Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λυκοφιλίες στη δουλειά…

Recommended Posts

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα που από τη μια προσπαθώ να μην ασχολούμαι αλλά από την άλλη δεν τα καταφέρνω. Με τρώει.

Υπάρχει ένα άτομο στη δουλειά που ενεργεί υπογείως διότι ενοχλείται λόγω του ότι παρόλο που είναι περισσότερα χρόνια στη δουλειά πέρνει λιγότερα χρήματα.

Παλιότερα κάναμε παρέα μέχρι πριν λίγο καιρό που ανακάλυψα ότι με υπομονεύει σε αφεντικά, συναδέρφους.

Επίσης λέει πολλά πράγματα σε συνάδερφο που ξέρει ότι θα μου τα πει ( π.χ ότι θα χαθούν πολλά κεκτημένα εδώ μέσα ) προφανώς για να με τρομάξει? Να με βγάλει εκτός εαυτού και να κάνω την κίνηση όπου αυτή θα βγει η «καλή» δεν ξέρω.

Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι πάρα πολύ καλή στις κατά πρόσωπο μάχες στα μουλωχτά και υπόγεια δυστυχώς δεν τα καταφέρνω καθόλου.

Επίσης το συγκεκριμένο άτομο έχει έναν απίστευτο τρόπο να φέρνει τα πράγματα εκεί που θέλει και να «κερδίζει» συμπάθειες παίζοντας ότι είναι η θλιμμένη και η καημένη.

Αν πάρετε μια καρφίτσα και με τσιμπήσετε θα σκάσω σα μπαλόνι.

Πλέον εκτός των απαραίτητων για τη δουλειά δεν μιλάμε καθόλου

Εγώ τι κάνω έτσι για να μην τρώγομαι με τα ρούχα μου ? ( που απ'ότι κατάλαβα αυτός είναι ο σκοπός της, αφού προφανώς δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο )

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι πάρα πολύ καλή στις κατά πρόσωπο μάχες στα μουλωχτά και υπόγεια δυστυχώς δεν τα καταφέρνω καθόλου.

να κανεις αυτο ακριβως που γραφεις αλλα επειδη οπως λες προσπαθει να φανει εκεινη η καλη και εσυ να εκτεθεις ανεπανορθωτα μπορεις ή να την στριμωξεις στη γωνια χωρις μαρτυρες...ή να την φερεις σε κατα προσωπο επιθεση μπροστα σε αλλους και να χασει τα λογικα της.

ή μαλλον καλυτερα να κανεις το πρωτο με την απειλη του δευτερου...:twisted:

ετσι και θα κανεις μια συζητηση μαζι της και αν δεν συμμορφωθει θα την αιφνιδιασεις με την επομενη κινηση σου.

εσυ θα αποφασισεις τι ειναι καλυτερο και πως θα παρει τερμα αυτη η ιστορια.

εγω το μονο που μπορω να σου οτι θα εκανα ειναι οτι θα ενεργουσα μονη μου χωρις να μπλεξω αλλο συναδερφο.

απλα μη πας στους παραπανω και πεις τιποτα χωρις να κανεις μια συζητηση μαζι της αυτο θα σε εκθεσει αφου θα την εχεις παραβλεψει.

καλα πολυ νευριαζω με κατι τετοια.....!!!! να μην αφηνεις να σε εκθετει και οτι μαθαινεις να προσπαθεις με εμεσο τροπο να το μαθαινει ο διευθυντης σου απο εσενα αλλα χωρις να του λες οτι ξερεις. δηλαδη λεγοντας κατι αλλο ασχετο να αναφερεις αυτο που θες ωστε αυτος να μαθαινει εμεσος τι ισχυει χωρις να φανει οτι ξερεις τι του εχουν πει. και εμεις εχουμε τετοιο ατομο και δυστυχως δρα υπογειος. βεβαια εγω μια φορα που εμαθα οτι ειπε κατι για μενα την εδωσα στεγνα στον διευθυντη ιδιαιτερως καθως υπηρχε συνομιλια που ειχαν ακουσει ολοι οι συναδελφοι μεγαλοφωνα την ιδια μερα και φυσικα θα ξερει ο ανθρωπος να κραταει πισινη σε οτι ακουει.

