Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαία για τοκετό στο σπίτι

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι μαμά δυο παιδιών, το δεύτερο το γέννησα στο σπίτι.

Σε λίγο καιρό περιμένω το τρίτο μου μωράκι και θα ήθελα να μου συστήσετε σας παρακαλώ μαία που να κάνει τοκετούς στο σπίτι. Έχω ήδη υπόψη μου τις μαίες τις ευτοκίας.

Θα ήθελα να δω και κάποια άλλη εναλλακτική σε σχέση με τη μαία που είχα στη δεύτερη γέννα μου.

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Με ενδιαφέρει κ εμένα το θέμα αυτό καθώς σκέφτομαι να γεννήσω το δεύτερο μωρό, όταν με το καλό έρθει, σπίτι όμως μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει για άλλες μαίες εκτός από αυτές της ευτοκίας. Θα ήθελα κ εγώ να ακούσω την εμπειρία σου, δεν έμεινες ευχαριστημένη από τις μαίες αυτές;

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και πολύ διαφορετική από την εμπειρία γέννας σε μαιευτήριο!

Αυτό που μου έχει μείνει πιο έντονο είναι ο μεγαλύτερος πόνος στη δεύτερη γέννα, παρόλο που στην πρώτη δε μου είχε δοθεί κανένα φάρμακο (δεν είχα καν ορό). Αυτό κατά κύριο λόγο οφειλόταν σε μένα που δεν κατάφερα να χαλαρώσω όσο έπρεπε. Στην πρώτη γέννα είχα φτάσει στην απόλυτη νιρβάνα του τοκετού και δεν πόνεσα σχεδόν καθόλου! Στη δεύτερη αυτό δεν το κατάφερα κι έτσι στη μνήμη μου και μόνο σ' αυτό το κομμάτι υπερτερεί η γέννα του μαιευτηρίου.

Νιώθω πως μπορεί σε μικρό βαθμό αυτό να οφείλεται και στη σχέση μου με τη μαία που είχα στο σπίτι και πως με μια καλύτερη "χημεία" με τη μαία να ένιωθα πιο χαλαρή την επόμενη φορά. Ίσως βέβαια να ήταν και κάποιος υποσυνείδητος φόβος, παρόλα αυτά θέλω όσο μπορώ να διασφαλίσω τις καλύτερες συνθήκες για την επόμενη φορά και να εξετάσω όλες τις πιθανές επιλογές.

Γνωρίζει κανείς κάποια άλλη μαία για τοκετό στο σπίτι;

Μου κάνουν εντύπωση τα όσα λες, υποτίθεται ότι σπίτι μπορείς να δημιουργήσεις τις συνθήκες να απολαύσεις τον τοκετό όπως θα έπρεπε να είνια πράγμα που δεν σου αφήνουν το περιθώριο να το κάνεις στο μαιευτήριο. Όπως κ να έχει εισαι τυχερή που τουλάχιστον απόλαυσες τον πρώτο σου τοκετό. Δυστυχώς κ εγω δεν γνωρίζω κάποια άλλη μαία που να αναλαμβάνει τοκετό στο σπίτι , όσα έχω διαβάσει εδω ειναι απο κοπέλες που γέννησαν με μαίες απο την ευτοκία αλλα κ σε βιβλία πού έχω διαβάσει συνέχεια μόνο αυτή αναφέρουν.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο σε έναν τοκετό. Στην πρώτη γέννα δεν ξέρεις τι να περιμένεις και είσαι πιο ήρεμη. Στην πορεία και όταν έχεις ήδη ένα παιδί δεν είναι εύκολο να χαλαρώσεις το ίδιο, το μυαλό μου ήταν συνέχεια στον μεγάλο μου γιο που ήταν μωρό ακόμα (18 μηνών) και τον αποχωριζόμουν για πρώτη φορά. Επιπλέον τη δεύτερη φορά γέννησα ένα μεγάλο παιδί και ίσως και αυτό να έπαιξε ρόλο στον πόνο.

Την απόλαυσα τη γέννα στο σπίτι και με το παραπάνω απλά το μόνο που θυμάμαι τώρα είναι ο πόνος...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΙΑ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΑΩ ΤΟ 1ο ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΕΛΗ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΜΑΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΑΠΟ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΕΣ!!!!

ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!

Ενας ευτυχισμένος γάμος είναι η ένωση δυο ανθρώπων που ειναι καλοί στο να συγχωρούν...:lol:

Καλημέρα. Γνωρίζω μια μαία η οποία λέγεται Μαρία Γκόσμα. Την είχα συναντήσει στην αρχή της εγκυμοσύνης μου. Επίσης είχα μιλήσει και με μια ακόμα μαία τηλεφωνικά η οποία λέγεται Εζέλντα Λύκουρα (ελπίζω να θυμάμαι σωστά το ονομά της). Νομίζω πως μπορείς να βρεις τα τηλεφωνά τους από το 11888.Αν δυσκολευτείς, στείλε μου μήνυμα.

Ελπιζω να βοήθησα..

Εγώ τελικά γέννησα στο κέντρο φυσικού τοκετού με την Ευαγγελία Χρηστάκου.

EYI3p3.png

CYc8p3.png

Διαφημίσεις

κι εγώ ενδιαφέρομαι για τοκετό στο σπίτι και πρόσφατα σε ένα αλλο forum ρωτούσα κι αλλες κοπέλες αν έζησαν κάτι παρόμοιο. Ειμαι 18 εβδομάδων , περιμένω αγοράκι , είναι η δευτερη γέννα που θα κάνω. Μένω Αθήνα αλλα λίγο προβληματίστηκα με αυτό που είπες GiorTi οσο αναφορά την χημεία. Αν δε μου κάτσει καλα κι εμενα δυσκολα αφήνομαι.Τι να κάνω; εσυ σκεφτεσαι και την τριτη σου γέννα στο σπίτι; Θελω να ζήσω τη στιγμή οσο δε φαντάζεστε αλλα έχω ενδοιασμούς!

κι εγώ ενδιαφέρομαι για τοκετό στο σπίτι και πρόσφατα σε ένα αλλο forum ρωτούσα κι αλλες κοπέλες αν έζησαν κάτι παρόμοιο. Ειμαι 18 εβδομάδων , περιμένω αγοράκι , είναι η δευτερη γέννα που θα κάνω. Μένω Αθήνα αλλα λίγο προβληματίστηκα με αυτό που είπες GiorTi οσο αναφορά την χημεία. Αν δε μου κάτσει καλα κι εμενα δυσκολα αφήνομαι.Τι να κάνω; εσυ σκεφτεσαι και την τριτη σου γέννα στο σπίτι; Θελω να ζήσω τη στιγμή οσο δε φαντάζεστε αλλα έχω ενδοιασμούς!

Αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να σου συμβεί σε ένα μαιευτήριο όπου έχεις ένα σωρό ανθρώπους γύρω σου που μπορεί να σε "μπλοκάρουν".

Φυσικά θα σου πρότεινα αν πληρείς όλες τις προϋποθέσεις και είχες μια φυσιολογική πρώτη γέννα χωρίς προβλήματα, να το τολμήσεις! Είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσει κάθε γυναίκα.

Μην επηρεάζεσαι από αυτό που είπα, τώρα εγώ "ψειρίζω τη μαϊμού" γιατί το έχω ζήσει ήδη μια φορά και κάνω μικρές "διορθώσεις" με σκοπό μια ακόμα καλύτερη γέννα.

Τώρα πια δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ξαναγεννήσω σε μαιευτήριο. Είναι μονόδρομος για μένα η γέννα στο σπίτι.

Αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να σου συμβεί σε ένα μαιευτήριο όπου έχεις ένα σωρό ανθρώπους γύρω σου που μπορεί να σε "μπλοκάρουν".

Φυσικά θα σου πρότεινα αν πληρείς όλες τις προϋποθέσεις και είχες μια φυσιολογική πρώτη γέννα χωρίς προβλήματα, να το τολμήσεις! Είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσει κάθε γυναίκα.

Μην επηρεάζεσαι από αυτό που είπα, τώρα εγώ "ψειρίζω τη μαϊμού" γιατί το έχω ζήσει ήδη μια φορά και κάνω μικρές "διορθώσεις" με σκοπό μια ακόμα καλύτερη γέννα.

