Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έρχεται δεύτερο μωρακι! Τι επιπλα να παρω?

Recommended Posts

Είμαι στην ευχάριστη θέση να περιμένω το δεύτερο μωράκι μου! Όταν με το καλό έρθει, η μικρή μου θα είναι 24 μηνών. Τι να κάνω? Να πάρω δεύτερη κούνια? Δεν είναι μικρή ακόμα για να της πάρω κρεββατάκι? Κι έπειτα, επειδή το παιδικό δωμάτιο είναι μικρό, σκέφτομαι για αργότερα όταν θα μεγαλώσουν λίγο και τα δύο να πάρω κουκέτα.

Εσείς, τι κάνατε κορίτσια σε αντίστοιχη περίπτωση?

Διαφημίσεις

Με το καλο...με το καλό...

Θεωρω πως η 2η κουνια θα σου χρειαστεί για πολύ λίγο...ετσι λοιπον αν δεν εχεις να δανιστεις πάρε ή μια κουκετιτσα, ή προσθεσε ενα μονο κρεβατάκι και βαλε το καγκελο, το προστατευτικό που κυκλοφορει στήν αγορά

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

24 μήνων είναι πολύ ηλικία το παιδάκι να αρχίσει να κοιμάτε σε κανονικό κρεβατι,Οπως ανέφερες αφου δεν έχεις μεγάλο δωματιο και σκεφτεσαι την λύση της κουκέτας μπορείς ανετα να την τοποθετήσεις απο τώρα και να κοιμάτε το παιδάκι σου στο κάτω κρεβάτι με προστατευτικό καγκελάκι και το μωρό στο κρεβατάκι.......

Ετσι ακριβώς έκανα όταν γεννήθηκε το 3ο παιδάκι ...ετοιμασα κατασκευή -κουκέτα με δύο κρεβάτια κάτω και ένα απο πανω, τα διδυμά μου ήταν ακριβώς 2 ετών 'οταν γεννήθηκε η μικρη μας και μαι χαρα κοιμόντουσαν σε μεγάλο κρεβάτι και είχαμε το μωρό στο κρεβατάκι.......

κοιτα να δεις εγω στη πρωτη ειχα παρει κουνια που γινεται κρεββατακι μεχρι 7...κοιμαται εδω και κανα εξαμηνο εκει χωρις καγκελα μονο με ενα προστατευτικο στο πλαϊ....μεχρι τωρα το μωρο κοιμαται στη καλαθουνα της μεγαλης,και πηρα μια φτηνη κουνια (180 ? ) με στρωμα και για τη μικρη που ειναι υποτιθεται μεχρι 3 χρονων ...( η αληθεια ειναι οτι η μεγαλη που μπηκε μεσα μια χαρα χωραγε....οποτε θα μεινουν σε αυτα μεχρι 7-8 και μετα θα παρω μια και καλη ή κουκετα ή δυο μονα αναλογα εαν θελουν να μενουν στο ιδιο δωματιο ή σε ξεχωριστο (εφηβεια θα ερχετε και η καθεμια θα θελει τα δικα της .....)...εαν εχεις ομως κουνια που ειναι μικρη κρατα τη για το μωρο και παρε κουκετα (εαν θα τα εχεις και τα δυο σε ενα δωματιο δε ξερω το χωρο σου ) ή φτιαξε το δωματιο του μεγαλου παιδιου καινουργιο (δηλ κανε κατι αλλαγες και παρε ενα κρεββατακι μεγαλο που να το εχει για παντα με προστατευτικο.....μπορει οι κουνιες να λενε μεχρι 3 πχ αλλα ειναι και αναλογα το παιδι μπορει να παει και μεχρι 4 ή 5......

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Είμαι στην ευχάριστη θέση να περιμένω το δεύτερο μωράκι μου! Όταν με το καλό έρθει, η μικρή μου θα είναι 24 μηνών. Τι να κάνω? Να πάρω δεύτερη κούνια? Δεν είναι μικρή ακόμα για να της πάρω κρεββατάκι? Κι έπειτα, επειδή το παιδικό δωμάτιο είναι μικρό, σκέφτομαι για αργότερα όταν θα μεγαλώσουν λίγο και τα δύο να πάρω κουκέτα.

Εσείς, τι κάνατε κορίτσια σε αντίστοιχη περίπτωση?

