Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ BABYSITTER

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους σας,

Εχω κάποιο πρόβλημα χειρισμού της συμπεριφοράς της νταντάς των παιδιών μου και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Συνήθως φροντίζει να μην εξαντλεί το ωράριο εργασίας της και να φεύγει νωρίτερα (20-30') χωρίς να με ρωτήσει. Απλώς λέει "Talita, εγώ φεύγω .... και ας προσπαθήσει να με σταματήσει κάποιος"

Οι δύο τελευταίοι λογαριαμοί τηλεφώνου ήρθαν "φουσκωμένοι" και σύμφωνα με την ανάλυσή τους τα περισσότερα τηλεφωνήματα είναι προσωπικά της (προς κινητά, σταθερά και εκτός Αθηνών, ακόμα και σε γραμμές 090).

Ασθένησε 4 συνεχόμενες ημέρες κατά τις οποίες αναγκάστηκα εγώ να απουσιάζω από την εργασία μου (πως το χειρίζεστε εσείς)?

Τέλος, εκνευρίζεται και έρχεται με κακή διάθεση στην εργασία της τις ημέρες των απεργιών (επειδή αναγκάζεται να πληρώνει το ταξί της).

Θέλω να σημειώσω ότι αμοίβεται πάρα πολύ καλά και ότι τα παιδιά μου είναι ευχαριστημένα από εκείνη όμως δυσκολεύομαι να της εξηγήσω κάποια πράγματα που με ενοχλούν επειδή φοβάμαι μήμπως ξεμείνω πάλι από νταντά...

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εχω εργαστει ως νταντα τωρα προσφατα και η εμπειρια ηταν υπεροχη,αλλα αυτο που λες οτι κανει ειναι σα να σε εκμεταλλευεται.

Εφοσον εισαι εργοδοτρια και ειναι σπιτι σου και προσεχει τα παιδια σου,μηπως θα πρεπε να κανεις μια συζητηση μαζι της;Δε θα διανοουμουν να πιασω το τηλεφωνο και να τηλεφωνησω ή να φυγω νωριτερα απο το κανονικο χωρις να εχω το ελευθερο.

Μηπως επειδη τα παιδια τη συμπαθουν το εκμεταλλευεται περισσοτερο;Να σε πω και κατι,υπαρχει τρομερη ανεργια εκει εξω και κοιτα να της το υπενθυμισεις αν σε αρχισει τα μα ή τα μου...

Εγω επαιρνα 3 ευρω την ωρα-λιγα νομιζω αλλα τι να κανω-και με τα παιδια ειχα τελεια σχεση και δεν υπηρξε κανενα προβλημα.Σταματησα αφου εμεινα εγκυος.

Παρε τη κατασταση στα χερια σου,αλλωστε εσυ εισαι η κυρια του σπιτιου,πρεπει να φερεις το σπιτι σου σε μια κατασταση που να βολευει εσενα και τα παιδια σου,οχι τη νταντα.

καλησπέρα σε όλους σας,

Εχω κάποιο πρόβλημα χειρισμού της συμπεριφοράς της νταντάς των παιδιών μου και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Συνήθως φροντίζει να μην εξαντλεί το ωράριο εργασίας της και να φεύγει νωρίτερα (20-30') χωρίς να με ρωτήσει. Απλώς λέει "Talita, εγώ φεύγω .... και ας προσπαθήσει να με σταματήσει κάποιος"

Οι δύο τελευταίοι λογαριαμοί τηλεφώνου ήρθαν "φουσκωμένοι" και σύμφωνα με την ανάλυσή τους τα περισσότερα τηλεφωνήματα είναι προσωπικά της (προς κινητά, σταθερά και εκτός Αθηνών, ακόμα και σε γραμμές 090).

Ασθένησε 4 συνεχόμενες ημέρες κατά τις οποίες αναγκάστηκα εγώ να απουσιάζω από την εργασία μου (πως το χειρίζεστε εσείς)?

Τέλος, εκνευρίζεται και έρχεται με κακή διάθεση στην εργασία της τις ημέρες των απεργιών (επειδή αναγκάζεται να πληρώνει το ταξί της).

Θέλω να σημειώσω ότι αμοίβεται πάρα πολύ καλά και ότι τα παιδιά μου είναι ευχαριστημένα από εκείνη όμως δυσκολεύομαι να της εξηγήσω κάποια πράγματα που με ενοχλούν επειδή φοβάμαι μήμπως ξεμείνω πάλι από νταντά...

Για το τηλέφωνο απλά μια φραγούλα, εσείς θα έχετε τους κωδικούς οπότε όποτε θέλεις το ενεργοποιείς και απενεργοποιείς. Φαντάζομαι ότι και εσύ αν χρειαζόσουν να πληρώνεις ταξί για να πας στην δουλειά σου συχνά πυκνά θα σου κακοφαινόταν, γιατί πόσο πλέον να πληρώνεται σαν νταντά; ακόμα και 700 ευρώ να δίνεις τα ταξί στοιχίζουν πολλά. Αν δεν είναι πολύ μακριά σου μπορεί να της πληρώνεις να την πετάς στο σπίτι της. Θα το εκτιμήσει. αν όχι πάντα κάποιες φορές. Το ότι φεύγει νωρίτερα πρέπει να βρεις κάποιο τρόπο να της το πεις. Πάντως αν είναι τόσο καλή κράτα την. Η λογική ανεργία υπάρχει απλά θα σου φέρει μια ντανά άλλη που μπορεί να είναι χειρότερη. Οι καλές έχουν και ιδιοτροπίες.

Για το τηλέφωνο απλά μια φραγούλα, εσείς θα έχετε τους κωδικούς οπότε όποτε θέλεις το ενεργοποιείς και απενεργοποιείς. Φαντάζομαι ότι και εσύ αν χρειαζόσουν να πληρώνεις ταξί για να πας στην δουλειά σου συχνά πυκνά θα σου κακοφαινόταν, γιατί πόσο πλέον να πληρώνεται σαν νταντά; ακόμα και 700 ευρώ να δίνεις τα ταξί στοιχίζουν πολλά. Αν δεν είναι πολύ μακριά σου μπορεί να της πληρώνεις να την πετάς στο σπίτι της. Θα το εκτιμήσει. αν όχι πάντα κάποιες φορές. Το ότι φεύγει νωρίτερα πρέπει να βρεις κάποιο τρόπο να της το πεις. Πάντως αν είναι τόσο καλή κράτα την. Η λογική ανεργία υπάρχει απλά θα σου φέρει μια ντανά άλλη που μπορεί να είναι χειρότερη. Οι καλές έχουν και ιδιοτροπίες.

διαφωνω.τι θα πει οι καλες εχουν και ιδιοτροπιες?ποια ειναι?η νταντα της βρετανικης βασσιλικης οικογενειας?εγω στη θεση σου θα της εξηγουσα καποια πραγματα και αν δεν καταλαβει και δεν αλλαξει την συμπεριφορα της,θα εψαχνα να βρω αλλη,πριν την σταματησω.....κι εγω πολλες φορες τυχαινει να παω με ταξι στη δουλεια(και λογω αποστασης,το ταξι κοστιζει γυρω στα 25 ευρω-σχεδον το μισο μου μεροκαματο..τι να κανουμε ομως?συμβαινουν αυτα)

Όσον αφορά το ταξί και τις απεργίες, εγώ μια - δυο φορές τις έχω δώσει χρήματα για το ταξί, ή την έχει πάει σπίτι ο σύζυγος. Βέβαια μένουμε και κοντά, το ταξί κοστίζει γύρω στα 3 ευρώ οπότε οκ. ΄

Νομίζω ότι όταν όντως είναι άρρωστη, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Αλλά το θέμα του ωραρίου θα ήταν πολύ σοβαρό για μένα - κυρίως επειδή αν έφευγε νωρίτερα θα άφηνε ολομόναχο το παιδί :lol:, που σημαίνει ότι δεν θα μας έπαιρνε να το κάνει, ούτε το να έρχεται αργότερα τα πρωινά. Εκεί σίγουρα θα της έκανα συζήτηση.

Συμφωνώ ότι όταν κάποιος είναι καλός στη δουλειά του, είτε μιλάμε για νταντά ή για άλλον υπάλληλο/συνεργάτη, καλό είναι να κλείνουμε τα μάτια σε μερικά μικρά/ασήμαντα πράγματα, αλλά ειδικά το ωράριο το θεωρώ βασικό. Το θέμα είναι να εξυπηρετείσαι εσύ από την κατάσταση.

