Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο Υπουργός κος Χάρης Καστανίδης χαρίζει ποινές σε εμπόρους ναρκωτικών.

Recommended Posts

εγω καλα δεν ειμαι.....εχω θεμα .....αλλα με κατι τετοια ρε παιδια.....χανω την μπαλα....δειτε σας παρακαλω τι εμαθα σημερα........

http://www.antinews.gr/?p=36597

πειτε μου οτι ειναι παραπληροφορηση......ή τρελαθειτε μαζι μου :rolleyes:

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

Δυστηχώς δεν είναι παραπληρόφορηση, έριξα μια ματιά στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και βρήκα οτι το φύλλο είναι ίδιο και απαράλλαχτο έχοντας μια τελευταία ελπίδα ότι πρόκειται για παραπλήροφορηση.

Το λινκ είναι από το Εθνικό τυπογραφείο!

http://www.et.gr/view_publication/2010/3/100/text?token=6249@@205@@&form.submitted=True

Τι να πω αν κάνω λάθος ας με διαψεύσει κάποιος άμεσα όμως μήπως και γλιτώσω τα λεξοτανίλ.

Και όπως θα καταλάβουμε όλοι μας αρχίζει μια νέα εποχή για τις προκυρήξεις του Δημοσίου. Ε ναι λοιπόν και ένας έμπορος ναρκωτικών έχει ψυχή σύμφωνα με την κυβερνηση μας και φυσικά δικαιούται και αυτός μια θέση στο Δημόσιο...:evil:

Με τρέλλα.....:roll:

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Ο νόμος κακώς αφήνει την δυνατότητα αυτή στο υπουργό, έτσι απλά να υπογράφει, καθώς ο νόμος θα έπρεπε να εμπεριέχει το όποιο κοινωνικό ευεργέτημα (πχ. πρόσληψης στο δημόσιο για κάποιον που έχει κάνει μικροαδίκημα στο παρελθόν) και να μήν αφήνει τον υπουργό να υπογράφει έτσι ασύδωτα "χάρες".

Απο μια μικρή έρευνα που έκανα (δεν έιμαι ειδικός), κατάλαβα ότι κάποιοι απο αυτούς ίσως και να τους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία (μικρο-αδικήματα).

Το σύστημα δεν πρέπει να είναι εκδικητικό.

Για κάποιους άλλους κυρίους καθώς και κυρίες, αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι "τα δικά μας παιδιά" με τις "εταιρίες".

Μεγάλα λαμόγια, σε Δ.Σ. και επιτροπές όλοι τους.

Και άλλα καλά παιδιά της νύχτας, αλλά και αυτοί έχουν τους κολλητούς τους με το πολύ χρήμα, καθώς εκεί είναι τα χρήματα, στη κόκα και στην ηρωίνη.

Τελικά η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι "τυφλή".

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Δυστυχώς αδυνατώ να είμαι τόσο ανοιχτόμυαλη και δημοκρατική!

Όχι για τη θέση στο Δημόσιο, όσο γιατί δείχνουν ότι υπάρχει πόρτα προς τα έξω. Δεν με νοιάζει αν δεν το ξανακάνει, το μόνο που με νοιάζει είναι ότι ήδη το έκανε

για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών….

Δεν με νοιάζει αν δεν το ξανακάνει, το μόνο που με νοιάζει είναι ότι ήδη το έκανε

για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών….

Εχουμε ξεxάσει το ορισμό της "αναλογικότητας" στη απόδωση της δικαιωσύνης.

Παράδειγμα:

Είσαι νέος / νέα 20 - 30, και για τους όποιους λόγους κάνεις χρήση ηρωίνης και για να βρείς τη δόση σου, δίνεις και στη πάρεα.

Αυτό το παιδί είναι εγκληματίας ή θέλει βοήθεια;

Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι, ότι εμείς οι γονείς και το σύστημα, οδηγήσαμε αυτό το νέο παιδί σε αυτή την άθλια κατάσταση.

