Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υποχρεωτικό ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο

Recommended Posts

Μόλις άκουσα στις ειδήσεις ότι από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ακόμα και για τα πρωτάκια!!!!!

Εμένα κάπως μου'ρθε αυτό............. είναι δυνατόν να υποχρεώνουν 6χρονα παιδάκια να βαράνε 8ωρο στο σχολείο?

Γιατί υποχρεωτικό?

Γιατί να μην το κάνουν όπως στα νηπιαγωγεία που έχει και τα ολοήμερα για τις εργαζόμενες μητέρες αλλά τα και τα άλλα που σχολάνε στις 12-1 το μεσημέρι?

Για πέστε γνώμες....... γιατί εγώ έχω αρχίσει και "φουντώνω" με την προοπτική ότι θα κάθεται το παιδί μου υποχρεωτικά στο σχολείο 8 ώρες από τα 6 του χρόνια (παρόλο που είμαι εργαζόμενη).

Διαφημίσεις

Ζω στο εξωτερικό και εδώ ισχύει το σύστημα του ολοήμερου το σχολείου.

Ο γιος μου από την πρώτη μέρα φεύγει στις 7:30 το πρωί και γυρνάει στις 15:00 το μεσημέρι.

Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την προσαρμογή και ούτε μέχρι στιγμής έχει παραπονεθεί που είναι τόσες ώρες στο σχολείο.

Πιστεύω ότι από την στιγμή που είσαι εργαζόμενη θα σε βολέψει αυτό το σύστημα.

Ολυμπία μου μακάρι να γίνει το παιδαγωγικό σύστημα όπως στο εξωτερικό και δεν θα'χα καμμία αντίρρηση για ολοήμερο. Αλλά εδώ το μόνο που θα κάνουν είναι να κουράζουν πιο πολύ τα μικράκια παρά να τους μαθαίνουν κάτι. Αυτό φοβάμαι πιο πολύ.

Και για μας τις εργαζόμενες του ιδιωτικου τομέα τα ολοήμερα δεν βοηθάνε καθόλου, αφού σχολάμε το νωρίτερο στις 5.

Οπότε για μένα είτε σχολάσει στις 12 είτε στις 3 το ίδιο θα είναι.

νομιζω οτι στο ολοημερο διαβαζουν εκει για την επομενη μερα κ ετσι δεν εχουν εργασειες στο σπιτι,ε ολυμπια?

Κοιτά εμένα πάει σε ειδικό σχολείο, είναι στην πρώτη τάξη και μέχρι στιγμής δεν μου έχει φέρει καμία εργασία για το σπίτι.

Διαφημίσεις

εγω το εχω ακουσει αυτο για ολα τα ολοημερα(για εδω τουλαχιστον) οτι κανουν τα παντα για την επομενη στο σχολειο.ετσι δεν εχει ουτε αυτο διαβασμα σπιτι ουτε εσυ αγχοσ.απλα κανειις εναν ελεγχο κ τελος

Αχ! βρε κορίτσια, στο εξωτερικό έχουν υποδομές (κτιριακές κλπ) για τα πάντα. Εδώ δεν υπάρχει τίποτε. Που θα τρώνε τα παιδάκια .... πάνω στο θρανίο τους? 'Η δεν θα τρώνε?

Και ως γνωστό είναι μη πέσεις σε αδιάφορο εκπαιδευτικό............. φαντάζεσαι να είναι και επί 8ώρου? (μ'έχει πιάσει πανικός τώρα).

Ολυμπία μου μακάρι να γίνει το παιδαγωγικό σύστημα όπως στο εξωτερικό και δεν θα'χα καμμία αντίρρηση για ολοήμερο. Αλλά εδώ το μόνο που θα κάνουν είναι να κουράζουν πιο πολύ τα μικράκια παρά να τους μαθαίνουν κάτι. Αυτό φοβάμαι πιο πολύ.

Και για μας τις εργαζόμενες του ιδιωτικου τομέα τα ολοήμερα δεν βοηθάνε καθόλου, αφού σχολάμε το νωρίτερο στις 5.