εννοειται οτι απο μπροστα ειναι φιλη μου και μου το παιζει καλη.....τετοιες φιλες!!!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

ΤΙΓΡΑΚΙ δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κατά μέτωπο επίθεση διότι κάποια πράγματα τα άκουσα κατά λάθος και αυτή θα ισχυριστεί για άλλη μια φορά ότι την αστυνομεύω.

Επίσης το να μην μπλέξω άλλο συνάδερφο όχι δεν το κάνω, απλά το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει ακόμη μία συνάδερφος...

apricot το κακό με μας είναι ότι είναι 5 αφεντικά..τους 4 τους τα παρουσιάζει όπως θέλει και τους κάνει ότι θέλει και εγώ έχω μιλήσει μόνο στον 1, που φρίκαρε.

Φυσικά δεν έχει αλλάξει κάτι απέναντι τους προς εμένα...( προς το παρόν ? )

rQGhp3.png

αν δεν εχεις αμεση συνεργασια μαζι της στη δουλεια κ βασικα αν δεν αναφερεσαι σ αυτην, μην ασχοληθεις καθολου κ βασικα μην μπλεξεις κανεναν αλλον συναδελφο στην μεταξυ σας σχεση (μπορει μετα να αποδειχτουν κ αλλες λυκοφιλιες...)κ ουτε θα βγει κατι με το να της μιλησεις. μαλοον θα τα αρνηθει ολα εκεινη τη στιγμη κ μετα θα συνεχισει την δουλιτσα της...

αν δηλ το θεμα ειναι μονο ψυχολογικο κ οχι επαγγελματικο, παψε να σε επηρεαζει. δυσκολο μεν αλλα αναγκαιο δε.

και κοιτα να εισαι παραπανω απο καλη στη δουλεια σου (δεν λεω οτι δεν εισαι) για να μην μπορει να βρει πατημα να σε εκθεσει κ απο κει κ περα μην δινεις σημασια.

μονη σου το λες οτι το κανει για πολεμο νευρων.

δυστηχως καθε δουλεια εχει κ απο εναν τετοιο συνεδελφο...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

αν δεν εχεις αμεση συνεργασια μαζι της στη δουλεια κ βασικα αν δεν αναφερεσαι σ αυτην, μην ασχοληθεις καθολου κ βασικα μην μπλεξεις κανεναν αλλον συναδελφο στην μεταξυ σας σχεση (μπορει μετα να αποδειχτουν κ αλλες λυκοφιλιες...)κ ουτε θα βγει κατι με το να της μιλησεις. μαλοον θα τα αρνηθει ολα εκεινη τη στιγμη κ μετα θα συνεχισει την δουλιτσα της...

αυτό φοβάμαι και εγώ

αν δηλ το θεμα ειναι μονο ψυχολογικο κ οχι επαγγελματικο, παψε να σε επηρεαζει. δυσκολο μεν αλλα αναγκαιο δε.

αυτό που λες είναι το καλύτερο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ..θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο..

γμτ θέλει εκπαίδευση

και κοιτα να εισαι παραπανω απο καλη στη δουλεια σου (δεν λεω οτι δεν εισαι) για να μην μπορει να βρει πατημα να σε εκθεσει κ απο κει κ περα μην δινεις σημασια.

ένα ακόμη που φαβάμαι πραγματικά...

όλοι έχουμε άσσους στα μανίκια...

το θέμα είναι ότι δε θέλω να φτάσω σε σημεία ξεκατινιάσματος...

το σιχένομαι...αν φτάσει η κατάσταση εκεί όμως, εγώ θα βγω φάουλ γιατί ίσως να μην καταφέρω να το κάνω

rQGhp3.png

Είναι κάποιες αργόσχολες αγαπητή μου Ντάλια που αντί να πατήσουν στα πόδια τους να ανέβουν ή να κρατήσουν τη δουλειά τους προχωράνε σάν τα σκουλίκια, γλύφοντας και έρποντας. Να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει πιο κάτω από αυτό και άρα κάποιος θα τις ποδοπατήσει κάποια στιγμή.

Είναι κάποιες αργόσχολες αγαπητή μου Ντάλια που αντί να πατήσουν στα πόδια τους να ανέβουν ή να κρατήσουν τη δουλειά τους προχωράνε σάν τα σκουλίκια, γλύφοντας και έρποντας. Να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει πιο κάτω από αυτό και άρα κάποιος θα τις ποδοπατήσει κάποια στιγμή.

ναι αλλά τέτοια άτομα είναι έξυπνα και δεν πρέπει να τα υποτιμούμε...

συμφωνώ ότι πιο κάτω δεν έχει αλλά και τι να το κάνεις...

rQGhp3.png

αυτό φοβάμαι και εγώ

αυτό που λες είναι το καλύτερο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ..θα προσπαθήσω ακόμη περισσότερο..

γμτ θέλει εκπαίδευση

ένα ακόμη που φαβάμαι πραγματικά...

όλοι έχουμε άσσους στα μανίκια...

το θέμα είναι ότι δε θέλω να φτάσω σε σημεία ξεκατινιάσματος...

το σιχένομαι...αν φτάσει η κατάσταση εκεί όμως, εγώ θα βγω φάουλ γιατί ίσως να μην καταφέρω να το κάνω

απολυτα λογικο να σε επηρεαζει κ να μην μπορεις να το προσπερασεις ευκολα, αλλα επειδη εχω καταλαβει οτι γενικα εισαι λίγο εως πολύ εγωιστρια :wink:...παρτο λοιπον εγωιστικα κ πες οτι δεν θα με τρελλανεις εσυ κ δεν θα σ αφησω να με επηρεαζεις ετσι ασχημα. αμα το δουλεψεις μεσα σου κατι θα καταφερεις...

ειναι τραγικο στη δουλεια που περνας τοσες ωρες καθε μερα να υπαρχουν τετοια περιστατικα αλλα δυστηχως συμβαινουν...

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

στηστης την:

φροντισε να πετύχεις την φορα που κατι θα πει μπροστα σε αλλους και ενημέρωσε τους ανωτερους σου για το περιστατικο.

Εκει πλεον ενημερώνεις με διακριτικοτητα αλλα και σαφηνεια οτι αυτο σε αποσπά σε αγχώνει σε στενοχωρεί με αποτελεσμα να μην ευχαριστιέσαι την δουλεία που τοσο αγαπάς εκτιμας και για την οποια προσπαθείς.

κανε οτι κάνει: φροντισε να μαθει οτι στην σκέψη περικοπής προσωπικου, η διευθυνση σκοπευει να απολυσει οσους είναι ανιτπαραγωγικοι ή δεν εχουν τις δυνατοτητες για περαιτερω εξελιξη αν και τους εχει δοθεί επαρκής χρόνος την στιγμη που αλλοι νεότεροι εχουν καταφέρει πολυ περισσοτερα και φυσικά οσους δεν εχουν ομαδικό πνευμα και σπαταλουν τον χρόνο τους αντι να εργάζονται...... και αμα δεν κλασει μέντες σφύρα μου :twisted::twisted:

γινε ακόμα πιο κατινα και εκδικητικη:

βρομησε της το αμαξι και γραψε : ανοργασμικια

αφηνε καθε πρωϊ την λερωμενη πανα του παιδιου σου στο καπο σκεψου κατι καλυτερο απο τα παραπάνω :twisted::twisted::twisted:

εγω ειχα συνάδελφο που μου κατεστρεφε την δουλεια κυριολεκτικα: ετοιμαζα μια εργασία και την επομενη δεν υπήρχε ειχε διαγραφει. Στην αρχη δεν ειχα καταλαβει τι εγινε, ομως μπηκα να πιω ενα ποτηρι νερο στο κουζινακι και με υφος ειρωνικό με ρωτησε :"εχασες τα αρχεία σου???" Σημ: το γραφείο μου οπως και των προϊσταμένων ηταν ειτε πολυ πολυ μακρια ειτε σε αλλο οροφο δεν μπορουσε να το ξερει. Τι μις αξιοπρεπεια, τι δεν μιλουσα τπτ τι μιλησα τπτ. Οποτε πεσε μερικα επιπεδα μπας και βγει καμια ακρη......

Διαφημίσεις

Νταλια μου καπως ετσι ηταν και σε εμανα τα πραγματα οταν δουλευα, σε σημειο να μη θελω πλεον να παω για δουλεια. Ηρθε μια καινουρια κοπελα στη δουλεια, ευγενικη, γλυκομιλητη, καλη. Παρολο που μαθευτικαν πραγματα για αυτην (αρνητικα) απο την προηγουμενη εργασια της εγω την υποστηριξα. Καναμε παρεα (δε θα μπω σε πιο προσωπικα) και απο καποια στιγμη αρχισε να δημιουργει κλιμα κακο αναμεσα σε εμενα και τους συναδελφους μου. Ειχε τον τροπο να τα παει τα πραγματα οπως ηθελε.Εγινε ο κακος χαμος, μεχρι και το ενα αφεντικο ελαβε δραση. Στεναχωριομουν καθημερινα.Οταν εμεινα εγκυος εφυγα απο τη δουλεια αλλα με καποια ατομα εξακολουθουσα να εχω επαφες. Μεχρι που εμαθα οτι πλεον ειχαν καταλαβει τι σοι

ατομο ηταν και δεν την ειχαν πλεον σε καμια εκτιμηση. Με τους πρωην συναδελφους μου και τα αφεντικα εχω ακομα μετα απο 5 χρονια τις καλυτερες σχεσεις. Για να καταλαβεις περι τινους προκειται οταν αρραβωνιαζομουν εβαζε να με παιρνουν τηλεφωνο να με βριζουν, το ιδιο και οταν παντρευομουν, και ειμαι σιγουρη οτι ηταν αυτη γιατι δεν ειχε καποιος αλλος το κινητο μου εκτος απο συγγενεις και συναδελφους, βλεπεις ηταν καινουριο.Βεβαια ξερω σου ειναι δυσκολο να περιμενεις καποια χρονια για να αποκαλυφθει το ποιον της και οτι συ χαλαει καθε μερα τη ψυχολογια. Κανε υπομονη και θα κανει την λαθος κινηση....τοτε θα εκτεθει ανεπανορθωτα.

εγω ειχα συνάδελφο που μου κατεστρεφε την δουλεια κυριολεκτικα: ετοιμαζα μια εργασία και την επομενη δεν υπήρχε ειχε διαγραφει. Στην αρχη δεν ειχα καταλαβει τι εγινε, ομως μπηκα να πιω ενα ποτηρι νερο στο κουζινακι και με υφος ειρωνικό με ρωτησε :"εχασες τα αρχεία σου???" Σημ: το γραφείο μου οπως και των προϊσταμένων ηταν ειτε πολυ πολυ μακρια ειτε σε αλλο οροφο δεν μπορουσε να το ξερει. Τι μις αξιοπρεπεια, τι δεν μιλουσα τπτ τι μιλησα τπτ. Οποτε πεσε μερικα επιπεδα μπας και βγει καμια ακρη......

alan η παραπάνω είναι κλασσική περίπτωση κουτοπονηριάς: αντιμετώπιση εύκολη...η δικιά μου δεν θα έπεφτε ποτέ σε τέτοιο μοιραίο λάθος...

όπως είπα και παραπάνω με τα 4 αφεντικά έχει και φιλικό-οικογενειακές σχέσεις..εγώ ναι μεν έχω πολύ καλές αλλά μέχρι ένα σημείο...αυτό σημαίνει ότι έχει το χρόνο να τα "φτιάξει" όπως τη βολεύουν....

ρε γμτ πόσα επίπεδα να πέσω είμαι 30 και είναι 40 να γυρίσουμε στα παιδικά μας χρόνια "κυρία κυρία η ελενίτσα μου πήρε το στυλό"

rQGhp3.png

Liudmila σ'ευχαριστώ...

σε εμένα δεν παίζει το γεγονός να την καταλάβει κανείς..έχουν περάσει 15 χρόνια για εκείνη και 10 για εμένα...

αυτό που ελπίζω είναι μήπως το ότι είναι σε δύσκολη θέση και δεν έχει καλημέρα-καλησπέρα με 3 άτομα, κάνει τη λάθος κίνηση...

rQGhp3.png

alan η παραπάνω είναι κλασσική περίπτωση κουτοπονηριάς: αντιμετώπιση εύκολη...η δικιά μου δεν θα έπεφτε ποτέ σε τέτοιο μοιραίο λάθος...

όπως είπα και παραπάνω με τα 4 αφεντικά έχει και φιλικό-οικογενειακές σχέσεις..εγώ ναι μεν έχω πολύ καλές αλλά μέχρι ένα σημείο...αυτό σημαίνει ότι έχει το χρόνο να τα "φτιάξει" όπως τη βολεύουν....

ρε γμτ πόσα επίπεδα να πέσω είμαι 30 και είναι 40 να γυρίσουμε στα παιδικά μας χρόνια "κυρία κυρία η ελενίτσα μου πήρε το στυλό"

Αχ Νταλια μου ηταν πρωτη ξαδέλφη της γυναικας του αφεντικου, ενα κομπλεξικο βλαχακι με την κακη εννοια.

Αφου μου ελεγαν οι προισταμενοι οτι οταν ηρθε επειδη δεν ειχαν τηλεφωνο στο σπιτι της (εμενε σε ενα χωριο πολυ απομονομενο) δεν ηξερε ουτε το τηλεφωνο να σηκώσει.

Ουτε μπορουσα να αποδειξω οτι το εκανε αυτη. Πως να το κανω εξάλλου...

Πεσε επιπεδο μπας και δεις φως. Με προσοχη παντως μην την πατησεις εσυ

Διαφημίσεις

Που εισαι βρΕ DALIA σε εχω χασει το τελευταιο καιρο..:rolleyes: Καλως σε βρηκα λοιπον αν και με θεμα ακρως εκνευριστικο:evil:

Αν και ανηκω στον δημοσιο τομεα οπου ναι υπαρχει το γλυψιμο προς ανωτερους κ.λ.π ευτυχως δεν υπαρχουν αυτες οι υπονομευτικες καταστασεις.

Απο οτι καταλαβα καποτε ειχατε το κατι παραπανω στη σχεση σας σωστα??? Τωρα λες οτι αρκειστε να συζητατε μονο θεματα εργασιας. Λοιπον εγω προσωπικα θα της εδειχνα κατα προσωπο τη δυσαρεσκεια μου μπας και επιανε το νοημα αυτη και ξεκινουσε καμια συζητηση , ή θα την επιανα face to face να της πω αυτα που ακουω και εχω καταλαβει , χωρις να εκθεσω βεβαια το ατομο που τα εχει πει, και θα της ζητουσα το λογο που συμπεριφερεται ετσι ή θα επιανα τα αφεντικα μου απουσιας της θα τους ελεγα τι με απασχολει..ε δεν νομιζω και αυτοι να ειναι τοσο κουτορνηθια και να μη καταλαβαινουν τι σοι ανθρωπος ειναι και τι κανει, αλλωστε λες οτι σε εχει υπονομεψει στα αφεντικα οποτε δεν μπορει να αρνηθει τις ενεργειες της..ή αν θες παρτην απο το χερακι και πατε μαζι στα αφεντικα να συζητησετε, να εκφρασεις τα παραπονα σου, οτι αυτη η κατασταση σε επηρεαζει αρνητικα και οτι δεν μπορεις να δειχνεις εμπιστοσυνη σε προσωπα που ενεργουν ετσι. Αυτα..πες μας νεοτερα να και οταν εχεις.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Ντάλια, είπες τη λέξη κλειδί: Αφεντικά. Από ότι κατάλαβα λοιπόν έχεις να λογοδοτείς στους εργοδότες σου και όχι σε προϊσταμένους. Μεγααααάλη υπόθεση.

Γιατί ο εργοδότης ξέρει να εκτιμά το άτομο που πραγματικά αξίζει στη δουλειά και που προσφέρει στην επιχείρησή του. Αντίθετα ένας προϊστάμενος (που είναι στην ουσία υπάλληλος και αυτός) μπορεί να βάλει πάνω από τη δουλειά τις προσωπικές σχέσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση αν είσαι σωστή και δυνατή στη δουλειά σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα άσχετα με τις όποιες προσωπικές σχέσεις της "κυρίας" με τους εργοδότες.

Και κάνε μου μια χάρη! ΜΗΝ πέσεις στο επίπεδό της! Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που σε ξέρουν σε εκτιμούν ακριβώς γιατί δεν λειτουργείς με τέτοιον τρόπο. Το μόνο που θα καταφέρεις πέφτοντας στο επίπεδό της θα ήταν να απογοητεύσεις τους ανθρώπους αυτούς.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....