Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

να κάνω αμνιοπαρακέντηση???

Recommended Posts

κορίτσια γειά σε όλες!

έκανα την αυχενική πριν 1 εβδομάδα, βγήκε 1,1. αύριο περιμένω τα αποτελέσματα του αίματος. η ερώτηση μου είναι αν, ακόμα κι αν βγούν καλά τα αποτελέσματα, επειδή είμαι σχεδόν 35 (παρά 1 μήνα) να κάνω αμνιοπαρακέντηση ή όχι? δηλαδή η άμνιο γίνεται ασχέτως καλών αποτελεσμάτων εφόσον γίνεις 35 ετών? θα το συζητήσω φυσικά και με τον γιατρό μου, απλά ήθελα και τις δικές σας γνώμες και αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες.

ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Προφανώς το κυριότερο είναι να το συζητήσεις με το γιατρό σου και κυρίως με τον εαυτό σου.

Όμως μιας και ρωτάς τη δική μας άποψη, να σου παραθέσω τη δική μου. Αν ξέρεις ότι δε θέλεις να μεγαλώσεις ένα παιδί με πρόβλημα, εφόσον η επιστήμη σου δίνει τη δυνατότητα να το διαπιστώσεις σε ένα μεγάλο βαθμό εκ των προτέρων, πιστεύω ότι είναι καθήκον σου να κάνεις αμνιοπαρακέντηση άσχετα από την ηλικία σου ή από τα αποτελέσματα της αυχενικής και του παπΑ. Το μόνο θέμα είναι να βρεις ένα γιατρό που να ειδικεύεται σε αυτό, ώστε να μειωθούν και οι πιθανότητες επιπλοκών.

Αυτή είναι η δική μου γνώμη που έχω κάνει αμνιοπαρακέντηση και στις δύο εγκυμοσύνες μου. Στην πρώτη είχα άσχημα αποτελέσματα στην αυχενική και στο παπΑ και φυσικά μου τη σύστησε και ο γιατρός μου, αλλά στη δεύτερη το αποφάσισα μόνη με το σύζυγο χωρίς καν να το συζητήσω με το γιατρό μου.

Φοβάμαι ότι στην εβδομάδα που βρίσκεσαι δε θα βρεις πλέον έγκαιρο ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο. Οπότε αυτό θα σημαίνει ένα μεγάλο επιπλέον κόστος για σένα. Είναι και αυτό κάτι που πρέπει να σκεφτείς.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

αχ βρε κοριτσι μου δυσκολη αποφαση και εγω το περασα αυτο το σταδιο....

δεν εχει σημασια η ηλικια και κοπελες 25 ετων κανουν παρακέντηση ...

εγω την εκανα αν και 38 και δεν το μετανιωσα γιατι ειχα το κεφαλι μου ησυχο ...

αλλα μεχρι να την κανω ειχα ζαλισει ολο το φορουμ γιατι φοβομουν φρικτα...

κορίτσια κι εγώ σκέφτομαι να την κάνω ασχέτως αποτελεσμάτων. είμαι σχεδόν 35 και να φανταστείτε πως έχω ήδη 2 αποβολές στο ενεργητικό μου... παρολαυτά είμαι πολύ φοβητσιάρα και ξέρω πως θα με φάει το άγχος αν δεν την κάνω για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης. το κόστος είναι το τελευταίο που σκέφτομαι, μ'ενδιαφέρει να είναι καλός ο γιατρός. επειδή είμαι από Θεσσαλονίκη, αν έχετε να προτείνετε κάποιον, πολύ ευχαρίστως να τον ακούσω, αν κι έχω ακούσει κανα δυό καλά ονόματα για την συγκεκριμένη διαδικασία...

κορίτσια κι εγώ σκέφτομαι να την κάνω ασχέτως αποτελεσμάτων. είμαι σχεδόν 35 και να φανταστείτε πως έχω ήδη 2 αποβολές στο ενεργητικό μου... παρολαυτά είμαι πολύ φοβητσιάρα και ξέρω πως θα με φάει το άγχος αν δεν την κάνω για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης. το κόστος είναι το τελευταίο που σκέφτομαι, μ'ενδιαφέρει να είναι καλός ο γιατρός. επειδή είμαι από Θεσσαλονίκη, αν έχετε να προτείνετε κάποιον, πολύ ευχαρίστως να τον ακούσω, αν κι έχω ακούσει κανα δυό καλά ονόματα για την συγκεκριμένη διαδικασία...