Είμαι και εγώ στην ίδια κατάσταση με σένα. Όταν γεννηθεί με το καλό το δεύτερο παιδάκι μου η μικρή μου θα είναι μόλις 18 μηνών. Έχω σκοπό να το κοιμίζω το μικρό σε λίκνο δίπλα μου μέχρι 6 περίπου μηνών(όπως έκανα με τη μικρή μου) και μετά να το βάλω στην κούνια της μικρής μου. Εκείνη θα τη μεταφέρω σε μεγάλο κρεβάτι με κάγκελο. Έχω ακούσει ότι τα έχουν βάλει σε μεγάλο κρεβάτι και σε πιο μικρή ηλικία.

4ITZp3.png

kRczp3.png

καλησπερα κ με το καλο το μωρακι σου..εμεις εχουμε ακριβως 2 χρονια διαφορα...γεννηθηκε η μπεμπα 14 Νοεμβρη...ειχαμε παρει μονο κρεββατι απο ΝΕΟΣΕΤ για μεγαλο στο οποιο τον βαλαμε απο Αυγουστο...για να μη του ερθει αποτομα..πηραμε κ προστατευτικο κ ολα τελεια..το λατρεψε το κρεββατι..αργοτερα το κρεββατι αυτο γινεται κουκετα οποτε το λυσαμε το προβλημα...σκεφτηκα κ εγω να παρω μια κ καλη κουκετα,αλλα μου ειπαν δεν χρειαζεται..οταν ερθει η ωρα θα μου το κανουν αυτοι...

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Με το καλό να δεχτείς το παιδάκι σου... κι εγώ περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου σε ένα μήνα και τότε ο γιος μου θα είναι ακριβώς 2 χρονών. Αυτό που θα κάνω είναι το εξής. Πήρα ένα λίκνο για να έχω την μικρή στην κρεβατοκάμαρα μέχρι περίπου 6 μηνών και μετά θα δανειστώ την κούνια της κουνιάδας μου γιατί νομίζω ότι θα είναι μικρός στα 2,5 ο γιος μου για να τον βγάλω από την κούνια του και να τον βάλω σε κουκέτα, ακόμα και με προστατευτικό καγκελάκι. Αν πάντως είχα περισσότερο χώρο στην κρεβατοκάμαρα, θα έπαιρνα μια μικρή κούνια, οικονομική, η οποία είναι το πολύ για παιδάκια μέχρι 1,5 έτους, οπότε στο μεταξύ και ο μεγάλος θα ήταν σε ηλικία για να πάει σε κανονικό κρεββάτι. Ένας άλλος λόγος που δε θα ήθελα να τον βγάλω ακόμα από την κούνια του και να βάλω τη μικρή, είναι γιατί δε θέλω να νιώσει ότι χάνει τα πράγματα του εξαιτίας του ερχομού του μωρού. Θα πάθει ένα σοκ με τον ερχομό του μωρού, να του αλλάξω και συνήθειες, δε θα ήθελα...Ας μεγαλώσει λίγο ακόμα, να καταλαβαίνει περισσότερο, να συνηθίσει και το μωρό και κάνουμε τις αλλαγές...;)

Κι εχω προβληματιστει με το τι θα παρουμε. Η Φαιουλα οταν με το καλο ερθει η αδερφουλα της θα ειναι 17 μηνων. Το μωρο εχω σκοπο να το κρατησω στο δωματιο 2 με 21/2 μηνες οπως και την Φαιη. Συζητησα με την παιδιατρο αν θεωρει καλη την ηλικια της Φαιης να την βαλω σε κρεββατι και μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα. Αλλα να το κανω πριν γεννηθει το μωρο. Ετσι καταληξαμε νε τον αντρα μου να παρουμε κρεββατι με προστατευτικο καγκελο κι ο Θεος βοηθός!!

βρε κοριτσακια μην αγχωνεστε:))εμας ο Ταλιμπαν ουδεποτε επεσε απο κρεββατακι...τον βαλαμε 18-19 μηνων ειχαμε κ μαξιλαρες απο κατω κ προστατευτικο..αλλα ειναι κ πολυ χαμηλα τα κρεββατια...απλα εχει σημασια να βγαλετε το παιδακι απο την κουνια που θα παρει το βρεφος οσο το δυνατο νωριτερα...

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Διαφημίσεις

Κι εχω προβληματιστει με το τι θα παρουμε. Η Φαιουλα οταν με το καλο ερθει η αδερφουλα της θα ειναι 17 μηνων. Το μωρο εχω σκοπο να το κρατησω στο δωματιο 2 με 21/2 μηνες οπως και την Φαιη. Συζητησα με την παιδιατρο αν θεωρει καλη την ηλικια της Φαιης να την βαλω σε κρεββατι και μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα. Αλλα να το κανω πριν γεννηθει το μωρο. Ετσι καταληξαμε νε τον αντρα μου να παρουμε κρεββατι με προστατευτικο καγκελο κι ο Θεος βοηθός!!

Έχει σημασία να αλλάξεις δωμάτιο στο πρώτο παιδάκι πριν γεννηθεί το μωρό? Αυτό που θέλω να πω είναι όταν γεννηθεί το μωρό η μικρή θα είναι 17 μηνών. Το μωρό θα το έχω σε λίκνο στο δωμάτιο μας για αρκετό καιρό. Αν κάνω τότε την αλλαγή θα έχει διαφορά από το να την κάνω πριν γεννηθεί? Όσους ρώτησα μου είπαν να αλλάξω στη μικρή μου δωμάτιο πριν έρθει το μωρό για να μην αισθανθεί ότι το μωρό την εκτοπίζει από το χώρο της. Εσείς τι λέτε? Κάτι ακόμη! Πότε να αρχίσω να αλλάζω το δωμάτιο που ήταν της μικρής μου και τώρα θα γίνει του μωρού? Κάτι μικροαλλαγές στις κουρτίνες και σε αντικείμενα από ροζ σε σιέλ θέλω να κάνω. Λέτε να ενοχλήσουν την μικρή?

4ITZp3.png

kRczp3.png

Έχει σημασία να αλλάξεις δωμάτιο στο πρώτο παιδάκι πριν γεννηθεί το μωρό? Αυτό που θέλω να πω είναι όταν γεννηθεί το μωρό η μικρή θα είναι 17 μηνών. Το μωρό θα το έχω σε λίκνο στο δωμάτιο μας για αρκετό καιρό. Αν κάνω τότε την αλλαγή θα έχει διαφορά από το να την κάνω πριν γεννηθεί? Όσους ρώτησα μου είπαν να αλλάξω στη μικρή μου δωμάτιο πριν έρθει το μωρό για να μην αισθανθεί ότι το μωρό την εκτοπίζει από το χώρο της. Εσείς τι λέτε? Κάτι ακόμη! Πότε να αρχίσω να αλλάζω το δωμάτιο που ήταν της μικρής μου και τώρα θα γίνει του μωρού? Κάτι μικροαλλαγές στις κουρτίνες και σε αντικείμενα από ροζ σε σιέλ θέλω να κάνω. Λέτε να ενοχλήσουν την μικρή?

Κι εμας η παιδιατρος μας ειπε τις αλλαγες να τις κανουμε πριν γεννηθει το μωρο για να μην νοιωσει η μικρη οτι εκτοπιζεται

Μην αγοράσεις δεύτερη κούνια γιατί το πιθανότερο είναι να την χρησιμοποιήσετε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.Αφού είναι μικρό το παιδικό υπνοδωμάτιο,μη το φορτώσεις με περιττά έπιπλά.Η ηλικία της κορούλας σου όταν θα γεννηθεί το αδερφάκι της είναι πολύ καλή για να μάθει να κοιμάται σε κρεβάτι.Βάλε στην αρχή ένα προστατευτικό καγκελάκι για να νιώθεις πιο ασφαλής.Βγάλε την απο την κούνια 2-3 μήνες πριν έρθει το μωρό ώστε να μην συνδιάσει τα γεγονότα.(Μπορείς αντί για μονό κρεβάτι να πάρεις απο την αρχή μια κουκέτα)

Καλή επιτυχία!

Όλη μου η ζωή

Δημήτρης(9/03/05)--Νικόλας(10/6/06)--Άσπα(7/1/09)--yQREp2.png

Είμαι και εγώ στην ίδια κατάσταση με σένα. Όταν γεννηθεί με το καλό το δεύτερο παιδάκι μου η μικρή μου θα είναι μόλις 18 μηνών. Έχω σκοπό να το κοιμίζω το μικρό σε λίκνο δίπλα μου μέχρι 6 περίπου μηνών(όπως έκανα με τη μικρή μου) και μετά να το βάλω στην κούνια της μικρής μου. Εκείνη θα τη μεταφέρω σε μεγάλο κρεβάτι με κάγκελο. Έχω ακούσει ότι τα έχουν βάλει σε μεγάλο κρεβάτι και σε πιο μικρή ηλικία.

