Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΗΔΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΞΑΝΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα. Εργάζομαι στο δημόσιο και είμαι έγκυος στο 2ο παιδάκι μου. αυτή τη στιγμή δικαιούμαι το μειωμένο ωράριο από το 1ο παιδί. καλώς εχόντων των πραγμάτων τον αύγουστο θα σταματήσω να εργάζομαι.

θα ήθελα να ρωτήσω μήπως γνωρίζετε όταν θα επιστρέψω στη δουλειά αν χάνω το μειωμένο ωράριο του 1ου παιδιού. νομίζω ότι πλέον δεν το χάνεις αλλά δεν είμαι και σίγουρη

Διαφημίσεις

το υπόλοιπο άδειας ανατροφής θα διακοπει μόλις πάρεις την άδεια κύησης και θα το πάρεις μετά την γέννηση του παιδιού σου μαζί με τις άδειες που δικαιούσαι αρκει το πρώτο να μην έχει κλείσει τα 4 του χρόνια.

φτερα μου εδωσες τώρα! και εγω σε αυτην την κατασταση ειμαι. οταν εφυγα με αδεια κυησης ηταν η μεγαλη 2 χρονων και μου ειπαν οτι χανω τα υπολοιπα 2 χρονια μειωμενου!!!!!!!!!

τις κινησεις πρεπει να κανω, γνωρίζει καποιος? μηπως ξερετε ποσο ειναι σε μερες η μηνες τα δυο χρονια μειωμενο??? θα τρελαθω απο την χαρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Tι λετε βρε παιδιά, σοβαρά? Ισχύει και για τους ιδιωτικους υπαλληλους αυτό?

Εγω σε ναυτιλιακή είμαι και σταματάω Ιούνιο, οπότε νόμιζα ότι χάνω τον 1,5 χρόνο μειωμένου που υπολείπεται...

Για πείτε, για πείτε!!! :D

EXXQp3.pngAIzKp2.png

και εγω θελω να ξερω γιατι με την γεννηση του γιου μου εχασα λεει τα 2 χρονια μειωμενο που ειχα ακομη.δουλευω σε τραπεζα ποιος ξερει να μου πει?????

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

πηρα μολις τωρα τηλεφωνο στην επιθεωρηση και μου ειπαν οτι χανονται τα χρονια που υπολοιπονται και οτι αυτο γινεται στον ιδιωτικο τομεα αλλα και στο δημοσιο.....δυστυχως!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Αρθρο 9 στην εγκυκλιο του υπεσ που φαινεται πιο κατω:

http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=442&Itemid=2

Εχει και τροπο υπολογιδμου του υπολοιπου. Παλαιότερα υπήρχαν και στο σαιτ του υπεσ αλλα τα έβγαλαν:?:

0b8bfa6eaf.png

Αρθρο 9 στην εγκυκλιο του υπεσ που φαινεται πιο κατω:

http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=442&Itemid=2

Εχει και τροπο υπολογιδμου του υπολοιπου. Παλαιότερα υπήρχαν και στο σαιτ του υπεσ αλλα τα έβγαλαν:?:

ναι εδω λεει για τους δημοσιους υπαλληλους οτι ισχυει , μου το ειπαν και στην επιθεωρηση αλλα με την προυποθεση οτι το παιρνεις μαζεμενο (σαν μηνες) και οτι αυτο πρεπει να εχει συμφωνηθει απο την αρχη.

για τον ιδιωτικο τομεα δεν προβλεπεται ετσι και αλλιως.:-(

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

για τον ιδιωτικο τομεα δεν προβλεπεται ετσι και αλλιως.:-(

Τι πρωτοτυπο!

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση πάντως. Ισα ισα που προλαβαμε να χαρούμε... :(

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Τι πρωτοτυπο!

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση πάντως. Ισα ισα που προλαβαμε να χαρούμε... :(

ναι ειμαστε τυχεροι στον ιδιωτικο τομεα....:(

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

το ταχυδρομικο ταμιευτηριο ειναι ΝΠΔΔ ομως ειναι τραπεζα και εγω ειμαι ασφαλισμενη με ΙΚΑ. το δικαιουμαι ή οχι?????

