Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βοήθεια για εργασία στο νηπιαγωγειο

Recommended Posts

λοιπόν, κορίτσια στο νηπιαγωγείο της κόρης μου ετοιμάζουν εργασίες και τις παρουσιάζουν στο τέλος της χρονιάς. Για φέτος, η κόρη μου και η ομάδα της, πρέπει να ασχοληθουν με το εξής θέμα: Φροντίδα των ζώων σχετικά με την υγεία μας, αρρώστειες και τρόποι μετάδοσης. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: ενώ έχω ψάξει σχετικά με το θέμα βρήκα λίγες πληροφορίες και δεν ξέρω πώς να τις παρουσιάσω. Αρχικά σκέφτηκα να κάνω ένα κολάζ σ' ένα μεγάλο χαρτόνι με φώτο όπως πώς πλένουμε τα χεράκια μιας, απαγορευτικά σήματα...κάτι τέτοιο. Επίσης θα θελα να με ενημερώσετε αν ξέρετε κανενα site που θα μπορούσα να βρω τέτοιες πληροφορίες, ή και κάτι με ανέκδοτα-παροιμίες, σχετικά μ' αυτό το θέμα. Για αυτό τον λόγο παρακαλώ όλες τις μαμάδες να με βοηθήσουν και...αν υπάρχει και καμμιά νηπιαγωγός τόσο καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ πολύ....

Διαφημίσεις

μα δεν ειναι λιγο τρελο να ψαχνει ο γονιος με το internet, τις εγκυκλοπαιδειες και δεν ξερω και που αλλου, για να κανει εκεινος μια εργασια που ειναι για παιδακια που δεν ξερουν ουτε να διαβαζουν? εγω νομιζω οτι τα σχολεια (απο το νηπιαγωγειο κιολας) μας δουλευουν. δηλ αν αφησετε ολοι τα παιδια μονα τους σε αυτη την εργασια, τι θα παρουσιασουν? στο καλο αυτο νηπιαγωγειο τι κανουν σχετικο με το θεμα?

συγνωμη που δεν σε βοηθαω ουσιαστικα, αλλα δεν μπορω πια να βλεπω γονεις να αναλαμβανουν εργασιες των παιδιων τους, επειδη οι εργασιες αυτες δεν αντιστοιχουν στην ηλικια των παιδιων.

και μετα να αναρωτιωμαστε αν το παιδι μας ειναι ανεπαρκες, χαζο, λιγο πισω απο την ηλικια του... και τραβα μετα σε ψυχολογους, αναπτυξιολογους... δεν ξερω μπορει να τα παραλεω.

μα δεν ειναι λιγο τρελο να ψαχνει ο γονιος με το internet, τις εγκυκλοπαιδειες και δεν ξερω και που αλλου, για να κανει εκεινος μια εργασια που ειναι για παιδακια που δεν ξερουν ουτε να διαβαζουν? εγω νομιζω οτι τα σχολεια (απο το νηπιαγωγειο κιολας) μας δουλευουν. δηλ αν αφησετε ολοι τα παιδια μονα τους σε αυτη την εργασια, τι θα παρουσιασουν? στο καλο αυτο νηπιαγωγειο τι κανουν σχετικο με το θεμα?

συγνωμη που δεν σε βοηθαω ουσιαστικα, αλλα δεν μπορω πια να βλεπω γονεις να αναλαμβανουν εργασιες των παιδιων τους, επειδη οι εργασιες αυτες δεν αντιστοιχουν στην ηλικια των παιδιων.

και μετα να αναρωτιωμαστε αν το παιδι μας ειναι ανεπαρκες, χαζο, λιγο πισω απο την ηλικια του... και τραβα μετα σε ψυχολογους, αναπτυξιολογους... δεν ξερω μπορει να τα παραλεω.

Oχι δεν τα παραλες καθολου........αλλο και τουτο παλι...εργασια τα νηπια!!!

Και γιατι δεν την κανουν στο σχολειο τα παιδια με τη βοηθεια της νηπιαγωγου,ετσι θα χε και καποιο νοημα τουλαχιστο......

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Δεν είναι κακό να βάζουν τα παιδιά να ερευνούν στο σπίτι, ούτε βέβαια να βοηθάνε και οι γονείς. Άλλο όμως είναι η βοήθεια από το γονιό και άλλο να κάνει εκείνος την εργασία. Συνήθως οι δάσκαλοι δίνουν ιδέες στα παιδιά. Δεν θέλω να κάνω υποδείξεις σε άλλους γονείς, αλλά θα κάνω μία εξαίρεση. Μίλησε με το παιδί σου να δεις τί έχει στο μυαλό του και υποστήριξέ το στην ιδέα του. Ας μην είναι τόσο τέλειο.

καταλαβαίνω τις αντιδράσεις σας αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είπα ότι ετοιμάζουν εργασίες με κάποια θέματα ζητώντας και την δική μας βοηθεια και τα θέματα αυτά -όπως σωστά είπατε- τα επεξεργαζόμαστε και τα δουλεύουμε με το παιδί μας. Αυτό εννοώ μαζεύω φώτο με ζωάκια και τα κολλάμε μαζί σε στιλ κολάζ. Αμαν ρε κορίτσια, εσείς δεν ασχολείστε με τα παιδιά σας χωρίς κάποιος να σας το ζητήσει; Εγώ για το πάσχα μαζί τους θα κάνω πολλές χειροτεχνίες και μ' αυτές θα διακοσμήσουμε το δωμάτιό τους. Κάπως έτσι είναι και αυτή η εργασία....

Διαφημίσεις

συγνωμη αν σου φανηκε υπερβολικη η αντιδραση μου, αλλά ξαναδιαβασε το πρωτο σου post. εσυ μιλας σε 1ο ενικο (εψαξα, βρηκα, σκεφτηκα). αναφερεσαι σε internet "...κανενα site που θα μπορούσα να βρω τέτοιες πληροφορίες, ή και κάτι με ανέκδοτα-παροιμίες, σχετικά μ' αυτό το θέμα..."

μεχρι και σε βοηθεια απο παιδαγωγο αναφερεσαι."...αν υπάρχει και καμμιά νηπιαγωγός τόσο καλύτερο."

ε νομιζω οτι αυτα , δεν μπορει να τα κανει ενα 5χρονο παιδακι μονο του, προυποθετει κατι παραπανω απο αναμιξη αλλά γονιου.

και παλι συγνωμη που απαντησα αφου δεν ειχα ιδεες και πληροφοριες πανω στην εργασια σου.

αλήθεια νομίζω ότι δεν πρέπει να ζητάς συγνώμη, εγώ απόψεις αναζητώ και εν μέρει έχω λάθος αφού δεν σας έδωσα να καταλάβετε τί ακριβώς θέλω. το σίγουρο είναι ότι εγώ θα έπρεπε να ζητήσω συγνώμη για το ασαφές μήνυμά μου. Ξέρετε κάτι και μενα δεν μου αρέσει η δουλειά να γίνετε στο σπίτι αλλά το νηπιαγωγείο μας ανήκει στην "ευέλικτη ζώνη" και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ασχοληθούν με ένα θέμα, που θα βοηθησουν και οι γονείς, 'επειτα θα επεξεραστούν το υλικό όλων των παιδιών, οι δασκάλες μαζί με τους μαθητές, και στο τέλος θα το παρουσιάσουν στην γιορτούλα τους. anyway, πάντως νομίζω ότι όλες οι μανούλες βοηθάνε τα παιδιά τους σε διάφορες τέτοιες εργασίες και μη όπως π.χ. όπως εγώ που ψάχνω για το θέμα, μιας που η φυσιολογία του παιδιού δεν το επιτρέπει να το κάνει μόνο του αλλά το αντιλαμβάνεται όταν του το προυσιάσεις σαν παραμύθι, τραγούδι κτλ., όπως όταν τα παιδιά κάνουν διάφορες ερωτήσεις και αναγκαζόμαστε να ανοίξουμε εγκυκλοπαίδιες για να μην αποπροσανατολίσουμε το παιδί, δεν είναι κάτι παρόμοίο; και μην μου πείτε ότι δεν το κάνετε γιατί εγώ εσάς συμβουλεύτηκα και κάποια στιγμή θυμάμαι ότι το έκανα. Όπως και να χει όποιος μπορεί να βοηθήσει με ιδέες, ας το κάνει.... Ελπίζω τώρα να ήμουν αρκετά σαφής.

Το θεμα της εργασιας για παιδακια νηπιου δεν το σχολιαζω καν....

Μονο σε μενα φαινεται υπερβολικο ?

Σας ειπε η δασκαλα να το κανουν οι γονεις με το παιδι? Ρωτησε την καλυτερα ωστε να γινει απολυτα κατανοητο το τι θελει.

Ασε το παιδι να σε οδηγησει.

Και απλα βοηθησε το να κανει πραξη τις σκεψεις του :cool:

(και εγω θα ξεμυαλιζομουνα να γινει τελειο κλπ σαν εσενα :lol::lol: αλλα το θεμα ειναι να το κανει εκεινο με τον δικο του μοναδικο τροπο. Συγκρατησου οποτε :lol::lol:)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Και γιατι δεν την κανουν στο σχολειο τα παιδια με τη βοηθεια της νηπιαγωγου,ετσι θα χε και καποιο νοημα τουλαχιστο......[/Q

δεν ειναι ετσι.ισα ισα, με το βιωματικοτρποπο μαθαινουμε στο νηπιαγωγειο κ με την ερευνα. το λαθος ειναι οτι οι γονεις αναλαμβανουν να κανουν την εργασια αντι να βγουν εξω με το παιδι να βρει κ να ανακαλυψει αυτα που θελει. μπραβο στη νηπιαγωγο , δειχνει ατομο ενημερωμενο κ δουλευει συγχρονα

σ' ευχαριστώ πολύ elenik, έτσι σκεφτόμουν να κάνω και γω: πρώτα εγώ να βρω το υλικό έπειτα να ακολουθήσω την άποψη της κόρης μου με ποιόν τρόπο θα θελε να το παρουσιάσει στην τάξη της και τέλος να την βοηθήσω να το ετοιμάζει.

Διαφημίσεις

Και γιατι δεν την κανουν στο σχολειο τα παιδια με τη βοηθεια της νηπιαγωγου,ετσι θα χε και καποιο νοημα τουλαχιστο......[/Q

δεν ειναι ετσι.ισα ισα, με το βιωματικοτρποπο μαθαινουμε στο νηπιαγωγειο κ με την ερευνα. το λαθος ειναι οτι οι γονεις αναλαμβανουν να κανουν την εργασια αντι να βγουν εξω με το παιδι να βρει κ να ανακαλυψει αυτα που θελει. μπραβο στη νηπιαγωγο , δειχνει ατομο ενημερωμενο κ δουλευει συγχρονα

νομίζω με έχεις καλήψει σε όσα κενά έχουν δημιουργηθεί....και ευχαριστώ για τη συμβουλή σου πάρα πολύ. Άλήθεια πώς θα μπορούσαμε -εγώ και η κόρη μου- να το δουλέψουμε το συγκεκριμένο θέμα έξω; Λες να επισκεφτούμε έναν κτηνίατρο; Περιμένω τις ιδέες σου γιατί οι συμβουλές σου είναι αξιόλογες!!!

νομίζω με έχεις καλήψει σε όσα κενά έχουν δημιουργηθεί....και ευχαριστώ για τη συμβουλή σου πάρα πολύ. Άλήθεια πώς θα μπορούσαμε -εγώ και η κόρη μου- να το δουλέψουμε το συγκεκριμένο θέμα έξω; Λες να επισκεφτούμε έναν κτηνίατρο; Περιμένω τις ιδέες σου γιατί οι συμβουλές σου είναι αξιόλογες!!!

κτηνιατρος,κομμωτηριο σκυλιων(!),τροπος φροντιδας στο σπιτι, φροντιδα σε ζωολογικο κηπο,σωστη τροφη,καθαρισμα. μια προσεγγιση της υγειας-αρρωστιας ζωων απο διαφορετικη σκοπια, παλια-σημερα, ελλαδα-εξωτερικο,φοβια-αγαπη-εμπιστοσυνη στα ζωα. εικονες απο υγιη ζωα, αναπαρασταση - θεατρικο με λιγα λογια(ντυσιμο παιδιου σε ζωακι που να λεει πως νιωθει στο φιλο του -παιδι)..