Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ...ΠΩΣ???

Recommended Posts

Ο μικρός (18 μηνών) κατάφερε να ανοίξει την μπαλκονόπορτα...ευτυχώς ήμουν παρουσα στη φάση...κ πρόλαβα τα χειρότερα. Τώρα όμως ψάχνω να βρω σύστημα να κλειδώνει... Είναι με δυο χερούλια..ξέρετε και όταν είναι το ένα οριζόντια..ανοίγει...οταν είναι κάθετα..είναι κλειστή. Μου είπαν για κάτι σαν μαχαιρωτά που τα βάζεις ψηλά στις γωνιές σε κάθε μια μπαλκονόπορτα κ μπλοκάρει..οπότε δεν ανοιγουν... Πού τα πουλάνε αυτά; Εσείς τι έχετε; Θέλω κ για το παράθυρο στο δωμάτιο του..εκεί είναι με συρταρωτή κλειδαριά...οπότε μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να πάρω και για εκεί. Επίσης, άλλο θέμα...ο μπουφές μου δεν έχει πόμολα..είναι με εσοχές οπότε και δεν έχω βρει κάτι να κλειδώνω τα ντουλάπια κ τα συρταρια του..με αποτέλεσμα ο μικρός να τα ανοίγει συνεχώς. Υπάρχει κάποια λύση; Τίποτα σε στυλ βεντούζας ίσως; Πού να κοιτάξω; Στα Τζάμπο δεν βρήκα κάτι..ή τουλάχιστον δεν υπόπεσε κάτι στην αντίληψη μου...

Θέλω κ για τα συρτάρια της κουζίνας... Υπάρχουν κάποια που είναι σαν βεντουζάκι που πιάνουν στην γωνία του συρταριού..εμενα όμως τα συρτάρια μου αριστερόθεν κ δεξιόθεν έχουν άλλα ντουλάπια..οπότε δεν μπορώ να βάλω τέτοια... Έχουν πόμολα βέβαια..αλλά τι να πάρω;

Διαφημίσεις

Ο μικρός (18 μηνών) κατάφερε να ανοίξει την μπαλκονόπορτα...ευτυχώς ήμουν παρουσα στη φάση...κ πρόλαβα τα χειρότερα. Τώρα όμως ψάχνω να βρω σύστημα να κλειδώνει... Είναι με δυο χερούλια..ξέρετε και όταν είναι το ένα οριζόντια..ανοίγει...οταν είναι κάθετα..είναι κλειστή. Μου είπαν για κάτι σαν μαχαιρωτά που τα βάζεις ψηλά στις γωνιές σε κάθε μια μπαλκονόπορτα κ μπλοκάρει..οπότε δεν ανοιγουν... Πού τα πουλάνε αυτά; Εσείς τι έχετε; Θέλω κ για το παράθυρο στο δωμάτιο του..εκεί είναι με συρταρωτή κλειδαριά...οπότε μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να πάρω και για εκεί. Επίσης, άλλο θέμα...ο μπουφές μου δεν έχει πόμολα..είναι με εσοχές οπότε και δεν έχω βρει κάτι να κλειδώνω τα ντουλάπια κ τα συρταρια του..με αποτέλεσμα ο μικρός να τα ανοίγει συνεχώς. Υπάρχει κάποια λύση; Τίποτα σε στυλ βεντούζας ίσως; Πού να κοιτάξω; Στα Τζάμπο δεν βρήκα κάτι..ή τουλάχιστον δεν υπόπεσε κάτι στην αντίληψη μου...

Θέλω κ για τα συρτάρια της κουζίνας... Υπάρχουν κάποια που είναι σαν βεντουζάκι που πιάνουν στην γωνία του συρταριού..εμενα όμως τα συρτάρια μου αριστερόθεν κ δεξιόθεν έχουν άλλα ντουλάπια..οπότε δεν μπορώ να βάλω τέτοια... Έχουν πόμολα βέβαια..αλλά τι να πάρω;

Βρε καλη μου, μηπως πρεπει να βαλεις το μικρο σου σε κλουβι?

