

Εγώ πάντως του αγόρασα κηρομπογιές χοντρές και τον αφήνω να κάθεται και να μουτζουρώνει.

 

Επίσης του έχω αγοράσει αυτοκινητάκια γιατί του αρέσουν πάρα πολύ να τα τσουλάει στο πάτωμα.

 

Επίσης ο γιός μου σε γενικές γραμμές δεν βάζει αντικέιμενα στο στόμα του. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα ελεύθερα μέσα στο σπίτι ούτε ότι του αγοράζω ότι μου αρέσει χωρίς να σκεφτώ εάν μπορεί να παίξει, αλλά θεωρώ ότι κάποιες φορές ίσως να υπερβάλλουν με τα παιχνίδια.

 

Μήπως εγώ τα παραβλέπω απλά τα πράγματα και πρέπει να κρατηθώ λίγο? Μήπως τελικά εάν από κάποιο τέτοιο set παιχνιδιού αφαιρεθούν τυχόν μικρότερα κομμάτια μπορούμε να το δώσουμε?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


η αληθεια ειναι οτι σε πολλα παιχνιδια,ακομη και αν δεν υπαρχουν μικρα κομματακια το γραφουν αυτο.μαλλον για να μην εχουν ευθυνη οι εταιρειες μετα.παντως και εμενα δεν βαζει πραγματα στο στομα του και πεζει και με playmobil!!βεβαια εχω το νου μου και δεν του αφηνω τα πολυ μικρα κομματια.

Link to comment
Share on other sites

maria μου το ιδιο με σενα σκεφτομαι κιεγω......

Ειναι πολυ υπερβολικες οι εταιριες στα παιχνιδια...ολα εχουν αυτη την ενδειξη εκτος απο λιγες εξαιρεσεις!

Αν δεις ομως το θεμα απο την πλευρα της εταιριας θα καταλαβεις γιατι το κανουν.Απλα θελουν να ειναι κατοχυρωμενες οτι δεν θα διωχθουν δικαστικα σε περιπτωση που καποιο παιδακι καταπιει οτιδηποτε προερχεται απο το προιον τους!Σου λεει η εταιρια:"κυρια μου εγω εχω προειδοποιησει,ειμαι νομικα καλυμενος"

Παντως οπως και να εχει σε κλαμια περιπτωσει δεν πρεπει να παιζουν τα παιδακια μας χωρις επιτηρηση γιατι ποτε δεν ξερεις ΤΙ μπορει να τους ερθει να κανουν!!!!!

yHVLp3.png G2Hmp3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ μόνο του ούτε με παιχνίδια της ηλικίας του δεν τον αφήνω.

 

Π.χ. έχουμε ένα τραπεζάκι της fisher-price από 6 μηνών και πάνω, που έχει διάφορα κουμπάκια να πατάει, αλλά ο γιος μου έχει βρει και την χρήση του να ανεβάινει πάνω στο τραπεζάκι (και να τρώει και τούμπες κάποιες φορές)

 

Σε ένα άλλο παιχνιδάκι με κύβους που έχουν καπάκια και ανολιγουν ή κλείνουν κατάφερε να πιάσει το δάχτυλο του (μιλάμε και πάλι για παιχνίδι για την ηλικία του και για την στιγμή που ήμουν εγώ κοντά του)

 

Και εγώ πίστευα ότι οι εταιρίες το παρακάνουν με τις ετικέττες, όμως επειδή έχουμε καυγάδες στο σπίτι, είπα να δω τι κάνουν και άλλοι γονείς.

Ειδικά ένα φορτηγάκι του το αγόρασα χωρίς να το κοιτάξω καν για ταμπλέλα. Απλά τσέκαρα ότι το αποτελούν 3 μεγάλα κομμάτια πλαστικού και οι ροδές οι οποίες δεν χωράνε ούτε και στο δικό μου στόμα. Και όμως όταν γύρισα σπίτι είδα την ταμπλελίτσα ότι το παιχνίδι περιέχει μικρά κομμάτια που μπορεί να καταπιούν τα μικρά παιδιά!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι οι εταιρίες το κάνουν για να μην τύχει και κατηγορηθούν. Είναι υπερβολή πάντως.

