Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ(?)

Recommended Posts

Αυτοι θα μας κανουν να σκισουμε τα διπλωματα :evil:.

Μολις ακουσα σε πρωινη δημοσιογραφικη-ενημερωτικη εκπομπη στο alter (δεν γνωριζω πως την λενε) πως ερευνες δειχνουν πως ενα χαστουκι δεν κανει κακο στα παιδια,αλλα ισα ισα καλο και τους μαθαινει την πειθαρχια.

Δυστυχως πετυχα την συζητηση προς το τελος της και το μονο που ακουσα ηταν αυτο και την δημοσιογραφο να λεει "Δηλαδη αποδεικνυεται πως οι γιαγιαδες μας καλα επραταν και το ξυλο βγηκε απ'τον παραδεισο" :evil::evil::evil:.

Θα παρακαλουσα εαν καποιος ειδε την εκπομπη και ακουσε κατι παραπανω να μας πει,τι καινουριο φρουτο ειναι αυτο παλι.

Θα ηθελα και την γνωμη των πιο ειδικων του φορουμ,εαν και εφ'οσον αυτη η ερευνα ευσταθει (εννοω εαν υπαρχει οντως τετοιο επιστημονικο πορισμα,οχι εαν το ξυλο ειναι σωστο).

Οριστε μας,ειδαμε και παθαμε να ψηφιστει ο νομος περι σωματικης και ψυχολογικης βιας κατα των παιδιων και τωρα μας πανε παλι πισω.

Θα μας τρελανουν εντελως.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Δεν βρηκα την εκπομπη,βρηκα ομως την ερευνα...

http://www.paidorama.com/%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

:-(:-(:-(

Ευτυχως στην ερευνα (υπαρχει και ο αντιλογος.Ο οποιος ομως δυστυχως δεν διαβαστηκε απο τους δημοσιογραφους της εκπομπης.

Ανεφεραν απλως οτι αντιλογος υπαρχει.Δημιουργουν ετσι λανθασμενες εντυπωσεις.

Ειναι απαραδεχτο.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Μήπως επειδή δεν άκουσες ακριβώς όλη την εκπομπή παρανόησες?Είναι δυνατόν?Αν πάντως υποστηρίχθηκε κάτι τέτοιο θέλει ψάξιμο. Α, και το ΕΣΡ να παρεμβαίνει και σε πιο ουσιαστικά θέματα όχι μόνο εκεί που υπάρχουν πικάντικες λεπτομέρειες.Δηλαδή αν όντως αυτό ήταν το συμπέρασμα αμολάμε μια κοτσάνα και όποιον βρεί στο κεφάλι??Δηλαδή ξύλο και με συνταγή εγκεκριμένου δημοσιογράφου?Το είπε και η τηλεόραση που έλεγε κάποτε η γιαγιά μου? Δηλαδή θα συγχυστώ πρωί πρωί???

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Επειδη εκανα πολλα edit οσο μου εγραφες,κουκλα μου,κανε εναν κοπο και ξαναδιαβασε τι εγραψα.

Η ερευνα,αν την διαβασεις ολοκληρη,εχει αντιλογο,το θεμα ειναι πως δεν αναφερθηκε στην εκπομπη.

Συγγνωμη που σας κουρασα με τα edit.