Αξίζει να κουβαλά πάντα τη στάμπα του "πρεζονιού"; (που θα τη κουβαλά πάντα έτσι και αλλιώς, η ψυχή του το ξέρει).

Ο πραγματικός εγκληματίας είναι πίσω απο τις κουρτίνες, είναι το κύκλωμα απο όπου ο μικρός μας νέος στο παράδειγμα μου, αγόραζε "πράμα" δι' αυτόν και αλλήλους, καθως και στο υποκριτικό νομικό - πολιτικό καθεστώς γύρω απο τα ναρκωτικά στη χώρα μας.

"Ακολούθα το χρήμα" λέγανε κάποιοι σοφοί.

Και ο νέος μας, μάλλον ένας μπατίρης είναι.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Διαφημίσεις

Γενναιόδωρος ο Υπουργός Δικαιοσύνης

} TEMP09.JPG

με μια ιστορική απόφασή του ο Υπουργός Χάρης Καστανίδης, χαρίζει ποινές και άρει τις συνέπειες από καταδίκες, ανθρώπων που καταδικάστηκαν, ώστε να μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο, να

λάβουν διάφορες άδειες κ.λ.π.

Μεταξύ αυτών και πασίγνωστη (για την ακρίβεια, η πιό γνωστή) Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας Μ.Χ.

Ονόματα να μην πούμε, για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας, τώρα που πήραν άφεση αμαρτιών.

: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_8599.html#ixzz0iXp8yuCZ

Απάντηση του Χάρη Καστανίδη, στην υπόθεση απονομών χάριτος

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε αμέσως:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΑΡΙΤΩΝ

Α. Ο Μιχαήλ Καρακωνσταντής του Στέργιου καταδικάστηκε με την υπʼ αρίθμ. 75/1983 απόφαση του Κακουργιοδικείου του Σουέζ σε ισόβια καταναγκαστικά έργα και πρόστιμο 10.000 λιρών Αιγύπτου. Μετά από 5 ½ χρόνια παραμονής του στις φυλακές της Αιγύπτου, η παραπάνω ποινή, μετά την έκδοσή του και μεταφορά του στην Ελλάδα, αντικαταστάθηκε με την ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης 20 ετών, με την υπʼ αρίθμ. 58547/1988 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Στο μεταξύ στην Ελλάδα είχε...

εκδοθεί το υπ΄ αρίθμ. 455/1984 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (πενταμελούς συνθέσεως), με το οποίο ο ίδιος άνθρωπος είχε κριθεί αθώος, για την ίδια υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί από το αλλοδαπό δικαστήριο (Σουέζ Αιγύπτου)..

Στη συνέχεια με το υπ΄αρίθμ. 20.8.1990 Π.Δ. που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 160/30.8.1990, τεύχος Γ, χαρίσθηκε το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο ίδιος άνθρωπος για τα ίδια πραγματικά περιστατικά, για τα οποία είχε καταδικασθεί στην Αίγυπτο και είχε παραμείνει στις φυλακές της Αιγύπτου 5 ½ χρόνια και στη συνέχεια στις ελληνικές φυλακές μέχρι την 5.9.1990, ημερομηνία κατά την οποία του χαρίστηκε η ποινή σύμφωνα με τα παραπάνω, καταδικάστηκε ερήμην και από την Ιταλική Δικαιοσύνη με την υπʼ αρίθμ. 35/86/7.7.1995 Απόφαση του Κακουργοδικείου του Παλέρμο σε πρόσκαιρη κάθειρξη 20 ετών και χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας. Η ποινή αυτή προσαρμόσθηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή 154.937,07 ευρώ με την υπ΄ αρίθμ. 47655/14.9.2007 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Έτσι, κρατήθηκε και πάλι από την 11.9.2004 (στις Ιταλικές φυλακές) και στη συνέχεια από 6.9.2007 (στις Ελληνικές φυλακές).Κατά της νέας αυτής ποινής υπέβαλε την από 10.3.2009 νέα αίτηση απονομής χάριτος, η οποία μετά από θετική εισήγηση του Διευθυντή των φυλακών, την από 20.5.2009 θετική εισήγηση της αντεισαγγελέως εφετών, την από 15.9.2009 θετική εισήγηση του Ειδικού Εισηγητή του Συμβουλίου Χαρίτων, έγινε ομόφωνα δεκτή από το Συμβούλιο Χαρίτων την 15.9.2009 το οποίο συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ανδρεουλάκου.

Επομένως, έχει εκτίσει συνολικά περίπου 13 χρόνια πραγματικής έκτισης, από τα οποία τα 5 ½ σε καταναγκαστικά έργα, για μία πράξη για την οποία η επίσημη δικαστική θέση της Ελλάδας είναι ότι είναι αθώος.

Β. Ο Θεοδόσιος Γαλεράκης, πατέρας, τριών παιδιών, συμβασιούχος οδοκαθαριστής αφού εξέτισε την ποινή του, έκανε αίτηση χάριτος σε ό,τι αφορούσε τις συνέπειες που απέρρεαν από την καταδίκη του και οι οποίες εμπόδιζαν τη δυνατότητα μονιμοποίησής του στο Δήμο, στον οποίο εργαζόταν ως συμβασιούχος οδοκαθαριστής τα δέκα τελευταία χρόνια.

Από τα παραπάνω προκύπτουν κατά τρόπο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί τα πραγματικά γεγονότα που αφορούν τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δέχεται την κριτική και είναι ανοικτό στον καλόπιστο έλεγχο και διάλογο. Ωστόσο, θα ανέμενε τη στοιχειώδη διασταύρωση των πηγών των επικριτών του, πριν από την ανάρτηση σχολίων σε ιστοσελίδες και πριν από τη δημοσίευση περιστατικών που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλά αποδεικνύουν προχειρότητα και άγνοια των σχετικών ζητημάτων.

: http://taxalia.blogspot.com/2010/03/blog-post_7070.html#ixzz0iXpU7i30

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας ανέφερε ότι Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Δικαιοσύνης έδινε τη δυνατότητα αποφυλάκισης κομματικού φίλου εμπόρου ναρκωτικών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είπε ότι αν ο κ. Τζαβάρας δε ζητήσει συγγνώμη ή δεν τον επιπλήξει το κόμμα του θα καταθέσει μήνυση και με τη σειρά του ο κ. Τζαβάρας ζήτησε την παραίτηση του κ. Καστανίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβάρας είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής ότι: «Με Προεδρικό Διάταγμα που ψηφίστηκε πριν από ένα μήνα, δίνετε χάρη σε εμπόρους ναρκωτικών, που είναι φίλοι σας, σε άλλου είδους κατάδικους οι οποίοι έχουν συνέπειες από καταδικαστικές αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενώ ήδη υπήρχε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιλογή των προϊσταμένων του Δημοσίου. Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε τη διαμαρτυρία της εγκαταλείποντας τα κοινοβουλευτικά έδρανα. Ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο του «άθλιου κομματικού συστήματος που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει», ενώ το συνέδεσε και το παραπάνω προεδρικό διάταγμα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να μην υπογράψει την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, λέγοντας ότι προηγήθηκαν ομόφωνες γνωμοδοτήσεις όλων των οργάνων και μάλιστα του γενικού γραμματέα του υπουργείου επί ΝΔ και απείλησε να προχωρήσει σε μήνυση.

Απαντώντας ο κ. Τζαβάρας είπε πως ο υπουργός δεν ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει τις γνωμοδοτήσεις, σημειώνοντας ότι ούτε ο προηγούμενος υπουργός, ο κ. Δένδιας, το υπέγραψε. Πρόσθεσε ότι δεν φοβάται απο απειλές και λεονταρισμούς και είναι έτοιμος να υπερασπίσει τον εαυτό του σε κάθε δικαστήριο. Στη συνέχεια ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.

Ο κ. Τζαβάρας σε δική του δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι εναντίον του απειλές για προσωπική ποινική και αστική δίωξη εξαιτίας της γνώμης που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής σχετικά με πρότασή του για την απονομή χάριτος σε πολίτη που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι ετών για εμπορία ναρκωτικών, στρέφονται ευθέως κατά του δικαιώματος που έχει για απεριόριστη ελευθερία γνώμης και λόγου. Επιπλέον, επισημαίνει, προδίδει άγνοια περί του ακαταδίωκτου του βουλευτή για την έκφραση γνώμης στο Κοινοβούλιο. «Ο κ. Καστανίδης για λόγους κοινοβουλευτικής ευπρέπειας οφείλει να παραιτηθεί», συμπλήρωσε.

πηγή tvxs

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διευκρινίσεις, τις οποίες έκανε αποδεκτές ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, σχετικά με το χθεσινό επεισόδιο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, από το βήμα της Ολομέλειας, περί αποφυλάκισης εμπόρων ναρκωτικών, φίλων της κυβέρνησης.

Στη Βουλή σήμερα, και πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να θίξει την πολιτική ή προσωπική υπόληψη του κ. Καστανίδη.

«Δεν υπήρχε προσωπική αιχμή κατά του υπουργού Δικαιοσύνης. Σε καμία περίπτωση η παρουσία, η παιδεία και η πολιτική μου δράση δεν μου επιτρέπει να δημιουργώ προβλήματα και να θίγω προσωπικές υπολήψεις, πολύ περισσότερο όταν απευθύνομαι στον υπουργό. Για αυτό αιτιολόγησα και ηθικά και πολιτικά τη στάση μου. Αν έτυχαν διαφορετικής ερμηνείας ίσως κάποιες αστοχίες μου, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου καταλογιστεί ως πρόθεση προσβολής εναντίον της υπόληψης του υπουργού Δικαιοσύνης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Νωρίτερα, ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για βαρύτατο ατόπημα του κ. Τζαβάρα, ενώ κάλεσε τόσο τον προκάτοχό του Νίκο Δένδια όσο και τον γενικό γραμματέα του Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, να τοποθετηθούν δημόσια αν ήταν λανθασμένη και απαράδεκτη ή αν μπορούσε να ανατραπεί, η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων. Μια απόφαση, όπως τόνισε, που αφορούσε απονομή χάριτος για άρση των συνεπειών του νόμου, και όχι για να μην εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ο καταδικασθείς.

πηγή tvxs

ρε σαμ εγω δεν καταλαβα.....ενταξει το διαβαζω και στα γρηγορα γιατι δεν προλαβαινω....αλλα δεν καταλαβα....τα ποντιακα γονιδιακια κανουν την δουλεια τους! θα αρουν τις ποινες αλλα θα εκτισουν το υπολοιπο της ποινης???? ("για άρση των συνεπειών του νόμου, και όχι για να μην εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ο καταδικασθείς.")

βοηθηστε με

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Θα σου πω τι συμπέρασμα έβγαλα εγώ καταρχήν δεν είναι θέμα υπουργού

σε αυτήν την περίπτωση ήταν ο τελευταίος κρίκος της υπόθεσης.

1ον την απόφαση την πήρε ομόφωνα το Συμβούλιο Χάριτος

2ον υπογράφτηκε προεδρικό διάταγμα

3ον οι ποινές έχουν εκτισθεί και η απόφαση είναι για την άρση των συνεπειών το χαρτί ( κίτρινο)

προφανώς είναι ένας τρόπος για να γίνει επανένταξη στην κοινωνία στην μία περίπτωση ο ένας ήταν

10 χρόνια συμβασιούχος αλλά λόγω του χαρτιού δεν μπορούσε να μονιμοποιηθεί.

Απόσπασμα από τραγούδι Φάνης Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας

Το ξέρω ζήτησες δουλειά σε χίλια δυο αφεντικά

Κι όλοι ζητούσανε να δουν συστάσεις, προϋπηρεσία

Μα μόλις είδανε κι αυτοί πως είχες κίτρινο χαρτί

Σε διώξανε σαν το σκυλί κι ούτε σ' αφήσανε να πεις

Μια δικαιολογία

Και είπες στην αρχή καλά κι αλλού εζήτησες δουλειά

Κι αλλού ξανά κι αλλού τα ίδια και τα ίδια

Μα ήσουν άτυχος πολύ γιατί έπεσες και σ' εποχή

Που όλοι σφίγγαν το λουρί κι εσύ είχες κίτρινο χαρτί

Κι αυτό το χρώμα ξέρεις φέρνει αλλεργία

Διαφημίσεις

και παλι ερωτησεις:

1) ποιο απαρτιζουν το συμβουλιο χαριτος και με ποια κριτηρια δινετε χαρη...

2) και παλι αφαιρουμε το κιτρινο χαρτι απο ατομα με τετοιες αξιοποινες πραξης??

(εμπορος ναρκωτικων)......και παιρνει και θεσουλα στο δημοσιο??τετοιους καιρους???

3) ο υπουργος δηλαδη ειναι υποχρεωμενος να το υπογραψει? δενμπορει να πει "οχι ρε παιδια και σε εμπορους ναρκωτικων?)

δηλαδη κακως μου κακοφαινεται?

ρωταω! επειδη δεν ξερω!

Κοίτα δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά τι έχει γίνει

το σίγουρο είναι ότι δεν έχω δει ποτέ έμπορο ναρκωτικών στην φυλακή

συνήθως εξαρτημένους πιάνουν που κάνουν τα βαποράκια για να εξασφαλίσουν την δόση τους.

Αν κάποιος χρήστης πχ μπήκε φυλακή έκατσε μέσα σε όλη την διάρκεια της ποινής του έκανε απεξάρτηση δουλεύει ήδη

10 χρόνια ως οδοκαθαριστής στο δημόσιο προσωπικά δεν βλέπω γιατί να μην γίνει άρση του κίτρινου χαρτιού .

Aπό http://www.ministryofjustice.gr/modules.php?op=modload&name=Interesting&file=page6

Η απονομή χάριτος, αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ασκείται με βάση τη γνώμη του Συμβουλίου Χαρίτων και τη σύμφωνη ή διάφορη με αυτήν πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η χάρις, μέτρο όλως εξαιρετικό, έχει προσωπικό χαρακτήρα και απονέμεται μετά από αμετάκλητη καταδίκη, προϋποθέτει δηλαδή απόφαση μη επιδεχόμενη διόρθωση δι' ενδίκου μέσου. Δεν εξαφανίζει την καταδικαστική απόφαση ούτε το στίγμα, ενεργεί για το μέλλον και δεν έχει αναδρομική ισχύ. Με τη χορήγηση χάριτος: α) Εάν η καταγνωσθείσα ποινή δεν έχει εκτιθεί εν όλω ή εν μέρει, αίρεται η εκτέλεση του ατέλεστου μέρους της (χάρη ποινής), ή μετριάζεται ή μετατρέπεται σε άλλη προβλεπόμενη από τον ποινικό κώδικα (μετριασμός και μετατροπή ποινής αντιστοίχως), β) Εάν η ποινή έχει αποτιθεί, αίρονται οι νόμιμες συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη (άρση συνεπειών καταδίκης) και επιφέρουν στερήσεις και ανικανότητες όπως π.χ. στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων επί καταδίκης για λιποταξία, κώλυμα διορισμού κ.λ.π. Επίσης είναι δυνατή η απονομή χάριτος για ποινή που δεν έχει αποτιθεί με ταυτόχρονη άρση των συνεπειών της καταδίκης, εφόσον τούτο προβλέπεται ρητά στο εκδιδόμενο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Τα κριτήρια απονομής χάριτος δεν ταυτίζονται με εκείνα που χρησίμευσαν στο δικαστήριο για το σχηματισμό της δικανικής του κρίσης, αλλά είναι κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα, αφού ο θεσμός εξυπηρετεί πρωτίστως τη σωφρονιστική πολιτική που ασκεί η Πολιτεία.

Η διαδικασία απονομής χάριτος μπορεί να προκληθεί και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνηθέστερα όμως κινείται μετά από πρωτοβουλία και αίτηση του ενδιαφερόμενου πολίτη (βλέπε Οδηγός "Πολίτης και Δικαιοσύνη").

Κοίτα δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά τι έχει γίνει

το σίγουρο είναι ότι δεν έχω δει ποτέ έμπορο ναρκωτικών στην φυλακή

συνήθως εξαρτημένους πιάνουν που κάνουν τα βαποράκια για να εξασφαλίσουν την δόση τους.

Αν κάποιος χρήστης πχ μπήκε φυλακή έκατσε μέσα σε όλη την διάρκεια της ποινής του έκανε απεξάρτηση δουλεύει ήδη

10 χρόνια ως οδοκαθαριστής στο δημόσιο προσωπικά δεν βλέπω γιατί να μην γίνει άρση του κίτρινου χαρτιού .

μαζι σου καλη μου σαμ, απλα δεν εχω δει και πολλες φορες τετοιους ανθρωπους που περιγραφεις να χαιρουν κοινωνικης αποδοχης και βοηθειας απο το κρατος.....μακαρι να ασχοληθηκε με εξαρτημενους ανθρωπους που ηταν εξηλαστηρια θυματα και να τους εδωσε μια δευτερη ευκαιρια.....απλα στην κοινωνια που ζουμε , μου φαινεται λιγο απιθανο......:wink::roll:

για διάβασε προσεχτικά το δεύτερο μέρος από το παρακάτω λινκ

δίνει ονόματα και εξηγεί τουλάχιστον για αυτούς που είχαν την καταδίκη για ναρκωτικά

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1510928&postcount=6

βρήκα κάποιες πληροφορίες για την μία περίπτωση όποιος ενδιαφέρεται μπορεί

να διαβάσει την ιστορία ενός 20χρονου τότε εμπόρου ναρκωτικών:

Οι νεανικές παραβάσεις του στερούν το δικαίωμα εργασίας

Απονομή χάριτος στον Θεοδόση:Θέλει αρετή και τόλμη η ανθρωπιά

http://paramythia.pblogs.gr/tags/theodosis-galerakis-gr.html

Διαφημίσεις

Οι έμποροι ναρκωτικών πάντα και με οποιαδήποτε κυβέρνηση ή υπουργό θα χαίρουν ιδαίτερης μεταχείρησης. Να σας αναφέρω απλά ιστορία ενός γείτονα ο οποιος ήταν γνωσ΄τος μεγαλέμπορας. Κάποια στιγμή τον πιάνουν και καταδικάζεται σε 30 έτη! ¨Εκατσε σε αγροτικές φυλακές περίπου 9 χρόνια και μόλις βγήκε έγινε μεγαλοεργολάβος!!!!!! Προσωπικά θεωρώ οτι συνεχίζει και τη δουλειά με τα ναρκωτικά. Εκνευρίζομαι πάντως όταν βλέπω πόσο πολυ τον "τιμώρησε" το κράτος μας!!!!!! Άνθρωποι που κάνουν κάτι πολύ λίγο μπορεί να κάτσουν στη φυλα΄κη πολύ περισσότερο και αυτό το κτήνος που σκοτώνει ανθρώπους και καταστρέφει οικογένειες ζει και βασιλεύει! Οπότε η ρύθμιση του υπουργού πραγματικά δεν έρχεται να μου πει κάτι καινούριο.

Είσαι νέος / νέα 20 - 30, και για τους όποιους λόγους κάνεις χρήση ηρωίνης και για να βρείς τη δόση σου, δίνεις και στη πάρεα.

Αυτό το παιδί είναι εγκληματίας ή θέλει βοήθεια;

Δεν διαφωνώ σ’ αυτό, ίσα ίσα, αλλά άλλο πράγμα το απλό «βαποράκι» που πουλάει για τη δόση του και άλλο πράγμα η εμπορία. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι έκανε και εισαγωγή. Στους εμπόρους αναφέρουμε και όχι στους απλούς χρήστες!