Τώρα πια δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ξαναγεννήσω σε μαιευτήριο. Είναι μονόδρομος για μένα η γέννα στο σπίτι.

M' αρέσεις πολύ και ειδικά που πασχίζεις για το καλύτερο!

Καλά κάνεις και '' ψειρίζεις'' οπως είπες γιατί έτσι θα πετύχεις το άριστο!

Πιστεψέ με ψήνομαι τρελά για μια γέννα στο σπίτι! Μ' αρέσει η ιδέα , η στιγμή, τα πάντα! Με τη μαία , πριν κάνετε την διαδικασία του τοκετού βρισκόσασταν, μιλούσατε ή ξαφνικά εκεινη την ημέρα ήρθε η πρώτη επαφή; Φοβάμαι αλήθεια σου λέω! Με φοβησαν πολύ οι άλλες σε ένα φόρουμ , καθως και στο fb που έτυχε να ζητήσω γνώμες! Φυσιολογικό τοκετό έκανα και στο πρώτο μου παιδί. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Σε περίπτωση επιπλοκης ή οτιδήποτε τότε τι κάνω; Γιατι όσο να πεις στο μαιευτήριο όλο και κάτι σου δίνουν!

Μ' εχει εκνευρίσει μια απάντηση μιας κοπέλας που μου έλεγε το εξής:

<< Δε θα ήθελα ποτέ να το έχω βάρος στην συνειδηση μου αν πάθει κάτι το μωρό μου εξαιτιας της τρέλας μου να βιώσω τοκετό στο σπίτι ...>>

Εεεε, τι της λες τώρα; Και ξέρεις; απο κάτι τέτοια χαλάστηκα τρελα και αρχισαν η αμφιβολίες μου , γμτ!

Μπορείς να παρακολουθήσεις πολλές γέννες στο σπίτι στο youtube και να δεις πως είναι.

Με τη μαία ναι είχαμε προσωπική επαφή αρκετό καιρό πριν τη γέννα.

Για την κριτική, η κάθε μια μας κάνει τις επιλογές της, έτσι δεν είναι; Ψάξε μέσα σου, συζήτησε και με τον άντρα σου γιατί η στήριξή του σε κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντική και πάρε την απόφαση που εσύ θέλεις χωρίς να επηρεάζεσαι από τρίτους. Μόνο εσύ έχεις την απάντηση, ειδικά για ένα τόσο σημαντικό και προσωπικό θέμα όσο η γέννα.

Όσον αφορά στις επιπλοκές, θα σου πω τι μου έλεγε ο γιατρός μου που ήταν υπέρ να γεννήσω στο σπίτι. Μου είχε πει χαρακτηριστικά ότι αν είναι κάτι να πάει στραβά, αυτό φαίνεται στην πορεία της εγκυμοσύνης και στην αρχή του τοκετού, οπότε έχεις το χρόνο να νοσηλευθείς αν χρειαστεί. Καλό είναι να είσαι κοντά σε νοσοκομείο/μαιευτήριο. Το βασικότερο όμως για μένα είναι εσύ να είσαι χαλαρή και να μη φοβάσαι (συνειδητά τουλάχιστον).

Τέλος, για την "τρέλλα" να γεννήσει κανείς σπίτι, θέλω να πω το εξής: δεν είμαι καθόλου φανατική σαν άνθρωπος και πάντα υπέρ του μέτρου. Όμως τη γέννα τη θεωρώ μια τόσο φυσιολογική και ακίνδυνη διαδικασία (ειδικά στις μέρες μας με τον εξονυχιστικό προγεννητικό έλεγχο και την επιλογή να φύγεις για το μαιευτήριο ακόμα και στην πορεία της γέννας).

Ο αντρας μου με στηριζει και μ΄ αφηνει να επιλεξω με την καρδια μου .

Σ ' ευχαριστω πάντως παρα πολυ για το κουραγιο. Η σημερινη συζητηση μ' εκανε να ξανα σκεφτω αλλιως! Να τολμησω! Να ' σαι καλα GiorTi.

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Βρήκες τελικά μαία για το σπίτι;

Κι εγώ σκέφτομαι να γεννήσω στο σπίτι, αλλά με τη γυναικολόγο μου, νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια μ' αυτή παρά με μια μαία.

Όσον για τον εξονυχιστικό προγεννητικό έλεγχο, από υπέρηχους έκανα μόνο το β' επιπέδου και δεν πρόκειται να κάνω άλλο (ούτε καμπύλη ζαχάρου κτλ). Όπως είμαι κατά των παρεμβάσεων στη γέννα είμαι και κατά των παρεμβάσεων στην εγκυμοσύνη, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Ευτυχώς σ' αυτό συμφωνεί και η γυναικολόγος μου!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ηθελα να απλά να σου πω και μια άλλη γνώμη που ίσως σε κάνει να σκεφτείς κάποια πράγματα που ενδεχομένως δεν έχεις σκεφτεί.

Πιστεύεις ότι εγώ ή κάποια άλλη κοπέλα που συμμετέχει σε τόπικς όπως αυτό δεν γνωρίζει το συμβατικό ιατρικό μοντέλο για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό που είναι τόσο ευρέως διαδομένο στη χώρα μας; :roll:

Καλό είναι να συζητάμε και κάποια άλλα "τολμηρά" πράγματα γιατί τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται! Για παράδειγμα τα προγεννητικά τεστς και οι παρεμβάσεις στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό δεν είναι και τόσο αθώα όπως μας κάνουν να πιστεύουμε αλλά έχουνε σοβαρές επιπτώσεις στο έμβρυο και στη μαμά.

Άλλωστε όπως βλέπεις και από το τικεράκι μου δεν είμαι και αρχάρια, έχω ήδη ένα παιδάκι που το γέννησα με την ίδια γιατρό σε ιδιωτικό μαιευτήριο με φυσικό τοκετό, χωρίς καρδιοτοκογράφο, επισκληρίδιο κτλ και το βασικό χωρίς να είμαι "δεμένη" σ' ένα κρεβάτι!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Όσον για τον εξονυχιστικό προγεννητικό έλεγχο, από υπέρηχους έκανα μόνο το β' επιπέδου και δεν πρόκειται να κάνω άλλο (ούτε καμπύλη ζαχάρου κτλ). Όπως είμαι κατά των παρεμβάσεων στη γέννα είμαι και κατά των παρεμβάσεων στην εγκυμοσύνη, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Ευτυχώς σ' αυτό συμφωνεί και η γυναικολόγος μου!

Στο πρώτο μου παιδάκι ήμουν Αγγλία και με παρακολουθούσε μία μαία στο κρατικό ιατρικό κέντρο με το χωνί :cool:. Εμένα και άλλες 100 κοπέλες. Στο 2ο μήνα μου λέει θα ακούσουμε τη καρδιά του και στον 4ο κάναμε τις αιματολογικές για Ντάουν και τον μοναδικό υπέρηχο. 71/2 μηνών έγκυος ήρθα Ελλάδα και έκανα καμπύλη σακχάρου και αρκετούς υπέρηχους με την 1η γυναικολόγο ενώ με αυτόν που γέννησα ζήταγε μόνο πρωτεϊνη στα ούρα για προεκλαμψία. Αυτά τον περασμένο αιώνα. Στο νέο αιώνα γέννησα με τον ίδιο γυναικολόγο και έκανα μόνο υπέρηχους κάθε μήνα και ούρα. Μία αιματολογική νομίζω έκανα στην αρχή (όχι Ντάουν), αφού στο τέλος γέννησα με 27 αιματοκρίτη. Συζήταγα μια φορά την εγκυμοσύνη μου με μία κοπέλα στη δουλειά και μου λέει δεν έκανες αμνιοκέντηση (εγώ νόμιζα ότι είναι για άνω των 40), που να τολμήσω να πω ότι εγώ έκανα μόνο ούρα :cool:.

Καλά όταν διαβάζω τι εξετάσεις κάνουν τώρα θυμάμαι την Αγγλίδα μαία με το χωνί της και σκέφτομαι ότι είμαστε μεγάλα θύματα. Όλους τους άνεργους γιατρούς της Ελλάδας εμείς θα τους κάνουμε ανθρώπους. Και έχουν και απαιτήσεις οι άτιμοι, ακίνητα, ακριβά αμάξια, χλιδάτα ταξίδια, όλα απ' το τομάρι μας θα τα βγάλουν.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

Γεια σας!

Μόλις ξεκίνησα τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη και είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ. Έχω παρακολουθήσει εδώ και καιρό κάποιες γέννες στο ytube έτσι για να πάρω μια πρώτη γεύση...γιατί είμαι παντελώς άσχετη. Αυτό που παρατήρησα είναι μια μεγάλη διαφορά στην ατμόσφαιρα σε γέννες που γίνονταν στο σπίτι ή στο νερό.

Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω περισσότερα από κοπέλες που έχουν ζήσει παρόμοια εμπειρία. Πώς είναι σαν εμπειρία; Είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα; Είναι εύκολο να γίνει ή είναι μετρημένες οι μαίες και οι γιατροί που το εφαρμόζουν; Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

Εμπιστεύομαι τη φύση μου και θεωρώ ότι ένα τέτοιο είδος τοκετού αν γίνει σωστά θα είναι ένα μεγάλο δώρο για μένα και το μωρό μου...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Γειά σου Μελίνα22 και καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Οταν με το καλο μεινεις εγκυος αλλα και πριν δουλεψε με την αναπνοη σου και κανε καποια μορφη ηπιας ασκησης που θα σε κρατησει σε καλη φυσικη κατασταση. Ολα αυτα ειναι πολυ βασικα γιατι εσυ γεννας και κανενας αλλος.

Απο εκει και περα μπορεις να ερθεις σε επαφη με την ευτοκια,με την ομαδα birth voice, με μαιευτηρες οπως η Αριστη προκοπιου. Ειχα για ενα διαστημα την αριστη οταν ημουν εγκυος, και ειναι πολυ καλη γιατρος και ανθρωπος. Εμενα με αποθαρρυνε το γεγονος οτι ειναι στο Μητερα. Ηρθα επισης σε επαφη με μαιες απο το birth voice οι οποιες μου φανηκαν πολυ αξιολογες. Τελικα κατεληξα στην ευτοκια και γεννησα στο κεντρο που εχουν. πολυ καλη εμπειρια, η δυνατοτερη της ζωής μου.

σε επομενη εγκυμοσυνη παρολα αυτα με βλεπω για τοκετο στο σπιτι.

Μονο θετικα εχει μια τετοια γεννα, και ο κυριος αποδεκτης ολων αυτων των θετικών ειναι το παιδι το οποιο ερχεται στον κοσμο χωρις βια. πολυ σημαντικο...Ειναι αυτη η ατμοσφαιρα που ανεφερες και εσυ. δεν ηθελα με τιποτα το μαιευτηριο, αλλα αυτο ειναι προσωπικη αποφαση και επιλογη...

καλη επιτυχια σε ολα!!

EYI3p3.png

CYc8p3.png

TaraMama σ ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. και τις συμβουλές.

Άργησα να απαντήσω γιατί κάπως χάνομαι στο συγκεκριμένο φόρουμ έχει πολλά θέματα και δεν βγάζει μεμονωμένα τα θέματα στα οποία σου απάντησαν.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

• 3 weeks later...
Βρήκες τελικά μαία για το σπίτι;

Κι εγώ σκέφτομαι να γεννήσω στο σπίτι, αλλά με τη γυναικολόγο μου, νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια μ' αυτή παρά με μια μαία.

Θα μπορούσες μήπως να μου πεις ποιός είναι ο γυναικολόγος σου καθως κι εγώ είμαι αντίθετη στις εξετάσεις κατά την εγκυμοσύνη αν δε συντρέχει κάποιος λόγος... επίσης είμαι κατά των φαρμάκων και προσπαθώ τα συμπληρώματα να τα βρίσκω στη φυσική τους μορφή... Δεν είμαι ακόμα έγκυος αλλά ξεκινάω προσπάθειες...

SSvbp3.pngjuBIp2.png