Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να συνεχισω να θηλαζω???Κουραστηκα.....

Recommended Posts

Γεια σας,

το μωρο μου ειναι 50 ημερων και μεχρι σημερα θηλαζω αποκλειστικα χωρις να εχω ιδιαιτερο προβλημο Τον εχω βαλει μαλιστα σε προγραμμα και θηλαζω ανα 3 ωρες.Τωρα τελευταια ομως με εχει κουρασει...Οταν ειναι να φαει και τον βαζω στο στηθος ,κλαιει ,βαζει βγαζει τη θηλη σαν τρυποκαριδος,γκρινιαζει και δεν ηρεμει....Κανει κακα....και τρεχουν τα γαλατα στο στηθος,στα μαγουλα του..παντου.Γιατι το κανει αυτο?Προηγουμενος που εκανε ετσι του ετοιμασα ξενο γαλα 60ml και το ηπιε κανονικα και ηρεμα.Μηπως δεν εχω γαλα?Μηπως δεν του αρεσει ?Τι να κανω?Θελω να σταματησω να θηλαζω...Κουραστηκα...Πειτε μου την αποψη σας...

Ξεχασα να σας πω πως θεμα βαρους δεν παιζει...γεννηθηκε ο μπεμπης μου 4.500 και ηδη ειναι πανω απο 5.600 τωρα...

ulzbp3.png?RHvFPiSs3fxAp3.png?nm7c3Vpz

Διαφημίσεις

να σου ζήσει το αγοράκι σου!

κοίτα εσύ ξέρεις τις αντοχές σου και τη κούρασή σου. πάντως τώρα αρχίζει και εδραιώνεται ο θηλασμός λένε. θα πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή και να δώσεις λίγο περισσότερο χρόνο στη διαδικασία πριν πάρεις τη τελική σου απόφαση.

είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το γάλα σου. απλά το μωράκι σου μεγαλώνει....

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι. Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω αρχικά είναι το "3ωρο πρόγραμμα". Νομίζω ότι το μωρό σου είναι πολύ μικρό για να μπει ο θηλασμός σε χρονοδιάγραμμα. Επίσης, αν πεινάσει ενδιάμεσα του δίνεις κάτι άλλο, όπως χαμομήλι ή τσάι; Πάντως ο δικός μου μέχρι 3 μηνών έτρωγε κάθε 1μιση ώρα και μετά μέχρι τους 6 κάθε 2.

Για τα κακά που γράφεις ΑΣΤΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ! Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι στην αρχή, μετά θα στρώσει... υπομονή!

Το γάλα σου είναι φυσιολογικό να τρέχει. Σιγά σιγά θα παράγεις όσο θα καταναλώνει το μωρό, οπότε θα γλυτώσεις κι απ' αυτό (επίσης υπομονή :D). Βάζε επιθέματα που θα τα αλλάζεις όμως πολύ τακτικά.

Είναι λογικό να έχεις κουραστεί, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εγώ κάθε μέρα έλεγα: αύριο θα τα παρατήσω, τελευταία μέρα που θηλάζω. Ευτυχώς δεν είχα πάρει καθόλου μπιμπερό και γάλα! Όταν όμως άρχισε να τρώει φαγητό ο μικρός και έπρεπε να ετοιμάζω είπα από μέσα μου "Τι ταλαιπωρία έχω γλυτώσει με το θηλασμό τόσο καιρό και δεν το καταλάβαινα"!

Αυτό όμως που με "έστειλε" κυριολεκτικά είναι ότι λες απ' τη μια ότι τρέχει το γάλα κι απ' την άλλη αναρωτιέσαι αν έχεις αρκετό??:shock: Δηλαδή πόσο να τρέξει για να πιστείς ότι έχεις πολύ γάλα;:D Και από βάρος σκίζετε!!! Άσε τις σκόνες στο ντουλάπι και κάνε λίγη υπομονή ακόμη. Σε λίγο καιρό θ' αρχίσουν όλα να παίρνουν το δρόμο τους. Θα δεις ότι κουραστικός δεν είναι ο θηλασμός, κουραστικό είναι να έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι που σε χρειάζεται 24 ώρες το 24ωρο (έστω κι αν δεν θηλάζει);)

εχω βρεθει κι εγω στη θεση σου,για αλλους λογους (πονουσαν οι θηλες μου φοβερα επειδη ο μπεμπης ηταν καθε μια ωρα στο στηθος,μετρωντας απο την αρχη καθε θηλασμου....) τα ειχα παιξει.δεν προλαβαινα να παω ουτε τουαλετα,και ερχοταν ο αντρας μου απ'εξω και μου φωναζε:γυναικα βγες,με πιπιλαει!!!:)

η παιδιατρος μου ελεγε οτι μαλλον δεν του φτανει το γαλα μου,και ειχαμε παρει περιπου οσο εσεις...1,5 κιλο τον πρωτο μηνα,και απο 1 σχεδον τους επομενους.

μου δημιουργουσαν ενοχες και τυψεις που τον ειχα συνεχεια στο στηθος,οτι θα με εχει για πιπιλα,οτι θα κανω ραγαδες,και αλλα τετοια κουλα.αγχωνομουν,εκλαιγα,δεν ηξερα τι να κανω και αποφασισα να κλεισω τα αυτια μου.μετα ολα κυλουσαν ρολοι...

δηλαδη οχι ακριβως ρολοι,γιατι αυτα τα εχω καταργησει,παντως βρηκαμε τον ρυθμο μας.τον βαζω στο στηθος οποτε μου φαινεται οτι ζηταει,χωρις να μετραω ποση ωρα περασε απο τον προηγουμενο θηλασμο.ναι,καποιες φορες με θελει για πιπιλα,αλλα δεν με πειραζει...:)ειμαστε και οι δυο χαρουμενοι και χαλαροι.

ποτε δεν ειναι ολα ροδινα.ποτε δεν θα αποκτησουμε το τελειο μωρο των διαφημισεων που μεγαλωνει χωρις απαιτησεις,ειτε θηλαζουμε ειτε δινουμε φορμουλα.η γνωμη μου ειναι πως εαν θελεις να θηλασεις,βρισκεις το κουραγιο και συνεχιζεις.εαν θελεις να δωσεις φορμουλα,επισης βρισκεις το κουραγιο και δινεις(και μιλαω για αποστειρωσεις,μπιμπερο,μεζουρες,που ολα αυτα μου φαινονται βουνο!!!)δηλαδη εαν θελει να γκρινιαξει,θα γκρινιαξει.ο,τι και να κανουμε εμεις.μπορει η συγκεκριμενη να ειναι φαση και να περασει,μπορει απλα να πειναει πολυ την ωρα που τον βαζεις στο στηθος,και επειδη τρεχει πολυ το γαλα να τον πνιγει και να νευριαζει...και γι'αυτο πηρε και το μπουκαλι,επειδη ετρεχε λιγοτερο το γαλα και δεν τον κουραζε-υποθεσεις κανω,δεν ξερω.

πωπω,σεντονι εγραψα:)

κουραγιο σιγουρα δεν σου εδωσα(!!!)αλλα ελπιζω να βοηθησα καπως!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Γεια σας,

το μωρο μου ειναι 50 ημερων και μεχρι σημερα θηλαζω αποκλειστικα χωρις να εχω ιδιαιτερο προβλημο Τον εχω βαλει μαλιστα σε προγραμμα και θηλαζω ανα 3 ωρες.Τωρα τελευταια ομως με εχει κουρασει...Οταν ειναι να φαει και τον βαζω στο στηθος ,κλαιει ,βαζει βγαζει τη θηλη σαν τρυποκαριδος,γκρινιαζει και δεν ηρεμει....Κανει κακα....και τρεχουν τα γαλατα στο στηθος,στα μαγουλα του..παντου.Γιατι το κανει αυτο?Προηγουμενος που εκανε ετσι του ετοιμασα ξενο γαλα 60ml και το ηπιε κανονικα και ηρεμα.Μηπως δεν εχω γαλα?Μηπως δεν του αρεσει ?Τι να κανω?Θελω να σταματησω να θηλαζω...Κουραστηκα...Πειτε μου την αποψη σας...

Ξεχασα να σας πω πως θεμα βαρους δεν παιζει...γεννηθηκε ο μπεμπης μου 4.500 και ηδη ειναι πανω απο 5.600 τωρα...

Θα συμφωνήσω με τη sonar ότι το 3ωρο πρόγραμμα δεν μπορεί να τηρηθεί στο θηλασμό γιατί εκεί που νομίζεις ότι έβαλες πρόγραμμα το μωρό περνάει άλμα ανάπτυξης και πρέπει να θηλάζει πιο συχνά π.χ. ανά δίωρο για καμιά εβδομάδα για να σου αυξήσει την παραγωγή. Γύρω στους δύο μήνες συνήθως περνάνε τέτοιο άλμα ανάπτυξης οπότε κακώς αν τον κρατάς στο τρίωρο γιατί μπορεί να εκνευρίζεται και δεν θα θηλάζει καλά.

Αν βάλεις συμπλήρωμα το γάλα σου θα μειωθεί και μπορεί να αποθηλάσεις σε ένα μήνα. Αν θες να συνεχίσεις θα χρειαστεί να θηλάζεις και ανά δίωρο για κάποια διαστήματα. Εγώ φυσικά θα σου έλεγα να συνεχίσεις για όλα τα γνωστά οφέλη του θηλασμού.

Διαφημίσεις

Θηλάζω 15 μήνες και όντως μερικές φορές είναι κουραστικό ιδιαιτέρως την νύχτα που συνεχίζει να ξυπνάει ανα τρίωρο και το πρωι πρεπει να παω για δουλειά. Δυστυχώς αυτό είναι το μόνο αρνητικό του θηλασμού. Όλα τα υπόλοιπα είναι θετικά και αφού ξεπέρασες τη δύσκολη περίοδο των 2 μηνών και έχει σχεδόν εδραιωθεί ο θηλασμός θα σου έλεγα να συνεχίσεις. Καταρχήν, μόνο και μόνο να υπολογίσεις ότι το μωρό θα υποφέρει λιγότερο με κολικούς και δόντια λόγω του θηλασμού αρκεί.

(Περιττό να αναφέρω και το οικονομικό κόστος στην εισαγωγή του ξένου γάλατος, πλέον κι αυτό παίζει).

Πιστεύω ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι ευτυχισμένα μωρά καθώς με τον θηλασμό και το πιπίλισμα παράγοντες στον εγκέφαλο ενδορφίνες που προκαλούν στο μωρό αισθήματα άνεσης, ευφορίας και ασφαλειας.

Πάντως εάν κόψεις το θηλασμό και το μετανιώσεις είναι δύσκολο να ξαναγυρίσεις πίσω. Γι αυτό πριν αποφασίσεις νατο σκεφτείς πολύ καλά.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Εγω σου λεω να συνεχισεις να θηλαζεις και να μην τηρεις ωραρια στο θηλασμο εμεις στην ηλικια του μωρου σου μεχρι και τον 5ο ηνα θηλαζε ανα μια η μιαμιση ωρα

Εσυ θα με ακουσεις εφωσων δεν θελεις?????????lol:shock::?:

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Γεια σας,

Το μωρακι μου ειναι τωρα 3 μηνων. Αυτο που περιγράφεις το εχω περάσει

στις 40 μερες

στις 50 μερες

στους 2 1/2 μηνες

διάβασα όλες τόυς πιθανους λόγους στο φορουμ και γενικα στο διαδικτυο

κολικοι

γοπ

εντονο let down

μειωμενη ροη (όχι μειωμενη παραγωγη, προσοχη στη διαφορα)

συγχιση θηλων

μηπως χρειαζεται ρεψιμο

εκνευρισμος λογω καθυστερησης ταισματος

αλμα ανάπτυξης (θελει συχνα ταισμα και ειναι και εκνευρισμενο)

και αλλα... ( κάπου εχει γραψει μια κοπελα θεμα για μαχη με το στηθος αν δεν κανω λαθος)

δοκιμασα να το ταιζω περπατώντας ή κουνώντας το ηρεμα όπως οταν το κουνας για να κοιμηθει και βοηθησε σε αρκετες περιπτωσεις

δοκιμασα αλλες στασεις

δοκιμασα με ηρεμια χωρις να πιεζω το μωρο να φαει και αν εκνευριζοταν πολυ το αφηνα αμεσως και δοκιμαζα παλι ηρεμα λιγο αργοτερα (αν προσπαθεις για πολυ ωρα εντονα εκνευριζεται και μετα μπορει να αρνειται το στηθος, κι ομως ειναι πολυ σημαντικο να του μιλας ηρεμα και γλυκα οταν προσπαθεις να το ταισεις και αν δε θελει αστο και δοκιμασε αργοτερα)

εννοειται το ρεψιμο

πριν να φαει λιγο μασαζ στην κοιλιτσα πιέζοντας τα ποδαρακια του στην κοιλια για περιπτωση αεριων

λίγο από όλα βοηθησαν αλλες φορες και αλλες όχι.

αλλα στον δικό μου κραταει μια εβδομαδα περιπου και μετα ξαφνικα όλα καλά.

Δεν ξέρω σε τι οφειλόταν, αλλα ολα μαζι βελτιωναν αρκετα την κατασταση.

Το μόνο κλειδι είναι η υπομονη!!!!! Εφόσον δεν ειχες και άλλο πρόβλημα κριμα ειναι

Κάθε φορά που το ξαναπαθαινει ο δικός μου κουραζομαι οπως κι εσυ.

Αλλα μετα ισιωνει και λεω αξιζε τον κόπο γιατι εκτος του οτι πλεον τρωει και πολυ πιο γρήγορα δεν έχω να κανω με αποστειρωσεις, σκονες, γαλατα κλπ.

Είναι μεγάλη άνεση.

Κάνε κουραγιο, πολλες τα περνάμε, αλλα σιγα σιγα στρωνει.

Δωστου λίγο χρόνο και προσπαθησε να τον ταιζεις οποτε θελει και το προγραμμα θα ερθει μονο του. Τα μωρα που θηλαζουν τα αφηνουν μονα τους να βαλουν προγραμμα γιατι μπορει να επηρεαστει η παραγωγή σου.

Φιλια και υπομονη

as1cF540g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMDQ1ZGJ8R2VvcmdlIGlzIA.gif

as1cM8J0g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMTIzNWR8TWFya29zIGlzIA.gif

η παιδιατρος μου ελεγε οτι μαλλον δεν του φτανει το γαλα μου,και ειχαμε παρει περιπου οσο εσεις...1,5 κιλο τον πρωτο μηνα,και απο 1 σχεδον τους επομενους.

Δηλαδή αν του έφτανε το γάλα σου πόσα κιλά θα έπρεπε να έχει πάρει; Καμιά 10αριά:lol::lol::lol:. Βρε τι ακούω πρωί πρωί;;;;;!!!!!

Διαφημίσεις

Προσπαθω να αντιληφθω το θεμα και την ερωτηση...

Θελεις να προσπαθησουμε να σε πεισουμε να συνεχισεις γιατι ειναι καλο για το παιδι σου ή να σου πουμε οτι δεν πειραζει, αφου κουραζεσαι, κοψτο?

Ρωταω γιατι ειμαι σε θεση να επιχειρηματολογησω και προς τις δυο κατευθυνσεις.

Φυσικα και ειναι πολυ καλο για το μωρο σου να συνεχισεις το θηλασμο, τη στιγμη μαλιστα που το γαλα σου προφανως και επαρκει και εχετε φτασει στην εδραιωση του θηλασμου.

Απο εδω και μπρος τα πραγματα θα ειναι ολο και ευκολοτερα, ενω αν ξεκινησεις με μπουκαλια, αποστειρωσεις κλπ, θα δεις οτι δεν ειναι και τοσο ευκολο οσο ακουγεται.

Ουτε θα αποφυγεις τις φυσιολογικες γκρινιες ενος μωρου.

Αυτες υπαρχουν για χιλιους δυο λογους ασχετους με το θηλασμο.

Ουτε οταν θηλαζεις αποκλειστικα ειναι ολα ροδινα και πανευκολα ουτε οταν δινεις μπουκαλι. Γιατι απλουστατα οι πρωτοι μηνες με ενα μωρο εχουν τις δυσκολιες τους.

Απλα επιλεγει η καθεμια τι θελει και τι μπορει να κανει για το μωρο της.

Εξαρταται παλι και σε τι φαση ειναι η καθεμια.

Οπως χαρακτηριστικα μου ειπε μια φιλη που δεν ειχε θηλασει ιδιαιτερα το πρωτο της παιδι "δε δουλευω, σπιτι ειμαι, αμα δε θηλασω κιολας τι θα κανω?"

Εγω παλι θηλασα και συνεχιζω και δουλευω, γιατι κατα τη γνωμη μου τα οφελη ειναι πολυ μεγαλυτερα, οποτε οταν κουραζομαι, το θυμαμαι και κανω λιγη ακομα υπομονη.

Εαν φυσικα δε θελεις να συνεχισεις, καλως η κακως ειναι δικαιωμα σου να σταματησεις.

Παντως θα ηθλεα να σου πω οτι δεν ειναι ασπρο-μαυρο.

Υπαρχει και ενδιαμεση κατασταση.

Μπορεις να κανεις συνδυασμενη διατροφη, δηλ να δινεις και μπουκαλι για να ξεκουραζεσαι και οσο παει.

k9Tap3.png

Λοιπον , καταρχην να σας ευχαριστησω ολες σας που μου γραψατε και να ηστε σιγουρες πως σας διαβασα προσεκτικα και η καθεμια σας με βοηθησε με το δικο της τροπο..

Σημερα μπορω να πω νιωθω καλητερα....απο χθες ...οταν θυλαζω και ειναι ηρεμος ..αυτο που νιωθω δεν περιγραφεται...Υπομονη λοιπον...

Να απαντησω οσον αφορα το τριωρο...Στην αρχη κατοπιν παροτρηνσης της παιδιατρου θυλαζα οποτε ηθελε ..Αυτο ομως ειχε σαν συνεπεια να πληγωθουν οι θυλες μου ...απο τη συχνη χρηση μαλλον ,να μην πινει σωστα αλλα να παιζει και σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να εισαι συνεχως με ενα στηθος εξω..και να μην μπορεις να λειψεις ουτε λεπτο απο το σπιτι...Ετσι ξεκινησα το διωρο και το μωρο ηταν καλα..Δεν μπορω να πω οτι υπεφερε , πεινουσε και εκλαιγε ..Μεσα στα πλαισια ενος μωρου ηταν καλος ..Οταν τον ζυγισε η γιατρος και ειχε παρει αρκετα καλο βαρος ,ημουν ησυχη.Μολις εγινε 40 ημερων αρχισα να το κανω σιγα σιγα τριωρο και ετσι ημαστε μεχρι σημερα...Επισης να σας πω πως κανονιζω το βραδυ να τρωει κατα της 12 και τον βαζω στο κρεββατι του για υπνο...και ξυπναει 4 περιπου τρωει και ξανακοιμαται...

Τελικα μαλλον εγω δεν υποφερω πολυ..Υπαρχουν και χειροτερα...Μαλλον αχαριστη ειμαι με τετοιο παιδακι ...Τι λετε???

Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας....

Καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι. Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω αρχικά είναι το "3ωρο πρόγραμμα". Νομίζω ότι το μωρό σου είναι πολύ μικρό για να μπει ο θηλασμός σε χρονοδιάγραμμα. Επίσης, αν πεινάσει ενδιάμεσα του δίνεις κάτι άλλο, όπως χαμομήλι ή τσάι; Πάντως ο δικός μου μέχρι 3 μηνών έτρωγε κάθε 1μιση ώρα και μετά μέχρι τους 6 κάθε 2.

Για τα κακά που γράφεις ΑΣΤΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ! Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι στην αρχή, μετά θα στρώσει... υπομονή!

Το γάλα σου είναι φυσιολογικό να τρέχει. Σιγά σιγά θα παράγεις όσο θα καταναλώνει το μωρό, οπότε θα γλυτώσεις κι απ' αυτό (επίσης υπομονή :D). Βάζε επιθέματα που θα τα αλλάζεις όμως πολύ τακτικά.

Είναι λογικό να έχεις κουραστεί, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εγώ κάθε μέρα έλεγα: αύριο θα τα παρατήσω, τελευταία μέρα που θηλάζω. Ευτυχώς δεν είχα πάρει καθόλου μπιμπερό και γάλα! Όταν όμως άρχισε να τρώει φαγητό ο μικρός και έπρεπε να ετοιμάζω είπα από μέσα μου "Τι ταλαιπωρία έχω γλυτώσει με το θηλασμό τόσο καιρό και δεν το καταλάβαινα"!

Αυτό όμως που με "έστειλε" κυριολεκτικά είναι ότι λες απ' τη μια ότι τρέχει το γάλα κι απ' την άλλη αναρωτιέσαι αν έχεις αρκετό??:shock: Δηλαδή πόσο να τρέξει για να πιστείς ότι έχεις πολύ γάλα;:D Και από βάρος σκίζετε!!! Άσε τις σκόνες στο ντουλάπι και κάνε λίγη υπομονή ακόμη. Σε λίγο καιρό θ' αρχίσουν όλα να παίρνουν το δρόμο τους. Θα δεις ότι κουραστικός δεν είναι ο θηλασμός, κουραστικό είναι να έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι που σε χρειάζεται 24 ώρες το 24ωρο (έστω κι αν δεν θηλάζει);)

Α!!!ξεχασα να σου πω πως τσαι και τετοια δεν δινω ποτε...Οσο για τα επιθεματα....Εχω αγορασει πολλα κουτια μεχρι τωρα....Δεν θα σταματησει ποτε να τρεχει???

Οσο για τα επιθεματα....Εχω αγορασει πολλα κουτια μεχρι τωρα....Δεν θα σταματησει ποτε να τρεχει???

καλα κανεις και δεν δινεις τιποτα αλλο περα απο το γαλατακι σου στην αρχη

οσο για το τρεξιμο πιθανον οχι δεν θα σταματησει να τρεχει οσο θηλαζεις αποκλειστικα!!!!!!!!!!ακομα και τωρα που εχω αντικαταστησει 3 γευματα μερικως συνεχιζει να τρεχει αρκετα πλεον χρειαζομαι μονο ενα κουτι επιθεματα την βδομαδα ομως!!!!!!!!!:rolleyes::lol::lol:

( λεω μερικως γιατι η μικρη μου δεν δειχνει ιδιετερη προτιμηση για οποιαδηποτε αλλη τροφη περα απο το γαλα αν δεν μας βλεπει να τρωμε εμεις:shock:)

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

τωρα πλεον ευτηχως δεν τρεχει!!!!!αλλα αν μπορεις προτιμας να κανεις σεξ οταν εχεις θηλασει το μωρο και οχι οταν το στηθος σου ειναι σαν μια τεραστια γαλατοβομβα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:idea:

Στην αρχη προσπαθουσα να μην βγαζω το εσωρουχο οταν καναμε σεξ ειχα και επιθεματα και ενιωθα αβολα αλλα μετα απο 2 η 3 φορες βαρεθηκε ο αντρας μου και μου λεει δεν πειραζει αστο να τρεχει!!!!ευτηχως εχει συμβει μονο 2 φορες σε ολη την διαρκεια μεχρι τωρα οποτε ειμαι και πιο χαλαρη με το θεμα

επισης το πολυ πολυ να πιει και ο αντρας σου λιγο γαλατακι αν το παρακανει σε εκεινη την περιοχη:rolleyes::oops:

328e.jpg328ep3.png

Κανονικα την ερωτηση του τιτλου να την κανεις στον εαυτο σου, να δεις τι θελεις κ τι οχι:).

η μικρη μου χρονιζει σε λιγο και θηλαζει ακομα.

οποτε θα σου πω τα υπερ κ τα κατα απο τη δικη μου αποψη κ οπτικη....

-τη 1 κ μοναδικη φορα που περασε ιωσουλα την περασε μονο με μυξες κ φυσικα δεν δωσαμε τιποτα....δεν εχει αρρωστησει δλδ

-δεν κουβαλησα ποτε 'συμπραγκαλα' για το γαλα της.

-τη νυχτα δεν σηκωθηκα ποτε να την ταισω, θηλαζε ενω κοιμομασταν κ οι δυο

-εξω ηρεμουσε κ κοιμοταν στο στηθος, εγω δε, ετρωγα, επινα καφε ....ολα χαλαρα, αναλογα την περισταση

-τα κακα της δεν μυριζαν:mrgreen:

-η μικρη παλινδρομηση που ειχε δεν επιδεινωθηκε

αυτα μεχρι να μπουν οι στερεες....μετα ...ακομα πιο μεγαλη ευκολια ο θηλασμος!

τα "κατα" (για το δικο μου παιδι κ τις συνηθειες του, δεν ειναι ολα τα μωρα το ιδιο..)

-επειδη θηλαζε πολυ συχνα, το 1ο εξαμηνο ανα 2ωρο, βγαιναμε παντα μαζι. Δεν ειχα ποτε προβλημα με αυτο, μονο οταν ειχα δουλεια, που επρεπε να τρεξω σπιτι γρηγορα (δεν αντλουσα απο τον 5ο μηνα, βαριομουν:rolleyes:).

-μου εχει λειψει το ποτακι μου χαλαρα, επειδη συνεχιζει να θηλαζει συχνα κ το βραδυ..αρκουμαι σε λιγο κρασακι ή μπυριτσα χωρις αλκοολ συνηθως.....

-δεν μπορω να λειψω ΣΚ για παραδειγμα, επειδη δεν θα αντλουσα τωρα γαλα ουτε για αστειο.

Βλεπεις λοιπον, οτι τα δικα μου 'κατα' δεν ειναι κ τοσο σοβαρα, δεν με ενοχλουν τοσο για να με κουρασουν.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι το μητρικο γαλα ειναι αναντικαταστατο και προσωπικα, τα αντικειμενικα του οφελη για το παιδι, τα βαζω πολυ πιο πανω απο οτιδηποτε!:D

απο εκει κ επειτα ειναι αυτονοητο οτι ειναι στο χερι της καθε μαμας να επιλεξει!;)

α και ΑΝ εχεις ορεξη για να βρεθεις με τον αντρα σου (για πολλες γυναικες η κουραση, η μητροτητα με τις αλλαγες κτλ φερνουν αλλαγες κ στη διαθεση, γι'αυτο το λεω) τα γαλατα ειναι το τελευταιο που θα πρεπε να σκεφτεσαι!!:P

μετα τον 3ο μηνα βελτιωνουν τα πραγματα στη ροη παντως.

Μπορει εγω να μην εχω ορεξη(που σιγουρα δεν εχω)ρωτας ομως και το συζυγο?Εχουμε πανω απο 7 μηνες..Πριν τη γεννα ειχα προβλημα...Τωρα ομως σκεφτομαι εκεινον...

Σ ευχαριστω που με βοηθησες να δω καπως αλλιως τα πραγματα...Απο τη μερια του μωρου μου και του καλου του και οχιν απο τη δικια μου πλευρα

ΦΙΛΑΚΙΑ

μην στεναχωριεσαι για το σεξ τοσο πολυ

να φανταστεις εδω ο δικος μου αντρας ειχε γυρισει το ματι αναποδα στην αρχη με τον θηλασμο δεν του αρεσε ουτε και δεν προκειτε να αλλαξει γνωμη τωρα

και εγω που δεν ειχα προβλημα μεχρι τον 8ο μηνα καναμε ερωτα μερα παρα μερα και μετα απο εκει τον βιαζα επανελλημενα στον 9ο 3 φορες την βδομαδα εκεινος φοβοτα ναλλα δεν τον αφηνα σε υσηχια :-D

στην αρχη ειναι δυσκολα τα πραγματα οχι μονο με τον θηλασμο

μετα τους 2 μηνες που προσπαθησαμε να κανουμε κατι πονουσα και τελικα αρχισαμε δειλα τον τριτο:-(

τωρα εχουν βελτιωθει καπως τα πραγματα και γινεται τουλαχιστον 2 φορες την βδομαδα στην χειροτερη περιπτωση κατι ειναι και αυτο:confused:

328e.jpg328ep3.png

περιοδος??πονεμενη ιστορια!!!

θηλαζα μεχρι τον 6ο μηνα αποκλειστικα αλλα η κ@ρι@λ@ μου ηρθε μετα την λοχεια 15 μερες και εξακολουθει να με επισκεπτεται ανελειπως!!!!!:twisted::twisted::evil:το μονο θετικο ειναι οτι η ροη ειναι αρκετα μειωμενη και ποναω πολυ πολυ λιγοτερο απο οτι πριν:|

328e.jpg328ep3.png

Αννουλιτσα κανε λιγο ακομη υπομονη....με τον καιρο θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα!Το μωρακι σου μονο εσενα χρειαζεται...αν ειναι ανησυχο οταν το βαζεις στο στηθος προσπαθησε να το βαζεις πριν τις 3 ωρες γιατι αν πειναει πολυ μπορει ναειναι εκνευρισμενο!οσο για την περιοδο ισωσ οσο καιρο θηλαζεις να μην εχεις,θηλασα7 μηνες και οταν σταματησα μου ηρθε!Και κατι τελευταιο που ισως δεν ειναι λυση αλλα εμενα με βοηθησε πολυ οταν εφτανα να θηλαζω μεχρι και 16-17 φορες την μερα......ΠΙΠΙΛΑ!

και με το sex, συγνωμη κιολας ,αλλα τι κανεις?? Φανταζεσαι τα γαλατα να τρεχουν

αν θηλάσεις για πολύ θα το συνηθήσει και στο τέλος θα το επιδιώκει κιόλας...

η συμβουλή μου: κάντε sex

έχω παντρευτεί εδώ και τρία χρόνια είμαι συνέχεια έκγυος και θηλάζω (συνέχεια όμως)... σου μιλάω εκ πείρας

Στην αρχη κατοπιν παροτρηνσης της παιδιατρου θυλαζα οποτε ηθελε ..Αυτο ομως ειχε σαν συνεπεια να πληγωθουν οι θυλες μου ...απο τη συχνη χρηση μαλλον ,να μην πινει σωστα αλλα να παιζει και σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο να εισαι συνεχως με ενα στηθος εξω..και να μην μπορεις να λειψεις ουτε λεπτο απο το σπιτι...

Οι θηλές δεν πληγώνονται από την συχνή χρήση αλλά από την λάθος στάση. Συνήθως, όταν ξεκινάει το γεύμα βάζουμε το μωρό σωστά, αλλά ειδικά τις πρώτες μέρες που μπορεί να θηλάζουν μέχρι και 1 ώρα, χαλαρώνουμε και "χαλάει" η στάση, με αποτέλεσμα το μωρό να τραβάει λάθος τη θηλή και να μας πληγώνει (τα θυμάμαι και απορώ πως εγώ το νευρόσπαστο καθόμουν ακίνητη τόση ώρα!). Αυτό το μάθημα το έμαθα πολύ αργά, όταν πια το στήθος μου είχε γίνει μια τεράστια πληγή και ο πόνος ήταν ανυπόφορος.

Τώρα στη φάση των δοντιών υπάρχουν νύχτες που θηλάζει ασταμάτητα, αλλά πάντα έχω το νου μου και όλα είναι μια χαρά.

Α!!!ξεχασα να σου πω πως τσαι και τετοια δεν δινω ποτε...Οσο για τα επιθεματα....Εχω αγορασει πολλα κουτια μεχρι τωρα....Δεν θα σταματησει ποτε να τρεχει???

Σιγά σιγά θα αρχίσει να ρυθμίζεται. Στην αρχή όταν θα θηλάζεις θα τρέχει το άλλο, το "ελεύθερο". Μετά θα σταματήσει κι αυτό.

Ωραια , καταλαβα εχουμε ακομη καιρο μπροστα μας....

Μαριρενα απο περιοδο ισχυει αυτο που λενε οτι οσο θηλαζεις δεν εχεις???

Τι συνεβη στην περιπτωση σου???

Εγώ αδιαθέτησα όταν το μωρό ήταν 8 μηνών, χωρίς πόνους κι ενοχλήσεις όπως πριν μείνω έγκυος. Μόνο τα νεύρα μου έμειναν....:(

Κοίτα κι εδώ που έχουμε αναλύσει το "ζήτημα" http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24479