Πλακα κανω. Για την μπαλκονοπορτα και το παραθυρο θα βρεις λυση σε αλουμινα ή γενικα τεχνιτη του ειδους. Για τα νουλαπια της κουζινας υπαρχουν stop που τοποθετουνται και δεν μπορει να τα ανοιξει ο μπομπιρας. Αλλα βρε καλο μου, δε γινεται να μανταλωσεις ολα τα ντουλαπια και τις πορτες του σπιτιου . Μηπως ειναι καλυτερα, αν υπαρχει η δυνατοτητα, να του διαμορφωσεις εναν χωρο ασφαλη οπου θα μαθει να κινειται και σε ολους τους υπολοιπους δεν θα σπερνει την καταστροφη? Επισης με τη κουβεντα εξηγησε του πως δεν ειναι σωστο να ανακατωνει ολο το σπιτι ουτε ειναι ασφαλες για εκεινον να ανοιγοκλεινει πορτες-παραθυρα. Σιγα σιγα και με μικρες κινησεις δειξε του πως μπορει να πιασει τα δακτυλακια του και να πονεσει. Αν εξακολουθει να <ρισκαρει> 2 αιτιες βρισκω: 1)Ειναι πραγματικα ατιθασος και 2)Μαλλον του απαγορευεις να εξερευνα το χωρο. Μου θυμισες ενα ανηψακι μου, που η μαμα συνεχως ελεγε <μη εκει, μη εδω> και τελικα αυτο το παιδι 11 ετων σημερα, ακομα και τωρα οπου βρεθει και οπου σταθει ειναι σκετη καταστροφη (απο ζημιες). Ειμαι σιγουρη οτι ειναι περιεργο το παιδακι σου, οπως ολα τα υγιη φυσικα, και καλο θα κανεις να το αφησεις <να μαθει>.Φιλια

Το σπίτι μου είναι ενιαίο οπότε το θέμα του περιορισμού σε κάποιο χώρο δύσκολα εφαρμόζεται... Του έχω βάλει για "φράγμα" το παρκοκρέβατο του για να μην πηγαίνει στη κουζίνα κ στην μπαλκονόπορτα..αλλά τώρα τελευταία το μετακινεί και περνάει...

Δεν μπορώ να πω πως του απαγορεύω να εξερευνεί τον χώρο..καθε άλλο..του έχω παραχωρήσει ένα ντουλάπι για να το ανοίγει...(με μπωλ) και του έχω απαγορεύσει τα συρτάρια και κάποια άλλα ντουλάπια με επικύνδινα αντικείμενα..

Όσο για τις εξηγήσεις..του τύπου..δεν είναι σωστό..θα χτυπήσουμε ..θα πιάσουμε τα δακτυλάκια μας..κ.λ.π.....έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου....

Αυτό που με έσωσε εμένα (τουλάχιστον για ντουλάπια, συρτάρια) είναι μαγνήτες από το prenatal. Κολλάς ένα πράγμα εσωτερικά του συρταριού και δεν ανοίγει με τίποτα. Υπάρχει ένας μαγνήτης που βάζεις εσύ απ'έξω και μπορείς να το απενεργοποιήσεις στιγμιαία για να το ανοίξεις.

Τσιμπάει λίγο η τιμή 8.5?μ, αλλά είναι καλαίσθητο γιατί δε φαίνεται τίποτα!

Εγώ δοκίμασα διάφορα και ήταν τα πιο αποτελεσματικά.

Ελπίζω να βγάλεις άκρη, γιατί το να ανοίγει και να τα βγάζει όλα έξω, δεν είναι και το καλύτερο...

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Διαφημίσεις

καλημέρα μια φίλη μου που έχει μωρακι (εγω είμαι στη προσπάθεια ακόμα)εχει αυτα http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1110207&itmid=813287# και επειδη και εκείνη εχει ντουλαπια δεξια αριστερα πιανει το ενα συρτάρι με το το άλλο και το πρώτο με τον πάγκο απλα όταν θέλει να ανοιξει κάποιο πρεπει να βγάλει δυο απο αυτα και είναι σιγουρο ότι δεν ανοιγουν τα δοκιμάσα

όσο για να δοντάκια που λες για τις μπαλκονοπορτες αν εννουούμε τα ίδια εχουμε και εμεις στο σπίτι για ασφάλειες αλλα είναι μονο για συρώμενες και σιγουρα δεν ανοιγουν με τιποτα και μεγαλος να είσαι δεν τα καταφερνεις αν οι πορτες σου δεν είναι βάλε εναν απλό συρτη (όχι αυτός με την αλυσίδα)που μπορεις να τον βάλεις στον τοιχο και να γλυτωσεις με μια μονο τρύπα πανω στο αλλουμινιο αυτη που θα κάνεις για να μπαίνει ο συρτης.

ccBbp2.png

http://www.cosycorner.gr/products/details.php?lang=gr&id=1617

Κάτι τέτοιο εννοεις από τα prenatal? Κάνει καλη δουλειά;

αα ωραιο και αυτο πολυ μου αρεσε και εμενα για κατι ντουλαπες που δεν κλείνουν γιατι λειπουν κλειδιά

ccBbp2.png

Eμείς ειχαμε αγορασει απο το praktiker γνωστής μάρκας (προφανως πωλουνται και αλλού) και αλλαξαμε τις κλειδαριες απο τις μπαλκονόπορτες (συρόμενες) και κλειδωνει με κλειδι απλα θελει προσοχη να παρεις τη σωστή (αριστερή ή δεξιά) η τιμή ήταν καλή από ότι θυμάμαι . Αν δεν ξεκλειδώσεις το κλιπάκι δεν παει πάνω ή κάτω για να ανοίξει η μπαλκονόπορτα.

Τοποθέτηση πανεύκολη ξεβειδώνεις τον παλιό μηχανισμό και βιδώνεις τον καινύργιο

Eμείς ειχαμε αγορασει απο το praktiker γνωστής μάρκας (προφανως πωλουνται και αλλού) και αλλαξαμε τις κλειδαριες απο τις μπαλκονόπορτες (συρόμενες) και κλειδωνει με κλειδι απλα θελει προσοχη να παρεις τη σωστή (αριστερή ή δεξιά) η τιμή ήταν καλή από ότι θυμάμαι . Αν δεν ξεκλειδώσεις το κλιπάκι δεν παει πάνω ή κάτω για να ανοίξει η μπαλκονόπορτα.

Τοποθέτηση πανεύκολη ξεβειδώνεις τον παλιό μηχανισμό και βιδώνεις τον καινύργιο

Συρόμενες είναι οι μπαλκονόπορτες μου...Δηλαδή, στο Praktiker αν κατάλαβα καλά, πουλάνε χειρολαβές οι οποίες όμώς έχουν και κλειδαριες; Και απλά ξεβιδώνεις τις υπάρχουσες κ βαζεις τις άλλες;

Διαφημίσεις

http://www.cosycorner.gr/products/details.php?lang=gr&id=1617

Κάτι τέτοιο εννοεις από τα prenatal? Κάνει καλη δουλειά;

Κάτι τέτοιο!!!! Είναι πολύ πρακτικό!!! και αυτό που βρήκες, πολύ πιο φθηνό από αυτό που λέω εγώ.

Κατά τη γνώμη μου, πάρε ένα, δοκίμασέ το και αν σε βολέψει παίρνεις κι'άλλα.

Εγώ σώθηκα και το έχω προτείνει και σε φίλους.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Κάτι ακόμη!!! Ο μαγνήτης από το prenatal μπαίνει ή με βίδες ή το κολλάς (έχει αυτοκόλλητο). Αυτό στο link φαίνεται να έχει βίδες. Αν μπαίνει και κολλητά θα είναι super.

Εγώ τα έβαλα με το αυτοκόλλητο. Δεν ήθελα να γεμίσω τρύπες τα ντουλάπια. Έστω και από τη μέσα πλευρά.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Συρόμενες είναι οι μπαλκονόπορτες μου...Δηλαδή, στο Praktiker αν κατάλαβα καλά, πουλάνε χειρολαβές οι οποίες όμώς έχουν και κλειδαριες; Και απλά ξεβιδώνεις τις υπάρχουσες κ βαζεις τις άλλες;

Εμένα candy μου δεν εχει χερούλι (αν εννοείς αυτό) ειναι αυτες που ανεβαζεις και κατεβαζεις το κλιπ για να ανοιξει, και τις αλλαξα με αντιστοιχες που επιπλεον εχουν κλειδί, και απλά ξεβίδωσα και βίδωσα.

Πιθανόν να εχουν και αυτες με χερούλι αλλά δεν κοίταξα γιατί δεν με ενδιέφεραν αυτές, ρώτα τους αυτοί θα ξέρουν.

Προσοχή όμως στο να παρετε τη σωστή, αριστερή ή δεξιά, γραφουν επανω στη συσκευασία.

Πολύ σημαντικό αυτό..ούτε εγώ θέλω να κάνω τρύπες στα έπιπλα! Οπότε..μάλλον αυτά απο τα prenatal θα πάω να πάρω...8,5? το τεμάχιο είπες τα έχουν;

Εμένα candy μου δεν εχει χερούλι (αν εννοείς αυτό) ειναι αυτες που ανεβαζεις και κατεβαζεις το κλιπ για να ανοιξει, και τις αλλαξα με αντιστοιχες που επιπλεον εχουν κλειδί, και απλά ξεβίδωσα και βίδωσα.