Αλβερτος Αινσταιν

...και συνεχίζω αφού διάβασα το λινκ. Προτείνω η κυρία Μαργιορή Γκουνόε να πάει να βρεί άνδρα και να κάνει παιδιά, αφού είναι πασιφανες ότι αποκλείεται να έχει και μετά να κάνει αυτές τις ερευνες. Επίσης στοιχηματίζω ότι η εν λόγω κυρία μάλλον δεν έφαγε κανένα χαστούκι ως παιδί γι αυτό υποστηρίζει ό,τι υποστηρίζει. Και να διευκρινίσω δεν το παίζω τέλεια μαμά. Και μένα κάποιες φορές μου έχει ξυπνήσει η μικρή άγρια ένστικτα και χάνω την υπομονή μου. Όμως λέγομαι άνθρωπος και ο ορισμός είναι να μπορώ να κατευνάσω τα άγρια ένστικτα και πάθη μου κάτι που με ξεχωρίζει από τα ζώα. όχι να τα ξεσπάω στο παιδί μου. Ούτε να τα χρησιμοποιώ ως συστηματική μέθοδο διαπαιδαγώγησης. Αν και εδώ που τα λέμε ακόμα και τα αγρίμια τα κουτάβια τους δεν τα χτυπάνε βίαια απαλά σπρωξίματα και βρυγχυθμούς προς νουθέτηση έχω δει σε ντοκιμαντέρ όχι ξυλιές και χαστούκια με πατούσες. Και για να ανατρέψω τις θεωρίες της : Ανοίγει η μικρή χθες την ντουλάπα πιάνει ένα κουτί αποθήκευσης και το πετάει κάτω. Αφήνει ανοικτή την ντουλάπα και μου λέει να κάνουμε τούμπα στο κρεβάτι. Αρχικά την αγριέυω και τις λέω δυνατά μάζεψε αυτό που πέτξες κάτω. με έγραψε όπως αναμενόταν και μου ξαναλέει τούμπα. Επαναλαμβάνω πολύ ήρεμα. Μάζεψε το κουτί από κάτω ΄βαλτο στην ντουλάπα και κλείσε και τις πόρτες και μετά θα σε κάνω τούμπα. Η μικρή υπάκουσε αμέσως και ακολούθησε όλα τα βήματα που της υπέδειξα κατά γράμμα. Κάναμε και την τούμπα μετά. Αυτό και πολλά αλλα που δεν έχω τώρα χρόνο να απαριθμήσω προς απόδειξη ότι οι φωνές πόσο μάλλον το ξύλο δεν είναι ενδεδειγμένος τρόπος συνεννόησης.

Διαφημίσεις

Αφού το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο, ας το αφήσουν για εκεί πέρα, εδώ δεν είναι «παράδεισος».

Αυτές οι θεωρίες του «να ‘χαμε να λέγαμε»………

«Δηλαδη αποδεικνυεται…»

Πως τα κατάφεραν και το αποδείξανε και αυτό. Εδώ δεν μπορούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα ώρες ώρες… Διά ατόπου επαγωγής??…

Δεν ψόφησε ψυχολογικά ο 1 από τις μπάτσες, δεν ψόφησε κυριολεκτικά ο 2 άρα δε θα ψοφήσει κανένας…

Επειδη εκανα πολλα edit οσο μου εγραφες,κουκλα μου,κανε εναν κοπο και ξαναδιαβασε τι εγραψα.

Η ερευνα,αν την διαβασεις ολοκληρη,εχει αντιλογο,το θεμα ειναι πως δεν αναφερθηκε στην εκπομπη.

Συγγνωμη που σας κουρασα με τα edit.

Το ότι είχε αντίλογο είναι σίγουρο. Το θέμα είναι ότι οι δημοσιογράφοι προκειμένου να πουλήσουν παρουσιάζουν τα πράγματα όπως τους βολευει μόνοκαι μόνο για να δημιουργούν εντυπώσεις και το πρόβλημα είναι δυστυχώς ότι κάποιοι γονείς εισπράττουν με τη σειρά τους τα μηνύματα αυτά τα μεταφράζουν όπως και αυτούς τους βολευει και έχουμε τα γνωστά αποτελέσματα με όλες αυτές τις δυστυχισμένες ψυχές.

Συμφωνω μαζι σου απολυτα.

Με συγχισε φοβερα το θεμα οταν το ακουσα το πρωι.Εγινε σχετικα καλη αναλυση ως προς τι αντιπροσωπευει αυτη η ερευνα και στο τελος απλα αναφερθηκε..

"Υπαρχει φυσικα και ο αντιλογος που λεει οτι κατι τετοιο δεν ειναι σωστο".

Γιατι δεν ειναι σωστο ομως?Πες το στον κοσμο.

Και με την ατακα της δημοσιογραφου

"Αρα αποδεικνυεται πως κατι ηξεραν οι γιαγιαδες μας",αφηνεις λαθος εντυπωσεις.

Δινεις αλλοθι στους γονεις για κατι που κανουν και ειναι λαθος!

Γιατι ειναι,πως να το κανουμε.

Και το χειροτερο,αν το κανουν να νομιζουν οτι εκαναν και θεαρεστο εργο.

Τα νευρα μου.

Μακαρι να μπορεσω να βρω το αποσπασμα της εκπομπης.

Αλβερτος Αινσταιν

Συμφωνω μαζι σου απολυτα.

Με συγχισε φοβερα το θεμα οταν το ακουσα το πρωι.Εγινε σχετικα καλη αναλυση ως προς τι αντιπροσωπευει αυτη η ερευνα και στο τελος απλα αναφερθηκε..

"Υπαρχει φυσικα και ο αντιλογος που λεει οτι κατι τετοιο δεν ειναι σωστο".

Γιατι δεν ειναι σωστο ομως?Πες το στον κοσμο.

Και με την ατακα της δημοσιογραφου

"Αρα αποδεικνυεται πως κατι ηξεραν οι γιαγιαδες μας",αφηνεις λαθος εντυπωσεις.

Δινεις αλλοθι στους γονεις για κατι που κανουν και ειναι λαθος!

Γιατι ειναι,πως να το κανουμε.

Και το χειροτερο,αν το κανουν να νομιζουν οτι εκαναν και θεαρεστο εργο.

Τα νευρα μου.

Μακαρι να μπορεσω να βρω το αποσπασμα της εκπομπης.

προφανώς η δημοσιογράφος δεν έχει παιδιά. προφανώς δεν έχει φαει μπάτσο ποτέ και προφανώς έχει άγνοια κινδύνου. Ε κι αφού το λέγαν οι γιαγιάδες μας ας ξανανέβουμε να ζούμε και στα δέντρα ακόμα πιο παλιά, αν και επαναλαμβάνω ότι νομίζω τα ζώα φέρονται πιο πολιτισμένα από εμάς κάποιες φορές.....Δημοσιογραφική έρευνα εξάλλου το λέει και η λέξη σημαίνει ερευνώ, ψάχνω, βρίσκω λόγο και αντίλογο καταλήγω σε προτάσεις όχι συμπεράσματα και ανακοινώνω τις πηγές μου. ¨οχι αναπαραγάγω και μάλιστα με ατελή τρόπο κάθε τυχάρπαστη κοτσάνα.

Διαφημίσεις

. Επίσης στοιχηματίζω ότι η εν λόγω κυρία μάλλον δεν έφαγε κανένα χαστούκι ως παιδί γι αυτό υποστηρίζει ό,τι υποστηρίζει

θα επανέλθω συντομα στα επι της ουσιας

απλα να πω οτι εγω ειμαι ενα παιδι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΡΣ απο τους γονείς μου (υπέστη βεβαια αλλες μορφες βία αλλα εδω μιλάαμε για γονεις παιδια οικογενεια)

για μενα ειναι ευκολο να πω πως να μεγαλώσεις ενα παιδι χωρις σωματική, ψυχολογική λεκτική βια

εχω τους τροπους γιατι ετσι μεγαλώσω (όαση στην ερημο του 60-70-80 ηταν οι γονεις μου που απλκα ειχαν φαει πολύ ξυλο σαν παιδια και ειχαν πει ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ στα δικα μας )

ΕΡΕΥΝΕΣ:

οι ερυενες ειναι ερυενες δεν ΑΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΑ

για να γίνειι ενας κανόνας πρπει να υπαρχξουν χιλιαδες ερευνες που θελουν ανα ποδειξουν το ιδιο και το αντιβαρο να είναι αλλες τοσες που δνε καταφερνουν τα αποδειξουν

δυστηχως δεν διαβασα το λινκ (θα παω να το διαβασω )

αλλα ανναφερετε η διαρκεια και το δειγμα?

...ο καθένας μπορει να λεει οτι θελει ...το θεμα ειναι αν παρουμε εμεις μια ΄ερευνα¨και την υιοθετήσουμε ώς δεδομενο ...

ειναι μαλλον γιατι αυτο θελουμε να ακουσουμε και αυτο μας συμφεερει !!!!

όπως και στην παιδοψυχολογία υπαρχει η σχολή που λεει θηλασμός μερχι όσο παει family bed κλπ κλπ ετσι υπαρχει και η σχολή θημασμός μεχρι 18 μηνες , μόνο στο κρεβατι απο τους 2 μηνες ...σε δικό του δωματιο , κλπκλπ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ οχι κανονας, για να δημιουργηθει ο κανόνας θα πρπει να περασουν χροοοοοοοοονια πολλα...

το θεμα ειναι οτι ΕΥΤΥΧΩΣ στην σωματική τιμωρία υπάρχει ο καννόνας που λεει οτι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ !

(ΤΟΥΛΑΧΙΣΣΤΟΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΌ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΛΗΦΘΗΚΑΜΕ όσο αυτο ειναι εφικτό )

θα επανέλθω συντομα στα επι της ουσιας

απλα να πω οτι εγω ειμαι ενα παιδι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕΡΣ απο τους γονείς μου (υπέστη βεβαια αλλες μορφες βία αλλα εδω μιλάαμε για γονεις παιδια οικογενεια)

για μενα ειναι ευκολο να πω πως να μεγαλώσεις ενα παιδι χωρις σωματική, ψυχολογική λεκτική βια

εχω τους τροπους γιατι ετσι μεγαλώσω (όαση στην ερημο του 60-70-80 ηταν οι γονεις μου που απλκα ειχαν φαει πολύ ξυλο σαν παιδια και ειχαν πει ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ στα δικα μας )

ΕΡΕΥΝΕΣ:

οι ερυενες ειναι ερυενες δεν ΑΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΑ

για να γίνειι ενας κανόνας πρπει να υπαρχξουν χιλιαδες ερευνες που θελουν ανα ποδειξουν το ιδιο και το αντιβαρο να είναι αλλες τοσες που δνε καταφερνουν τα αποδειξουν

δυστηχως δεν διαβασα το λινκ (θα παω να το διαβασω )

αλλα ανναφερετε η διαρκεια και το δειγμα?

...ο καθένας μπορει να λεει οτι θελει ...το θεμα ειναι αν παρουμε εμεις μια ΄ερευνα¨και την υιοθετήσουμε ώς δεδομενο ...

ειναι μαλλον γιατι αυτο θελουμε να ακουσουμε και αυτο μας συμφεερει !!!!

όπως και στην παιδοψυχολογία υπαρχει η σχολή που λεει θηλασμός μερχι όσο παει family bed κλπ κλπ ετσι υπαρχει και η σχολή θημασμός μεχρι 18 μηνες , μόνο στο κρεβατι απο τους 2 μηνες ...σε δικό του δωματιο , κλπκλπ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ οχι κανονας, για να δημιουργηθει ο κανόνας θα πρπει να περασουν χροοοοοοοοονια πολλα...

το θεμα ειναι οτι ΕΥΤΥΧΩΣ στην σωματική τιμωρία υπάρχει ο καννόνας που λεει οτι ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ !

(ΤΟΥΛΑΧΙΣΣΤΟΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΌ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΛΗΦΘΗΚΑΜΕ όσο αυτο ειναι εφικτό )

Καλως την μου!!

Εχεις δικιο σε ολα.

Ομως,για γονεις που δεν θα κατσουν να το ψαξουν παρεταιρω,οπως εγω η εσυ (κακως βεβαια,δεν το συζητω) και που εχουν ακολουθησει μια η περισσοτερες φορες μια τετοια τακτικη,μολις ηρθε το "θειο" δωρο τους,μια καλη δικαιολογια.

Και σκεφτομαι τωρα.Ποσοι γονεις γνωριζουν πως η σωματικη τιμωρια ειναι πλεον ποινικο αδικημα?

Τα μεσα το προεβαλαν αρκετα,οσο χρειαζεται να γινει ευρεως γνωστο?Εγω παντως το εμαθα απο το παρεντς.

Βγαζουν εκει την ερευνα της μανδαμ Μπατερφλαι,πως την ειπαμε τελοσπαντων και ο αλλος ψαρωνει.