Η άποψή μου είναι ότι εξαρτάται και από το παιδί, το τί παιχνίδια θα του δώσεις. Εμείς στην Μαρία (τον Ιούνιο θα γίνει 3) έχουμε δώσει εδώ και πολύ καιρό, παιχνίδια που έχουν και πολύ ψιλά κομματάκια. Δεν έχει προσπαθήσει όμως ποτέ να βάλει κάτι στο στόμα (ή ακόμη χειρότερα στην μύτη) της. Γενικά η συμπεριφορά της είναι πολύ ώριμη και μεγαλύτερη από την ηλικία της. Ξέρω δηλαδή ότι μπορώ να την εμπιστεύομαι. Βέβαια και πάλι, πάιζει με επιτήρηση (όχι τόσο για να την προσέχουμε, όσο γιατί θέλει παρέα... μιλάει συνέχεια !!!). Επίσης δεν σκαρφαλώνει, δεν πηδάει από ψηλά και γενικά έχει την αίσθηση του κινδύνου.

 

Σοφία

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το πρόβλημα είναι κατά πόσο σε μερικά παιχνίδια μπορούμε όντως να προβλέψουμε τους κινδύνους. Οι εταιρείες σίγουρα βάζουν τη ταμπελίτσα για να είναι ήσυχες, ή ίσως χρειάζονται πολλούς ελέγχους αν κάνουν αλλιώς, αλλά παρόλ'αυτά πολλά παιχνίδια δείχνουν ακινδυνα,χωρίς να είναι. Ο Γιάννης μου βέβαια έχει παιχνιδάκια για άνω των 3 αλλά φοβάμαι πάρα πολύ και κάποια τα έχω εξαφανίσει.

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω και υποψιάζομαι ότι γίνεται είναι πως όλες οι εταιρίες, κολλάν ένα αυτοκόλλητο απαγορεύεται από 0-3 για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο...

 

Έχει τύχει να του αγοράσω απαγορευμένο παιχνίδι που είχε μεγαλύτερα κομμάτια από αυτά της ηλικίας του..

 

Τώρα εαν τα πλαστικά δεν είναι καλά, η τοξικά τότε νομίζω ότι αυτά τα παιχνίδια δεν πρέπει καν να υπάρχουν, όχι να έχουν ταμπελίτσα ότι απαγορεύονται για μωρά

 

Επίσης αν παρατηρήσατε όλες οι μπογιές, πλαστελίνες κλπ έχουν τέτοιες ταμπελίτσες. Το είχα ψάξει όταν έψαχνα για δαχτυλομπογιές.

 

Τελικά δεν του αγόρασα γιατί φοβήθηκα μήπως φάει τίποτα, όμως κηρομπογιές του πήρα. Δεν τις έχει φάει, ευτυχώς μουτζουρώνει μόνο χαρτιά και το χαίρεται πολύ. Μάλιστα του τα έιχα δώσει πρώτη φορά όταν ήταν λίγο μικρότερος αλλά επειδη δεν ζωγράφιζε του τα έκρυψα και τα έδωσα πάλι πριν λίγο καιρό.

 

Επίσης πλαστελίνες δεν μπορώ να του δώσω μεχρι να γίνει 3??

 

Ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν θεωρώ ότι είναι έτοιμος, αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή όταν γίνει 2 θα μπορέσει.

