Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κυστικό υγρωμα σε μωράκι 20 ημερών

Recommended Posts

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια στους διαχειριστές.

Θα ήθελα την βοήθεια απο οποιον -α γνωρίζει για το θέμα που θα σας αναφέρω.Πριν απο 1 μήνα γεννήσαμε μία πανέμορφη μπέμπα. Είκοσι μέρες μετά την γέννησή της παρατήρησα στην βουβωνική χώρα δίπλα ακριβώς απο το πουλάκι της ένα μικρό πρηξιματάκι. Αμέσως πήγαμε στον παιδίατρο της , ο οποίος μας παρέπεμψε κατευθείαν σε παιδοχειρούργο.

Μετά απο υπέρηχο αλλά και ακτινογραφία ο παιδοχειρούργος αφου μας απέκλεισε την μηροκήλη , μας καθυσήχασε και μας είπε ότι πρόκειται για κυστικό ύγρωμα το οποίο θα παρακολουθήσουμε και να χρειαστεί θα χειροργήσουμε όταν η μπεμπούλα μεγαλώσει μερικούς μήνες μα πάνω απο όλα οι ενέργειες θα εξαρτηθούν απο την εξέλιξη του προβλήματος. Ο υπέρηχος έδειξε μικρές- μικρές κύστες οι οποίες αποτελούν το κυστικό υγρωμα.

Αν κάποιος απο το Forum έχει συναντήσει κάτι τέτοιο θα ήθελα την αποψή του. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ελισάβετ

Διαφημίσεις

η μητερα μου μου εχει πει οτι εγω οταν ημουν μωρο ειχα βγαλει κατι τετοιο σαν αυτο που περιγραφεις. συγκεκριμενα μου ειχε πει οτι ηταν σαν πορτοκαλι μεγαλο και το εβγαλα ξαφνικα. φυσικα πανικοβληθηκαν αλλα αυτο απορροφηθηκε μονο του και δεν χρειαστηκε κατι αλλο. νομιζω οτι και το δικο σας δεν θα ειναι κατι σοβαρο.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Apricot σε ευχαριστώ για το αισιόδοξο μήνυμα. Στην δική μου μπεμπούλα δεν υπάρχει καμία διαφορά στο χρώμα του δέρματος. Επίσης θα πρέπει να είναι κανείς αρκετά παρατηρητικός για να διαπιστώσει αυτό το πρηξιματάκι.

Θα δούμε. Ελπίζω όλα να πάνε καλά όχι μόνο για το δικό μου παιδάκι αλλά και για όλα τα παιδάκια.

Ελισάβετ

Apricot σε ευχαριστώ για το αισιόδοξο μήνυμα. Στην δική μου μπεμπούλα δεν υπάρχει καμία διαφορά στο χρώμα του δέρματος. Επίσης θα πρέπει να είναι κανείς αρκετά παρατηρητικός για να διαπιστώσει αυτό το πρηξιματάκι.

Θα δούμε. Ελπίζω όλα να πάνε καλά όχι μόνο για το δικό μου παιδάκι αλλά και για όλα τα παιδάκια.

Ελισάβετ

οχι δεν εννοώ πορτοκαλί χρώμα αλλά με μέγεθος σαν πορτοκάλι:lol::lol:. ηταν και το δικο μου στο χρωμα του δερματος.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια στους διαχειριστές.

Θα ήθελα την βοήθεια απο οποιον -α γνωρίζει για το θέμα που θα σας αναφέρω.Πριν απο 1 μήνα γεννήσαμε μία πανέμορφη μπέμπα. Είκοσι μέρες μετά την γέννησή της παρατήρησα στην βουβωνική χώρα δίπλα ακριβώς απο το πουλάκι της ένα μικρό πρηξιματάκι. Αμέσως πήγαμε στον παιδίατρο της , ο οποίος μας παρέπεμψε κατευθείαν σε παιδοχειρούργο.

Μετά απο υπέρηχο αλλά και ακτινογραφία ο παιδοχειρούργος αφου μας απέκλεισε την μηροκήλη , μας καθυσήχασε και μας είπε ότι πρόκειται για κυστικό ύγρωμα το οποίο θα παρακολουθήσουμε και να χρειαστεί θα χειροργήσουμε όταν η μπεμπούλα μεγαλώσει μερικούς μήνες μα πάνω απο όλα οι ενέργειες θα εξαρτηθούν απο την εξέλιξη του προβλήματος. Ο υπέρηχος έδειξε μικρές- μικρές κύστες οι οποίες αποτελούν το κυστικό υγρωμα.

Αν κάποιος απο το Forum έχει συναντήσει κάτι τέτοιο θα ήθελα την αποψή του. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ελισάβετ

πόσο μεγάλο ή μικρό ειναι αυτό που έδειξε ο υπέρηχος?

εμένα ο γιος μου 18 μηνων σημερα- έβγαλε ξαφνικά κάτι παρόμοιο (ένα πρήξιμο πάνω από το πουλάκι του και δεξιά) που όταν την περασμένη κυριακή φώναξα παιδίατρο στο σπίτι για να το δει, μου είπε (άκουσον-ακουσον) ότι ααα μην ανησυχείτε είναι μαλλον ο δεξής όρχης ο οποίος είναι φυσιολογικό να ανεβοκατεβαίνει καμιά φορά.

Όταν την Τεταρτη πήγαμε για εμβόλιο-ζήτησα να το δει παιδοχειρούργος.

Ο παιδοχειρούργος μας εστειλε και κάναμε υπέρηχο, ο οποίος έδειξε "κυστικό μόρφωμα" 3cm και είπε ότι για την ηλικία του είναι στα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Συνήθως λέει στην ηλικία των 2-2,5 χρονών κάνουν εγχειρίσεις αφαίρεσης κύστεων, εκτός και εάν παρατηρήσω κάποια απότομη αλλαγή (δλδ να πρηστεί-μεγαλώσει) και άλλο.

Η συμβουλή του ήταν να το παρακολουθώ καθημερινά και κάθε 3 μήνες να κάνουμε υπέρηχους για να βλέπουμε τυχόν μείωση μεγέθους (μακάρι!!!) ή αύξηση.....

Είπε ότι, όταν κλείσει τα 2-2,5 χρόνια και από 3cm που είναι σήμερα πάει στο 2.7 ή 2.5cm,ή ακόμα πιο λίγο, σημαίνει ότι λογικά απορροφάται από τον οργανισμό και άρα θα γλυτώσουμε την επέμβαση.

Χρειάζεται παρακολούθηση πάντως.

Το πιο σημαντικό που ήθελα να ξερω ήταν για τη διαδικασία την επέμβασης, η οποία γίνεται με ολική νάρκωση και όσο πιο μεγάλο (ηλικιακά) είναι το παιδί τόσο το καλύτερο. Μου είπε επίσης να μην αγχωθώ, εαν κάποιος άλλος γιατρος ( για 2η-3η γνωμη) μου πει ότι είναι επειγον να κανουμε αμεσα την εγχειριση, γτ λέει οτι υπάρχουν καποιοι που προκειμένου να τα αρπάξουν λένε ότι είναι επείγον και καλά. Σε τετοια περίπτωση να ζητήσω την αιτιολόγηση της διάγνωσης τους.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μπεμπούλα σου και να είναι περαστικό και απορροφήσιμο....

Διαφημίσεις

Είναι 2 εκατοστά και πρόκειται για μικρές - μικρές κύστες στην βουβωνική χώρα. Τα ίδια είπε και σε εμένα ο παιδοχειρούργος . Μετά απο αρκετή ερευνα που έκανα η απάντηση που πήρα, είναι ότι τέτοιου είδους περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με χειρουργείο και γενική νάρκωση. Φυσικά παρακολουθούν την εξέλιξη διότι πολλά αποροφφώνται απο μόνα τους όσο μεγαλώνει το μωράκι. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγεται η εγχείρηση αν πρόκεται για μωράκια πολύ μικρά και η απόφαση που θα παρθεί εξαρτάται απο την εξέλιξη της κύστης. Νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, γιατί τέτοια θέματα αντιμετωπίζονται μία και έξω.