Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κινδυνεύοντας να σας κουράσω...

Recommended Posts

τελικά το σημαντικό είναι πόσο βάρος παίρνει τον μήνα,αν είναι μέσα στις καμπύλες,ή ένας συνδυασμός μάλλον και των 2?? :roll:

ανησυχώ για το άν πάμε καλά,το μωρό δείχνει άψογα,η ζυγαριά όμως όχι...

γέννηση 3.050,βγήκαμε απο την κλινική 2.980.

αποκλειστικος θηλασμός.

30 ημερών 3.740

2 μηνών 4.600

3 μηνών 5.200

4 μηνών 5.550

...ο γιατρός είπε οτι 350 γραμμάρια είναι ελάχιστα,σχεδόν τα μισά απ'ό,τι έπρεπε,δεν ανησυχεί όμως γιατί με εμπιστεύεται,ξέρει οτι είχα θηλάσει τον γιό μου 8 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα και αν υπάρχει πρόβλημα τώρα θα το καταλάβω. Εγώ απο τη μεριά μου βλέπω ένα πολύ χαρούμενο μωρό που δε θέλει να θηλάζει συχνά,και αν τολμήσω :D να τη βάλω στο στήθος νωρίτερα τραβιέται τινάζεται κλαίει και εν τέλει δείχνει με κάθε τρόπο οτι δεν πεινάει.

Κοιμάται το βράδυ περίπου 7 ώρες χωρίς να θηλάσει και αυτό άρχισε να το κάνει απο λίγο πριν κλέισει τους 2 μήνες. Κοιμάμαι στο πορτ μπεμπέ δίπλα στο κρεβάτι μου.

Κορίτσια ο γιός μου ήταν πολύ χάλια στον ύπνο,γενικώς δεν κοιμόταν,κοιμόταν μόνο δίπλα μου με το ζόρι και τα λοιπά και τα λ,οιπά θα το έχετε ξανακούσει,οπότε τώρα με την κόρη μου να κοιμάται όλο το βράδυ δίπλα μας,νιώθω τέλεια,ξεκούραστη,τί να σας πώ,άψογα. Την παίρνω κάποιες φορές στο κρεβάτι μαζί μας έτσι απλά,αλλά συνεχίζει να κοιμάται χωρίς να θέλει να θηλάσει παραπάνω. Τα λέω αυτά για να καταλάβετε οτι μια συμβουλη του στυλ"ξυπνα την το βραδυ/βαλ'την στο στήθος σου" "κοιμηθήτε μαζί" δεν θα δουλέψει...

ξαναλέω οτι αν δεν ήξερα για το βάρος θα σας έλεγα οτι όλα είναι τέλεια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τώρα όμως ανησυχώ μήπως κάνω κακό στο μωρό μου "κάπως". Φυσικά και είναι μέσα στις καμπύλες,φτάνει όμως μόνο αυτό??

σας ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

...και αν ας πούμε την επόμενη φορά έχει βάλει πχ.200 γραμμάρια μόνο ή 150,συνεχίζω εγώ να το παίζω απλά περήφανη που θηλάζω? Μήπως δε βλέπω κάτι βασικό και κάνω περισσότερο κακό παρά καλό?? :roll:

α!!! δεν ξέρω αν παίζει ρόλο,βγάζω με το θήλαστρο ελάχιστες φορές έτσι ώστε έχω τη δική μου "τράπεζα μητρικού γάλακτος"στην κατάψυξη,καθώς τα απογεύματα πηγαίνω στη δουλειά,μόνο για 3 ώρες όμως,έίναι δική μου και ΄κοντά στο σπίτι μου. Θηλάζω λοιπόν πρίν φύγω και ξαναθηλάζω όταν γυρίσω,περίπου στις 3,5 ώρες,όσο κάνει και όταν είμαι σπίτι. Εχει τύχει να πεινάσει νωρίτερα ή να δείχνει οτι πείνασε,της δίνει ο άντρας μου το γάλα,και της περισσότερες φορές δεν πίνει αλλά με περιμένει. Οταν πεινούσε έτρωγε,αλλά αυτό γενικά έχει συμβεί ελάχιστες φορές,μετρημένες στα δάχτυλα.