Διαφημίσεις

Οι καλές έχουν και ιδιοτροπίες.

Βρε κοριτσια και εγω αυτο δεν το καταλαβαινω. Τι θα πει εχουν ιδιοτροπιες? Να τις ισιωσουν. Σε δουλεια πανε οχι στο κομμωτηριο. Συγνωμη για το υφος κιολας με αυτες τα εχω οχι με εσας. Και στο κατω κατω να παρει λεωφορειο να γυρισει, μετρο, τρολει, τι την θελει την πολυτελεια.....? Παμε καλα καλε? Και αυτο το φευγω και αν θες σταματα με......Εγω προσωπικα θα ειχα αρχισει να ψαχνω για αλλη. Θα κρατουσα αυτην μεχρι να βρω και μετα αι στο σπιτακι σου κοριτσι μου με τα ποδια......Αν ειναι δυνατον.........:shock::shock::shock:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Βρε κοριτσια και εγω αυτο δεν το καταλαβαινω. Τι θα πει εχουν ιδιοτροπιες? Να τις ισιωσουν. Σε δουλεια πανε οχι στο κομμωτηριο. Συγνωμη για το υφος κιολας με αυτες τα εχω οχι με εσας. Και στο κατω κατω να παρει λεωφορειο να γυρισει, μετρο, τρολει, τι την θελει την πολυτελεια.....? Παμε καλα καλε? Και αυτο το φευγω και αν θες σταματα με......Εγω προσωπικα θα ειχα αρχισει να ψαχνω για αλλη. Θα κρατουσα αυτην μεχρι να βρω και μετα αι στο σπιτακι σου κοριτσι μου με τα ποδια......Αν ειναι δυνατον.........:shock::shock::shock:

Εκμεταλευοντε ρε συ και η ξαδελφη μου εχει τραβηξει τα πάνδινα μεχρι και τα ρουχα της , της επερνε μια απ αυτες και τα φοραγε...

Δεν ειναι ευκολο να τις αλλαζεις συνεχεια τα παιδια θελουν μια σταθεροτητα και χρονο μεχρι να την μαθουν και να την εμπιστευοντε θα ρθει αλλη .

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Συγνώμη, αλλά οταν εχουν απεργια τα μεταφορικά μεσα και οσοι δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα και δεν απεργουν ή δεν μπορουν να απεργησουν γιατι δεν το σηκωνει το αφεντικο, τι κανουν δεν αναγκαζονται να παρουν ταξι?

0b8bfa6eaf.png

Συγνώμη, αλλά οταν εχουν απεργια τα μεταφορικά μεσα και οσοι δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα και δεν απεργουν ή δεν μπορουν να απεργησουν γιατι δεν το σηκωνει το αφεντικο, τι κανουν δεν αναγκαζονται να παρουν ταξι?

Ακριβώς! Εγώ πρέπει να βρίσκομαι στη δουλειά μου στις 9 το πρωί . Δεν είναι πρόβλημα του εργοδότη μου το με ποιό τρόπο θα φτάσω ή πόσο θα μου κοστίσει, είναι δική μου ευθύνη να φτάσω στην ώρα μου.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

Εκτός από το θέμα που ωραρίου που δεν δικαιολογείται να φεύγει νωρίτερα (γιατί δεν της υπενθυμίζεις τη συμφωνία σας) και το θέμα με τα τηλέφωνα είναι κατά τη γνώμη μου σημαντικό γιατί δείχνει την "ποιότητα" του ανθρώπου. Η συγκεκριμένη κοπέλα αποδεικνύει ότι προσπαθεί να κερδίσει απ' όπου βρει. Κινητό δεν έχει; Εμένα η δική μας η κοπέλα που κρατάει τα παιδιά ακόμη και σε μένα όταν παίρνει τηλέφωνο για θέματα των παιδιών παίρνει από το κινητό της, παρόλο που επιμένω διαρκώς να παίρνει από το σπίτι μας για να μην ξοδεύεται. Είναι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το θέμα όμως είναι αν μπορείς στην παρούσα φάση να βρεις κάποια καλύτερη που να εμπιστεύεσαι απόλυτα γιατί το πιο σημαντικό από όλα είναι τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα και ασφαλή.