 

Το θέμα είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Να ακολουθείς τα ταμπελάκια σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών, ή να κρίνεις μόνος σου τα παιχνίδια βάση κάποιων κριτιρίων και ποιών ακριβώς κριτιρίων

Link to comment
Share on other sites

αν σου πώ να αγνοήσεις το ταμπελάκι θα βρώ το μπελλά μου αν ώ μη γέννοιτω γίνει κάτι,.. (έτσι σκέφτεται και η εταιρεία)

 

είναι τις περισσότερες φορές νομικό θέμα με κάποιες εξαιρέσεις.

 

το πρώτο επιχείρημα που θα πώ είναι το πιό σημαντικό και το βλέπω εδώ και χρόνια.

 

Το δεύτερο και τρίτο παιδί που θα έρθουν στην οικογένεια, πιθανως να έρθουν την ώρα που το / τα μεγαλύτερα ηδη χρησιμοποιούν επικίνδυνα παιχνίδια αλλά και παίζουν με πράγματα όπου κάτι μπορεί να σπάσει και να πέσει κάτω, ένα παπουτσάκι της μπάρμπι να κρυφτεί καπου όπου το μωρό να το βρεί κτλ...

 

Οι γονείς δεν μπορούν πλέον να τηρούν ένα σχετικά "καθαρό" απο τέτοιους κινδύνους σπίτι.

 

Οπότε τι γίνεται? Απλώς τα μικρότερα μαθαίνουν πιό γρήγορα αυτό το πράγμα, αλλά και οι γονείς αναγκάζονται να είναι πολύ πιό σχολαστικοί με την εύρεση μικρών αντικειμενων στις πιό απίθανες γωνιές.

 

Εγώ βλέπω συνέχεια τέτοια παιδιά, που είναι και κάτω των 2 ετών και αφού βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το αδερφάκι τους παίζουν και αυτά με το "επικίνδυνο" παιχνίδι - όμως με την επίβλεψη του γονιού.

 

Αλλά έχω ακούσει και ιστορία όπου το μικρο αδερφάκι κατάπιε την μπάλα του μεγαλύτερου.. οπότε...

ΠΡΟΣΟΧΗ.... - Γενικά και ένα παιδί μέχρι 6 ετών δεν το αφήνεις μόνο του ποτέ!!

 

-Άρα - εάν είσαστε απο πάνω και παρακολουθείτε με πολύ προσοχή ή παίζετε μαζί - το βλέπω δύσκολο να συμβεί κάτι. ...Όμως το παιχνίδι αυτό, θα πρέπει να το βάζετε οπωσδήποτε πίσω στην ντουλάπα όταν δεν είσαστε παρών.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Για να μην ανοίξω νέο θέμα.....

 

Δεν ξέρω αν υπάρχει και αλλού σχετικό τόπικ.... αλλά δεν μπορώ να ψάξω περισσότερο. :oops:

 

Λοιπόν, αυτές τις μέρες που ήμουν στο σπίτι όλη μέρα με το παιδί παίξαμε πάρα πολύ..... Της αρέσει ιδιαίτερα να διαβάζουμε παραμυθάκια, καθισμένη στην αγκαλιά μου και μετά το κυνηγητό και κρυφτό..... Με τα παιχνίδια της δεν παίζει καθόλου. (Καθόλου όμως :cry: ). Δυστυχώς όμως, τώρα που ήμουν και όλη μέρα στο σπίτι και διαβάσαμε και τα ξαναδιαβάσαμε και τα ματαξαναδιαβάσαμε.... ε, βαρέθηκε το κορίτσι..... Δεν τα θέλει αλλο. Για κυνηγητό και κρυφτό και να μπουσουλάω και εγώ κάτω (για να είμαι στο ύψος της) και να την "πιάνω".... ε, δεν το αντέχω για πολύ ώρα.... Κουράζομαι. Ούτε μπορώ να ανεβοκατεβαίνω τις σκάλες που της αρέσει επίσης πολύ (τι την ήθελα τη μαιζονέτα!!! ).

Αυτές τις ημέρες είχε και αρκετό κρύο και δεν μπορούσαμε να πάμε και βόλτα και δυστυχώς δεν έχω κοντά μου φίλες για να πηγαίνουμε ή να έρχονται.

Βοηθήστε με..... τι να κάνω; Με τι να την απασχολώ; Δεν ξέρω τι άλλο να σκαρφιστώ για να της προκαλέσω το ενδιαφέρον, να χαρεί, να ασχοληθεί...... να παίξει. Με τι μπορεί άλλο να παίξει στην ηλικία της; Ούτε και εμένα μου αρέσει να είμαι στον καναπέ από το πρωί ως το βράδυ να διαβάζουμε.... Καταλήξαμε, ειδικά χθες, να την έχω συνέχεια αγκαλιά γιατί δεν θέλει και να με αποχωρίζεται καθόλου αλλά και επειδή βαριεται και οτιδήποτε άλλο. Η πλάτη μου με πέθανε.... :cry:

 

Για παιδότοπο το ψιλοφοβάμαι, για ιώσεις και τέτοια. Όχι ότι δεν θα την πάω καθόλου αλλά μια φορά στο τόσο δεν είναι λύση. Χρειάζομαι λύσεις για καθημερινή απασχόληση. :?

 

:cry::cry::cry:

sL7ap2.png

Link to comment
Share on other sites

Παιχνιδάκια τύπου lego νομίζω είναι καλά, αλλά αρχικά να της δείχνεις πως να παίζει. Με κουκλίτσες ίσως? Δεν θυμάμαι κιόλας τόσο μικρός με τι έπαιζε ο Γιάννης μου. Νομίζω lego, παιχνιδάκια με μουσικούλες κτλ. Είναι και ανάλογα το παιδί!

5Aqjp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Rosalita μου δυστυχώς με κούκλες δεν παίζει.... Κάτι τουβλάκια -όχι lego- έχουμε αλλά δεν πολυπαίζει, απλά τα σκορπίζει κάτω και ψάχνω να τα βρω να τα μαζέψω μετά.... Και ένα συρτάρι με διάφορα μπωλ - ταπεράκια της έφτιαξα για να ασχολείται μαζί μου στην κουζίνα και να μαγειρεύω αλλά... φευ......

Όταν πηγαίνουμε στον παιδίατρο πηγαίνει σε ένα αλογάκι που έχει και δεν ξεκολλάει από εκεί..... Της πήραμε αλογάκι στο σπίτι.... μπα..... Ούτε να το φτύσει..... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι σκούπα ηλεκτρική παιδική (υπάρχει; ) μια και τρελένεται να σκουπίζει μαζί με μένα... (έχουμε ένα ναργιλέ και παίρνει το μακρουλό κομμάτι και κάνει ότι σκουπίζει αλλά φοβάμαι ότι θα το σύρει μαζί της καμιά ώρα και θα σπάσει). Έχω απογοητευτεί όμως.... Με παιχνίδια που αλλού παίζει, μόλις της αγοράσω εγώ κάτι αντίστοιχο δεν το κοιτάει καν..... Φοβάμαι ότι άσκοπα θα ξοδευτώ πάλι.... :oops:

sL7ap2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

διαβασα πρωτα τις απαντήσεις του bizeliou και της Ρούλας και αναρωτήθηκα σε τι απαντανε με τοσο φανατισμό?? οταν ειδα την ερώτηση σου lia καταλαβα και αναφώνησα

ΟΧΙ ΟΧΙ!!!!! :P:P:P

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Link to comment
Share on other sites

:lol::lol::lol:

 

Οπότε, λέω εγώ τώρα.... Αν της δώσω τέτοια παιχνίδια από τώρα..... θα τα βαρεθεί και όταν έρθει η ώρα για τα .... πραγματικά παιχνίδια της φασίνας είναι λογικό να μη θέλει να τα βλέπει....

Άρα..... μήπως να μην παίζει ακόμα με τέτοια μήπως και τα θέλει αργότερα;... :wink::lol::lol::lol:

 

Επίσης, δεν πήρα άλλες ίδέες για παιχνίδια.....

Μαρία;;;;;; :?

sL7ap2.png

Link to comment
Share on other sites

Θελει σκουπα απο τωρα? Υπαρχει στα jumbo (την εχουμε παρει :lol::lol: -εχω νοικοκυρη αντρα 8) ) και εδω http://www.my7.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=2020&category_id=248&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=451

 

Βολικο ειναι και το σκουπακι το μικρο ωστε αν το βαρεθει δεν πανε χαμενα και τα χρηματα (το αληθινο).

 

Της πηρες κανενα καροτσακι να βαζει την κουκλα και να το παιζει μαμα? Γενικα αυτα που τα σπρωχνει ή τα τσουλαει ειναι ιδανικα για την ηληκια της.

 

Επισης ενα αυτοκινητακι (οχι αυτοματο) απο τα Jumbo πχ το περιπολικο (ακομα το εχουμε(δεν κανω διφημιση :lol: ) απο αυτα που καθετε πανω και προχωραει (θα δω αν βρω καποια φωτο) http://www.my7.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1948&category_id=252&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=455

 

Το αεροσυντριβανακι καθηλωσε τον δικο μου πολλες ωρες τοτε.

http://www.my7.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1949&category_id=252&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=455. Βεβαια ετρεχα να μαζευω μπαλες :lol::lol::?

 

καθως και το τηλεφωνο ειναι κλασικη αγαπη του (στον ΟΤΕ θα τα δινουμε :lol: ) http://www.fisher-price.com/gr/infanttoys/product.asp?s=bulnl&id=33055&index=13&pos=3. Αυτο ή και κατι πιο οικονομικο (αυτο απο τα jumbo το εχουμε ακομα)

 

Τελος συστηνω με τα ματια κλειστα http://www.fisher-price.com/gr/infanttoys/product.asp?s=bulnl&id=33114. Τρελαινοταν (δεν το πηραμε αλλα οποτε πηγαιναμε σε ενα φιλικο σπιτι που το ειχε εκει κολαγε - και τα παιδια της κοπελας ειχαν τρελλα). Ειναι ακριβουτσικο βεβαια.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

elenik σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες να μου γράψεις όλα αυτά.... Ειδικά το τελευταίο με το σπιτάκι το είχα σκεφτεί και εγώ κάποια στιγμή αλλα επειδή είναι λίγο ακριβό φοβάμαι μήπως το πάρω και μείνει σε κάποια γωνιά να παίζουν οι..... αράχνες. Ελπίζω κάτι από αυτά να την κάνουν να ασχοληθεί και να περάσει χαρούμενα τις τόσες πολλές ώρες στο σπίτι χωρίς να βαριέται....

Ευχαριστώ και τα άλλα κορίτσια.... :):):)

 

 

 

Έτσι όπως το γράφω το "επίσης δεν πήρα άλλες ιδέες για παιχνίδια" ακούγεται (διαβάζεται μάλλον) λίγο απότομο και υποχρεωτικό.....

:oops: Δεν είχα τέτοια πρόθεση.... δεν θεωρώ ότι σώνει και καλά πρέπει να μου δώσετε ιδέες......

sL7ap2.png

Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως το γράφω το "επίσης δεν πήρα άλλες ιδέες για παιχνίδια" ακούγεται (διαβάζεται μάλλον) λίγο απότομο και υποχρεωτικό.....

:oops: Δεν είχα τέτοια πρόθεση.... δεν θεωρώ ότι σώνει και καλά πρέπει να μου δώσετε ιδέες......

 

Δεν μου χτυπησε ασχημα διαβαζοντας το. Επισης... δεν παρεξηγουμε ευκολα :D και πιστευω το ιδιο και οι υπολοιπες . Μην αγχωνεσαι :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...