Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έκοψε το γάλα ξαφνικά!

Recommended Posts

Καλημέρα.

Διαβάζω εδώ και μέρες και άκρη δε βγάζω τελικά και είπα να τη κάνω την ερώτηση.

Είμαστε 8,5 μηνών και τρώμε κανονικά στερεές τροφές τρεις φορές την ημέρα (φρουτα,μεσημεριανό,ρυζάλευρο ή φαριν το απόγευμα).

Μέχρι πριν λίγες μέρες θηλάζαμε κανονικά,μία το πρωί στις 7 περίπου και μια στις 11 το βράδυ πριν τον ύπνο.Ξαφνικά στοπ στο γάλα...ούτε μαμά,ούτε ξένο,ούτε μπουκάλι,ούτε στήθος!Τη βάζω στο στήθος και αρχίζει κωλοτούμπες και κλάμματα.Δείχνει χορτάτη και μετά κοιμάται...

το πρωί ξυπναει στις 7 περίπου...δεν θέλει ξανά στήθος,δεν πίνει γάλα,πίνει νεράκι και ξανακοιμάται μέχρι τις 10 που θα ξυπνήσει για φρουτόκρεμα!Ζωηρή,ζωηρότατη γενικά...αλλά γαλατάκι στοπ!Γίνεται να συνεχίσουμε χωρίς γάλα?Δεν έμαθε απο την αρχή το μπιμπερό,το βλέπει και κλαίει,δοκιμάσαμε αλμιρόν,νοβαλάκ,χουμάνα...τπτ απο ξένο.

Ο Παιδίατρος είπε να της βάζω στις κρέμες και το φαγητό όπου νερό,γάλα...

τι κάνω?Πείτε καμιά ιδέα...δεν μπορώ να σκεφτώ οτι δεν θα τρώει γάλα πλέον,πως θα της ξανακινήσω το ενδιαφέρον για γαλατάκι?Φταίει το γάλα μου?Ε΄κοψε η παραγωγή και βαριεται να προσπαθεί?Θα θελα πολύ τη γνώμη σας...

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Διαφημίσεις

Με 2 θηλασμούς το 24ωρο δεν συντηρείται η γαλουχία . Αλλά οδηγήσαι σε σταδιακό αποθηλασμό .

Ακολούθησες τις οδηγίες του γιατρού που ταιριάζουν σε μωρά που πίνουν ξένο γάλα και δεν θηλάζουν , η μικρή δεν βρίσκει γάλα όπως είχε συνηθίσει στο στήθος και γι' αυτό δεν υπάρχει και για αυτήν λόγος να θηλάσει .

Εαν είχες σκοπό να θηλάσεις για καιρό , είναι κρίμα που ακολούθησες τις λάθος οδηγίες .

Όλο τον πρώτο χρόνο του μωρού το μητρικό γάλα πρέπει να είναι η κύρια τροφή και οι στέρεες να συμπληρώνουν την διατροφή του μωρού .

Που σημαίνει ότι δεν κόβουμε κανένα θηλασμό , αλλά ενδιάμεσα δίνουμε 2 στερεά γεύματα , χωρίς φυσικά να δίνουμε κάτι μέσα από κουτί τυποποιημένο .

Το μπουκάλι δεν το δέχεται , γιατί μέχρι πρότινως θήλαζε και δεν έπινε από μπουκάλι .

θα σου λεγα να προσπαθησεις να της δινεις γαλα και τομεσημερι και επισης να της αλλαξεις σταη.Ο δικος μου ηθελε μονο ξαπλωτος σε αυτη την ηλικια.Ξαπλωμαμε προσωπο με προσωπο και επινε.Καθιστος ή αγκαλια με τιποτα.

Αν θελεις να συνεχισεις τι θηλασμο βαλε φαντασια.Το πρωι πχ μην της δωσεις νερο.ξαπλνστε παιχτε λιγο και δως της γαλα πριν την κρεμα

καλη τυχη και να σου ζησει

hGbPp3.png

Καλημέρα.

Διαβάζω εδώ και μέρες και άκρη δε βγάζω τελικά και είπα να τη κάνω την ερώτηση.

Είμαστε 8,5 μηνών και τρώμε κανονικά στερεές τροφές τρεις φορές την ημέρα (φρουτα,μεσημεριανό,ρυζάλευρο ή φαριν το απόγευμα).

Μέχρι πριν λίγες μέρες θηλάζαμε κανονικά,μία το πρωί στις 7 περίπου και μια στις 11 το βράδυ πριν τον ύπνο.Ξαφνικά στοπ στο γάλα...ούτε μαμά,ούτε ξένο,ούτε μπουκάλι,ούτε στήθος!Τη βάζω στο στήθος και αρχίζει κωλοτούμπες και κλάμματα.Δείχνει χορτάτη και μετά κοιμάται...

το πρωί ξυπναει στις 7 περίπου...δεν θέλει ξανά στήθος,δεν πίνει γάλα,πίνει νεράκι και ξανακοιμάται μέχρι τις 10 που θα ξυπνήσει για φρουτόκρεμα!Ζωηρή,ζωηρότατη γενικά...αλλά γαλατάκι στοπ!Γίνεται να συνεχίσουμε χωρίς γάλα?Δεν έμαθε απο την αρχή το μπιμπερό,το βλέπει και κλαίει,δοκιμάσαμε αλμιρόν,νοβαλάκ,χουμάνα...τπτ απο ξένο.

Ο Παιδίατρος είπε να της βάζω στις κρέμες και το φαγητό όπου νερό,γάλα...

τι κάνω?Πείτε καμιά ιδέα...δεν μπορώ να σκεφτώ οτι δεν θα τρώει γάλα πλέον,πως θα της ξανακινήσω το ενδιαφέρον για γαλατάκι?Φταίει το γάλα μου?Ε΄κοψε η παραγωγή και βαριεται να προσπαθεί?Θα θελα πολύ τη γνώμη σας...

ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Eίναι πολύ πιθανό με δυο μόνο θηλασμούς το σώμα σου να μην μπορεί να διατηρήσει γαλουχία και το γάλα να έχει μειωθεί δραματικά άρα και το στήθος να μην έχει κανένα ενδιαφέρον. Αν σε ενδιαφέρει να θηλάσεις η απογευματινή κρέμα δεν είναι απαραίτητη είναι μάλλον βλαβερή για την παραγωγή σου γιατί το μωρό σου θα μπορούσε να θηλάζει κανονικά το απόγευμα και να παίρνει τις θερμίδες που πραγματικά έχει ανάγκη αλλά και να δίνει το απαραίτητο ερέθισμα στο στήθος για παραγωγή γάλακτος. Μέχρι το πρώτο έτος οι στέρεες λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού δεν αντικαθιστούμε γεύματα θηλασμού και δεν δίνουμε κρέμες τύπου φαρίν. Αν το μωρό θέλει να φάει και το απόγευμα μπορείς να δώσεις συμπληρωματικά του θηλασμού ξανά από το μεσημεριανό της φαγητό ή φρούτα ή λαχανικά (βιταμίνες και σίδηρο δηλ. που ουσιαστικά έχει ανάγκη το μωρό). Τα τρία γεύματα είναι πολλά. Το μωρό χρειάζεται και ασβέστιο το αν θα επιστρέψει στο στήθος δεν το ξέρω εξαρτάται από το τι σημείο βρίσκεσαι θα πρέπει να θηλάζεις συχνά να προσφέρεις το στήθος ακόμα και όταν το μωρό φαινομενικά δεν το ζητάει(δεν ξέρω αν θα συνεργαστεί το μωρό θα χρειαστεί να το παλέψεις.....) μήπως και επανέλθει η παραγωγή. Διαφορετικά θα πρέπει να βρείς άλλους τρόπους να πάρει το μωρό ασβέστιο. Αν δεν θέλει μπουκάλι υπάρχει και το εκπαιδευτικό ποτηράκι ή ποτήρι με καλαμάκι. Το τελευταίο που σου είπε ο παιδίατρος το γάλα στις τροφές μου φαίνεται πρώτων μπλιάξ (δεν θα έδινα στο μωρό μου κάτι που δεν μπορώ να φαω εγώ) και από την άλλη περιορισμένο σε φαντασία υπάρχουν τόσες τροφές πλούσιες σε ασβέστιο που μπορεί να φάει το παιδί μπρόκολο κουνουπίδι τυριά γιαούρτι (όχι τα παιδικά επιδόρπεια γιαουρτιού το κανονικό)................τίποτα δεν συγκρίνεται με το μητρικό γάλα όμως, οπότε θα άξιζε μια προσπάθεια επιστροφή στον θηλασμό. Αξιολόγησε ξανά το τι μπορείς να κάνεις και εδώ είμαστε να τα λέμε. Σίγουρα η παραγωγή σου χρειάζεται ενίσχυση.

πως τα καταφερες ετσι??????????

και εγω 3 γευματα οπως τα δικα σου με κρεμα δινω καμοια φορα και τεταρτο χορτοσουπα γιατι η μικρη εινα αρκετα αδυνατη και κανω τουλαχιστον την μερα 8-9 θηλασμους!!!!

την θηλαζω παντα πριν απο τα γευματα και συνηθως 9 στις 10 φορες θηλαζει και μετα

μηπως να δοκιμαζες να την θηλαζεις πιο πολυ εστω να την αφηνεις στο στηθος για παιχνιδι εστω καινα μισοκοιμησμενη?????????

αν σε ενδιαφερει να θηλαζεις ακομα πρεπει να μπεις σο ποστ επαναγαλακτισμος και προκληση γαλουχιας

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές,μίλησα και με μια σύμβουλο θηλασμού καθώς και με τον παιδίατρο και θα προσπαθήσω να της ξανακινήσω το ενδιαφέρον για το γάλα.Πάντως αυτό που μου έμεινε σαν μοτο...είναι οτι πρέπει να σεβόμαστε τις επιθυμίες των μωρών μας και να μην πιέζουμε,το φαγητό να είναι μαι ευχάριστη στιγμή και όχι καταναγκαστικό έργο...η παραμικρή πίεση,μπορεί να φέρει μυστήριες καταστάσεις μιας και πλέον τα καταλαβαίνουν όλα τα γιαβριά μας!

Φιλιά