Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ράμματα στο πρόσωπο(κρέμα ανάπλασης)

Recommended Posts

εχω μια κορουλα 3 ετων προχθές που έπαιζε με την αδερφή τις εκείνη την έσπρωξε και πέφτοντας χτύπησε στο πρόσωπο και έκανε ένα βαθύ κόψιμο πάνω από το ματάκι της και της κάναμε δυο ράμματα αλλά δεν ξέρω τι να κάνω για να μην της αφήσει σημάδι έχει κανείς ανάλογη εμπειρία μπορείτε να με βοηθήσετε.:(

Διαφημίσεις

έχω μια κορούλα τεσσάρων ετών προχθές έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο φοράει γυαλάκια και πέφτοντας της έκαναν ένα βαθύ κόψιμο πάνω απο το ματάκι χρειάστηκε να κάνουμε δυο ράμματα τι μπορώ να κάνω για να μην της αφήσει σημάδι έχει κανείς ανάλογη εμπειρία βοηθήστε μαι σας παρακαλώ.:(

έχω μια κορούλα τεσσάρων ετών προχθές έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο φοράει γυαλάκια και πέφτοντας της έκαναν ένα βαθύ κόψιμο πάνω απο το ματάκι χρειάστηκε να κάνουμε δυο ράμματα τι μπορώ να κάνω για να μην της αφήσει σημάδι έχει κανείς ανάλογη εμπειρία βοηθήστε μαι σας παρακαλώ.:(

περαστικα στην μικρουλα σου δεν θα κανεις τιποτα δυο ραμματα δεν υπαρχει περιπτωση να αφυσει κανενα φοβερο σημαδι εγω σε ποιο μικρη ηλικια ειχα κανει ακριβος πανω απο το φριδι 8 ραμματα και σημερα ΠΟΥ 28 :lol: ουτε που φενονται .

ξερεις παντοτε καλου κακου να εχεις τηλεφωνο ενος καλου πλαστικου χειρουργου ...τωρα βεβαια τιποτα δεν θα της μεινει απο σημαδι αλλα ο Θεος να τα φυλαει αν ειναι μεγαλυτερο το τραυμα και στο προσωπο καλα θα ειναι να την ραβει πλαστικος...

καμια σχεση με τους χειρουργους....

Διαφημίσεις

Γειά σας,

σε παλαιότερο post μέλος είχε ενημερώσει για μία κρέμα ανάπλασης που χρησιμοποιείτε σε τέτοιου είδους περιπτώσεις

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=474901&postcount=17

Ο παιδοχειρούργος μου έγραψε μια κρέμα να του βάζω μετά που θα αφαιρέσουμε τα ράμματα για να μην αφήσει σημάδι τη γραμμούλα, είναι φυσική κρέμα με σάλιο σαλιγκαριών :shock: και λέγεται Elicina. Λέω να τη δοκιμάσω. Διάβασα πως κάνει και για ραγάδες και ρυτίδες και πανάδες κλπκλπ... Είπα να σας ενημερώσω :wink:

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 3 weeks later...

Maty περαστικά στο παιδάκι σου.

Μια φίλη είχε ανάλογο περιστατικό και μετά απο τον παιδοχειρούργο που είδαν, πήγαν στο Ηράκλειο στο ΔΑΣΚΑΛΆΚΗ, που είναι πλαστικός χειρούργος και τους έδωσε την αλοιφή ZERADERM (την ίδια είχε δώσει ο γιατρός στην αδερφή μου για την τομή της καισαρικής). Ο Δασκαλάκης είναι στην πλατεία Κορνάρου. Πάντως ρωτα και τον παιδίατρο.

Καλή Ανάσταση σε όλους.

• 1 year later...

καλησπερα!!! δυστηχως πριν απο 2 ακριβως βδομαδες ο γιος μου (3μιση ετων), γλυστρισε στον παιδικο και εκανε ενα τραυμα στο κουτελο γυρω στα 3εκ.!ηταν αρκετα βαθυ και εγιναν εσωτερικα ραμματα τα οποια σημερα το πρωι πηγαμε και τα βγαλαμε στο νοσοκομειο!!!

