Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΣ(αλιμο) - ΖΩΗΣ(αργυρουπολη) - ΚΟΥΤΣΟΜΑΛΗΣ(αργυρουπολη) - ΠΑΣΧΑΛΗΣ (αλιμος)

Recommended Posts

Ψαχνω ιδιωτικο δημοτικο σχολειο για τον γιο μου που παει τωρα προνηπιο. Με ενδιαφερουν τα 4 σχολεια που αναφερω παραπανω. Θα το εκτιμουσα πολυ αν καποια μαμα ή μπαμπας εχει προσωπικη εμπειρια η πληροφοριες για καποιο απο αυτα.

Ευχαριστω πολυ ολους οσους με βοηθησαν ηδη, και οσους μου πουν την γνωμη τους. Ειναι σημαντικο για μενα να μαθαινω καποια πραγματα περα απο αυτα που σου λεει η Διευθυνση οταν επισκεπτεσαι το καθε σχολειο.

Διαφημίσεις

Γεια σου mamvas στον Πασχαλη τελειωσανε και τα δυο μου παιδια το δημοτικο εμεινα πολυ ευχαριστημενη αν και εχουν περασει καποια χρονια

Υπηρχε σγκεντρωση καθε μηνα για ενημερωση των γονεων απο τις δασκαλες καθως και τηλ επικοινωνια για οτι προεκυπτε.Αυτο που με βοηθησε πολυ ηταν τα σεμιναρια που οργανωναν για γονεις που τα παιδακια τους θα πηγαιναν στη πρωτη δημοτικου με ψυχολογους και δασκαλες για να γινει μια καλη αρχη και αλλα θεματα για τη μαμα και το παιδι.Εγω ειχΑ αντιμετωπισει με τον γιο μου καποια θεματακια που με βοηθησαν πολυ να τα λυσω,υπηρχε μεγαλη συνεργασια γονιου με δασκαλα.Αυτα αν θελεις κατι αλλο στη διαθεση σου.

Σε ευχαριστω πολυ. Ηταν πιεστικο το προγραμμα τους; Δηλαδη ποσην ωρα διαβασμα ειχαν τα πρωτακια και τα δευτερακια στο σπιτι; Ηταν πολυ κουρασμενα καθε απογευμα;

Καλημερα εαν μενανε και στη φυλαξη μεδασκαλα τουλαχιστον τα πρωτακια και τα δευτερακια ερχοντουσαν σπιτι σχεδον διαβασμενα και δεν μπορω να πω οτι ηταν πολυ κουρασμενα.

Πολυ καλο αυτο. Κι εγω θα επιλεξω οπωσδηποτε μελετη στο σχολειο.

Γενικα σου φανηκε σχολειο πιο αυστηρο απο τον μεσο ορο; Μου φανηκε πολυ αυστηρη η διευθυντρια στον παιδικο σταθμο, αυστηρος ο τροπος που απευθυνονται στους γονεις και τα παιδια στο site τους και ανησυχω μηπως ειναι πολυ αυστηρο και το δημοτικο ως οργανωση, προγραμμα και συμπεριφορα προς τα παιδακια.

Θυμασαι μηπως ποσα παιδακια ηταν σε καθε ταξη; τωρα εχουν 25.

Επισης δεν μου αρεσε που εχουν αρχαια ελληνικα στο δημοτικο. Θυμασαι σε ποια ταξη ξεκινουν;

Ελπιζω να μην σε εχω κουρασει. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.

Διαφημίσεις

Δεν με κουραζεις καθολου αντιθετα χαιρομαι αν μπορω να βοηθησω.Τουλαχιστον τοτε που πηγαιναν τα δικα μου δεν μπορω να πω οτι ηταν αυστηρο για τα δικα μας δεδομενα, αλλα και απο αλλους γονεις που ακουγα. Ουτε αυστηρη οργανωση αλλα και συμπεριφορα ιδιως προς τα παιδια δεν ειχα δει.Στο τμημα ηταν γυρο στα 20 με 22 παιδια. Αρχαια δεν εκαναν τοτε.Το μονο που ειχαν βαλει στην πρωινη ζωνη ηταν η δευτερη ξενη γλωσσα,απο την τριτη ταξη την οποια επιλεγεις.Το αλλο που ειχαν εφαρμοσει και το οποιο με ειχε βολεψει ηταν οι στολες που ειχαν για την καθημερινη εμφανιση στο σχολειο δηλαδη ηταν φορμες αθλητικες,και ετσι δεν ειχαμε καυγαδες το πρωι σχετικα με το ντυσιμο αλλα και ανταγωνισμο μεταξυ των παιδιων για διαφορες μαρκες.Επαιζε πολυ αυτο μεταξυ των παιδιων.Επισης ειχαν και μια στολη για επισημες εμφανισεις. ΟΤΙ αλλο θες ρωταμε ευλευθερα.

• 1 month later...

κατά την γνώμη μου αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο δάσκαλος, η ηλικία του οποίου στα περισσότερα ιδιωτικά είναι μεγάλη γιατί παίρνουν συνταξιούχους..... και κακά τα ψέματα άλλη όρεξη έχει ο νέος....και άλλη επαφή με τους νέους τρόπους διδασκαλίας.....

επείσης σημαντικότατος είναι ο αριθμός των παιδιών, κάτω από 20 είναι καλύτερα γιατί ο δάσκαλός πραγματικά μπορεί να ασχοληθεί....

και για τους 4 έχω ακούσει και καλά και κακά......

(είμαι στην εκπαίδευση 18 χρόνια...)

όποιο και να διαλέξεις πάρε πληροφορίες για τον δάσκαλο που θα το έχει .... το 90% εξαρτάται από αυτόν και το 10% από τους υπόλοιπους συντελεστές του σχολείου....

φωτισμένη επιλογη.....:-P

εμένα ο γιος μου πάει πρώτη δημοτικού στη γεννάδειο και μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Η δασκάλα του είναι μικρή ηλικιακά και έχει όρεξη να τους κάνει πολλά πράγματα στην τάξη, το πρόγραμμά τους υπερκαλύπτει την ύλη που δίνεται το υπουργείο, και κάνουν και πάρα πολλές επιπλέον ασκήσεις ώστε να δουν αν το παιδί έχει κατανοήσει αυτά που έχει διδαχθεί. Στην τάξη του παιδιού υπάρχουν 19 παιδιά, πράγμα το οποίο δίνει περιθώρια στη δασκάλα να ασχοληθεί προσωπικά με το καθένα. Επίσης επειδή κάθεται και μελέτη μπορώ να σου πω ότι έρχεται καθημερινά διαβασμένος και γραμμένος, και φαγωμένος και το μόνο που κάνουμε είναι το σαββατοκύριακο κάποια επανάληψη, και τις καθημερινές κανένα τέταρτο αν δω ότι κάποια άσκηση δεν την έχει καταλάβει και την κάνει συνεχώς λάθος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Έχω ακούσει για τη Γεννάδειο ότι είναι κάπως αυστηροί και ότι είναι "κολλημένοι" με τα δικά τους βιβλία. Αληθεύει ???

• 5 years later...