Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΒΡΥΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ...

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Είμαι τελείως ενάντια στην εξωσωματική, και βέβαια μου είναι αδύνατον να καταλάβω τον πόνο μιας γυναίκας που θέλει να γίνει μανούλα αλλά δυστυχώς η εξωσωματική προϋποθέτει ότι όντως κάποια έμβρυα δεν θα γονιμοποιηθούν μέσα στην μήτρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και μια μανούλα που κάνει εξωσωματική και κάνει προσπάθεια μόνο με ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο γονιμοποιημένο κάθε φορά. Πρέπει να γίνουν αρκετά ώστε να υπάρχει κάποια πιθανότητα επιτυχίας. Είναι όμως έμβρυα και αυτά, είναι τόσο κρίμα.

Είμαι τελείως ενάντια στην εξωσωματική, και βέβαια μου είναι αδύνατον να καταλάβω τον πόνο μιας γυναίκας που θέλει να γίνει μανούλα αλλά ...

Μια γυναίκα που έχει γευτεί τη χαρά της μητρότητας χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες (π.χ.: δυσκολία σύλληψης, θέματα υπογονιμότητας κ.λπ.) μπορεί μιλά εκ του ασφαλούς...

Και δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι όταν μιλούν εκ του ασφαλώς γίνονται σκληροί, κακεντρεχείς και ξεχνούν πολύ εύκολα πως αυτό για το οποίο μιλούν άσκεφτα μπορεί να πληγώσει ή να θίξει κάποιον.

Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό να εκφράζονται με τόσο σκληρό τρόπο τέτοιου είδους απόψεις σε ένα φόρουμ του οποίου μέλη δεν είναι μόνο γονείς αλλά και άνθρωποι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν ένα παιδί...

Ουδείς υποχρεούται να καταφύγει σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εαν δεν το επιθυμεί για τον α' ή β' λόγο αλλά και ουδείς δικαιούται να κρίνει αυτούς που καταφεύγουν σε αυτές!

*

Μια γυναίκα που έχει γευτεί τη χαρά της μητρότητας χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες (π.χ.: δυσκολία σύλληψης, θέματα υπογονιμότητας κ.λπ.) μπορεί μιλά εκ του ασφαλούς...

Και δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι όταν μιλούν εκ του ασφαλώς γίνονται σκληροί, κακεντρεχείς και ξεχνούν πολύ εύκολα πως αυτό για το οποίο μιλούν άσκεφτα μπορεί να πληγώσει ή να θίξει κάποιον.

Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι λυπηρό να εκφράζονται με τόσο σκληρό τρόπο τέτοιου είδους απόψεις σε ένα φόρουμ του οποίου μέλη δεν είναι μόνο γονείς αλλά και άνθρωποι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν ένα παιδί...

Ουδείς υποχρεούται να καταφύγει σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής εαν δεν το επιθυμεί για τον α' ή β' λόγο αλλά και ουδείς δικαιούται να κρίνει αυτούς που καταφεύγουν σε αυτές!

Δεν θα μπορουσα να τα πω καλυτερα....Συμφωνω α-πο-λυ-τα!!!

Και ας εχω τεκνοποιήσει με τον κλασσικο τροπο....

Ελεος δηλαδη ας σκεφτομαστε πριν μιλησουμε...

Και ας προσπαθουμε να μπαινουμε στη θεση του άλλου...!

Διαφημίσεις

λοιπον.....

1ον..

στην εξωσωματικη γονιμοποιηση, την 2η-3η μερα μιλαμε για βλαστοκυστες - οι οποιες εμφυτευονται στη γυναικα... μιλαμε για 6-8 κυτταρα.. αν δεν εμφυτευτουν, καταψυχονται....

συγνωμη, αλλα εγω αδυνατω να κλαψω στην ιδεα 6 κυτταρων, που δεν ειναι καν εμβρυα ακομα... με την ιδια λογικη, ας κλαψουμε και για τα ωαρια μας, που χανονται καθε μηνα, ή για ... σπερμα που δεν βρηκε το στοχο του..