αλλοι λενε οτι ειναι μικρος και δε θα μεινει σημαδι.....αλλοι παλι οτι θα μεινει!

ας παμε στο επιμαχο σημειο και εκει που θα χρειαστω τη βοηθεια σας!!!

εχω ακουσει τα χιλια μυρια για αλοιφες, κρεμες...frezyderm...kelosοft ... helixderm ...σπαθολαδο...............κ.α. πολλα, καθως τα ψαχνω και στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να καταληξω σε κατι!!!

η αληθεια ειναι οτι σαν φτηνο μεσο επουλωσης το σπαθολαδο ειναι καλο, το χρησιμοποιουσα και στα ραμματα της συζυγου μετα τη γεννα, αλλα θελω και μια ΚΑΛΗ και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ κρεμα-αλοιφη "θαυμα", που αν γινεται να μην αφησει σημαδι στον μικρο!!! τα φωτα σας και τις εμπειριες σας please!!! ευχαριστω!

Yπολόγισε ότι η τομή θα έχει κλείσει τελείως στις 3 εβδομάδες περίπου από την αφαίρεση των ραμμάτων. Από τότε μπορείς να αρχίσεις τις αλοιφές.

Εγώ είμαι φαν των φυσικών παρασκευασμάτων. Δοκίμασε το αγνό βαλσαμέλαιο. Υπάρχει στα φαρμακεία μια κρέμα αρκετά καλή αλλά πανάκριβη (κάπου 40 ευρώ), η kelosoft.

Επίσης παραδοσιακή κηραλοιφή όπως αυτή εδώ

http://www.bioaroma.gr/index.php?section=eshop&ctitle=Παραδοσιακές%20κεραλοιφές&c=6&p=123&pt=Κεραλοιφή για δερματικά προβλήματα#prdtbl

την οποία μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας (υπάρχουν συνταγές που θα βρεις με αναζήτηση και εδώ στο forum ή γενικότερα στο διαδίκτυο).

Θα δεις σιγά σιγά στο πέρασμα του χρόνου και με τη βοήθεια των αλοιφών αυτών ότι το σημάδι θα φεύγει. Το παιδί είναι μικρό και με όλα αυτά δεν θα μείνει εμφανές σημάδι γιατί τα κύτταρά του αναπλάθονται με τρελούς ρυθμούς.

Αν μετά από πολλά χρόνια το σημάδι είναι ενοχλητικό (που αμφιβάλλω), υπάρχει και η λύση του θεραπευτικού λέιζερ (να ξέρεις ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή γιατρού).

Παρασκεύασμα-θαύμα δεν υπάρχει, αν όμως βρεις κάτι τέτοιο ενημέρωσε κι εδώ γιατί πολλές από εμάς έχουμε κάτι τομές-θηρία και το χρειαζόμαστε!

Περαστικά στο παιδάκι.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

αλλοι λενε οτι ειναι μικρος και δε θα μεινει σημαδι.....αλλοι παλι οτι θα μεινει!

Θα δεις σιγά σιγά στο πέρασμα του χρόνου και με τη βοήθεια των αλοιφών αυτών ότι το σημάδι θα φεύγει. Το παιδί είναι μικρό και με όλα αυτά δεν θα μείνει εμφανές σημάδι γιατί τα κύτταρά του αναπλάθονται με τρελούς ρυθμούς.

Έτσι είναι όπως τα λέει η Skybeam.

Και μένα ο γιος μου από αντίστοιχο χτύπημα (στο σπίτι) που δεν του βάλαμε μετά καμία ειδική αλοιφή, έχει πια ένα αχνοοοό σημάδι που θεωρώ ότι σαν ενήλικα άντρα θα τον καταστήσει... γοητευτικό.:roll::D

Περαστικά στο παιδί!

Γεια σε ολους και απο ενα , μετα απο ενα χειρουργειο ααφαιρεσης σπιλου στο γιο μου του βαζαμε την elicina cream που ειναι για επουλωση , την zeraderm μας την προτεινε τωρα που η τομη αρχισε να σκληραινει. Η ΚΡΕΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΗΛΟΕΙΔΟΥΣ (ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΠΛΩΚΗ) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ.