Λοιπόν για να μην αγχώνεσαι θα σου πω ότι ο γιος μου τον πρώτο μήνα με θηλασμό αποκλειστικά πήρε 2250 τον δεύτερο 1000 τον τρίτο 850 και εκεί σταμάτησε ο θηλασμός λόγο προβλήματος στο μωρό.

Τον τέταρτο μήνα με μπιμπερό πήρε 250 και τον πέμπτο 150....

Όπως κατάλαβες εσύ τα πας πολύ καλύτερα μόνο με θηλασμό απλά κάποια στιγμή αρχίζουν να μην παίρνουν βάρος τόσο όσο στην αρχή(προσωπική άποψη)....Τα συμπεράσματα δικά σου...

Υ.Γ. Καλύτερα θα σε κατατοπίσει η Αγλαΐα πάντα..!!!

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Μανίνα να σου ζήσει το μωράκι σου !! ήθελα να σε ρωτήσω για να διευκολύνουμε την Αγλαΐα

πόσες φορές θηλάζει το 24ωρο και ποιες ώρες; έχει γίνει προσπάθεια να μπει σε πρόγραμμα ύπνου κτλ;

Παίρνει πιπίλα; πόσο συχνά και για πόση ώρα

Πίνει κίντερντε- χαμομήλι ή άλλο τσάι και τι ποσότητα το 24ωρο;

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

τελικά το σημαντικό είναι πόσο βάρος παίρνει τον μήνα,αν είναι μέσα στις καμπύλες,ή ένας συνδυασμός μάλλον και των 2?? :roll:

είναι ένας συνδυασμός και των δύο αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης και το θέμα είναι εξατομικευμένο.

ανησυχώ για το άν πάμε καλά,το μωρό δείχνει άψογα,η ζυγαριά όμως όχι...

γέννηση 3.050,βγήκαμε απο την κλινική 2.980.

αποκλειστικος θηλασμός.

30 ημερών 3.740

2 μηνών 4.600

3 μηνών 5.200

4 μηνών 5.550

Κι όμως η ζυγαριά είναι άψογη!

...ο γιατρός είπε οτι 350 γραμμάρια είναι ελάχιστα,σχεδόν τα μισά απ'ό,τι έπρεπε,

Λάθος! Κατηγορηματικά λάθος. Τα μωρά μετά τον 3ο μήνα βάζουν το μισό βάρος από όσο έβαζαν πριν. Αν βάλεις τα βάρη του μωρού σου στις καμπύλες θα δεις ότι είναι κανονικότατα. Ο παιδίατρός σου το ξέρει αυτό και είναι επιεικώς απαράδεκτος. Σου λέει ψέματα! Αυτό δεν είναι άγνοια, είναι δόλος! Δείξε του την καμπύλη και ρώτησέ τον γιατί το λέει αυτό.

δεν ανησυχεί όμως γιατί με εμπιστεύεται

Εσύ όμως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι ούτε τις γνώσεις του ούτε τη συμπεριφορά του... :?

Τα λέω αυτά για να καταλάβετε οτι μια συμβουλη του στυλ"ξυπνα την το βραδυ/βαλ'την στο στήθος σου" "κοιμηθήτε μαζί" δεν θα δουλέψει...

Από ένα μωρό δεν βγάζουμε συμπέρασμα για όλα τα μωρά.

Επίσης, αυτή η συμβουλή μπορεί να μην δουλεύει στο δικό σου μωρό που απ' ότι φαίνεται δεν έχει ανάγκη να θηλάσει περισσότερο, όμως σώζει τις ζωές πολλών μωρών.

Φυσικά και είναι μέσα στις καμπύλες,φτάνει όμως μόνο αυτό??

