Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάγκελο μεγάλου κρεβατιού ή όχι?

Recommended Posts

Έχω υποβάλει το θέμα και στην κατηγορία ύπνος αλλά δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη οπότε το υποβάλλω και εδώ. Εδώ και δυο μέρες έχουμε φτιάξει το νέο δωμάτιο της μικρής μας και προσπαθώ τα μεσημέρια να τη βάλω να κοιμηθεί στο μεγάλο κρεβάτι. Την πρώτη φορά που την έβαλα πήγαινε δεξιά αριστερά σαν τρελή από χαρά αλλά σε ανύποπτο χρόνο χτύπησε στο πλαϊνό ξύλο του κρεβατιού και την κατέβασα. Είχαμε κλάματα αλλά ευτυχώς δεν φάνηκε κάτι σοβαρό. Την πήρα στο σαλόνι και αφού κοιμήθηκε δίπλα μου την πήγα πάλι στο μεγάλο κρεβάτι και ξάπλωσα δίπλα της. Κοιμήθηκε χωρίς πρόβλημα. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι έβαλα το προστατευτικό κάγκελο στο κρεβάτι αλλά το έχει δει σαν παιχνίδι και το καβαλάει. Αν την αφήσω μόνη της σίγουρα θα το περάσει από πάνω και θα πέσει. Το κρεβάτι της έχει δεύτερο κρεβάτι από κάτω και το άνοιξα και εκείνο οπότε αν πέσει να πέσει στα μαλακά. Παρόλα αυτά φοβάμαι ότι θα χτυπήσει γιατί από το κάγκελο μέχρι το δεύτερο κρεβάτι είναι αρκετή απόσταση. Τι να κάνω? Να της βγάλω το κάγκελο? Γενικά είναι παιδί που γυρίζει στον ύπνο της.

4ITZp3.png

kRczp3.png

Διαφημίσεις

κι εμας τοσο ηταν ο δικος μου οταν τον βαλαμε σε μεγαλο κρεβατι με καγκελο, αν ειναι αφαιρουμενο το καγκελο, βγαζε το τη μερα ετσι ωστε να μη το βλεπει σαν παιχνιδι.. εμεις ετσι κανουμε, το βαζουμε μονο για τον υπνο τον βραδυνο. δεν πιστευω το πρωι που θα ξυπνησει να εχει ορεξη για χοροπηδητα! εχε και το κατω κρεβατι ανοιχτο καλου κακου..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Εγω παλι πιστευω πως ειναιπολυ μικρη για να κοιμαται μονη της σε ενα δωματιο κ σε κρεβατι απ΄ το οποιο ειναι ευκολο να σηκωθει .. Πιστευω πως ο κινδυνος των ατυχηματων ειναι μεγαλος.. Οχι μονο το να πεσει απ΄το κρεβατι κ να χτυπησει αλλα κ να σηκωθει κατα τη διαρκεια της νυχτας κ να προσπαθωντας να ερθει σε εσας να χτυπησει καπου αλλου ή να κανει καποια ζημια ή κατι επικινδυνο γι αυτην..

Δεν μπορω να ξερω βεβαια την "ωριμοτητα" του παιδιου, αλλα κρινοντας απ΄το γιο μου 16 μηνων ηταν ακομα "μωρο" κ σε καμια περιπτωση δεν θα τον εμπιστευομουν να κοιμηθει μονος του σε τετοιο κρεβατι..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Eιναι αναλογος το παιδι dora μου.

Ο Βασιλης κοιμοταν σε μονο σε ηληκια 17 μηνων αν θυμαμαι καλα.

Τον Γιαννη ετσι οπως τον "κοβω" τον φοβαμαι ακομα.

Θα δειξει βεβαια. :?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

κι εμας τοσο ηταν ο δικος μου οταν τον βαλαμε σε μεγαλο κρεβατι με καγκελο, αν ειναι αφαιρουμενο το καγκελο, βγαζε το τη μερα ετσι ωστε να μη το βλεπει σαν παιχνιδι.. εμεις ετσι κανουμε, το βαζουμε μονο για τον υπνο τον βραδυνο. δεν πιστευω το πρωι που θα ξυπνησει να εχει ορεξη για χοροπηδητα! εχε και το κατω κρεβατι ανοιχτο καλου κακου..

κι εγω αυτο θα εκανα.

Επισης μπορεις να της δειξεις απο που μπορει να κατεβαινει αν θελει ωστε να αρχισει να ασχολειτε με αυτο και να ξεχασει το καγκελο :lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Θέλω να σας πω πως ο κύριος λόγος που θέλω να τη βάλω σε μεγάλο κρεβάτι είναι ο ερχομός του δεύτερου παιδιού σε λιγότερο από δυο μήνες. Επίσης ανησυχώ πολύ γιατί έχει αρχίσει να κρεμιέται από τα κάγκελα της κούνιας της. Αν προσπαθήσει λίγο ακόμα πιστεύω θα πέσει με το κεφάλι και θα είναι χειρότερα μιας και η απόσταση είναι μεγάλη και δεν υπάρχει κάτι από κάτω να την προστατέψει. Πιστεύω δηλαδή ότι ακόμα και αν δεν ερχόταν το δεύτερο παιδάκι ότι κινδύνευε στην κούνια και πως και πάλι θα έπρεπε να της βγάλω το κάγκελο και ανεβοκατεβαίνει μόνη της.

Δυστυχώς το κάγκελο που αγοράσαμε δεν είναι αφαιρούμενο. Αλλά ακόμα και να ήταν το βράδυ μπορεί να το πηδούσε και να έπεφτε. Προσπάθησα να της δείξω από πού να κατεβαίνει αλλά και πάλι το μυαλό της στο κάγκελο ήταν.

4ITZp3.png

kRczp3.png

ισως επειδη ειναι αρχη και το βρηκε σαν παιχνιδι. εμεις ειχαμε αφησει ενα κενο για να ανεβοκατεβαινει και οντως χρησιμοποιουσε εκεινο το κενο αν ξυπνουσε μεσα στην νυχτα.. του ειχα εξηγησει οτι απο εκει δεν πηδαμε γιατι ειναι επικινδυνο και δεν το εκανε. εμεις τον βαλαμε σε μεγαλο κρεβατι ακριβως για αυτο το λογο. για να ειναι μικροτερη η αποσταση απο το πατωμα αν τυχον πεσει γιατι το βρεφικο του ηταν ψηλοτερο. δεν νομιζω οτι ειναι λαθος η αποφαση για μεγαλο κρεβατι παντως, θα δεις οτι θα κοιμαται ασυγκριτως πιο καλα.

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

• 2 years later...

ο γιος μου κοιμάται σε δικό του κανονικο κρεβατι στο οποίο έχουμε βάλει κάγκελο, γιατι ήταν μικρός ... τώρα όμως που έχει μεγαλώσει (6 χρ.) δεν πρέπει να "μάθει" να μην πέφτει?

ο γιος μου κοιμάται σε δικό του κανονικο κρεβατι στο οποίο έχουμε βάλει κάγκελο, γιατι ήταν μικρός ... τώρα όμως που έχει μεγαλώσει (6 χρ.) δεν πρέπει να "μάθει" να μην πέφτει?

θεωρω οτι ηρθε η ωρα να το βγαλεις.δες πως θα ανταποκριθει κ εκεινος.

NRNSp2.pngsMstp2.png

είναι κάτι που μαθαίνεται? δηλαδη αν πάει στην άκρη να γυρισει πίσω? Η κόρη μου απο μικρή δεν έπεφτε αυτός όμως ειναι κάπως ανησυχος... θα βαλω απο κάτω το στρωματακι της κουνιας (μη σπασει το κεφαλι του αν πεσει) και βλέπουμε.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Ελπίζω να είναι κατάλληλος ο χώρος που δημοσιεύω το θέμα. Όπως λέω στον τίτλο κάνουμε co-sleeping με τη μικρή μου στο διπλό το δικό μας (από πάντα) . Τώρα είναι 14 μηνών. Θα 'θελα να βάλω στο κρεβάτι προστατευτικό κάγκελο μετ ο οποίο θα είμαι σχετικά πιο ήσυχη όταν λείπω αλλά κ το βράδυ που κοιμόμαστε. Κάποια πρόταση? Δεν ξέρω που να ψάξω. Από την άλλη, σκέφτηκα μήπως να έπαιρνα από τώρα κρεβάτι (παιδικό που να με χωράει και μένα λιγάκι) να το βάλω στο δικό της δωμάτιο και απλώς σιγά σιγά, να φεύγω εγώ από δίπλα. Αλλά πάλι δεν θέλει προστατευτικό κάγκελο? Καμιά μαμά που έβαλε από νωρίς το νηπιάκι της σε παιδικό κρεβατάκι??????

εμείς από 12 μηνών περίπου βγάλαμε τα κάγκελα της κούνιας και τη μετατρέψαμε σε παιδικό κρεβάτι, με προστατευτικό κάγκελο, το οποίο όμως δεν καλύπτει ολόκληρο το κρεβάτι αλλά αφήνει λίγο χώρο στο παιδί για να κατέβει, αν θέλει (και στη μαμά για να ανέβει :) ). το παιδί σου ξέρει να κατεβαίνει από κρεβάτι ή καναπέ γυρίζοντας με τον πωπο?

εμείς πήραμε ένα της chicco που μας έχει βολέψει πολύ. έχουν όμως και στα jumbo μια χαρά, αρκεί να σε εξυπηρετούν οι διαστάσεις τους.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

• 2 weeks later...
Ελπίζω να είναι κατάλληλος ο χώρος που δημοσιεύω το θέμα. Όπως λέω στον τίτλο κάνουμε co-sleeping με τη μικρή μου στο διπλό το δικό μας (από πάντα) . Τώρα είναι 14 μηνών. Θα 'θελα να βάλω στο κρεβάτι προστατευτικό κάγκελο μετ ο οποίο θα είμαι σχετικά πιο ήσυχη όταν λείπω αλλά κ το βράδυ που κοιμόμαστε. Κάποια πρόταση? Δεν ξέρω που να ψάξω. Από την άλλη, σκέφτηκα μήπως να έπαιρνα από τώρα κρεβάτι (παιδικό που να με χωράει και μένα λιγάκι) να το βάλω στο δικό της δωμάτιο και απλώς σιγά σιγά, να φεύγω εγώ από δίπλα. Αλλά πάλι δεν θέλει προστατευτικό κάγκελο? Καμιά μαμά που έβαλε από νωρίς το νηπιάκι της σε παιδικό κρεβατάκι??????

το μεγαλο καγκελο της Chicco(90 εκ.) πηραμε κι εμεις και το ειχα απο την μια πλευρα στο διπλο μεχρι περιπου 14 μηνων που κοιμομασταν μαζι με την μικρη. Μετα το καγκελο το χρησιμοποιησα για το κρεββατι της στο δωματιο της κι ακομη και τωρα το εχουμε διοτι στον υπνο της ολο μετακινειται.Ειμαι πολυ ευχαριστημενη διοτι και η μεταβαση εγινε πολυ ευκολα χωρις κλαμματα,υστεριες και εννοειται οτι στην αρχη που θελει αγκαλιες για να κοιμηθει πηγαινω εγω στο κρεββατι της και μολις αποκοιμηθει φευγω.