Οπότε για μένα είτε σχολάσει στις 12 είτε στις 3 το ίδιο θα είναι.

Eτσι ακριβως!!Κι εμενα η κορη μου παει ολοημερο μεχρι τις τεσσερις εδω αλλα υπαρχει μεγαλη διαφορα.Τα παιδια εδω στο ολοημερο περνουν την ωρα τους ευχαριστα και δημιουργικα συγχρονως.Ασχολουνται με διαφορα,ξυλογλυπτικη,ραψιμο πλεξιμο,μαγειρεμα,πατιναζ,χορο, μουσικη και ο,τι αλλο μπορει να βαλει ο νους.Η δε κορη μου και τωρα ακομη που εχουμε διακοπες συνεχιζει να πηγαινει γιατι εχουν οργανωσει διαφορες δραστηριοτητες και δε θελει λεει να τις χασει.

Στην Ελλαδα δυστυχως πιεζουμε παρα πολυ τα παιδια και δεν τ αφηνουμε να χαρουν την παιδικη τους ηλικια.Δασκαλα ειμαι και ξερω τι γινεται....

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι….σαν να έχεις δίκιο zana.

Σκέψου όμως ότι κανένας δάσκαλος δεν θα θέλει να διδάσκει όλη μέρα…χεχεχε

άρα θα αντιδράσουνε και αυτοί όπως εσύ.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι….σαν να έχεις δίκιο zana.

Σκέψου όμως ότι κανένας δάσκαλος δεν θα θέλει να διδάσκει όλη μέρα…χεχεχε

άρα θα αντιδράσουνε και αυτοί όπως εσύ.

Μα δε θα διδασκει ο δασκαλος της ταξης,θα υπαρχουν ειδικοτητες,ελπιζω τουλαχιστο.Δηλαδη δασκαλα αγγλικων,μουσικης υπολογιστων και οποια αλλη ειδικοτητα μπορει να εξασφαλισει το σχολειο.

Παρ ολ αυτα δε νομιζω να προβουν σε κατι τετοιο,υποχρεωτικο δηλ ολοημερο,θα το αφησουν στην επιλογη του καθενος,ετσι πιστευω.....

Διαφημίσεις

Δεν θα αντιδράσουν άμα πληρώνονται υπερωρίες, απλά θα στοιβάζουν τα παιδιά σε μια αίθουσα μέχρι να πάει 4 η ώρα , θα τους δίνουν από ένα ψευτοπαιχνίδι και απο δω πάν και οι άλλοι..............αααααααααααααα γιατί κινδυνεύω να παρανοήσω μόνο με την ιδέα?

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνουν τα μικράκια πειραματόζωα μέχρι να στρώσουν αυτοί ένα υποτυπώδες σύστημα (και σιγά μη το καταφέρουν).

Εκνευρίζομαι περισσότερο όσο το σκέφτομαι...........ότι θα με υποχρεώσουν να αφήνω το παιδί μου μέχρι τις 4 στο σχολείο, έρμαιο στα χέρια του κάθε κομπλεξικού που μπορεί να του τύχει............... αααααα! πάω να βουτήξω το κεφάλι μου σε κα'να κουβά νερό γιατί δεν πάω καθόλου καλά...... μου'χει ανέβει η πίεση.

Παρ ολ αυτα δε νομιζω να προβουν σε κατι τετοιο,υποχρεωτικο δηλ ολοημερο,θα το αφησουν στην επιλογη του καθενος,ετσι πιστευω.....

Οχι είπανε υποχρεωτικό, γι'αυτό μου έχει ανέβει η πίεση 200 αυτή τη στιγμή. Δεν θα το συζήταγα καν αν ήταν προαιρετικό. Και τώρα μπορώ να την στείλω ολοήμερο αλλά δεν το κάνω παρόλο που είμαι εργαζόμενη.