Όσο για το θέμα της ασθένειας, η κοπέλα που έχουμε τέσσερα χρόνια τώρα δεν απουσίασε ούτε μία μέρα για ασθένεια. Μία μέρα μόνο απουσίασε γιατί μετακόμισε, οπότε κράτησε τα παιδιά ο άντρας μου που είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Α και κάτι άλλο, την πλήρωσες για τις ημέρες που ήταν άρρωστη, γιατί εμείς έχουμε κάνει συμφωνία να πληρώνεται με τη μέρα και όχι με το μήνα.

Talita πόσα τις δίνεις την ώρα; Κι εγώ Μαρούσι είμαι και της έδινα 7 Ευρώ την ώρα πέρσι (τόσα πάει η ταρίφα στην περιοχή αυτή απ' όσο έχω μάθει). Αλλά κι εγώ είχα διάφορα προβλήματα (έφευγε πιο νωρίς, ούτε τον πάγκο δεν καθάριζε από τα ψίχουλα κτλ) ώσπου αγανάκτησα και την έδιωξα. Φυσικά εγώ έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι και απόγευμα μια και είμαι καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο, αλλά πάλι δεν είναι εύκολο καθόλου να είσαι όλο το πρωί στο σπίτι με τον μικρό και το απόγευμα να κατεβαίνεις για διάλεξη. Αλλά απ' την άλλη είχα κουραστεί να έχω συνεχώς μικροπροβλήματα μ' αυτή και άλλη δεν εμπιστευόμουνα με το παιδί.

Τώρα την έχω ως καθαρίστρια και πάλι τα ίδια κάνει: υποτίθεται της δίνω 7 Ευρώ την ώρα για να καθαρίζει 7 ώρες (δηλ. 50 Ευρώ) και απ' αυτές είναι ζήτημα αν δουλεύει τις 5 (πολύ με το ζόρι!), έρχεται αργά, φεύγει νωρίς, μιλάει πολύ στο κινητό, κάθεται κανένα μισάωρο για καφέ κτλ. Αυτά που κάνει όμως τα κάνει πολύ καλά και όσες άλλες δοκίμασα ήτανε χάλια.

Δυστυχώς όλες αυτές πιστεύω ότι μας εκμεταλλεύονται, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά όταν τις έχεις ανάγκη. Ούτε τα παιδιά αλλά ούτε και το σπίτι μπορείς εύκολα να τα εμπιστευτείς σ' ένα άγνωστο...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Καλησπέρα,

Εχω δουλεψει σαν νταντά αρκετά χρόνια όταν σπούδαζα, έχω πάει και παραθέρηση με την οικογένεια της οποίας τα παιδιά πρόσεχα αρκετές φορές .

Πιστευω ότι ο άνθρωπος άσχετα με το τι δουλειά κάνει ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. Δεν πρέπει να εκμεταλευόμαστε την ευγένεια ή την ελαστικότητα των γονέων και ούτε την σχέση που μπορεί να έχει δημιουργηθεί με τα παιδιά. Το ίδιο βεβαια πρέπει να υσχείσει και για τους γονείς.

Το αν θα παρουμε ταξί ή αεροπλάνο αυτό δεν είναι θέμα του γονιού αλλά της εργαζόμενης , σε περίπτωση μίας ανάγκης μπορούμε να κάνουμε ένα τηλεφωνημα αλλά παντοτε με την άδεια του γονέα.

Ταλίτα αν ήμουν στην θέση σου θα μιλούσα μαζί της και θα της εξηγούσα για αυτά που με ενοχλούν. Αν δεν έβλεπα αλλαγή τότε θα γινόμουν κάθετι, η συμμορφωνεσε ή φεύγεις.

Μία φίλη , μου έλεγε της προάλλες για νταντά η οποία δεν πλένει ούτε τα μπιμπερό της μπεμπας αλλά φεύγοντας τα αφήνει στο νεροχύτη. Αστα να πάνε δηλαδή

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Η συγκεκριμένη νταντά αμοίβεται με 900,00 ευρώ * 14. Μας τη σύστησε η κουμπάρα μου η οποία την είχε καλομάθει. Μετά από επικοινωνία που είχα μαζί της μου είπε ότι φυσικά και της πλήρωνε το ταξί σε περίπτωση απεργίας. Με εκείνους επειδή συζητούσαν τα θέματα που τους προβλημάτιζαν ... στο ωράριο ήτανε τυπικότατη, να μην πω ότι κάθονταν και παραπάνω. Δεν την έχω μιλήσει ακόμα ... θα το κάνω σήμερα ... απλά ψάχνω τον τρόπο με το οποίο θα της μιλήσω. Φοβάμαι μην φύγει....

Εαν είναι λογική και σωστός άνθρωπος δεν νομίζω πως θα φύγει απλά θα κατανοήσει τους προβληματισμούς σου και θα σου πεί θα προσπάθήσω απο δώ και στο εξής να είμαι τυπική στα θέματα που σ'απασχολούν.

καλή έπιτυχία

5Fhvp3.pngeVNwp3.png

Διαφημίσεις

Είμαι φοιττήτρια και σας ακούω τόση ώρα και έχω μείνει άφωνη,έχω εργαστεί ως νταντά και ξέρω.Πολλοί μου κλείσαν τις πόρτες γιατι δεν είχα την απαραίτητη προυπηρεσία,αλλα σε όσες δουλείες πήγα πάντα καθόμουν παραπάνω γιατι δυσκολευόμουν να αποχωριστώ τα παιδιά,και έκαν ότι μου ζητούσαν και επιτρεπόταν βέβαια!Αξίζει να σημειωθεί οτι όπως στα παιδιά πρέπει να ορίσεις και στις νταντάδες από την αρχή τα όρια τους,τι πρέπει να κάνουν και τι οχι...

Έχετε δίκαιο οτι τα παιδιά θέλουν σταθερότητα και φροντίδα αλλά μην ακούω οτί οι καλές είναι και ιδιότροπες.Αγαπάω πολύ τα παιδιά και έχω δουλέψει και με 3 ευρο,με τέτοια ανεργία!Αμα έχετε όρεξη και διάθεση θα βρείτε αυτο που ψάχνεται.

ρίξτε μια ματιά σε αυτό το σιτε το θεωρώ πολυ χρήσιμο για κάθε μητέρα http://www.superntantades.gr/

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Η συγκεκριμένη νταντά αμοίβεται με 900,00 ευρώ * 14. Μας τη σύστησε η κουμπάρα μου η οποία την είχε καλομάθει. Μετά από επικοινωνία που είχα μαζί της μου είπε ότι φυσικά και της πλήρωνε το ταξί σε περίπτωση απεργίας. Με εκείνους επειδή συζητούσαν τα θέματα που τους προβλημάτιζαν ... στο ωράριο ήτανε τυπικότατη, να μην πω ότι κάθονταν και παραπάνω. Δεν την έχω μιλήσει ακόμα ... θα το κάνω σήμερα ... απλά ψάχνω τον τρόπο με το οποίο θα της μιλήσω. Φοβάμαι μην φύγει....

Η αμοιβή είναι μια χαρά και υποθέτω ότι είναι και Net. Φραγούλα για το τηλέφωνο και τα άλλα πες της τα με ωραίο τρόπο ειδικά για το ωράριο γιατί όντως είναι βασικό. Το ταξί πίστεψε με είναι θέμα. Το καταλαβαίνω ότι οι εργοδότες δεν πληρώνουν το ταξί των υπαλλήλων αλλά η νταντά είναι ειδική κατηγορία προσέχει τα βλαστάρια σου. Μην ξεχνάς ότι αρκετές νταντάδες ειδικά οι ξένες νομίζουν ότι όσοι έχουν μια νταντά πνίγονται στο χρήμα και άρα μπορούν να είναι γενναιόδωροι πράγμα που δεν ισχύει πολλές φορές. Ειδικά αν μένεις σε High class περιοχή θα νομίζει ότι σας είναι κάτι εύκολο. Αν την είχει μάθει έτσι η κουμπάρα σου πες της ότι η τάδε έχει αυτό το σύστημα αλλά εμείς έχουμε κάποιο άλλο και θα θέλαμε να μάθουμε αν μπορούμε να το δουλέψουμε μαζί.

Κορίτσια άλλα καθαρίστρια άλλο οικιακή βοηθός άλλο νταντά.

Δεν ξέρω πως την βλέπετε εσείς την λέξη «ιδιοτροπία» στον εργασιακό χώρο, αλλά νομίζω πως όλοι μας είμαστε λιγάκι ιδιότροποι στην εργασία μας. Άλλος καπνίζει, άλλος κάνει λιγάκι μεγαλύτερο διάλλειμα, άλλος ίσως έρχεται ένα τεταρτάκι αργότερα στην δουλειά, άλλος μπορεί να έχει μάθει να κάνει lunch break, άλλος να μιλάει λιγάκι παραπάνω στο κινητό του, ή να ντύνεται λιγάκι πιο μοντέρνα από τα πρότυπα της εταιρίας. Η λέξη ιδιοτροπία δεν σημαίνει ότι κάνω ότι θέλω αλλά έχω κάτι που η συγκεκριμένη δουλειά δεν το θεωρεί προτέρημα αλλά το αποδέχομαι γιατί κατά τα άλλα ο υπάλληλος είναι σωστός.

Προσωπικά εγώ ποτέ δεν θα είχα μια νταντά που θα κάπνιζε. Το θεωρώ πολύ μεγάλη ιδιοτροπία, αλλά δεν θα με πείραζε εάν ήθελε να της έχουμε φαγητό ή snack κάτι για το οποίο πάρα πολύ παραπονιούνται.

• 11 months later...

Μετά από όσα έγραψες θα άρχιζα από αύριο να ψάχνω νέα νταντά. Τι θα πει ότι την ώρα της δουλειάς έπαιρνε σε 090, πληρώνεται ια να προσέχει τα παιδιά και όχι να τηλεφωνεί σε μέντιουμ. Τι θα πει να βάλεις φραγή στο τηλέφωνο, όταν κάποιον δεν τον εμπιστεύεσαι μέσα στο σπίτι σου θα του εμπιστευτείς το παιδί σου. Χτύπα ξύλο κάτι θα συμβεί πώς θα πάρει τηλέφωνο να σε ενημερώσει.

Πιστεύω ότι επειδή πληρώνεις ένα ικανοποιητικό ποσό έχεις το δικαίωμα να έχεις επαγγελματία νταντά που θα βλέπει το θέμα της εργασίας της σοβαρά και υπεύθυνα.

ωωωωχ! ταλιτα μου εκοψες τα φτερα. και ψαχνω για νταντααα!

απαραδεκτο αυτο που λες για τη συμπεριφορα-ωραριο-τηλεφωνα. ειμαστε σοβαροι?! οσον αφορα το ταξι, αν μενει πολυ κοντα καλως, αν μενει αλλου ντ αλλου, ξεκαθαρισετο. σε καταλαβαινω απολυτα για τη σταθεροτητα κ την εμπιστοσυνη απο πλευρας παιδιων, αλλα υπαρχουν κ ορια. δεν θα την κραταγα εγω.κ με τοσα λεφτα?! δηλαδη αυτη στανταρ σου στοιχιζει ενα 1.500 στο νερο! ντοοοοοοινγκ:shock::shock::shock:! αν αντεχεις κ ψυχολογικα τι να σου πω.... κουραγιο!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Τα ξένα χέρια είναι....μαχαίρια.

Πάντως κι εγώ είμαι της άποψης ότι δεν μπορείς να αλλάζεις συνέχεια νταντά γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να συνηθίζουν κάποιον και μετά να τον βγάζεις από τη ζωή τους έτσι απλά και να φέρνεις άλλον.

Επίσης είναι πολύ λεπτό το ζήτημα πώς θα κουβεντιάσεις μαζί της γιατί αν έχεις μένος μαζί σου θα το βγάλει στα παιδιά....

Πολύ πολύ λεπτά θέματα....

Για τα τηλεφωνα να ξερετε λογω του οτι τις βλεπω καθε μερα τις ντανταδες στην παιδικη. Ειναι ΟΛΕΣ με ενα τηλεφωνο στο χερι ΣΥΝΕΧΕΙΑ και μιλανε. Μικρο το ποσοστο αυτων που ΔΕΝ ασχολουνται με το κινητο τους........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλησπέρα,

Εχω δουλεψει σαν νταντά αρκετά χρόνια όταν σπούδαζα, έχω πάει και παραθέρηση με την οικογένεια της οποίας τα παιδιά πρόσεχα αρκετές φορές .

Πιστευω ότι ο άνθρωπος άσχετα με το τι δουλειά κάνει ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. Δεν πρέπει να εκμεταλευόμαστε την ευγένεια ή την ελαστικότητα των γονέων και ούτε την σχέση που μπορεί να έχει δημιουργηθεί με τα παιδιά. Το ίδιο βεβαια πρέπει να υσχείσει και για τους γονείς.

Μία φίλη , μου έλεγε της προάλλες για νταντά η οποία δεν πλένει ούτε τα μπιμπερό της μπεμπας αλλά φεύγοντας τα αφήνει στο νεροχύτη. Αστα να πάνε δηλαδή

Πολύ καλά κάνει κ τα αφήνει στο νεροχύτη αν την έχουν προσλάβει για τα παιδιά.

Επειδή κ εγώ έχω δουλέψει ως νταντά θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά μου το να πλένω πιάτα κ να καθαρίζω. Εκτός κ αν έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο. Το να φροντίσω για το καλό των παιδιών με οποιονδήποτε τρόπο ναι θα κάνω το παν, αλλά η καθαριότητα του σπιτιού, είναι αρμοδιότητα της καθαρίστριας. Άλλο το να προσλαμβάνεται κάποιος ως νηπιαγωγός-παιδαγωγός κ να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά κ άλλο το να προσλαμβάνεται ως άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Καλό θα ήταν να μην τα συγχέουμε.

Για να μην παρεξηγηθώ την τελευταία φορά που έκανα αυτή τη δουλειά κάναμε μαζί με τα παιδιά γενική σε όλο το δωμάτιό τους μιλάμε για πολύ δουλειά. Μάθανε να μαζεύουν τα πράγματα τους κ να οργανώνουν διάφορους χώρους όπως η βιβλιοθήκη του σπιτιού. Αλλά ήταν στα πλαίσια του να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους κ να μάθουν να σέβονται το χώρο τους. Δεν θα είχα πρόβλημα να βοηθάω στο σπίτι αν αυτή ήταν η δουλειά μου. Αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά της νταντάς. Εκτός κ αν έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο.

Για το ότι πρέπει να είσαι εντάξει κ απόλυτα τυπικός με το ωράριο κ τις υποχρεώσεις σου θα συμφωνήσω απόλυτα. Ιδίως όταν είσαι καλός στη δουλειά σου κ προσφέρεις στα παιδιά γιατί αυτό σημαίνει ότι θες να είσαι σωστός επαγγελματίας. Επαγγελματίας σε όλους τους τομείς.

Νομίζω talita ότι αν είσαι ειλικρινής κ καλοπροαίρετη αν θες να το συζητήσετε δεν θα παρεξηγηθεί η κοπέλα. Πιστεύω πώς έχεις δίκιο σε αυτά που σκέφτεσαι αλλά έχω απορία για ένα. Το ότι αρρώστησε δεν είναι κάτι φυσιολογικό; Όλοι δεν έχουμε το δικαίωμα αυτό;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Έχω δουλέψει παλιότερα σαν νταντά και θυμάμαι ότι στην αρχή ντρεπόμουν μέχρι και το ψυγείο που άνοιγα για να πάρω το γιαούρτι του παιδιού. Είναι απαράδεκτο να σου δείχνει η οικογένεια εμπιστοσύνη και εσύ να το εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο. Καλύτερα να το συζητήσεις μαζί της και αν δεν δεις διόρθωση να την αλλάξεις.

****Επειδή κ εγώ έχω δουλέψει ως νταντά θεωρώ ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά μου το να πλένω πιάτα κ να καθαρίζω. Εκτός κ αν έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο.*****

Δε νομίζω πως χρειάζεται κάποια συμφωνία γι' αυτό και η γνώμη μου είναι πως πρέπει να πλένεις και να φροντίζεις τα πράγματα του μωρου-παιδιού γιατί είναι μέρος της δουλειάς αυτής. Όταν πρόσεχα μωράκια δεν ρωτούσα ούτε περίμενα κάποιον να μου πει αν θα τα πλένω. Θα τα αφήσω 8 ώρες στο νεροχύτη να βγάλουν σκουλήκια μέχρι να έρθει η μαμά; Δεν θα το έκανα αυτό στο σπίτι μου...

Το κορίτσι μας γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 2008