Πιθανόν να εχουν και αυτες με χερούλι αλλά δεν κοίταξα γιατί δεν με ενδιέφεραν αυτές, ρώτα τους αυτοί θα ξέρουν.

Προσοχή όμως στο να παρετε τη σωστή, αριστερή ή δεξιά, γραφουν επανω στη συσκευασία.

Αααα..κατάλαβα..ποια έχεις...τέτοια έχει στο παράθυρο του δωματίου του ο μικρός..οπότε σίγουρα θα πάρω και για εκεί!!!

Διαφημίσεις

Πολύ σημαντικό αυτό..ούτε εγώ θέλω να κάνω τρύπες στα έπιπλα! Οπότε..μάλλον αυτά απο τα prenatal θα πάω να πάρω...8,5? το τεμάχιο είπες τα έχουν;

Δεν ξέρω αν μπορείς με κάποιο τρόπο να μάθεις αν και αυτό που βρήκες στο internet μπαίνει χωρίς βίδες.

Στο prenatal 8.5?. Επιμένω να πάρεις ένα πρώτα για να βεβαιωθείς ότι μπαίνει και σε βολεύει. Μη φορτωθείς πολλά. Είναι και ακριβά....

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα βρε κορίτσια. Τελικά για τις μπαλκονόπορτες του αλουμινίου τί κάνουμε? Η μόνη λύση είναι να αλλάξουμε όλα τα χερούλαι από την εταιρία που τα τοποθέτησε?

ΜΑΡΙΑ

o3DBp3.png

Εμεις βαλαμε αυτα τα αυτοκολητα απο τα jumbo.

Ειναι κυκλικο και εχει ενα αστερακι απο την μια, μια λωριδα στην μεση με κυκλικο στο αλλο.

Κατσε να το βρω γιατι απο περιγραφη πασχω :lol::lol:

αυτο

Σωτηριο λεμε. Το βαζεις ψηλα ωστε να μην το ξεκολησει . Εμεις το βαλαμε στην σιτα :wink:

Στην κουζινα ειχα βαλει αυτοκολητα στον Βασιλη αλλα επειδη βγαινουν πολυυυ δυσκολα στο Γιαννη εφαρμοζω την μεθοδο κορδελακια :lol:

Δενω τα πομολα μεταξυ τους.

Στο μπανιο εχω κατι τετοιο http://www.cosycorner.gr/products/details.php?lang=gr&id=1628 στο κεντρικο (ακομα και τωρα)

Θα παρεις πολλες ιδεες απο εδω http://www.allshops.gr/?cat=2148&merchant=381&page=6

Τα μαχαιρια ψηλα παντως και τα απορυπαντικα παντα ψηλα ή κλειδωμενα. Επισης καλυψε μπριζες με τις ειδικες ασφαλειες

Καλα κανεις. Το σπιτι πρεπει να ειναι ασφαλη και το παιδι ελευθερο μεσα εκει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

καλημέρα μια φίλη μου που έχει μωρακι (εγω είμαι στη προσπάθεια ακόμα)εχει αυτα http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1110207&itmid=813287# και επειδη και εκείνη εχει ντουλαπια δεξια αριστερα πιανει το ενα συρτάρι με το το άλλο και το πρώτο με τον πάγκο απλα όταν θέλει να ανοιξει κάποιο πρεπει να βγάλει δυο απο αυτα και είναι σιγουρο ότι δεν ανοιγουν τα δοκιμάσα

τωρα ειδα οτι το ειχε ηδη προτεινει η αννα82

Εχει καμια λινκ γι αυτο της prenatal? Δεν το εχει παρει το ματι μου

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Candy,αυτο που σου προτειναν αρχικα απο το πρακτικερ που μαγκωνει τις συρομενες μπαλκονοπορτες,ειναι πολυ καλο,το εβαλα εγω προσφατα.

Κοσιζει 5,5 ευρω,αν θυμαμαι καλα,θα το βρεις διπλα στους συρτες και δεν θυμαμαι πως το λενε,αλλα εχει στην συσκευασια μια τιγρη.

Θελει βεβαια τρυπημα,βιδες και τα σχετικα,αλλα το βαζεις ευκολα και γρηγορα και οσο προσπαθει καποιος να ανοιξει την πορτα (απο μεσα η απο εξω),τοσο μαγκωνει.

Ειναι οδοντωτο,να δεις,θα το αναγνωρισεις αμεσως.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Candy,αυτο που σου προτειναν αρχικα απο το πρακτικερ που μαγκωνει τις συρομενες μπαλκονοπορτες,ειναι πολυ καλο,το εβαλα εγω προσφατα.

Κοσιζει 5,5 ευρω,αν θυμαμαι καλα,θα το βρεις διπλα στους συρτες και δεν θυμαμαι πως το λενε,αλλα εχει στην συσκευασια μια τιγρη.

Θελει βεβαια τρυπημα,βιδες και τα σχετικα,αλλα το βαζεις ευκολα και γρηγορα και οσο προσπαθει καποιος να ανοιξει την πορτα (απο μεσα η απο εξω),τοσο μαγκωνει.

Ειναι οδοντωτο,να δεις,θα το αναγνωρισεις αμεσως.

ναι τις δαγκάνες έχω κι εγώ, άμα πιάνουν τα χέρια του άντρα σου μπορεί να τις βάλει κι αυτός, αλλιώς φώναξε έναν αλουμινά.

τις χρησιμοποιώ και το βράδυ και όταν φεύγουμε διακοπές, γιατί δεν ανοίγει με τίποτα το τζάμι... πρέπει αυτός που είναι απέξω να το σπάσει για να μπει.

Βέβαια την κάτω δαγκάνα θα την "περιεργαστεί" το μωρό σου, οπότε έχε και την πάνω ανοιχτή για να'σαι σίγουρη.

Επίσης, άλλο θέμα...ο μπουφές μου δεν έχει πόμολα..είναι με εσοχές οπότε και δεν έχω βρει κάτι να κλειδώνω τα ντουλάπια κ τα συρταρια του..με αποτέλεσμα ο μικρός να τα ανοίγει συνεχώς. Υπάρχει κάποια λύση; Τίποτα σε στυλ βεντούζας ίσως; Πού να κοιτάξω; Στα Τζάμπο δεν βρήκα κάτι..ή τουλάχιστον δεν υπόπεσε κάτι στην αντίληψη μου...

Καλησπέρα! Εμάς η μικρή 10 μηνών ανοίγει και τις ασφάλειες που κυκλοφορούν στην αγορά οπότε η μόνη λύση που βρήκαμε με τον άντρα μου είναι ένα μικρό κομμάτι μονοτικής ταινίας στην άκρη του κάθε συρταριού και ντουλαπιού. Κι εμένα στην αρχή μου φάνηκε "κουλό" αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη δεν ανοίγουν με τιποτα τα ντουλάπια. Ούτε κι εγώ δεν μπορώ να τα ανοίξω όση δύναμη κι αν βάλω!! Στην κουζίνα δεν φαίνονται κιόλας γιατί τα ντουλάπια μου έχουν πολύ ανοιχτό χρώμα και πήρα την ταινία που είναι σαν χάρτινη για να γράφεις πάνω αν θές και ταιριάζει κάπως. Στον μπουφέ, που είναι σκούρο καφέ, δείχνει λίγο χάλια αλλά προκειμένου να πάθει τίποτα το παιδί δεν πειράζει. Όταν έχω γιορτή τα βγάζω και όλο και κάποιος απο εμάς την προσέχει. Κατά τα άλλα κανείς δεν παρεξηγεί.....όλοι το έχουν περάσει!

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

ενα συρτακι στη μεση και εισαι οκ τιποτα αλλο ουτε και οι κλεφτες θα μπορουν να μπουν απο την μπαλκονοπορτα

Καλησπερα τι εννοεις συρτακι γιατι δεν καταλαβα??

Ευχαριστώ πολύ βρε κορίτσια για τις απαντήσεις σας...Αύριο κιόλας θα πάω στο Practiker να δω τι θα πάρω..... Όσο για την μονωτική ταινία....:( έχουμε ήδη δοκιμάσει..και πάλι τα ανοίγει...(τα ντουλάπια του μπουφέ) γιατί έχουν εσωχες στο κέντρο τους...αντί για πόμολα..και τραβάει από εκεί με το χεράκι του..και τσουπ..καταφέρνει κ τα ανοίγει...

Τα βεντουζάκια αυτά...με το αστεράκι είναι δυνατά;

Θα πάω να πάρω και τις δαγκάνες οπωσδήποτε!