Να βαλω εναν εργατολογο να μου το συνταξει και να το ψαξει τι λέτε???

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

9.Αθροιστική χορήγηση διευκολύνσεων ανατροφής (9μήνου ή μειωμένου ωραρίου) σε περίπτωση γέννησης νέου τέκνου.

Ο γονέας υπάλληλος που λαμβάνει ήδη τη διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, και πριν την εξάντλησή τους αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο τέκνο αργότερα, αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο τέκνο (σχετική η υπ’ αρ. 64/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών).

Επισημαίνεται ότι, οι υπάλληλοι που δεν έλαβαν το υπόλοιπο των διευκολύνσεων ανατροφής για το πρώτο τέκνο λόγω απόκτησης νέου τέκνου, μπορούν να κάνουν τώρα χρήση του υπολοίπου αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι, το πρώτο τέκνο δεν έχει συμπληρώσει το τέταρτο (4ο) έτος της ηλικίας του.

Δεν λέει οτι πρεπει να εχεις παρει μονο μηνες, λεει και για μειωμενο ωραριο.

11.Μετατροπή διευκολύνσεων ανατροφής τέκνου.

Ο γονέας υπάλληλος που δικαιούται τη διευκόλυνση ανατροφής παιδιού μπορεί, καταρχήν, με βάση τις ανάγκες του, όπως αυτός εκτιμά, να επιλέξει ένα από τα δύο ευεργετήματα, δηλαδή του μειωμένου ωραρίου ή της άδειας των εννέα μηνών. Κατ΄ εξαίρεση και για πολύ σοβαρούς λόγους επιτρέπεται για μία μόνο φορά η αλλαγή στην πρώτη προτίμηση (σχετική η υπ’ αρ. 50/2001 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών).

Προκειμένου δε να επιτευχθεί η ορθολογική μετατροπή του μειωμένου ωραρίου σε συνεχόμενη άδεια και αντιστρόφως, όταν και εφόσον το επιθυμεί ο δικαιούχος υπάλληλος, γίνεται με βάση το γεγονός ότι η άδεια των εννέα μηνών ισοδυναμεί με το συνολικό μειωμένο ωράριο που δύναται να έχει ο γονέας υπάλληλος κατά τα τέσσερα πρώτα έτη της ζωής του τέκνου του.

Ειδικά για την μετατροπή του μειωμένου ωραρίου σε συνεχόμενη άδεια δύναται να χρησιμοποιηθεί ο ακόλουθος μαθηματικός τύπος:

1452 ώρες* - Χ ώρες**

9 μήνες χ _____________________

1452

* 1452 ώρες: ο αριθμός των ωρών που αντιστοιχεί στο σύνολο του μειωμένου ωραρίου από την λήξη της λοχείας έως το τέκνο να γίνει τεσσάρων (4) ετών.

** X ώρες: ο αριθμός των ωρών του μειωμένου ωραρίου που διανύθηκε από τη λήξη της λοχείας (3μήνο) έως την ημέρα της αίτησης για τη χορήγηση της συνεχόμενης άδειας, οι οποίες θα μετρηθούν αρχικώς σε εργάσιμες ημέρες (22 εργάσιμες ημέρες ανά μήνα) και κατόπιν θα μετατραπούν σε ώρες πολλαπλασιαζόμενες αναλόγως είτε με το 2 είτε με το 1 (διότι 1 ή 2 ώρες είναι το ημερήσιο μειωμένο ωράριο ανάλογα με την ηλικία του τέκνου).

0b8bfa6eaf.png

τελικά βλέπω ότι είμαστε πολλές.

εγώ έψαξα λίγο στο internet και βρήκα αυτό που γράφετε για την αθροιστική χορήγηση διευκολύνσεων....

πάντως έχω σκοπό μια από αυτές τις μέρες να πάω και από την επιθεώρηση εργασίας και θα σας ενημερώσω για ότι μου πουν

Διαφημίσεις

ΕΤΣΙ ..ετσι..ποσο μεγαλη βοηθεια ειναι και αυτο ...ενω σε μας αν μεινεις τα εχασες ολα...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ..ισοτητα στις γυναικες σε ολους τους τομεις θα γινει ποτε...:?::?:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

• 8 months later...