Δεν φτάνει αυτό για να μην ανησυχείς. Χρειάζεται κι ένα παιδίατρος που ξέρει να διαβάζει τις καμπύλες, χρειάζεται ένα παιδίατρος που δεν υπονομεύει το θηλασμό...

Αλήθεια πώς εξηγεί ο παιδίατρός σου το ότι τα βάρη του μωρού ακολουθούν κανονικά την καμπύλη ενώ δεν έχει πάρει αρκετό βάρος; Είναι δυνατόν να λέει κάτι τέτοιο. Εκτός αν σου κάνει τεστ γνώσεων και κατανόησης...

:wink:

Διαφημίσεις

Λοιπόν για να μην αγχώνεσαι θα σου πω ότι ο γιος μου τον πρώτο μήνα με θηλασμό αποκλειστικά πήρε 2250 τον δεύτερο 1000 τον τρίτο 850 και εκεί σταμάτησε ο θηλασμός λόγο προβλήματος στο μωρό.

Να σου ζήσει xnap! :)

Από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι ο θηλασμός μπορεί να διακοπεί αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στο μωρό στον τρίτο μήνα.

Ελπίζω να μην σε παραπληροφόρησαν, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να εμφανίζεται στο μωρό σε αυτή την ηλικία και να αποτελεί αιτία διακοπής θηλασμού.

Τη διευκρίνηση την κάνω κυρίως για τις μητέρες που διαβάζουν τα ποστ και μπορεί να φοβηθούν.

είστε όλες υπέροχες,ευχαριστώ!!!

Αγλαία δεν παίζεσαι :D ό,τι πρέπει για να διώχνεις τους φόβους....

Γλυκειά μου euapap,η μικρή μου παίρνει πιπίλα αλλά όχι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον,τσάι /χαμομήλι τίποτα ποτέ,θηλάζει χονδρικά 6 φορές τη μέρα,κάποιες μέρες και 7,για πολύ λίγο γενικά,φαίνεται υγιέστατη και χαρούμενη 8) (το υγιέστατη το έχει βεβαιώσει και ο γιατρός λολ)

εγώ φυσικά συνεχίζω τον θηλασμό ανακουφισμένη....

aglaia συγνώμη που το είπα έτσι πρόχειρα.

Παλιότερα είχα πει το πρόβλημά μας ότι ο μικρός μου από την αρχή είχε δυσκοιλιότητα με τον θηλασμό (σκληρές κενώσεις σαν πέτρα) εξαιτίας του σιδήρου που έπαιρνα εγώ για την αναιμία.Αν και άλλαξα σε αυτό το τρίμηνο αρκετά σκευάσματα δεν είδαμε φως και όταν απερίσκεπτα έκοψα από μόνη μου τον σίδηρο ναι μεν συνήλθε ο μικρός μου αλλά βγήκα "εκτός" εγώ.....

Οπότε επειδή δεν μπορούσα να μην παίρνω σίδηρο και ο σίδηρος απευθείας δημιουργούσε σκληρά κόπρανα στο μωρό μετά τον 3 μήνα απλά έκοψα τον θηλασμό για να μην δημιουργήσω περισσότερο πρόβλημα στο παιδί.(Τότε δεν σε ήξερα και για αυτό βασανίζομαι ακόμα με τις σκέψεις αν όντως έπραξα ορθώς...ίσως να μην χρειαζόταν να διακόψω τον θηλασμό)

Συγνώμη αν πέρασα λάθος μηνύματα αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ενώ ο μικρός με τον θηλασμό έπαιρνε περισσότερο από ικανοποιητικό βάρος μόλις γυρίσαμε σε έτοιμο απλά δεν πήρε βάρος αλλά ελάχιστο..Ήθελα να πω ότι τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε πρόσληψη βάρους από εμάς με το έτοιμο και να μην αγχώνεται ότι δεν κάνει κάτι καλά...Και πάλι συγνώμη..!

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Παλιότερα είχα πει το πρόβλημά μας ότι ο μικρός μου από την αρχή είχε δυσκοιλιότητα με τον θηλασμό (σκληρές κενώσεις σαν πέτρα) εξαιτίας του σιδήρου που έπαιρνα εγώ για την αναιμία.Αν και άλλαξα σε αυτό το τρίμηνο αρκετά σκευάσματα δεν είδαμε φως και όταν απερίσκεπτα έκοψα από μόνη μου τον σίδηρο ναι μεν συνήλθε ο μικρός μου αλλά βγήκα "εκτός" εγώ.....

Οπότε επειδή δεν μπορούσα να μην παίρνω σίδηρο και ο σίδηρος απευθείας δημιουργούσε σκληρά κόπρανα στο μωρό μετά τον 3 μήνα απλά έκοψα τον θηλασμό για να μην δημιουργήσω περισσότερο πρόβλημα στο παιδί.

Μπορεί να μην είχες άλλη επιλογή αφού το μωρό δεν μπορούσε να ανεχθεί το σίδηρο που έπαιρνες.

Δεν γνωρίζω κάποια δοκιμασμένη προσέγγιση με σίγουρα αποτελέσματα σε αυτό το πρόβλημα. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι μωρά και μεγαλύτερα παιδάκια με δυσκοιλιότητα βρήκαν ανακούφιση κάνοντας ομοιπαθητική χωρίς να αλλάξει κάτι στη διατροφή τους. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει και στη δική σας περίπτωση.

Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, απλά μπορεί μια μαμά να φοβηθεί χωρίς λόγο!

Διαφημίσεις

Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, απλά μπορεί μια μαμά να φοβηθεί χωρίς λόγο!

Για αυτό διευκρίνισα αμέσως άλλωστε όπως μου είχες ξαναπεί είμαστε σπάνια περίπτωση για δυσκοιλιότητα με θηλασμό αλλά όχι αδύνατη...

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

όπως μου είχες ξαναπεί είμαστε σπάνια περίπτωση για δυσκοιλιότητα με θηλασμό αλλά όχι αδύνατη...

τόσο σπάνια που νόμιζα ότι αυτές τις περιπτώσεις μόνο τις διαβάζω και είναι απίθανο να τις συναντήσω...

Πολλά μωρά εμφανίζουν δυσκοιλιότητα όταν η μαμά παίρνει σίδηρο αλλά σε τέτοιο βαθμό όπως το δικό σου μωρό είναι πάρα πολύ σπάνιο. Θα μείνουμε με την απορία αν υπήρχε κάτι που μπορούσε να σας βοηθήσει... :(

• 2 years later...

καλησπέρα.Εχω μία κόρη 3,5μηνων.Έχουμε ένα πρόβλημα με το βάρος της.Γεννήθηκε στις 31/3/2010 με βάρος 3200.οι επόμενεσ μετρήσεις βάρους είνα οι εξής:

30/4 4150γρ ,

1/6 5300γρ ,

1/7 5710γρ

14/7 5720γρ.

Έκανε εξετάσεις αίματος και ουρων για αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και ουρολοιμωξη και βγήκαν αρνητικες. Ο παιδίατρος μου λέει να της δώσουμε ξένο γάλα για να αυξήσει το βάρος της με την δικαιολογία ότι κουράζεται και δεν καθεται στο στήθος( την θηλάζω για 5-10 λεπτά και μετά γρινιάζει και δεν θέλει να φάει απότο στήθος. Αλλαζω στήθος και τρωει άλλα 10λεπτά . Το επόμενο ραντεβού με την παιδίτρο ειναι την31/7.θα ήθελα να σας ρωτησω αν το βάρος ειναι ικανοποιητκό.Αν δεν είναι να υποκυψω στο ξένο γαλα? Υπάρχει περίπτωση το γ΄λα μου να μην θρεπτικό για το μωρό? θα ήθελα τις συμβουλες και ιδιαίτερα απο την Αγλαϊα.