2ον... beba09 εσυ εισαι εναντια στην εξωσωματικη... (αν και θου κυριε εσυ δεν εχεις προβλημα να μεινεις εγκυος, προφανως...)

μαγκια σου, καλα κανεις και διατυπωνεις την αποψη σου..

ας πω και γω τη δικη μου..

ειμαι εναντια στο να γινονται γονεις οι ανθρωποι, που εχουν αποσυνδεσει το κεντρο λειτουργιας του εγκεφαλου τους απο το δαχτυλακι που παταει 'ΥΠΟΒΟΛΗ' στο κατω μερος της οθονης..

αποψη μου..

Φιστικακι δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισοτερρο με σενα . Ειμαι υπερ την εξωσωματικης , και αμα ειχα προβλημα ναι θα εκανα , αρκει να μπορουσα να φερω ενα παιδι στον κοσμο και γινω μητερα .

Οντως τα εμβρυα δεν ειναι τιποτα αλλο απο βλαστοκυστες οπου επερχονται 2-3 μερες μετα τη γονιμοποιηση του ωαριου , πολυ σωστα μιλωντας το φιστικακι λεει οτι θα πρεπε να κλαιμε και για τα ωαρια που δεν γονιμοποιουνται και χανο0νται και την περιοδο που μας ερχεται , ε οχι ρε κοριτσια , και προς Θεου μην κρινεται ατομα που καταφευγουνε στην τεχνιτη γονιμοποιηση , η κολητη μου και νουνα του παιδιου μ,ου θα το κανει γιατι εχει σοβαρο προβλημα με ογκους και πολυποδες και συνεχομενα χειρουργεια , ας προσεχουμε τι λεμε

λοιπον.....

1ον..

στην εξωσωματικη γονιμοποιηση, την 2η-3η μερα μιλαμε για βλαστοκυστες - οι οποιες εμφυτευονται στη γυναικα... μιλαμε για 6-8 κυτταρα.. αν δεν εμφυτευτουν, καταψυχονται....

συγνωμη, αλλα εγω αδυνατω να κλαψω στην ιδεα 6 κυτταρων, που δεν ειναι καν εμβρυα ακομα... με την ιδια λογικη, ας κλαψουμε και για τα ωαρια μας, που χανονται καθε μηνα, ή για ... σπερμα που δεν βρηκε το στοχο του..

2ον... beba09 εσυ εισαι εναντια στην εξωσωματικη... (αν και θου κυριε εσυ δεν εχεις προβλημα να μεινεις εγκυος, προφανως...)

μαγκια σου, καλα κανεις και διατυπωνεις την αποψη σου..

ας πω και γω τη δικη μου..

ειμαι εναντια στο να γινονται γονεις οι ανθρωποι, που εχουν αποσυνδεσει το κεντρο λειτουργιας του εγκεφαλου τους απο το δαχτυλακι που παταει 'ΥΠΟΒΟΛΗ' στο κατω μερος της οθονης..

αποψη μου..

επιτρεψε μου να συμφωνησω και εγω με την αποψη σου........

θεωρω τα παιδια της εξωσωματικης παιδια της αγαπης γιατι τα ζευγαρια κανουν και δινουν τα παντα για να το κανουν...ανθρωποι που δεν αγαπουν και θελουν τοσο ενα παιδακι δεν μπαινουν στην διαδικασια της εξωσωματικης τοσο για τα λεφτα οσο και για την διαδικασια!!!

αν θελω ενα παιδι πραγματικα και δεν μπορω να το κανω......ευχαριστω το θεο που εκανε εξυπνους ανθρωπους ωστε να με βοηθησουν να το κανω..!!!