Καλα θα ηταν οταν εχουμε να κανουμε με παιδια να ρωταμε ειδικους για το ποια προιοντα ειναι τα καταλληλα. Να αναφερω επεισης οτι η elicina ειναι καλλυντικο προιον και οχι φαρμακευτικο που σημαινει οτι ολοι μπορουν ευκολα να την προμηθευτουν ευκολα τιμη 37 ευρω σε φαρμακειο . Για την αλλη κρεμα δεν εχω πληροφοριες μιας και δεν την εχω παρει ακομα. Ελπιζω να βοηθησα.

προς αποφυγη παρεξηγησεων να αναφερω οτι ειμαι μπαμπας κι οχι μαμα!!!:mrgreen:

επισης προς τον συντονιστη του θεματος που μου εστειλε την παρατηρηση, δεν ειναι ολοι οι καινουργιου στο φορουμ "χθεσινοι"!!! μπορει να ασχολουντε και παραπανω χρονια απο σενα με τα φορα αλλα και να εχουν διαβασει τους ορους του! επισης κανε εσυ μια αναζητηση να μου πεις αν θα βρεις ακρη!!! και με τι να πρωτοκανεις??? με "ουλη", "τραυμα", "επουλωση", "ραμματα" και ποσα θα σου βγαλει??? γι αυτο λοιπον να ειμαστε λιγο ανεκτικοι κι οχι με τη μια αερολογιες! ειναι και οι μερες τεταμενες!!!

τελος παντων ευχαριστω κι εγω για τις διευκρινησεις και απαντησεις ολους σας! εννοειτε θα αρχισω την οποιαδηποτε θεραπεια αποκαταστασης μετα που θα κλεισει η πληγη και φυγει το κακαδι!

προσπαθω να κανω οτι μπορω τωρα, πριν ειναι αργα και χρειαστουν laser κ.α.!!!

το λεω αυτο, γιατι "τσακωνομαι" που λεει ο λογος με τη γυναικα μου γιατι μου λεει" ε και το πολυ πολυ να μεινει και κανα σημαδακι"!!!

ε μα αμα μπορω να κανω κατι τωρα που ειναι νωρις γιατι να μην το κανω? δηλαδη θα λυπηθω τα 30, 40, 50??ε οχι!

το ζητημα ειναι αυτο που θα παρω να κανει δουλεια, γι αυτο επιμενω και αγχωνομαι!!!!!!!!!

Με δύο ράματα δεν πρόκειται να μείνει κανένα σημάδι. Εγώ είχα στο μέτωπο 7 ράματα, τα οποία τα έκανα σε ηλικία 6 ετών. Μεχρι να πάω στο γυμνάσιο φαινόταν μία αχνή γραμμη, κυρίως όταν έκανε κρύο. Κάπου στα 20 δεν φαινόταν τίποτα. Ο άντρας μου κατάλβε ότι είχα κάνει κάποτε ράματα αρκετούς μήνες μετά τη γνωριμία μας. Δεν φαίνεται τίποτα. Εξαρτάται βέβαια και από το δέρμα.

Για το ποια αλοιφή να χρησιμοποιήσετε θα έλεγα να πάτε σε έναν καλό δερματολόγο και ότι σας πει. Αυτές οι αλοιφές επούλωσης είναι αρκετά δραστικές. Εχω βαλει στον εαυτό μου μετά από ένα χτύπημα και δεν θα έβαζα στο παιδί μου χωρίς τη σύσταση γιατρού.

Λοιπον εμενα γυρισε 6/12/10 με μια γρατζουνια αλλα Harry Poter. Εκανε καιρο να πεσει το "καρκαδι" και μετα εμεινε ενα βαθουλωμα. Πειρα μια κρεμα αναπλασης απο το φαρμακειο και μου ειπε να βαζω 3 φορες την ημερα και μετα απο καιρο θα φυγει... Αραια και που του εβαζα.. Νομιζω οτι μεχρο και το καλοκαιρι το ειχε το σημαδι... Τωρα ενα χρονο και μετα μου φανηκε οτι το ειδα επειδη ηξερα που ειναι αλλα οχι οτι το βλεπει καποιος που δεν το ξερει.

Φανταζομαι ομως οτι δεν ηταν τοσο βαθυ οσο το δικο σας..

Διαφημίσεις

βασικα ηταν 5-6 ραμματα γυρω στα 2 εκ.!και αρκετα βαθυ!ε δεν φαινοταν και μυαλο αλλα ηταν βαθυ!:rolleyes:

@ mariab εγω ζηταω μια καλη φαρμακευτικη δοκιμασμενη αλοιφη που να εχει αποτελεσματα! δε λεω,να παω σε καλο δερματολογο, αλλα που ξερω οτι δεν θα μου προτεινει την αλοιφη της εταιριας που συνεργαζεται η οποια μπορει να ειναι μουφα!!!κακα τα ψεμματα!

Gerod, κι εσύ μην περιμένεις αποτελέσματα από τις πρώτες 10-20 εφαρμογές, γιατί θ' απογοητευθείς! Επίσης, αν μείνει βαθουλωματάκι, είναι άλλη ιστορία! Προετοιμάσου ότι για κανένα χρόνο θα βάζεις τις αλοιφούλες και ότι στα 2 χρόνια επιτυγχάνεται η πλήρης ανάπλαση. Ok?:P

it's never too late to start all over again

βασικα ηταν 5-6 ραμματα γυρω στα 2 εκ.!και αρκετα βαθυ!ε δεν φαινοταν και μυαλο αλλα ηταν βαθυ!:rolleyes:

@ mariab εγω ζηταω μια καλη φαρμακευτικη δοκιμασμενη αλοιφη που να εχει αποτελεσματα! δε λεω,να παω σε καλο δερματολογο, αλλα που ξερω οτι δεν θα μου προτεινει την αλοιφη της εταιριας που συνεργαζεται η οποια μπορει να ειναι μουφα!!!κακα τα ψεμματα!

Αυτή είναι βέβαια μια πιθανότητα. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί κι ο φαρμακοποιός σου να έχει κάποιου είδους ποσοστά από συγκεκριμένο προμηθευτή. Σίγουρα είναι σημαντικό να σου συστήσει την κρέμα κάποια παθούσα η οποία δεν έχει κανένα όφελος, όπως είναι τα κορίτσια εδώ στο φόρουμ. Εγώ όμως, επειδή είναι πρόσωπο θα προτιμούσα να έχω τη γνώμη κάποιου γιατρού. Ίσως απλώς να είμαι υπερβολική.

Περαστικά σας πάντως και μην αγχώνεσαι.

εγω θα προτεινα να βαλεις αλοη! το φυτο! αμα του κοψεις το φυλλο βγαζει ενα ελαιο που ειναι οτι πρεπει !!!! ο μπαμπας μου που δε τα πιστευε αυτα κοπηκε και εβαλε 2-3 φορες αλοη απο το φυτο που χε στο κηπο. την αλλη μερα σχεδον δεν εβλεπε που ειχε κοπει, και ειναι και 70 χρονων ανθρωπος που δεν αναπλαθεται το δερμα οπως στα παιδια...εγω θα λεγα να το δοκιμασεις, ειναι πραγμα της φυσης και εχω διαβασει σε παρα πολλα σημεια για το ποσο καλο κανει στα σημαδια...η κελοσοφτ εμενα δε μου κανε τιποτα σε κατι σημαδια μου και ειναι κ ακριβη, και μυριζει και τοσο εντονα που δε μπορουσα να την αντεξω!

http://www.vita.gr/html/ent/799/ent.4799.asp ΕΔΩ ΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΗ , κ περαστικα!!!!εμεις καναμε ραμματα σε αστραγαλο κι ετσι δυσκολο το σημειο, το αφησαμε ετσι...(μετα απο εξι μηνες ο βλεπουμε ακομα το σημαδακι βεβαια αλλα 2 χρονων ειναι πιστευω σε λιγα χρονια θα σβησει)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Αυτή είναι βέβαια μια πιθανότητα. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί κι ο φαρμακοποιός σου να έχει κάποιου είδους ποσοστά από συγκεκριμένο προμηθευτή. Σίγουρα είναι σημαντικό να σου συστήσει την κρέμα κάποια παθούσα η οποία δεν έχει κανένα όφελος, όπως είναι τα κορίτσια εδώ στο φόρουμ. Εγώ όμως, επειδή είναι πρόσωπο θα προτιμούσα να έχω τη γνώμη κάποιου γιατρού. Ίσως απλώς να είμαι υπερβολική.