Εγω εκανα ακριβως αυτο αγαπητη bourboulithra...οταν γεννηθηκε ο jr ο μεγαλος μου ηταν 19 μηνων....στο λικνο μεχρι 5 μηνων τωρα στην κουνια του 1ου και πηραμε κρεβατακι στον μεγαλο και κοιμαται εκει!με καγκελο(εχει ενα μεγαλο που πιανει σχεδον ολο το κρεβατι στα τζαμπο.

κοριτσια με το καλο τα μωρα σας...

η κουμπαρα μου περιμενει το δευτερο μωρο της απο μερα σε μερα, & πηγαμε να αγορασουμε τα καινουρια πραγματα για το μωρο... (εχει πολλα πραγματα απο το πρωτο)

πηραμε ενα καινουριο σετακι για το λικνο που ειχε απο τον μεγαλο της γιο & γενικα πραγματακια οπως φορμακια φανελακια, χτενακι κ.α.

πηραμε & κατι πραγματικα φανταστικο

ειναι το doomoo seat

http://varsamisophia.blogspot.com

Διαφημίσεις

Εγω εκανα ακριβως αυτο αγαπητη bourboulithra...οταν γεννηθηκε ο jr ο μεγαλος μου ηταν 19 μηνων....στο λικνο μεχρι 5 μηνων τωρα στην κουνια του 1ου και πηραμε κρεβατακι στον μεγαλο και κοιμαται εκει!με καγκελο(εχει ενα μεγαλο που πιανει σχεδον ολο το κρεβατι στα τζαμπο.

Τελικά όσους ρωτάω μου λένε να αλλάξω δωμάτιο στη μικρή μου πριν γεννήσω οπότε μετά το Πάσχα λέω να τη βάλω σε μεγάλο κρεβάτι. Είναι περίπου ένας μήνας πριν γεννήσω. Το άλλο δωμάτιο να το κλείσω ή να την αφήσω να μπαινοβγαίνει? Σιγά σιγά λέω να μεταφέρω κάποια πράγματα της στο άλλο δωμάτιο και να αρχίσω να το διακοσμώ. Πιστεύω είναι καλύτερα από να το ετοιμάσω σε δυο μέρες και να τη βάλω μετά να κοιμηθεί απότομα σε άλλο χώρο. Εσείς τι λέτε?

4ITZp3.png

kRczp3.png

Την ζηλεια δεν την γλυτωνεις αυτο ειναι γεγονος...εμεις αυτο που καναμε ηταν οτι αφησαμε τον μικρο να συμμετεχει σε ολα φτιαξαμε μαζι το δωματιο του,διαλεξαμε χρωματα εβαψε μαζι μας και του πηραμε ενα κρεβατι με σχεδια και εχει ξετρελαθει!οσο για το πριν η το μετα δεν ξερω τι να πω γιατι ενω και εγω τα εκανα πριν οταν ηρθε το μωρο μας και το ειχαμε μαζι μας ο μικρος κατασκηνωσε παλι στο κρεβατι μας!τον αφησαμε....ολοι μαζι!του περασε μας χορτασε και πριν 1 εβδομαδα εφυγε μονος του....Α!και οχι πορτες κλειστες!γενικα προσπαθησε να τα φερεις ολα οσο πιο φυσικα γινεται...αν δεν δωσεις εσυ ιδιαιτερη σημασια δεν θα δωσει ουτε το παιδακι σου!σορυ για τα ορθογραφικα αλλα η αυπνια....

• 2 weeks later...

Βρε κοριτσια, να ρωτησω κατι αλλο? Οταν τα βαζετε στο κρεβατακι τους δεν κατεβαίνουν απο αυτό? Εμενα η δικια μου οταν την βαζουμε για υπνο στην κουνια σηκωνεται ορθια παιζει και μετα απο αρκετη ωρα κοιμαται. Ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης: Τωρα που λεμε να της παρουμε κρεββατι, οταν θα την βαζουμε για υπνο μηπως κατεβαινει και αλωνιζει. Εσεις ειχατε αναλογη εμπειρια?