εχω τρια παιδια ....δεν εχει σημασια πως τα εκανα.....με τον εναν η'αλλον τροπο λεγομαι μανα!!!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Εγω αυτο που ξερω ειναι ενα σωρο παιδια σε ιδρυματα στα αζητητα, που φυσικα δεν κινδυνευουν να "θανατωθουν", αλλα καταδικαστηκαν απο τους "γονεις " τους (που υποθετω δεν τα συνελαβαν με εξωσωματικη αλλα φυσιολογικα") και δεν ηταν ικανοι και αξιοι να λεγονται τετοιοι...ας κοιταξουμε τα παιδια που τοσο υποφερουν γυρω μας και δεν μας νοιαζει και ας ειναι καλα η καταψυξη για τα υπολοιπα. Αντε γιατι τα πηρα βραδιατικα...οσο για το οτι μιλουν εκ του ασφαλους θα το αφησω ασχολιαστο!

Διαφημίσεις

αποψη μου..

συμφωνω και συνεχιζω..

το οτι γιναμε μανες ευκολα και με φυσικο τροπο δε σημαινει οτι ειμαστε οι εκλεκτες και οι ευλογημενες. κι οτι σημαινει το αντιθετο για τις υπολοιπες γυναικες που τυραννιουνται να αποκτησουν το κατ' εμας αυτονοητο..

μαλλον το αντιθετο αποδεικνυεται απο πλειστα περιστατικα οπως αναφερει η evita..

οι μανες που προσπαθουν με εξωσωματικες και λοιπες παρεμβασεις ειναι ισως πιο συνειδητοποιημενες απο εμας που το θεωρουμε δεδομενο, και κανουμε παιδια χωρις να το πολυσκεφτουμε η καμια φορα χωρις να το πολυθελουμε απλα και μονο επειδη το μπορουμε..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Εγω αυτο που ξερω ειναι ενα σωρο παιδια σε ιδρυματα στα αζητητα, που φυσικα δεν κινδυνευουν να "θανατωθουν", αλλα καταδικαστηκαν απο τους "γονεις " τους (που υποθετω δεν τα συνελαβαν με εξωσωματικη αλλα φυσιολογικα") και δεν ηταν ικανοι και αξιοι να λεγονται τετοιοι...ας κοιταξουμε τα παιδια που τοσο υποφερουν γυρω μας και δεν μας νοιαζει και ας ειναι καλα η καταψυξη για τα υπολοιπα. Αντε γιατι τα πηρα βραδιατικα...οσο για το οτι μιλουν εκ του ασφαλους θα το αφησω ασχολιαστο!

δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο μαζι σου...αφηστε γιατι παιδια στα πραγματικα αζητητα ειδα η ιδια απο κοντα σαν φοιτηρια στο αλεξανδρα στο τμημα εγκαταλελειμενων νεογνων...ετρεμε η καρδια μου οταν εμπαινα εκει μεσα...ψυχες να σε κοιτανε στα ματια...μωρα που ηρεμουν μολις τα ακουμπαει ενα χερι...οποιοδηποτε χερι....

τα 6-8 κυτταρα που ειναι στην καταψυξη ειναι η αρχη μιας νεας ζωης ναι το δεχομαι αλλα δεν ειναι εμβρυα-ανθρωποι που προοριζονται για τα σκουπιδια....ειναι ενα συνολο κυτταρων που δινουν ελπιδα ....απλα και μονο αυτο...

D1Uip3.png

Συμφωνώ με την Άννα, με κάλυψε πλήρως.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

οι προλαλήσασες με κάλυψαν πλήρως...και μια συμβουλή στο κοριτσάκι "beba 09" ...

δε θα ήταν ασχημο επίσης... να σκέπτεσαι λίγο πριν γράψεις και απευθυνθείς σε γυναίκες που παλευουν με τίμημα την υγεία τους για αν φέρουν ενα παιδί στον κόσμο...παιδί του κόσμου μου, του κόσμου σου, όλου του κόσμου!

Διαφημίσεις

λοιπον.....

αποψη μου..

Απλά άπαιχτο!!! Συμφωνωωωωωωωωω!

Άντε γιατί μας τάραξε το καφέ η κυρία beba!

αποψη μου..

xaxaxaxxaxax

εγω αν συμφωνήσω πειράζει???

κααλή μου φιλενάδα ποσο δίκιο εχεις δεν λεγεται !!!!!

beba καμία φορά είναι προτιμότερο ΟΤΑΝ δεν ερωτάσαι να μην απαντάς αν δεν έχεις κι ολας να προσφέρεις μια εποικοδομητική άποψη !!!

μην κρίνεις για να μην κριθείς !!!!

Το θέμα προκύπτει από την στιγμή που οι γονείς εγκατέλειψαν τα έμβρυα στα ψυγεία των μονάδων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Θέλετε να πείτε ότι, σας ζητώ συγνώμη για το ρήμα που θα χρησιμοποιήσω, παράγγειλαν παιδιά και τα ξέχασαν;»

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βρούμε…»

Νομίζω πώς σε αυτό θα έπρεπε να μείνετε. Δηλαδή, από ότι κατάλαβα, κάποιοι κάνουν προσπάθειες, δημιουργούνται έμβρυα και ... εξαφανίζονται; Τί βίτσιο είναι κι αυτό;

Δεν πιστεύω πώς μιλάει για τα ζευγάρια που κάνουν παιδάκια και απλά τους μένουν κάποια έμβρυα.

ξαναλεω, μιλαμε για 6-8 κυτταρα....

επειτα, αν αρχισουμε να διαχωριζουμε αναμεσα στις βλαστοκυστες που εμειναν απο γονιμοποιηση επειδη δε γινοταν να εμφυτευτουν ολες και σε εκεινες που δεν χρησιμοποιηθηκαν ποτε.... θα μπλεξουμε τα μπουτια μας...

κατ εμε, ακυρη η υπαρξη του αρθρου ουτως η αλλως.. δειτε και την υποσημειωση στο τελος του αρθρου.. πότε μιλαμε για ζωη? απο ποια φαση?

συγνωμη, αλλα εγω δεν λογαριαζω ζωη 5 κυτταρα..

για σκεφτειτε τα ωαρια που χανουμε καθε μηνα... και τα σπερματοζωαρια που... σκοτωνουμε στο μπανιο!!:oops:

Το θέμα προκύπτει από την στιγμή που οι γονείς εγκατέλειψαν τα έμβρυα στα ψυγεία των μονάδων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

«Θέλετε να πείτε ότι, σας ζητώ συγνώμη για το ρήμα που θα χρησιμοποιήσω, παράγγειλαν παιδιά και τα ξέχασαν;»

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βρούμε…»

Νομίζω πώς σε αυτό θα έπρεπε να μείνετε. Δηλαδή, από ότι κατάλαβα, κάποιοι κάνουν προσπάθειες, δημιουργούνται έμβρυα και ... εξαφανίζονται; Τί βίτσιο είναι κι αυτό;

Δεν πιστεύω πώς μιλάει για τα ζευγάρια που κάνουν παιδάκια και απλά τους μένουν κάποια έμβρυα.

Συγγνώμη, αλλά όσες γυναίκες κάνουν εξωσωματική, αν έχουν μάθει κάτι είναι ότι δεν μπορείς να "παραγγείλεις παιδιά". Η χρήση του ρήματος από τη δημιοσιογράφο είναι απαράδεκτη και γίνεται σκόπιμα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Τώρα τι ακριβώς εννοεί ο γιατρός δεν καταλαβαίνω. Μπορεί κάποιοι να έχουν γονιμοποιημένα ωάρια από προηγούμενη προσπάθεια αλλά να μην μπορούν (για λόγους οικονομικούς, ψυχολογικούς ή δεν ξέρω τι άλλο) να προσπαθήσουν ξανά. Ή μπορεί σε κάποιους κάτι να έτυχε και να μην μπορούν να ολοκληρώσουν την προσπάθεια. Μου φαίνεται ότι τον απασχολεί περισσότερο το ότι δεν γίνεται δωρεά αλλά και αυτό πόσο "απλό" μπορεί να θεωρηθεί :|;

επισης, πολυ σημαντικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

στο αρθρο, ΜΙΛΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

του μεινε αμανατι το εμπορευμα!!!!

