Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΟΦΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες,

θα ήθελα τη βοήθειά σας...η μικρή μου είναι τώρα 7.5 μηνών...θηλάζω (αποκλειστικά εως 5.5 μηνών), τρώμε κανονικά φρουτόκρεμα, χορτόσουπα, γιαουρτάκι, φαρίν λακτε...και συνεχίζω το θηλασμό...όσο και όταν θέλει (περίπου 6 φορές την ημέρα).Έχω ξαναναφερθεί στο θέμα, αλλά δεν υπήρξε απάντηση...οπότε άνοιξα καινούργιο θέμα..Εδώ και περίπου 20 μέρες έχει βγάλει κάτι σπυράκια στο αριστερό μαγουλάκι και ένα μικρό έκζεμα στη βάση του λαιμού..δεν ξέρω εαν οφείλετε σε αλλεργία ή είναι επειδή την θηλάζω ξαπλωμένη(πάντα από την ίδια πλευρά) για να κοιμηθεί, τρέχει γαλατάκι στο μαγουλάκι της και μένει μέχρι το πρωί....Στο σώμα παρατήρησα μικρά σπιθουράκια που μάλλον πρόκειται για ιδρωτόσπυρα...Υπάρχει περίπτωση να οφείλετε στο γάλα που πίνω εγώ?επειδή έχω νόσο του chrown και έχω "φτιάξει" το έντερό μου με το γάλα και τα all-branes δεν θα ήθελα να το σταματήσω...θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με γιαούρτι????Ευχαριστώ πολύ

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Κι εγώ την ίδια απορία έχω,απλά με την γενικευμένη έννοια,δεν έχω δηλαδή παρατηρήσει κάτι περίεργο,εκτός του ότι όταν τρώει την φρουτόκρεμά της το πρωί,κλαίει και δείχνει να πονάει η κοιλίτσα της,και μετά απο αυτό κάνει συνήθως κακάκια.(είναι φυσιολογικό; )Κατα τα άλλα,που θα καταλάβουμε αν έχει σε κάτι αλλεργία;απο τα κακάκια,ή μόνο απο σπυράκια-εξανθήματα;

κοριτσια θα σας πω απο προσωπικη εμπειρια.εγω εχω ατοπικη δερματιτιδα.με πειραζουν πολλες τροφες και πολλα αλλα.ο κουνιαδος μου εχει την ιδια αλλεργια σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο.ο μπεμπης μου ειναι 7 μηνων και ηξερα πριν γεννησω οτι το ποσοστο να εχει αλλεργια εφτανε το 70 τοισ εκατο.εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα και εμφανιστηκε με τη μορφη δυσκοιλιοτητας.επισης η αλλεργια στις τροφεσ εμφανιζεται με σπυρακια -μεγαλα και μικρα-εξανθιματα,εντονη φαγουρα με κοκκινιλες.Επισης η δυσανεξια εμφανιζεται με δυσκοιλιοτητα και εμετους.

Fa3Lp2.png

κοριτσια θα σας πω απο προσωπικη εμπειρια.εγω εχω ατοπικη δερματιτιδα.με πειραζουν πολλες τροφες και πολλα αλλα.ο κουνιαδος μου εχει την ιδια αλλεργια σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο.ο μπεμπης μου ειναι 7 μηνων και ηξερα πριν γεννησω οτι το ποσοστο να εχει αλλεργια εφτανε το 70 τοισ εκατο.εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα και εμφανιστηκε με τη μορφη δυσκοιλιοτητας.επισης η αλλεργια στις τροφεσ εμφανιζεται με σπυρακια -μεγαλα και μικρα-εξανθιματα,εντονη φαγουρα με κοκκινιλες.Επισης η δυσανεξια εμφανιζεται με δυσκοιλιοτητα και εμετους.

Σε ευχαριστώ πολύ! ευτυχώς μέχρι στιγμής μόνο δισκοιλιότητα έχει παρουσιάσει και αυτή στην αρχή με τα φρουτάκια,τώρα που τρώμε και λαχανικά,το ξεπεράσαμε.Και τί κάνετε τώρα στην περίπτωσή σας;

ο μεγαλος εχει αλλεργια στο αυγο με την πρωτη δοκιμη το παιδι πρηστηκε αμμεσα τον επιασε φαγουρα,εβγαλε πολυ μικρα σπυρακια και κοκκινισε ηταν ενα σοκ τη ν πρωτη φορα τα χανεις......απλως μεχρι και τωρα δεν το τρωει το αυγο......ευτυχως ο μικρος μεχρι στιγμης δεν μας παρουσιασε προβλημα αλλεργιας βεβαια εχω και εγω κατι περιεργες αλλεργιες...............

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες,

θα ήθελα τη βοήθειά σας...η μικρή μου είναι τώρα 7.5 μηνών...θηλάζω (αποκλειστικά εως 5.5 μηνών), τρώμε κανονικά φρουτόκρεμα, χορτόσουπα, γιαουρτάκι, φαρίν λακτε...και συνεχίζω το θηλασμό...όσο και όταν θέλει (περίπου 6 φορές την ημέρα).Έχω ξαναναφερθεί στο θέμα, αλλά δεν υπήρξε απάντηση...οπότε άνοιξα καινούργιο θέμα..Εδώ και περίπου 20 μέρες έχει βγάλει κάτι σπυράκια στο αριστερό μαγουλάκι και ένα μικρό έκζεμα στη βάση του λαιμού..δεν ξέρω εαν οφείλετε σε αλλεργία ή είναι επειδή την θηλάζω ξαπλωμένη(πάντα από την ίδια πλευρά) για να κοιμηθεί, τρέχει γαλατάκι στο μαγουλάκι της και μένει μέχρι το πρωί....Στο σώμα παρατήρησα μικρά σπιθουράκια που μάλλον πρόκειται για ιδρωτόσπυρα...Υπάρχει περίπτωση να οφείλετε στο γάλα που πίνω εγώ?επειδή έχω νόσο του chrown και έχω "φτιάξει" το έντερό μου με το γάλα και τα all-branes δεν θα ήθελα να το σταματήσω...θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με γιαούρτι????Ευχαριστώ πολύ

Χωρίς να είμαι ειδικός, νομίζω ότι αν ήταν αλλεργία στο αγελαδινό (εφόσον έπινες γάλα και πριν την εμφάνιση) θα είχε φανεί νωρίτερα. Αν θές μπορείς να δοκιμάσεις κατσικίσιο που είναι και λιγότερο αλλεργιογόνο.

Ψάξε καλύτερα για αλλεργία σε κάποια τροφή που εισαγάγατε παράλληλα με την εμφάνιση του εκζέματος και τα σπυράκια.

Μπορεί επίσης, να είναι δερματική αλλεργία οπότε δοκίμασε να αλλάξεις απορρυπαντικό που πλένεις τα ρουχαλάκια του ή μαλακτικό και τέλος το υγρό που χρησιμοποιείς για να τον κάνεις μπάνιο και την κρέμα που βάζεις μετά το μπάνιο (πολύ καλή δουλειά κάνει το αφρόλουτρο της a-derma και η κρέμα σώματος) η οποιαδήποτε υποαλλεργική από το φαρμακείο, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθείς ότι δεν είναι από το αφρόλουτρο.

Επίσης βεβαιώσου ότι δεν είναι από κατάλοιπα φαγητού γάλακτος (με μια βρεγμένη πετσέτα αφού αφήσει το στήθος καθάρισε τα υπολείμματα σιγά σιγά) ή επειδή μετά το φαγητό το σκουπίζεις με μωρομάντιλο και όχι με νεράκι (και η μικρή μου για ένα διαστημα είχε τρομερό πρόβλημα με έκζεμα και σπυράκια στο πρόσωπο μέχρι που συνειδητοποίησα ότι στον σταθμό είτε δεν την σκούπιζαν αμέσως από τα φαγητά ή της καθάριζαν το πρόσωπο με μωρομάντιλο για ευκολία) :?:?

Γενικά με τις αλλεργίες δεν μπορείς να είσαι σίγουρος σχεδόν ποτέ πας ψάχνοντας. Μίλα και με την παιδίατρο σας σχετικά, αν τα πράγματα είναι άσχημα τουλάχιστον να σας δώσει μια κρέμα για να φύγουν(δυστυχώς αυτές οι κρέμες είναι κορτιζονουχες αν τα πράγματα δεν είναι άσχημα η κρέμα σώματος της a-derma θα κάνει δουλειά ιδίως στο πρόσωπο) :wink:

συμφωνώ με την age σε όλα.

απλά να προσθέσω ότι καλό είναι να σιδερώνεις τα ρούχα του μωρού κυρίως από την ανάποδη. να επιμένεις στο σιδέρωμα από μέσα, γιατί εκεί ακουμπάει το ευαίσθητο δερματάκι τους. επίσης όχι πολύ απορρυπαντικό στο πλύσιμο των ρούχων του και καθόλου μαλακτικό.

πολλές φορές πλύσιμο με νεράκι ή αφρόλουτρο και μακριά από μωρομάντηλα.

και αντί για φαρίν λακτέ θα έδινα βρώμη, σιμιγδάλι, κεχρί, μείγμα δημητριακών, βιολογικά της holle. τα εμπορίου δεν τα εμπιστεύομαι στο τί περιέχουν και είναι γεμάτα άχρηστη ζάχαρη.

τα βιολογικά δεν προκαλούν δυσκοιλιότητα, σε αντίθεση με τις κρέμες του εμπορίου.

Σε ευχαριστώ πολύ! ευτυχώς μέχρι στιγμής μόνο δισκοιλιότητα έχει παρουσιάσει και αυτή στην αρχή με τα φρουτάκια,τώρα που τρώμε και λαχανικά,το ξεπεράσαμε.Και τί κάνετε τώρα στην περίπτωσή σας;

πινουμε υποαλεργικο γαλα και χρησιμοποιω λαδακι για το μπανιο και κρεμουλα μετα της φρεζυντερμ.ειναι μια χαρα τωρα!!!

Fa3Lp2.png

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....τελικά ήταν επειδή έτρεχε το γαλατάκι στο μάγουλό της και έμενε εκεί όλο το βράδυ...με την atropel (barier) της frezyderm, όλα καλά...σκέφτομαι να αλλάξω την φαρίν λακτέ....

Ευχαριστώ πολύ...

PIfqp2.png?4KTAm0Yw

Διαφημίσεις