Περαστικά σας πάντως και μην αγχώνεσαι.

σωστα δικιο εχεις! γι αυτο κι εγω ρωταω εδω, εσας!θα παμε και σε καποιο δερματολογο να δουμε τι θα πει!

για την αλοη που διαβαζω, λενε περισσοτερο για εκδορες και μικρα κοψιματα, δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθουσε σε βαθυ κοψιμο!θα ρωτησω σε κανα φαρμακειο! thanks everyone!

καλησπερα!!! δυστηχως πριν απο 2 ακριβως βδομαδες ο γιος μου (3μιση ετων), γλυστρισε στον παιδικο και εκανε ενα τραυμα στο κουτελο γυρω στα 3εκ.!ηταν αρκετα βαθυ και εγιναν εσωτερικα ραμματα τα οποια σημερα το πρωι πηγαμε και τα βγαλαμε στο νοσοκομειο!!!

ας παμε στο επιμαχο σημειο και εκει που θα χρειαστω τη βοηθεια σας!!!

εχω ακουσει τα χιλια μυρια για αλοιφες, κρεμες...frezyderm...kelosοft ... helixderm ...σπαθολαδο...............κ.α. πολλα, καθως τα ψαχνω και στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να καταληξω σε κατι!!!

η αληθεια ειναι οτι σαν φτηνο μεσο επουλωσης το σπαθολαδο ειναι καλο, το χρησιμοποιουσα και στα ραμματα της συζυγου μετα τη γεννα, αλλα θελω και μια ΚΑΛΗ και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ κρεμα-αλοιφη "θαυμα", που αν γινεται να μην αφησει σημαδι στον μικρο!!! τα φωτα σας και τις εμπειριες σας please!!! ευχαριστω!

θα σου πω ότι η KELOSOFT αξίζει τα λεφτά της μακράν. Εγώ μετά από τροχαίο και με γιατρό τον πλαστικό χειρουργό Ανδρέα Φουστάνο, μόνο με την KELOSOFT έβρισκα ανακούφιση αφενός από τον πόνο/ τράβηγμα/ ξύσιμο αλλά και επιπλέον μετά από χρήση 1 έτους (ναι είχα μεγάλη ζημιά) είδα μεγάλη διαφορά και ΚΑΝΕΝΑ χειλοειδές (που είναι τρομερά σημαντικό μετά από τόσο μεγάλη ουλή).

Εύχομαι να σας κάνει δουλειά! :-D

Πριν από 2 χρόνια ο γιος μου είχε καεί πολύ στο πρόσωπο.Είχε κάψει τα 2 τρίτα περίπου.Ο παιδίατρος μίλησε με πλαστικό χειρούργο και του είπε να φροντίζουμε να είναι πολύ ενυδατωμένο το δέρμα του ,όχι τόσο για το τραύμα αλλά αργότερα για να μην του μείνει σημάδι.Αφού έκλεισε του έβαζα κεραλοιφή αλλά τον ενοχλούσε και μου γρίνιαζε.Pώτησα τη φαρμακοποιό και μου έδωσε την EPITHILIALE,είναι πιο φθηνη απο΄την κελοσόφτ και πολύ αποτελεσματική.Μετά από λίγους μήνες δεν είχε κανάνα σημάδι.

• 1 month later...

Δεν ξερω αν το γραφω σωστα..Εχω μια τομη 6εκ απο ομφαλοκηλη η οποια ειναι κοκκινη οχι πολυ θελω να την εξαφανισω ομως:P ποια κρεμα να χρησιμοποιησω ο γιατρος μου ειπε οτι η κελοσοφτ κανει θαυματα αλλα εγω εχω ακουσει και για την elicina ποια ειναι η καλυτερη αραγε??