Γιατι στην τελικη,το θεμα δεν ειναι να ειμαστε 18000 γονεις κατα της σωματικης βιας (οσα τα μελη του φορουμ δηλαδη).

Το θεμα ειναι να ειναι ολοι οι γονεις ετσι.Και με τετοιες ...........βλακειες που βγαζουν τα μεσα,δεν βοηθανε.

Αλβερτος Αινσταιν

Χριστανα μου

οταν θα ακούσουμε στις ειδήσεις οτι γονέας μυνησε-καταγγειλε δασκαλο - παιδαγωγό γιατι του βάρεσε το παιδι

και γονέας μύνησε-καταγγειλε αλλο γονέα γιατι βαραγε το παιδι του

ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ !

(υσηχασε ...πόσες μαναδες λες να ειδαν την εκπομπη ...

ποσες απο αυτες που την είδαν νομίζεις οτι θα επηρεαστούν απο αυτην ....

ενας γονές που χειροδικεί στο παιδι του δεν χρειάζεται καμία ερευνα ...

το κανει ετσι κι αλλιως....

και επίσης να σου ππω οτι για να αλλαξει η συνέιδηση στο θεμα πρέπει επίσης να περασουν πααααααααααρα πολλά χρόνια ....

εμεις εδω το χαβα μας .... μην ανυσηχεις ... τουλάχιστον ΜΕΡΙΚΟΙ εστω και ενας εχει σκευτει διαφορετικα ... και ίσως να έχει προσπαθησει να αλλαξει κατι ...αυτο ειναι καποιο κερδος ...ασε τα καναλια να κανουν τηλεθέαση κι εμεις ....εργα)

σματσ μουτσ

(:):) )

Καλα τα πηρα...

Καναν 800 χρονια να αποφασισουν να τα προστατεψουν με νομο!!!!

Καλα θα διαβασω μετα και θα επανελθω γιατι εχω να σουρνω .

Θα με ακουσετε μεχρι Λαμια :evil::evil:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Aριουλα μου,εχεις δικιο.

Δυστυχως ομως μια τετοια βλακεια (εστω,οσοι την ακουσαν) ηρθε σε ενα μεταβατικο σταδιο.

Δεν ειναι δηλαδη η εποχη η οποια εχει μπει στην συνειδηση του κοσμου απο χρονια η πεποιθηση οτι η σωματικη βια ειναι λαθος.

Δηλαδη,εγω ειμαι η γενια που ενα 60 τις εκατο ετρωγε ξυλο,εστω και χαστουκι και μολις τα τελευταια χρονια γιναμε εμεις γονεις και στην πορεια μας θα φανει αν το εφαρμοσουμε.

Δεν ξερω αν με πιανεις,αν τα λεω καλα,εννοω πως δεν εχει εξαλειψει,σε αρκετα μεγαλο βαθμο,αυτο το φαινομενο,ωστε αν μας ξαναπαρουσιαστει να πουμε "Καλε,αυτα γινοντουσαν πριν κατι αιωνες".

Εχεις ως συνηθως δικιο παντως,παντα ακουω την αποψη σου σε παρομοια θεματα.

Οι γιαγιαδες παντως που φυλανε παιδακια και την ειδαν σημερα την εκπομπη,θα ξεσαλωσαν.

Θα αρχισαν τα "Ειδες που στα'λεγα,ετσι μεγαλωσαμε κι'εμεις κι'εσεις,μια χαρα ανθρωποι γιναμε".

Εχουν να δωσουν μαχη πολλες εργαζομενες μανουλες το βραδυ.

Ματς,μουτς γλυκα και απο μενα!!!

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

Ίσα ίσα που υπάρχουν έρευνες που δείχνουν πως ακόμα και το ένα χαστούκι έχει μεγάλες και αρνητικές επιπτώσεις. Το ίδιο ισχύουν και για τις δυνατές φωνές προς τα παιδιά.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αυτο ακριβως θα προτιμουσα να ακουστει στην τηλεοραση.Η και τα δυο στην τελικη,με επιχειρηματα και ο καθενας να κρινει.

Δεν εχουν ολοι ιντερνετ και parents για να το ψαξουν το θεμα.

Αλβερτος Αινσταιν