κοριτσια τελικα τι απεγινε? αθροιστηκε το υπολοιπο μειωμενο σας στο νεο? εγω εχω μειωμενο ακομα εως των 3/2011 (1 ωρα) απο την γεννηση της κορης μου αλλα τωρα εντος 12/10 περιμενω το δευτερο παιδακι μου. τι μειωμενο θα δικαιουμαι?( δουλευω σε ιδιωτικη τραπεζα, δεν πηρα 6μηνο απο ΟΑΕΔ ή 9μηνο ισοχρονο προς μειωμενο, δεν εγκριθηκε, μονο μειωμενο 2 ετη 2 ωρες αλλα 2 ετη 1 ωρα.)

katerina1 επειδη και εγω δουλευω σε ιδιωτικη τραπεζα και γεννησα πριν τη ληξη του μειωμενου μου το εχασα ολο το υπολοιπο μου μειωμενο και ξεκινησα απο την αρχη για το δευτερο μου παιδι. εχασα 2 χρονια και κατι αν υπολογισεις και την περιοδο της εγκυμοσυνης. πηρα και στην επιθεωρηση και ρωτησα. το χανεις μου ειπαν!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

9.Αθροιστική χορήγηση διευκολύνσεων ανατροφής (9μήνου ή μειωμένου ωραρίου) σε περίπτωση γέννησης νέου τέκνου.

Ο γονέας υπάλληλος που λαμβάνει ήδη τη διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου, και πριν την εξάντλησή τους αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο τέκνο αργότερα, αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο τέκνο (σχετική η υπʼ αρ. 64/2008 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών).

Επισημαίνεται ότι, οι υπάλληλοι που δεν έλαβαν το υπόλοιπο των διευκολύνσεων ανατροφής για το πρώτο τέκνο λόγω απόκτησης νέου τέκνου, μπορούν να κάνουν τώρα χρήση του υπολοίπου αυτού, υπό την προϋπόθεση ότι, το πρώτο τέκνο δεν έχει συμπληρώσει το τέταρτο (4ο) έτος της ηλικίας του.

Πού μπορούμε να το βρούμε αυτό επίσημα?

Εγώ έχασα το μειωμένο μου ωράριο της πρώτης :twisted::twisted::twisted:

που καταλαβαίνω ότι δεν έπρεπε.... Δεν ξέρω όμως αν ίσχυε τότε.... το 2008 που γεννήθηκε η δεύτερη

• 2 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ:

ΕΓΩ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΘΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΑΩ ΜΕ ΠΗΤ 16/03/2011. ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΜΟΥ ΩΡΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΣΩ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ; ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ 2011. ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Με το καλό να γεννήσεις καταρχήν... σε Ναυτιλιακή (και θες να το πάρεις... χα χα ) και όχι δεν παίζω με τον πόνο σου, αλλά, δυστυχώς... κλείσαμε, που λένε ! Κι εμένα σήμερα μου κόπηκαν τα φτερά που μπαίνω πλέον στην 1,30 ώρα αντί των 2 ωρών του 1ου χρόνου που έπεται του τοκετού... νόμιζα πως θα μου έδιναν και τον ένα χρόνο και κάτι που ήταν το υπόλοιπο από το 1ο μας παιδί, αλλά έχει κάνει φτερά (μάλλον ήπιε red bull). Ούτε το επιπλέον 6μηνο πήρα σε καμία από τις 2 εγκυμοσύνες μου... να μην το συζητήσουμε... και ναι το έχω ρίξει στην πλάκα γιατί αλλιώς ... σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ το κράτος δικαίου και πρόνοιας, ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

ΚΙ Εγω 6 μηνες μειωμενου απο το πρωτο παιδι χανω...υπαρχει αραγε καμια περιπτωση να ισχυει κ για μας κατι σα το παραπανω των δημοσιων????? καλα θα ταν ε?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift