Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παράταση ασφάλισης ΙΚΑ με κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ

Recommended Posts

Ενημερωτικά μανούλες σε περίπτωση που η ασφάλιση σας στο ΙΚΑ έχει λήξει και είστε εγγεγραμμένες στον ΟΑΕΔ και ανανεώνεται κάθε μήνα την κάρτας ανεργίας σας μπορείτε να παρατείνεται την ασφάλιση σας στο ΙΚΑ λόγω ανεργίας. Συγκεκριμένα θα πάτε στον ΟΑΕΔ θα ζητήσετε μια βεβαίωση ότι είστε εγγεγραμμένη άνεργη και με αυτήν θα αποταθείτε στο ΙΚΑ για ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας. Δεν είναι απαραίτητο να είστε επιδοτούμενη άνεργη.

Διαφημίσεις

• 2 months later...
  • 3 months later...

kalhspera manoules..dystixos ayto den to gnoriza posous mhnes prepei na exo karta anergias gia na mou ananewsoun to ika to opoio exei lhksei apo persi.kai an ginei auto se ti tha mou xrhsimeysei akribos to ika.tha paro kapoia xrhmata apth genna? eimai eidh 5 mhnwn egyos prolabaino?shmeiosh eimai anypantrh

cTsip3.png

kalhspera manoules..dystixos ayto den to gnoriza posous mhnes prepei na exo karta anergias gia na mou ananewsoun to ika to opoio exei lhksei apo persi.kai an ginei auto se ti tha mou xrhsimeysei akribos to ika.tha paro kapoia xrhmata apth genna? eimai eidh 5 mhnwn egyos prolabaino?shmeiosh eimai anypantrh

Δυστυχως οταν εχεις ασφαλιση ΙΚΑ οντας ανεργη δεν δικαιουσαι παροχες σε ειδος ή χρημα (δεν ξερω μηπως παιρνεις το εφαπαξ βοηθημα τοκετου-για αυτο δεν ειμαι σιγουρη).Δες μηπως εχεις παλιοτερα ενσημα που ισως μπορει να σου εξασφαλισουν επιδομα κυοφοριας-λοχειας και μετα το εξαμηνο του ΟΑΕΔ.

Διαφημίσεις

Δυστυχως οταν εχεις ασφαλιση ΙΚΑ οντας ανεργη δεν δικαιουσαι παροχες σε ειδος ή χρημα (δεν ξερω μηπως παιρνεις το εφαπαξ βοηθημα τοκετου-για αυτο δεν ειμαι σιγουρη).Δες μηπως εχεις παλιοτερα ενσημα που ισως μπορει να σου εξασφαλισουν επιδομα κυοφοριας-λοχειας και μετα το εξαμηνο του ΟΑΕΔ.

se eyxaristo gia thn apanthsh.gnorizeis pou tha apey8in8o gia na ma80 pos mporo na paro kana epidoma..os anypantrh mhtera h kati tetoio. pou den doulevo

cTsip3.png

• 2 months later...

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω πόσους μήνες πρέπει να είσαι στον ΟΑΕΔ εγγεγραμένη για να επιμικύνω την ασφαλισή μου στο ΙΚΑ κ για πόσο καιρό? Η ασφαλισή μου λήγει 28/2/11.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!

• 6 months later...

Καλημερα σας! Θεωρησα κι εγω χτες το βιβλιαριο μου με αυτον τον τροπο, πρεπει να εισαι γραμμενη 2 μηνες στον Οαεδ και να ειναι σε ισχυ η καρτα ανεργιας σου.

Να σας ρωτησω ομως κατι, στο χαρτακι της θεωρησης που βγηκε αυτοματα απο το συστημα του ικα γραφει στις ημερομηνιες απο 1/8/2011 εως 31/1/2012. Το εκανα χτες, τωρα ισχυει ή θα ισχυει απο 1/8??? Παιρνω τηλ και δεν απαντανε φυσικα και θελω να του κανω εμβολιο αυτες τις μερες, μην τρεχω αδικα..

• 10 months later...

καλησπέρα σας

είναι λίγο παλιό το πόστ μήπως ξέρει κάποιος αν ισχύει ακόμα ??

είμαι άνεργη εγγεγραμμένη στους καταλόγους του ΟΑΕΔ και η ασφάλιση μου έληξε στις 02/2012 μπορώ να ανανεώσω την θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας μου (και του παιδιού μια και είναι ασφαλισμένη σε μένα) παίρνοντας βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ και μετά στο ΙΚΑ ??

καλησπέρα σας

είναι λίγο παλιό το πόστ μήπως ξέρει κάποιος αν ισχύει ακόμα ??

είμαι άνεργη εγγεγραμμένη στους καταλόγους του ΟΑΕΔ και η ασφάλιση μου έληξε στις 02/2012 μπορώ να ανανεώσω την θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας μου (και του παιδιού μια και είναι ασφαλισμένη σε μένα) παίρνοντας βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ και μετά στο ΙΚΑ ??

με μια βεβαιωση απο τον ΟΑΕΔ μπορεις να πας να αναεωσεις το βιβλιαριο σου

ΑΛΛΑ εχει καποια ορια...τι εννοω.... ηλικιακα...

δηλαδη....

Εαν ειστε απο 22 εως 29 θελει μονο 2 μηνες καρτα ανεργιας {να ειναι ακομα ενεργη η καρτα σου και να μην εχει ληξει}

απο 29 εως 55 θελει ενα χρονο ανανεωμενη την καρτα ανεργιας

απο 55 και ανω επισης θελει ενα χρονο καρτα ανανεωμενη...

Διαφημίσεις

Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει στους ανέργους τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και αν έχουν συμπληρώσει πολύ λίγα ένσημα, προωθεί το υπουργείο Εργασίας. Στο εξής οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες με 50 ένσημα ετησίως.

Επίσης, επεκτείνεται στα τρία χρόνια αντί για δύο όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.

Στην εισηγητική έκθεση της σχετικής τροπολογίας, την οποία έχει καταθέσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφέρεται, ότι οι ρυθμίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες «λόγω των σοβαρών προβλημάτων ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα την παραμονή τους σε κατάσταση ανεργίας ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που συνεπάγεται την αδυναμία θεμελίωσης των ελαχίστων χρονικών προϋποθέσεων χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη οικογενείας τους».

Η συγκεκριμένη διάταξη, θα ισχύει για έναν χρόνο, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2012 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013. Οι ασφαλισμένοι, για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να έχουν «κολλήσει» 50 ένσημα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011) ή κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Επίσης, στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, που έχουν ή είχαν βιβλιάριο ασθενείας, που η ισχύς του έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011 ή λήγει εντός του 2012, η χρονική περίοδος ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται, έως την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Με εγκύκλιό του προς τις διοικήσεις του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσων και του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, το υπουργείο Εργασίας ζητά «μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, για την χρονική περίοδο έως 30.04.2012» να προχωρήσουν,

i. στη χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος στους ασφαλισμένους σας, με τη συμπλήρωση πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

ii. στην παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης για παροχές ασθένειας σε είδος των ανέργων ηλικίας 29 έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄273) και των μελών οικογενείας τους και είχαν βιβλιάριο ασθενείας που η ισχύς έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2011 ή λήγει εντός του 2012.

Για το κατ' οίκον απασχολούμενο προσωπικό που ασφαλιζόταν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2639/1998 (Α΄ 205), οι αποδοχές του οποίου υπολειπόταν του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας για την περίοδο από 01.03.2012 έως 28.02.2013 και μόνο, θα γίνεται με τη συμπλήρωση ογδόντα (80) ημερών ασφάλισης, είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2011), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Για ασφάλιση βάση του δεκαπενταμήνου (15μήνου), με αποκλειστική προϋπόθεση ημέρες που προκύπτουν από αμοιβή με εργόσημο, θα απαιτούνται 150 ημέρες ασφάλισης.

agkiolina σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!!

δηλαδή αν κατάλαβα καλά στην δική μου περίπτωση που είμαι άνω των 29:rolleyes: και η θεώρηση του βιβλιαρίου μου έληξε εντός του 2012 δικαιούμαι και εγώ και η κόρη μου, ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας μέχρι το τέλος του 2012

για να γίνει αυτό όμως θα πάω απλά στο ΙΚΑ ή πρέπει να πάρω στα χέρια μου χαρτί από τον ΟΑΕΔ που να αναφέρει ότι είμαι άνεργη ??

δεν το έχω δεν το έχω με τα ασφαλιστικο τέτοια :oops::oops:

agkiolina σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!!

δηλαδή αν κατάλαβα καλά στην δική μου περίπτωση που είμαι άνω των 29:rolleyes: και η θεώρηση του βιβλιαρίου μου έληξε εντός του 2012 δικαιούμαι και εγώ και η κόρη μου, ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας μέχρι το τέλος του 2012

για να γίνει αυτό όμως θα πάω απλά στο ΙΚΑ ή πρέπει να πάρω στα χέρια μου χαρτί από τον ΟΑΕΔ που να αναφέρει ότι είμαι άνεργη ??

δεν το έχω δεν το έχω με τα ασφαλιστικο τέτοια :oops::oops:

εαν εχεις την καρτα σου ανανεωμενη μεχρι και σημερα για ενα χορνο , να πας στον οαεδ σου να παρεις μια βεβαιωση και μετα στο ικα για ανανεωση :) για αυτο ειμαστε εδω να βοηθαμε η μια την αλλη :wink::wink:

• 1 month later...

Καλησπερα βλεπω οτι το θεμα ειναι παλιο αλλα θελω να ρωτησω το εξης..Ο συζυγος μου ειναι ανεργος τον τελευταιο 1,5χρονο...Μας ασφαλιζει μεσω οαεδ (εμενα και τα 2μας παιδια)περιμενω ομως το 3μου παιδι αρχες οκτωβρη,να σας πω οτι γεναω σε δημοσιο νοσοκομειο...Καλυπτει τα εξοδα της γεννας??Πχ θα πληρωσουμε στο μαιευτηριο οταν γεννησω και θα παρουμε το επιδομα,η οχι???Επισης το χαρτι της θεωρησης λεει μεχρι 31/8 ενω δικαιουμαστε αλλο ενα εξαμηνο,καθε πληροφορια δεκτη

• 4 weeks later...
Καλησπερα βλεπω οτι το θεμα ειναι παλιο αλλα θελω να ρωτησω το εξης..Ο συζυγος μου ειναι ανεργος τον τελευταιο 1,5χρονο...Μας ασφαλιζει μεσω οαεδ (εμενα και τα 2μας παιδια)περιμενω ομως το 3μου παιδι αρχες οκτωβρη,να σας πω οτι γεναω σε δημοσιο νοσοκομειο...Καλυπτει τα εξοδα της γεννας??Πχ θα πληρωσουμε στο μαιευτηριο οταν γεννησω και θα παρουμε το επιδομα,η οχι???Επισης το χαρτι της θεωρησης λεει μεχρι 31/8 ενω δικαιουμαστε αλλο ενα εξαμηνο,καθε πληροφορια δεκτη

Καλησπέρα μπορεί να λέω χαζομάρα αλλά κάτι είχα ακούσει ότι κάποια επιδόματα έχουν κοπεί για αυτές που γεννούν σε δημόσια νοσοκομεία;;;

Λυπάμαι δεν ξέρω ακριβως τι δικαιούσαι αλλά νομίζω ότι εάν είσαι ανασφάλιστος τελείως και δεν έχεις εισοδήματα μπορείς να βγάλεις βιβλιάριο απορίας, εκεί δεν νομίζω ότι πληρώνεις.

Καλό θα ήταν να ρωτήσεις τον ΟΑΕΔ για πόσο θα είσαι ασφαλισμένη, το ΙΚΑ για το τι δικαιούσαι και το νοσοκομείο για το τι ακριβώς θα σου προσφέρει βάση της ασφάλισης που έχεις.....βλέπεις εμπλέκονται πολλοί φορείς.

Διαφημίσεις