Δεν θα αντιδράσουν άμα πληρώνονται υπερωρίες, απλά θα στοιβάζουν τα παιδιά σε μια αίθουσα μέχρι να πάει 4 η ώρα , θα τους δίνουν από ένα ψευτοπαιχνίδι και απο δω πάν και οι άλλοι..............

έρμαιο στα χέρια του κάθε κομπλεξικού που μπορεί να του τύχει.

Μηπως βρε κοριτσι μου τα παραλες????Για ριξε λιγο νερο,ισως σου κανει καλο....

Μηπως βρε κοριτσι μου τα παραλες????Για ριξε λιγο νερο,ισως σου κανει καλο....

καλά το παγωμένο νερό το χρειάζομαι σίγουρα, αλλά έχουν ακούσει τα αυτάκια μου φρικαλέα πράγματα, κι έχω διαβάσει και κάμποσα εδώ στο φόρουμ.............πολύ θέλει ο άνθρωπος για να σαλέψει? Αυτό το "τσαμπουκαλίδικο" ολοήμερο σε 6χρονα χωρίς υποδομές, χωρίς τίποτε, μέσα σε λίγους μήνες .....................μου΄χει έρθει ταμπλάς.

Ξέρεις κάτι τρώγλες που υπάρχουν στον Πειραιά (και αλλού φαντάζομαι) και τα λένε σχολεία................ σοβάδες πέφτουνε όχι αστεία.

Ζαννα μου ανησυχεις υπερβολικα!έχω δουλεψει 7 χρονια ως δασκαλα θεατρικης αγωγης,σε 12 διαφορετικα σχολεια ολοημερα και ειλικρινα χωρις να θελω να ωραιοποιησω την κατασταση ,ακομη και με το υπαρχον συστημα τα παιδια δε βασανιζονται!

1.οι πιο πολλοι δασκαλοι που έχω συναντησει ήταν πολυ ευσυνηδητοι κα τα παιδια πηγαιναν όνως έχοντας κανει τα περισσοτερα μαθηματα για τη επομενη μερα

2.υπαρχουν ειδικοτητες και έτσι τα παιδια έρχονται σε επαφη με ωραια πραγματα θεατρο ,ζωγραφικη ,μουσικη ,υπολογιστες ,εξτρα αγγλικα και γυμαναστικη έστω και αν απο υλικοτεχνικη υποδομη ειναι λιγο πισω τα πραγματα.

3.υπαρχει χώρος διαμορφωμενος σε τραπεζαρια όπου οι δασκαλες ή καποια κυρια που πληρωνει ο συλλογος ζεσταινουν σε φουρνο μικροκυματων το φαγητο που θα δωσεις εσυ απο το σπιτι σε ταπερακι

η διαμαντοπουλου μιλησε για ένα ακομη καλυτερο μοντελο απο αυτο που ηδη υπαρχει όπου τα παιδια μεχρι τις 2 θα κανουν με το δασκαλο τα παντα στο σχολειο και 2-4 θα έχουν πιο ευχαριστες δραστηριοτητες.Μένει βεβαια να δουμε πως και κυριως ποτε θα πραγματοποιηθει

Το μονο που έχω να πω ως προβλημα έιναι οτι αν το παιδι έιναι μαθησιακα πισω συνηθως δεν υπαρχει η πολυτελεια να κατσει καποιος απο πανω του προσωπικα - αυτο ας πουμε συνεβη με το γιο μου που εχει διασπαση προσοχης και για αυτο δεν τον αφηνα ολοημερο.

θα συμφωνησω επισης με τη φλωρα οτι εδω παραφορτωνουν τα παιδια-συχνα και χωρις και να καταφερουν να βγαλουν μορφωμενους ενηλικους, δυστυχως και ελπιζω να ισχυσει αυτο που ειπαν για μειωση της υλης

οποτε ζαννα μου δε νομιζω πως έχεις λογο να φοβασαι τοσο!

Διαφημίσεις

Υποθέτω ότι πάσχω από το σύνδρομο αποχωρισμού απο το παιδί μου (αν και δουλεύω) + τα σχολικά μου χρόνια στη δεκαετία του 70 (50 παιδιά στοιβαγμένα μέσα σε μια τάξη.... τρία τρία ήμασταν κολλημένα σε ένα θρανίο)............... είμαι μανιακή.