Καλημέρα. Εγώ έκανα αμνιοπαρακέντηση, αν και τη φοβόμουν κι εγώ πάρα πολύ. Βέβαια εγώ ήμουν 38.

Αν τελικά δεν πας σε δημόσιο νοσοκομείο να την κάνεις, δυο είναι η γιατροί στη Θεσ/νίκη που κάνουν αυτή την εξέταση. Ο Αθανασιάδης είναι ο ένας, εκεί έκανα κι εγώ. Για τον 2ο δεν γνωρίζω πληροφορίες, αλλά για να κλείσεις ραντεβού πρέπει να το επισπεύσεις.

Τουλάχιστον θα έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη, ότι έκανες κάτι για το οποίο θα είχες άγχος.

Οπως σου είπε και η katerina2 είναι δική σου απόφαση.

Εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα αν είχε βγει θετικό το τεστ πάντως.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες μη διστάσεις να μου στείλεις pm.

Καλή απόφαση σου εύχομαι.

932708c9ku0fnaz0.gif

Διαφημίσεις

o 2 γιατρος ειναι ο ασημακοπουλος ο οποιος ειναι κορυφη στο παπαγεωργιου αλλα την κανει και εξω στο ιατρειο του ..βεβαια χαμος απο κοσμο..

και η τριτη ειναι η Ψαρρα που εκανα εγω και εμεινα ευχαριστημενη γιατι ετρενα σαν το ψαρι και αυτη προσπαθουσε να με ηρεμησει...

ολα αυτα για θεσσαλονικη μιλαμε..

κι εγώ στον ασημακόπουλο εκανα την αυχενική. είναι το ίδιο καλός με τον αθανασιάδη? ποιόν να προτιμήσω?? ακούω γνώμες! πάντως από την αυχενική που έκανα, έμεινα ευχαριστημένη...

Καλημέρα σε όλες...

Πολύ σωστά σε συμβουλεύουν τα υπόλοιπα κορίτσια...Δεν το συζητώ...Εγώ που είμαι ακριβώς στη δική σου φάση , παρά λίγο 35, θα το κάνω ανεξάρτητα του τι θα δείξει η αυχενική και η παπ Α.

Ό,τι και να αποφασίσεις, καλή επιτυχία και περιμένουμε νέα σου...

Καλημέρα κορίτσια.

Πριν από ένα μήνα περίπου είχα κι εγώ την ίδια σκέψη με σένα.

Κάναμε αυχενική όλα καλά μετά ο γιατρός μας είπε πρώτα για το τεστ με το αίμα και μετά για την άμνιο.

Το συζητήσαμε με τον άντρα μου και απόφασίσαμε να κάνουμε την άμνιο, να σου πω ότι είμαι 29 χρ. και ούτε είχαμε ιστορικό που να μας φοβίζει απλά ήθελα να ξέρω και δεν ήθελα να παίζω με τα ποσοστά που θα μου έδινε το αποτέλεσμα τις εξέτασης με το αίμα. Την έκανα στον δικό μου γιατρό και την πήρα σαν μια εξέταση ρουτίνας.

Όλα καλά πήγαν και τώρα είμαι πιο ήσυχη.

Πάντως έτσι σαν "συμβουλή" αν το αποφασίσεις μην πας φοβισμένη δες την σαν μια απλή εξέταση και΄ΠΑΝΤΑ να σκέφτεσαι ΘΕΤΙΚΑ :lol::lol::lol:

Φιλιά στην κοιλίτσα :lol::lol::lol:

GieKp3.png?sVSCIgJioSCIp3.png?z7wphJAV

Διαφημίσεις

Και εγώ έκανα και τις δύο εγκυμοσύνες μου, στην Ψαρρά (Ιατρικό κέντρο εμβρύου στην Παύλου Μελά).

Συμφωνώ απόλυτα με την κατερίνα2. Αυτή είναι και η γνώμη του γιατρού μου.

Εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη ήμουν 30 και στη δεύτερη 31 χρονών.

Δεν είναι τίποτα φοβερό (από άποψη πόνου), μη φοβάσαι. Το μωράκι να είναι καλά....

ΠΕΡΙΚΛΗΣ 29-06-2008

ΣΠΥΡΟΣ 15-11-2009

το μόνο που φοβάμαι κορίτσια είναι μην μου συμβεί καμιά αποβολή... επειδή ήδη έχω χάσει 2 μωράκια, δεν ξέρω αν θα αντέξω να χάσω και τρίτο.. αλλά και πάλι, δεν θέλω να ρισκάρω.. αν είναι να κάνω παιδί, θα κάνω, αν πάλι όχι, τι να πώ! φοβάμαι πολύ το ενδεχόμενο της αποβολής, αλλά μάλλον θα την κάνω...

Η απόφαση είναι καθαρά δική σου!!!Βεβαίως,δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει πιθανότητα αποβολής.Έχει γίνει έρευνα που λέει ότι αν έκαναν όλες οι γυναίκες αμνιοπαρακέντηση αντί αυχενική και β επιπέδου,τότε θα χάνονταν πολύ περισσότερα υγιή παιδιά απ ό,τι η πιθανότητα να είχαν τελικά παιδί με σύνδρομο ντάουν.Αυτές οι εξετάσεις φθάνουν ποσοστό διάγνωσης 95%,η αμνιοπαρακέντηση 99%.Μην ξεχνάμε ότι και η αμνιοπαρακέντηση καλύπτει ελάχιστα σύνδρομα και προβλήματα.Βεβαίως,θα είναι πολύ ανακουφιστικό να σου πουν ότι το παιδί σου δεν έχει σύνδρομο ντάουν.Το ότι δεν μπορούν όμως να σου πουν αν έχει αυτισμό,γιατί δεν υπάρχει καμία εξέταση γι αυτό???Όλα αυτά σου τα λέω όχι βέβαια για να σε αποτρέψω να κάνεις αμνιοπαρακέντηση,αλλά για να σε κάνω να σκεφτείς όλες τις παραμέτρους.Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη,ότι οι γιατροί πανικοβάλουν λίγο παραπάνω τις γυναίκες θέλοντας να τσεπώσουν 500-700 ? από την αμνιοπαρακέντηση.Στο κάτω-κάτω αν δεν εμπιστευόμαστε την αυχενική και τη β επιπέδου τότε γιατί τις κάνουμε??

Να τονίσω επίσης ότι οι παραπάνω διαγνωστικές εξετάσεις δεν έχουν την ίδια ισχύ σε γυναίκες άνω των 35 γιατί έχει αποδειχτεί ότι αλλοιώνονται τα αιματολογικά αποτελέσματαγι αυτό και συστήνουν αμνιοπαρακέντηση...Ό,τι και να αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία!!!

Και έτσι για την ιστορία να σας πω ότι το ποσοστό αυτισμού είναι 1/1.000 γεννήσεις,όσες δηλαδή οι πιθανότητες να γεννήσει μία γυναίκα 29-30 ετών ένα παιδί με σύνδρομο ντάουν!!

Διαφημίσεις

όταν ρώτησα τον γιατρό μου (στα 32 μου) γέλασε

και μου είπε: για ποιο λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο?

ε και δεν υπήρχε λόγος...

ρώτησε τον γιατρό σου

αν θέλεις σου πμ τα στοιχεία του δικού μου, τον οποίο και εμπιστεύομαι ΑΠΟΛΥΤΑ

χωρις να ακυρωνω κανεναν επιστημονα απο τους 3 πιστευω οτι ο Ασημακοπουλος ειναι κορυφη σε αυτο το θεμα..

αν και εγω πηγα στην ψαρρα γιατι δεν ειχε ραντεβου ο ασημακοπουλος..

ολοι οι γυναικολογοι τις γυναικες τους σε αυτον τις στελνουν ξερω τουλαχιστον 4 περιπτωσεις ...

και παρα πολλες γιατρινες προτιμουν αυτον....τυχαιο αραγε?

