-
-
- 7.472 απαντήσεις
- 209.882 εμφανίσεις
-
Πότε κόψατε την πάνα και πώς?
Από renik, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 3.357 απαντήσεις
- 369.578 εμφανίσεις
-
παιδοενδοκρινολογος θεσνικη ΒΟΗΘΕΙΑ
Από demi, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Διατροφή & Ιατρικά θέματα
- 39 απαντήσεις
- 15.922 εμφανίσεις
-
- 71 απαντήσεις
- 2.670 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 1.860 εμφανίσεις
-
- 12 απαντήσεις
- 6.983 εμφανίσεις
-
- 103 απαντήσεις
- 67.397 εμφανίσεις
-
- 2.349 απαντήσεις
- 243.486 εμφανίσεις
-
- 218 απαντήσεις
- 5.962 εμφανίσεις
-
- 169 απαντήσεις
- 57.067 εμφανίσεις
-
- 44 απαντήσεις
- 30.801 εμφανίσεις
-
- 26 απαντήσεις
- 18.402 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από vtgian,Η παρακάτω συνταγή είναι μια πολύ εύκολη υγιεινή εναλλακτική έτοιμων μπισκότων για παιδάκια αλλά και μεγάλους.
Υλικά:
~1 κούπα βρώμη
~1 χούφτα αμύγδαλα
~1 ώριμη μπανάνα
~1 αυγό
~2 κ.σ. λάδι καρύδας
~1 κ.σ. μέλι
~1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
~1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
~Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C
~Σε ένα μούλτι χτυπάμε πρώτα τους ξηρούς καρπούς να γίνουν σκόνη.
~Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη μάζα.
~Στρώνουμε σε ένα μεσαίο ταψί μια λαδόκολλα και με ένα κουτάλι μεταφέρουμε τη ζύμη, αραδιάζοντας κουταλιές στο χαρτί. Δεν τις κολλάμε γιατί απλώνουν λιγάκι και θα κολλήσουν μεταξύ τους.
~Ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι της Σοφίας Παύλου, από την ομάδα Παιδική-Βρεφική Διατροφή.
Προσωπικές σημειώσεις
Τα μπισκότα αυτά δεν είναι τα κλασικά τραγανά αλλά μοιάζουν περισσότερο με κέικ, είναι δηλαδή αφράτα.
Αντί για αμύγδαλα, βάζω μόνο καρύδια ή μίξη των δύο.
Αντί για λάδι καρύδας, χρησιμοποιώ ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυο
Κανέλα, προτιμώ αυθεντική δηλαδή Κανέλα Κεϋλάνης (την βρίσκουμε εύκολα στα μπαχαράδικα) Είναι γλυκιά στη γεύση και κατάλληλη ακόμα και για βρέφη (σε αντίθεση με την κοινή που όλοι ξέρουμε, η οποία είναι τοξική και στην πραγματικότητα προέρχεται από το φυτό Κασσία).
Προσθέτω και μισή χούφτα σταφίδες (που αρέσουν στα περισσότερα παιδάκια και κάνουν πιο μαστιχωτά τα μπισκότα) -
Από salonikios74,Καλησπερα σας Μετα απο πολλα πειραματα καταφερα να φτιαξω μια συνταγη για σπιτικο σαπουνι και θελω να μοιραστω μαζι σας.
Συνολο Λαδιων: 504 γρ
Καυστικη Σοδα 65,93 γρ
Νερο Απιονισμενο 181,44 γρ
Τα Υλικα Που Θα Χρειαστουμε Ειναι:
*Ελαιολαδο 294 γρ
*Φοινικελαιο 50 γρ
*Ελαιο Καρυδας 50 γρ
*Καστορελαιο 50 γρ
*Αμυγδαλελαιο 50 γρ
*Μελισσοκερι 10 γρ
*Προπολυς 6 σταγονες
*Αρωμα Αιθεριο Ελαιο Λεμονι (5γρ)
*Αρωμα Αιθεριο Ελαιο Δενδρολιβανο (5γρ)
*Καυστικη Σοδα 65,93 γρ
*Νερο Απιονισμενο 181,44 γρ
*Χρωμα Νερου μερικες σταγονες μεχρι να παρει χρωμα,οτι χρωμα θελετε
Προαιρετικα..
(Αν θελετε εξτρα λιπανση του σαπουνιου σας,μπορειτε να ριξετε λιγο παραπανω ελαιολαδο στο τελος.Λιγο πριν τελειωσει το ανακατεμα,Δηλαδη οταν εχει γινει πια το μιγμα μας σαν πολτος σαν μελι.μην το παρακανετε ομως.Καμια 10-15 σταγονες.
Αφου εχουμε τα απαραιτητα για την δικη μας ασφαλεια,Γαντια,Μασκα,Γυαλια,και να χουμε μακρια μανικια καλυτερα ωστε να εχουμε προστατεψει τα χερια μας Ξεκιναμε λοιπον.
σε εναν κουβα,βαζουμε 181,44 γραμμαρια απιονισμενο νερο.Στην συνεχεια ριχνουμε 65,93 γρ καυστικη σοδα.ΠΡΟΣΟΧΗ ποτε το αντιθετο.δηλαδη ΟΧΙ το νερο στην καυτικη σοδα.Αλλα την καυστικη σοδα στο νερο.και ανακατευουμε με μια κουταλα μεχρι να διαλυθει η καυστικη σοδα.Αφηνουμε τον κουβα στην ακρη και Δουλευουμε με τα λαδια.
Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε 294γρ ελαιολαδο,50γρ Αμυγδαλελαιο,50γρ Φοινικελαιο,50γρ Καστορελαιο,50γρ Ελαιο καρυδας 10γρ μελισσοκερι και ανακατευουμε.
Να μην Ξεχασω Το Ελαιο καρυδας και το Φοινικελαιο και το μελισσοκερι τα προζεσταινουμε σε ενα αλλο μπρικι,επειδη ειναι σε παγωμενη μορφη και επειτα τα ριχνουμε ολα μαζι σε ενα κατσαρολακι.
Εχουμε μαζι μας ενα θερμομετρο.Εγω χρησιμοποιω λειζερ για ποιο καλα αποτελεσματα.
Ζεσταινουμε τα λαδια στους 40 βαθμους και ελεγχουμε και το νερακι μας που εχει και αυτο επισης υψηλη θερμοκρασια να ειναι ακριβως στους 40 βαθμους οταν τα ενωσουμε με τα λαδια μας.αν δεν τα καταφερουμε λογω καθυστερησης,μπορουμε λιγακι να ανεβασουμε στην φωτια τα λαδια μας ωστε να φτασουν την ιδια θερμοκρασια με το νερο μας.
Στην συνεχεια ριχνουμε τα λαδια μας σε ενα μιξερ και απο πανω το νερο μας που εχει ιδια θερμοκρασια και ανακατευουμε με το μιξερ.
Συνηθως διαρκει καμια ωρα το ανακατεμα.
Οταν δειτε πως το μειγμα μας εχει πηξει σαν μελι,ΤΟΤΕ ριχνουμε Το χρωμα του νερου,την προπολυς 6 σταγονες και τα Αιθερια Ελαια(οσο ποιο πολυ,τοσο ποιο πολυ αρωματιζει) και ανακατευουμε για λιγο ακομη.Αν θελετε μπορειτε να ριξετε και λιγο γαλατακι στο τελος 30γρ.
Και μετα αν θελετε περισσοτερη υπερλιπανση του σπουνιου σας,μπορειτε να ριξετε απο 10 μεχρι 15 σταγονες ελαιολαδο και μετα απο λιγο ανακατεμα ακομη,το βαζουμε στα καλουπια μας που εχουμε.
Τα σκεπαζουμε για 2 μερες με μια πετσετα,ισως και 3.αναλογα με την θερμοκρασια που εχετε στο δωματιο.
Μετα απο τις 2-3 μερες μπορουμε να τα βγαλουμε απο τα καλουπια μας και να τα αφησουμε σε ενα ασφαλες μερος για 5 βδομαδες.
ΑΝ αλλαξετε τις ποσοτητες που αναφερω παραπανω,η παραλειψετε καποιο απο τα παραπανω,δεν θα πετυχει η συνταγη.
Καλη Επιτυχια
-