για μιλάτε και οι άλλες δασκάλες του φόρουμ ρε παιδιά

ευχαριστώ όλε τις κοπέλες μέχρι τώρα (πάω για ύπνο).

ΤΕΛΕΙΑ ΝΕΑ...δουλευω μεχρι τις 4 απο τις 8 ..τον στελνω στα προνηπια και αυτο το ωραριο δεν με εξυπηρετει καθολου εφοσον ανοιγουν στις 8,15 και μετα στις 12,15...ηθελα να ξερα σε ποια μανα βοηθαει αυτο...σε ποια μανα που δεν εχει βοηθεια και πρεπει να δουλεψει...μακαρι να γινει υποχρεωτικο μπας και γλυτωσουμε τα λεφτα μας τα λιγοστα σε παιδικους και ιδιωτικα..

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Καλημέρα κορίτσια. Η κόρη μου είναι πρωτάκι και πάει ολοήμερο.

Πρέπει να πω πως πήγαινε παιδικό και είχε το ίδιο πρόγραμμα από μικρή.

Λοιπόν της αρέσει πολύ το ολοήμερο και κάποιες φορές που τελείωσα νωρίς από τη δουλειά και πήγα να την πάρω δεν ήθελε. Εκεί κάνει τα περισσότερα μαθήματα για την επόμενη, κάνει χορό, ομαδικά παιχνίδια στην αυλή, υπολογιστές και ζωγραφίζει. Έχει φίλους και κάνουν πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν στο βασικό πρόγραμμα του σχολείου.

Εγώ βρίσκω πολύ θετικό το μέτρο. Θα ήταν πολύ καλό αν μπορούσαν να κάνουν κανα δυο ώρες ακόμα με την δασκάλα του πρωινού, γιατί η ύλη είναι πολύ μεγάλη και δεν προλαβαίνουν στις 4-5 ώρες του πρωινού. Ούτως ή άλλως οι ώρες που δουλεύουν οι δάσκαλοι είναι λίγες. (γνωρίζω πως αυτοί που θέλουν δουλεύουν και στο σπίτι με προετοιμασία του επόμενου μαθήματος).

Ελπίζω κάποτε να τα καταφέρουμε και να μην έχουν τα παιδάκια τόσο βαρύ πρόγραμμα. Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο και βγάζω το καπέλο στην κόρη μου που δεν μας σιχτίρισε ακόμα. Σκεφτείτε: ξύπνημα στις 7 περίπου, σχολείο στις 8,10, γυρνάει στις 4,15 τρώει λίγο και κοιμάται για βράδυ στις 8-8,30. Δηλαδή 4 ώρες "ελεύθερες". 2 φορές την εβδομάδα έχει TAEKWON DO και φεύγει 17,45 και γυρνάει 19,20. Καθημερινά έχουμε διάβασμα από 0,5 έως 2 ώρες ανάλογα με την ποσότητα των μαθημάτων και την συγκέντρωσή της (αν είναι κουρασμένη δεν μπορεί να συγκεντρωθεί με αποτέλεσμα να καθυστερούμε). Πότε αυτό το παιδί θα κάνει μπάνιο και το βασικότερο : πότε θα παίξει; αν δεν είχαμε το διάβασμα στο σπίτι θα ήταν πολύ διαφορετικά. :rolleyes:

74Qtp3.png2SeRp3.png

Κορίτσια για να γίνει αυτό χρειάζονται υποδομές (τραπεζαριες,αίθουσες ανάπαυσης κτλ)που δεν υπάρχουν σε κανένα σχεδων σχολείο στην Ελλάδα...και να σκεφτείς ότι μερικά παιδιά κάνουν μαθημα σε λιωμενα κτήρια.......Και πρέπει να γίνουν και προσλήψεις εκπαιδευτικών......πράγμα αδύνατι γιατί από το υπουργείο ανακοινώθηκε μείωση των προσλήψεων των εκπαιδευτικών κατά 50%.........και όταν λένε πιλοτικά.....ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι!!!!!!!!!!!!Πάνω από 10ετία θα πάρει το θεμα να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολέια.........

το νηπειαγωγειο μεχρι τωρα ηταν και κλασσικο και ολοημερο,ετσι ο γονιος επελεγε αυτο που ηθελε!τωρα θελουν να γινουν ολα τα νηπιαγωγεια ολοημερα!

εμεις οι νηπιαγ αντιδρουμε σ αυτο, πρεπει να υπαρχουν κ τα 2 κ να ειναι επολογη του γονεα. να δουμε αν θα καταφερουμε κατι..

αν κατεβουμε σε ..πορειες κ γιαυτο τον λογο σας περιμεμουμε μαζι!

ΤΕΛΕΙΑ ΝΕΑ...δουλευω μεχρι τις 4 απο τις 8 ..τον στελνω στα προνηπια και αυτο το ωραριο δεν με εξυπηρετει καθολου εφοσον ανοιγουν στις 8,15 και μετα στις 12,15...ηθελα να ξερα σε ποια μανα βοηθαει αυτο...σε ποια μανα που δεν εχει βοηθεια και πρεπει να δουλεψει...μακαρι να γινει υποχρεωτικο μπας και γλυτωσουμε τα λεφτα μας τα λιγοστα σε παιδικους και ιδιωτικα..

γιατι δεν το στελνεις ολοημερο;

εμεις οι νηπιαγ αντιδρουμε σ αυτο, πρεπει να υπαρχουν κ τα 2 κ να ειναι επολογη του γονεα. να δουμε αν θα καταφερουμε κατι..

Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ.......... γιατί να γίνει υποχρεωτικό το ολοήμερο............ χωρίς υποδομές, χωρίς τίποτε?

Από τώρα μέχρι το Σεπτέμβριο που σχεδιάζουν να το εφαρμόσουν θα έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα? Χλωμό το βλέπω.

δεν θα το κανουν. βεβαια καποια σχολεια εναι πολυ καλα κ ειναι ωραιο το περιβαλλον. να ξερετε κιολας οτι ειτε μπορουμε ειτε οχι φτιαχνουμε ενα ωραιο περιβαλλον για τα παιδια, κ πραγματικα βλεπω οτι στο νηπιαγωγειο περνανε καλα

Κορίτσια εγώ αυτό που βλέπω στα παιδάκια είναι πως δεν ζητούν πολλά και είναι ευχαριστημένα και με τα λίγα. Φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά κάποια πράγματα είναι καλό να υπάρχουν, αλλά και αν δεν υπάρχουν δεν έγινε η καταστροφή του κόσμου. Παράδειγμα οι τραπεζαρίες. Σε κανένα σχολείο που ξέρω δεν υπάρχει είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό. Στο δικό μας σχολείο βάζουν ένα χάρτινο τραπεζομάντηλο και τρώνε το φαγητό τους από το σπίτι. Όσον αφορά την ξεκούραση είναι ένα θέμα. Ευτυχώς η κόρη μου δεν κοιμόταν ούτως ή άλλως το μεσημέρι και ήταν συνηθισμένη σ΄αυτό το πρόγραμμα, οπότε δεν της κακοφάνηκε. Εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή δουλειά στην εκπαίδευση και να υπάρχει ευχάριστο κλίμα. Όλα θα ήταν πολύ καλά να υπάρχουν, αλλά δυστυχώς....

74Qtp3.png2SeRp3.png

Συμφωνώ ότι δεν έρχεται η καταστροφή.

Αλλά θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να παίρνω νωρίς το παιδί μου σε περίπτωση που δω ότι οι υποδομές ή ακόμα χειρότερα οι δάσκαλοι είναι "κάπως".

Γιατί να μου στερήσουν σώνει και καλά την δυνατότητα? Εκεί ενίσταμαι.