οποτε, προφανως, μιλαει για 'ψυχες' και 'ζωες'........

αλλα δεν μιλαει για τα λεφτα που εχασε απο εξωσωματικες που δεν εγιναν!!! γι αυτο το εριξε στο μελο, ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

READ BETWEEN THE LINES

Μου φαίνεται ότι τον απασχολεί περισσότερο το ότι δεν γίνεται δωρεά αλλά και αυτό πόσο "απλό" μπορεί να θεωρηθεί :|;

Μάλλον έχεις δίκαιο, γιατί αν γινότανε δωρεά προφανώς θα είχε κι άλλους πελάτες.

Κατ' αρχήν συμφωνω με τις περισσότερες από τις απόψεις σας και θα ήθελα να πω και εγώ τη δική μου.

Η συνέντευξη του συγκεκριμένου γιατρού αντιπαρέρχεται την συνέντευξη ενός άλλου πολύ γνωστού γιατρού της εξωσωματικής πριν λίγες μέρες που ουσιαστικά προέτρεπε γυναίκες οι οποίες για διάφορους λόγους (π.χ. κοπέλες που ήταν σε πρόθυρα χημειοθεραπείας) να καταψύξουν ωάρια ώστε να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα. Δηλαδή έχουμε 2 καταξιωμένους στο χώρο τους επιστήμονες με εντελώς αντίθετη άποψη, όπου ο ένας θα πρέπει να "μαλώσει" τον άλλο, αφού τα ωάρια αυτά μπορεί να μην χρησιμοποιηθούν ποτέ.

Σε ένα κύκλο εξωσωματικής, όντως η αγωγή επιτρέπει σε μία γυναίκα να ωριμάσει πολλά ωάρια, απο τα οποία κάποια εμφυτεύονται και κάποια καταψυχονται είτε σε περίπτωση αποτυχίας ή σε περίπτωση μελλοντικής χρήσης. Δηλαδή, αν ένα ζευγάρι σε 2-3 επιτυχημένες εξωσωματικες έχει ισαριθμα παιδιά, τι θα πρέπει να κάνει με τα κατεψυγμένα μετά; Να προσπαθήσει να κάνει οκτάδυμα για να μη μείνουν στα αζήτητα; Αυτό είναι καλύτερο;

Και επειδή γενικά στον κόσμο κάποιοι νομίζουν ότι η εξωσωματική είναι μία εύκολη διαδικασία ρωτήστε τις κοπέλες που την έχουν ακολουθήσει... δεν νομίζω ότι καμιά έχει αυτή την άποψη.

Για να μη σας κουράζω εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα: ποιος είναι τελικά ο σκοπός αυτού του άρθρου: να λοιδωρήσει την εξωσωματική, να διαφημίσει το κέντρο του γιατρού ή να προβάλει μία αμφιλεγόμενη ηθικολογία;

JhX4p3.png

Για να μη σας κουράζω εγώ δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα: ποιος είναι τελικά ο σκοπός αυτού του άρθρου: να λοιδωρήσει την εξωσωματική, να διαφημίσει το κέντρο του γιατρού ή να προβάλει μία αμφιλεγόμενη ηθικολογία;

ή, να θυμησει στις γυναικες που δεν ολοκληρωσαν την εξωσωματικη τους, να πανε... να τακτοποιησουν και τον λογαριασμο τους!!! :roll: ριχνοντας τες στο φιλοτιμο.... και καλα, 'θα θανατωθουν ψυχες' και τετοια!!!! γενικα το αρθρο ειναι να τραβας τα μαλλια σου, εχω παρει αναποδες!!!! :evil::evil::evil::evil::evil: