Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμος-δουλεια-δευτερο παιδι-σπιτι

Recommended Posts

Κοριτσια, σχεδον ενα μηνα απο οταν γεννησα, νομιζω οτι ειμαι σε κατασταση καταρευσης.

Εχω το μωρο που προσπαθω να θηλασω, το θηλαζω δηλαδη αποκλειστικα αλλά εχει πολλά πονακια και πολυ γκρινια αυτες τις ημερες και δεν ξερω γιατι. Δυο παιδιατροι ειπαν για συμπληρωμα, με εψησε και ο αντρας μου αλλά τελικα ο μικρος αρνηθηκε να πιει πανω απο 20 γραμ. με αποτελεσμα ολοι οι παραπανω να πουν πως τελικα ο μικρος τρωει καλα και δεν θελει συμπληρωμα. Με προετρεψαν οι παιδιατροι και η αδελφη μου που θηλασε και το πρωτο και το δευτερο παιδι απο ενα χρονο, να δινω στο ενδιαμεσο τσαι για να μπορει να σταθεροποιηθει λιγο το προγραμμα. Ξερω οτι το μωρο ειναι πολυ μικρο και για προγραμμα ουτε λογος. Ομως...

Εχω αλλο ενα παιδακι που τα απογευματα θελει να ασχοληθω μαζι του γιατι βγαζει δειγματα ζηλειας...

Εχω ενα σπιτι που απο οταν γεννησα ολο τακτοποιω και ολο βομβαρδισμενο ειναι... (εβαλα αγγελια για γυναικα...)

Εχω και τη δουλεια ρε κοριτσια, και εκει ειναι το χειροτερο... Να σκεφτειται οτι τη μερα που γεννησα, το πρωι δουλευα απο το σπιτι, εφυγα να παω να με εξετασει ο γιατρος και τελικα γεννησα. Ε, να σκεφτειται οτι ολο και ολο μια εβδομαδα δεν ασχοληθηκα με το μαγαζι και τωρα τρεχω και δεν φτανω να μαζευω τα ασημαζευτα...

Βοηθεια για ολα τα παραπανω δεν εχω απο πουθενα, μιας και ολοι ειναι μακρυα.

Συνδυαζονται ολα αυτα μαζι; Νομιζω οτι συντομα θα καταρευσω...

Διαφημίσεις

..νομιζω οτι συντομα θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ...

μην στεναχωριεσαι καλο μου ολα θα τακτοποιηθουν εν καιρο...

μου θυμισες εμενα οταν γεννησα τον δευτερο μου...χαλια ηταν ολα ολα τα βλεπα μαυρα...τωρα σε 4 μηνες θα χω και το τριτο μου παιδακι...δουλευω παραλληλα τα απογευματα τρεχουμε σε δραστηριοτητες με τον μεγαλο προσπαθω να παιξω με τον μικρο μου...

..ναι τα προλαβαινω αλλα ΑΦΗΝΩ και πολλα πισω μου...οπως πχ το σπιτι βομβαρδισμενο απο παιχνιδια...εν καιρο τα συμμαζευω αλλα τις περισοτερες μερες ειναι σκορπισμενα παντου παιχνιδια...πολλες φορες παταω σε αμαξακια και στρατιωτακια και νοιωθω αναστεναρης...:-P

Φροντιζω να εχω φαγητο και απο κει και περα ολα τα αλλα τα βαζω σε δευτερη μοιρα..στην αρχη τα κυνηγουσα αμαν παλι εχω πλυντηρο παλι σιδερο παλι ..παλι..τωρα πλεον..βολευομαι ΠΑΝΤΑ εχω πλυντηριο και σιδερο αλλα δεν τα φοραω ολα οποτε αφου εχω ρουχα να βαλω εγω και τα παιδια μου και ο συζηξ (παλι τελευταιος αυτος ο αμοιρος :mrgreen:) οποτε ολα ειναι καλα...

δεν θα γινουμε και κομματια ...να θυμασαι..

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ...

οχι δεν ειμαι μακαβρια απλα ανοιξε λιγο παραπερα μην κοιτας λεπτομερειες και σκοτιζεσαι με μικροπραγματα...

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..και ευχομαι συντομα να ''ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ''

;)

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Να σου ζήσει το νέο σου μωράκι!

Πάρε ένα sling και απελευθερώσου μερικώς! Εγώ δεν έχω ακόμη δεύτερο αλλά σίγουρα θα το χρησιμοποιήσω στο δεύτερο από την πρώτη μέρα! Ειδικά τώρα που είσαι στην αρχή και θηλάζεις ασταμάτητα και ακατάστατα. Βέβαια δεν στο προτείνω για να κάνεις γενική καθαριότητα στο σπίτι (περισσεύει αυτό στη φάση που είσαι), αλλά ένα μαγείρεμα και την ενασχόλησή σου με το μεγαλύτερο παιδάκι σου θα τα κάνεις με άνεση!

Το τσάι δεν το βλέπω καλή λύση, είναι ανθυγιεινό, είναι και μπελάς να το ετοιμάζεις και δεν προσφέρει τίποτα. Εγώ άμα πεινάω κι όλη την Κίνα να πιω δεν χορταίνω, θέλω μαααα (που λέει και ο γιός μου) :D

...με εψησε και ο αντρας μου...

.... Με προετρεψαν οι παιδιατροι και η αδελφη μου ...

Να σου τα πω χύμα: :mrgreen:

Το τσάι και το συμπλήρωμα ΑΝ τα δώσεις, ποιος θα τα δίνει στο μωρό; Εσύ ή ο άνδρας σου και η αδερφή σου; Γιατί αν τα δίνεις εσύ, πιο κουραστικό είναι να αποστειρώνεις μπιμπερό και να τα ετοιμάζεις παρά να θηλάσεις το μωρό.

Αν προσφέρονται ο άντρας σου και η αδερφή σου να δίνουν οι ίδιοι το συμπλήρωμα και το τσάι για να σε ξεκουράσουν, ευχαρίστησέ τους ευγενικά και πες τους ότι θα προτιμούσες να έκαναν καμιά δουλειά στο σπίτι εκείνη την ώρα που θα διέθεταν για το τάϊσμα του μωρού.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Άρε saxpa πολύτεκνη!! Που να κάνεις και τον τέταρτο!!(πρόσεξες άρθρο;τον) Άντε καλά, την.

χεχε νομιζεις κοπελια....ηδη βρηκα συνταγη για κορη...αχ και να την ειχα πιο μπροστα αχχχχχ...ακου ΤΟΝ...:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

εμπλεξα με αντρες τι να κανω...ειναι το στοιχειο μου....:lol::lol::lol::lol::lol:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Το τσάι και το συμπλήρωμα ΑΝ τα δώσεις, ποιος θα τα δίνει στο μωρό; Εσύ ή ο άνδρας σου και η αδερφή σου; Γιατί αν τα δίνεις εσύ, πιο κουραστικό είναι να αποστειρώνεις μπιμπερό και να τα ετοιμάζεις παρά να θηλάσεις το μωρό.

Αν προσφέρονται ο άντρας σου και η αδερφή σου να δίνουν οι ίδιοι το συμπλήρωμα και το τσάι για να σε ξεκουράσουν, ευχαρίστησέ τους ευγενικά και πες τους ότι θα προτιμούσες να έκαναν καμιά δουλειά στο σπίτι εκείνη την ώρα που θα διέθεταν για το τάϊσμα του μωρού.;)

Συμφωνώ απόλυτα. Θήλασε το μωρό σου όσο πιο πολύ μπορείς. Είναι και για σένα και για εκείνο, ότι καλύτερο.

Σίγουρα αργότερα θα το μετανιώσεις όπως κι εγώ. Τον μεγάλο μου τον θήλασα αποκλειστικά μέχρι 5 μηνών και ομολογώ ότι κουράστηκα πολύ.

Γι αυτό στο δεύτερο έδινα συμπλήρωμα για να μην κουράζομαι υποτίθεται και τελικά το παιδί πολύ ορθά βρήκε πιο εύκολο να πίνει γάλα από το μπουκάλι παρά να προσπαθεί να θηλάσει.

Άρα μόλις στις 40 μέρες κόπηκε και ο θηλασμός.

Κάτι που πολύ το μετάνιωσα αλλά γυρισμό δεν έχει.

Σκέψου το πάντως καλά

5160_not-easy-being-a-mother.png

Α! μιας και ανέφερες και τη δουλειά να σου πω ότι και εγώ δούλευα από νωρίς και πηγαινοερχόμουν στο σπίτι για το θηλασμό. Κανονικό σκότωμα δηλαδή.

Αυτό όμως δεν το μετάνιωσα...;)

Ενταξει λιγο μπορω να πω οτι με ενθαρυνουν τα λογια σας. Πιο πολυ κουραζομαι εννοειται με τη δουλεια και με τις δουλειες του σπιτιου και οχι με την ενασχοληση με τα παιδια μου. Η δε ωρα του βραδυνου μπανιου εχει γινει ιεροτελεστια μαζι με τον μεγαλο γιο, ο οποιος αφου κανει ο ιδιος μπανιο βοηθα και στο μπανιο του μικρου...

Ενταξει λιγο μπορω να πω οτι με ενθαρυνουν τα λογια σας. Πιο πολυ κουραζομαι εννοειται με τη δουλεια και με τις δουλειες του σπιτιου και οχι με την ενασχοληση με τα παιδια μου. Η δε ωρα του βραδυνου μπανιου εχει γινει ιεροτελεστια μαζι με τον μεγαλο γιο, ο οποιος αφου κανει ο ιδιος μπανιο βοηθα και στο μπανιο του μικρου...

Χαίρομαι γι' αυτό. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολος και κουραστικός είναι ο θηλασμός. Κάνε υπομονή και δες το θετικά.

Και κάτι άσχετο. Δεν ξέρω πως θηλάζεις εσύ αλλά εγώ ξάπλωνα το μωρό σε ένα φουσκωτό μαξιλάρι που έφτανε λίγο κάτω από το στήθος μου. Έτσι και το μωρό ξάπλωνε αναπαυτικά και εγώ είχα ξεκούραστα χέρια.

Ίσως σε βοηθήσει και σένα. Δοκίμασέ το.

Διαφημίσεις

Θα συμφωνησω τοοοοσο πολυ με τα παραπανω...

Οποιος εχει γνωμη ας βαλει ενα χερακι με το σπιτι.

Σου γραφω μονο για να σου στειλω τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους (ειμαι σε μεγαλα κεφια σημερα:rolleyes:), γιατι περασα την ιδια λεμε φαση και τα καταφερα, οποτε μπορεις κι εσυ.

Δουλεια, βοηθεια μηδεν, δευτερο παιδι και αποκλειστικος θηλασμος.

Ηρεμησε, δεξου οτι ολα τελεια δεν γινονται και ουτε χρειαζεται να γινουν, παρε οση βοηθεια μπορεις για το σπιτι και τη δουλεια (πχ πηρα γυναικα για τις δουλειες και το σιδερο), βαλε το μωρο στο στηθος με ενα σλινγκ ωστε να ασχολεισαι ταυτοχρονα και με το μεγαλο και χαμογελα που ολα ειναι καλα και ολοι υγιεις, γιατι μονο αυτο ειναι προβλημα.

Καλη συνεχεια:D

k9Tap3.png