Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ήρθε να μείνει μαζί μας-Προβλήματα με την μαμά του

Recommended Posts

Ο άντρας μου απέκτησε σε πολύ μικρή ηλικία ένα παιδί.Παντρεύτηκε την κοπέλα αλλά χώρισαν σχεδόν αμέσως.Τώρα το παιδάκι είναι 16 ετών.Πριν λίγους μήνες μας ζήτησε να έρθει να μείνει μαζί μας γιατί η μαμά του ξαναπαντρεύεται και δεν θέλει να συγκατοικήσει με τον άντρα της(σημ:η μαμά του είναι 32 ετών).Γενικά,το παιδί έχει δει πολλά δίπλα της και μέχρι τώρα δεν έχει βιώσει την έννοια της οικογένειας.Φυσικά,στο σπίτι μας είναι καλοδεχούμενος.Έχουμε καλή σχέση,μου μιλάει περισσότερο απ'ό,τι στον μπαμπά του και με την μικρή τα πάει πολύ καλά.Είναι πολύ καλό παιδί,πρόθυμος να ακούσει ή να βοηθήσει,υπάκουος και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα επικοινωνίας

Με πήρε όμως η μαμά του τηλέφωνο και μου είπε ότι βάζω λόγια στο παιδί.Δεν ήθελε,λέει,να φύγει απο το σπίτι αλλά εγώ και ο μπαμπάς του,μιλάμε άσχημα για εκείνη και τον νέο της σύντροφο και έτσι το παιδί βγάζει όλη αυτή την άρνηση..Μας λέει δηλ.ότι ''της πείραμε το παιδί της'',τον πιέσαμε να το κάνει.Ο μικρός δεν θέλει να μιλάει μαζί της και μόνο με επίμονη δική μας προτροπή την πάιρνει τηλέφωνο ή πάει να την δεί.

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πώς να ενεργήσω και τί πρέπει να πω στον μικρό.Ο άντρας μου έχει εξοργιστεί αλλά δεν είναι η λύση οι φωνές..Θα ήθελα πολύ να ακούσω συμβουλές απ'όσες(και μη) έχουν ανάλογη εμπειρία :roll:

Μαρίλια 18/2/08

dev183pr___.png

Διαφημίσεις

Θα έλεγα εσύ να μην της πεις κουβέντα. Και όταν σε ξαναπάρει να της πεις να μιλήσει με τον πατέρα του παιδιού της και μόνο.

Είσαι πάνω σε πολύ λεπτό πάγο αυτή τη στιγμή και αν πάρεις οποιαδήποτε θέση, ο πάγος θα τσακίσει.

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΙΑΝΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΣΟΥ!

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΑ?

ΟΤΙ ΖΗΛΕΥΕΙ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ , ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ?

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ , ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ...ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ..

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...

Δεν θέλω να αφήσω την κατάσταση στα χέρια του άντρα μου γιατί θα έχουμε άσχημη,πολύ άσχημη κατάληξη.Ειναι εξοργισμένος με την πρώην του για λόγους που αφορούν το παιδί(πχ.της έδωσε πριν τις γιορτές λεφτά για πετρέλαιο που τελικά κατέληξαν δερμάτινες μπότες,την ίδια μοίρα είχαν και χρήματα καθηγητών που βοηθάνε το παιδί στα μαθήματα).Εκτός όμως απο το οικονομικό,υπάρχουν και άλλα πολλά προβλήματα επικοινωνίας.

Την καταλαβαίνω και εγώ,μάνα είμαι.Δεν είναι και το καλύτερο/ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να βρίσκεσαι στα 16 με ένα μωρό στην αγκαλιά και να θυσιάζεις για αυτό σπουδές και ελευθερία,κάνοντας μάλιστα και έναν αποτυχημένο γάμο.

Αλλά ούτε είναι σωστό να επιβάλλεις στο παιδί σου να ζει με τον εκάστοτε εραστή σου.Το πρόβλημα μου δεν είναι η ζωή της μαμάς αλλά το καλό του παιδιού,με το οποίο έχουμε δεθεί πολύ.

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα μπορεί να εστιαστεί στην ζήλεια για τα δίδυμα που έρχονται.Πριν δύο χρόνια που γεννήθηκε η αδερφή του,δεν είχαμε δει κανένα ''σύμπτωμα'' ζήλειας.Την προσοχή μας την έχει,ειδικά την δικιά μου.Η σχέση μας είναι τελείως φιλική,και όχι κηδεμόνα-παιδιού γιατι δεν χρειάζεται μαμά,έχει.Για να καταλάβαιτε τι εννοώ,πάμε μαζί σινεμά,έχει έρθει στο σπίτι για φαγητό με την κοπέλα του,τον πηγαίνω όπου μου ζητήσει,πάμε για ψώνια,μιλάμε στο msn..Αν ήθελε να μας τραβήξει την προσοχή γιατι να μην μιλάει στην μαμά του;Εννοώ πως αφού ήδη έχει την προσοχή μας:?:

Μαρίλια 18/2/08

dev183pr___.png

Διαφημίσεις

Απο δικη μου εμπειρια μια και ο αντρας μου εχει 2 παιδια εχω να σου πω" πες την γνωμη σου αλλα μεχρι εκει!!" ας τους να τα βρουν μονη τους γιατι οτι στραβο εσυ θα την πληρωσεις!!!

Και σκεψου οτι και αυτη ειναι μανα και μεγαλωνε αυτο το παιδι 16 χρονια !!! και ξαφνικα εφυγε λογικο να εχει πληγωθει και να τα βαζει με ολους !!!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Eγώ μπαίνω και στη θέση του παιδιού πάντως και σκέφτομαι ότι ίσως αυτό που του έλειψε τόσο καιρό είναι η σταθερότητα της οικογένειας και να την προτιμάει από τη νέα κατάσταση στο σπίτι της μαμάς. Επίσης μπορεί να έχει θέμα με το νέο της σύντροφο. Αυτό το έχετε ελέγξει; Και εν τέλει νομίζω θα πρέπει να του κάνει μια συζήτηση ο πατέρας του, να μοιράζει αν μη τι άλλο τον χρόνο ανάμεσα σε μαμά και μπαμπά. Κατανοητή κι η ανασφάλεια της μάνας που "χάνει" κατά κάποιο τρόπο το παιδί της, αλλά νομίζω ότι τα αισθήματα του παιδιού έχουν προτεραιότητα.

--

You came and changed the way I feel, no one could love you more