παντως οπου και να πας δεν κινδυνευεις..καλη επιτυχια και οτι θες εδω ειμαστε,,

Κορίτσια μάλλον την μπερδέψαμε και τη ζαλίσαμε την κοπέλα.

Αφού αυχενική έκανε στον Ασημακόπουλο, ας κάνει και την άλλη εξέταση εκεί, αν της το έχει συστήσει και ο γυναικολόγος της.

Ας την αφήσουμε να το σκεφτεί με την ησυχία της και φαντάζομαι ότι θα κάνει ότι καλύτερο αποφασίσει εκείνη για τον εαυτό της και το μωρό της.

Καλή και ήρεμη απόφαση σου εύχομαι, όποια κι αν είναι αυτή τελικά κι εμείς εδώ είμαστε να σε στηρίξουμε.

932708c9ku0fnaz0.gif

κορίτσια καταρχήν σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας! φυσικά και θα το συζητήσω με τον γιατρό μου ( Χατζηγεωργίου), τον εμπιστεύομαι απόλυτα και αυτός μου σύστησε τον Ασημακόπουλο. θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις! και πάλι ευχαριστώ σε όλες!

ΚΑΙ ο γιατρος σου αστερι και ο ασημακοπουλος...πιστευω οτι σε καθοδηγει αψογα...

σορρυ αν σε ζαλισαμε...καλη επιτυχια σε οτι και αν αποφασισεις...

Καλημέρα κι από μένα,

Εμένα ο γιατρός μου με είχε καθησυχάσει λέγοντάς μου ότι την εξέταση αυτή θα την κάνουμε εάν και εφόσον έχουμε αρνητικές ενδείξεις (ήμουν 32). Μάλιστα μου είπε ότι (τουλάχιστον γι' αυτόν) η ηλικία δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, ειδικά αν υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα απ' τις προηγούμενες εξετάσεις. Τελικά δεν την έκανα. Τώρα που είμαι πάλι έγκυος (και είμαι 34) και πάλι με τον ίδιο τρόπο θα κινηθούμε, βλέποντας και κάνοντας.

κορίτσια ξέχασα να αναφέρω πως είχα μήτρα με διάφραγμα, το οποίο και αφαίρεσα επιτυχώς με λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση τον σεπτέμβριο που μας πέρασε. οπότε δεν ξέρω αν αυτό θα παίξει κάποιο ρόλο αν θα κάνω αμνιο και κατά πόσο μπορεί να επηρρεάσει για μια αποβολή...

lloullou, ήμουν και εγώ στην ίδια θέση με την δική σου.Είχα μια αποβολή το καλοκαίρι.Είμαι ήδη 35 ετων και η αυχενική μου βγήκε καλή (όχι τόσο όσο η δική σου!!).Είδε και το ρινικό όστό και όλα όσα έπρεπε ήταν οκ.Ο γιατρός μου δεν μου έκανε λόγο κάν για άμνιο.

Η άποψη μου είναι οτι ίσως να μην πρέπει να επιβάλλεις το μωράκι σου σε μία τόσο σοβαρή εξέταση από την στιγμή που όλα δείχνουν να είναι καλά.Αν ήταν έτσι θα κάναμε όλες κατ ευθείαν αμνιο χωρις να κάνουμε την αυχενική (με κέρδος χρήματοσ-χρόνου και ταλαιπωρίας).

Να ακούσεις τον γιατρό σου που εμπιστεύεσε και νομίζω οτι και εκείνος θα σε καθυσηχάσει!Το μωράκι σου θα είναι καλά και θα έχεις την ευκαιρία να το δεις και λίγο αργότερα στην β΄επιπέδου :D:D

QqmLp3.png

Δεν ξέρω τι να σου προτείνω γιατί είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση

που εσείς πρέπει να πάρετε...

το πρόβλημα είναι ότι η αυχενική δίνει μόνο κάποια ποσοστά και δυστυχώς

κάποια παιδάκια με χρωμοσωμικά προβλήματα έχουν "ξεγλιστρήσει" από

αυτους τους ελέγχους

από την άλλη είναι το ποσοστό της αποβολής...το οποίο με τρομάζει υπερβολικά

εύχομαι καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

Mjb3p3.png