Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ζώνη-Λαστέξ μετά τον τοκετό

Recommended Posts

Μέλλουσες μαμάδες φοράει καμιά σας λαστέξ εγκυμοσύνης?Σε τί χρησιμεύει? Μετά τον τοκετό τί λετε να φορέσετε για να μαζεύεται σιγά σιγά η κοιλίτσα??Νομίζω ότι υπάρχουν ειδικές ζώνες..?:lol::P

Διαφημίσεις

Εγώ φόρεσα ζώνη μετά τον τοκετό. Ενιωθα να με υποστηρίζει κάπως και να κρατάει την κοιλιά μου (γέννησα με καισαρική, είχα παρει μόνο 10 κιλά και η κοιλιά μου μετά τη γέννα δεν ήταν πολύ μεγάλη). Σε καμία περίπτωση όμως μη νομίζεις ότι θα φορέσεις ζώνη ή λαστεξ μετά τη γέννα και θα μικρύνει η κοιλιά. Μόνο με γυμναστική θα στρώσει. Α, και ο θηλασμός βοηθάει στο να επανέλθει η μήτρα στο αρχικό της μέγεθος.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εγώ δε φόρεσα. Πήρα δεκατέσσερα κιλά στην εγκυμοσύνη, τα έχω χάει όλα και χάνω και δικά μου σιγά σιγά. Για μένα τρία είναι τα μυστικά. Σωστή διατροφή, αποκλειστικός θηλασμός και να χρησιμοποιείς τους κοιλιακούς σου. Μετά τις 40 μέρες άρχισα πάλι να τραβάω προς τα μέσα την κοιλιά μου και να τη χρησιμοποιοώ π.χ. για να σηκωθώ από το κρεβάτι, να σηκώσω το μωρό κ.λ.π. Έχω μια πολύ μικρή κοιλίτσα τώρα και πιστεύω ότι σύντομα θα εξαφανιστεί κι αυτή, γιατί ακόμη είμαι πάνω από τα κιλά που αναλογούν στο ύψος μου. Πάντως και οι δυο οι γυναικολόγοι μου ήταν αρνητικοί στο λαστέξ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κι εγώ με καισαρική γέννησα και φόρεσα λαστέξ. Μάλιστα το φορούσα για κανένα τρίμηνο. Κάτι έκανε με την κοιλιά έχω την εντύπωση. Εγώ είχα πάρει 14 κιλά. Με το που επέστρεψα από το μαιευτήριο ήμουν 8 κιλά μείον. Την πρώτη-δεύτερη εβδομάδα φύγαν άλλα τρία. Αλλά τα 3 που περίσσεψαν με δυσκόλεψαν. Τώρα 1,5 χρόνο μετά τη γέννα μπορώ να πω πως είμαι όπως πριν. Καλά λένε λοιπόν πως όσο καιρό διαρκεί η εγκυμοσύνη άλλο τόσο θέλει το σώμα για να επανέλθει.

Για τη ζώνη δεν ξέρω, εγώ κατευθείαν λαστέξ. Κάτι κάνει, να το βάλεις εφόσον δε στο απαγορεύει ο γιατρός σου. Εμένα μου το επέβαλε :P

[URL="http://ticker.7910.org/eng"][/URL][URL="http://ticker.7910.org/eng"][IMG]http://ticker.7910.org/an1cCDC0g410010MzU4NzIzZGp8NDMyOTdkYXxvdXIgcHJlY2lvdXMgR2VvcmdpYSBpcw.gif[/IMG][/URL]

παντως στα μαθηματα ανωδυνου που εκανα στο ελενας ρωτησα για την ζωνη που λετε και μας ειπαν να μην βαλουμε μονο σε περιπτωση καισαρικης αν θελουμε:confused:

D1Uip3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια κι από ' μένα. Είχα πάρει 13 κιλά, γέννησα τον Αύγουστο με καισσαρική κι έχασα 7 κιλά. Ρώτησα τη γιατρό για να βάλώ ζώνη ή λαστέξ και μου είχε πεί "όχι, μόλις περάσουν 3 μήνες να ξεκινήσω κοιλιακούς". Έτσι κι έκανα. Τώρα εξακολουθώ να έχω τα έξι κιλά ακόμη αλλά η κοιλιά μου είναι σχεδόν επίπεδη. Ξέχασα να πώ ότι θηλάζω. Σε μένα ο θηλασμός, ναι όντως, βοήθησε να επανέλθει η μήτρα πιο γρήγορα, αλλά για τα κιλά δεν με βοήθησε να χαθούν, και τρώω όπως έτρωγα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω και εγώ το γιατρό μου γιατί προς το παρόν δεν έχω κάποια ένδειξη ότι θα κάνω καισαρική..Ειδωμέν!!

οι ζωνες λαστεξ ειναι απαγορευτικες. Αδρανουν τους μυες της κοιλιακης χωρας που πρεπει να επανελθουν σταδιακα και φυσιολογικα απο μονοι τους. Οι καλοι διατροφη και η γυμνστικη μετα το τριμηνο απο τον τοκετο αρκουν. Ειτε προκειται για φυσιολογικο τοκετο ειτε για καισαρικη τομη

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

• 6 months later...

Καλημέρα Sandy8.Δε φοράμε ζώνη αλλά λαστέξ.Αυτά τα μπέζ ελαστικά σορτσάκια.Εμένα μου είπαν απο το νοσοκομείο να το φορέσω μόλις πάω σπίτι μου.Με βοήθησε γιατί κρατούσε σταθερή την κοιλιά μου και δε πονούσα τόσο πολύ.

Διαφημίσεις

οι ζωνες λαστεξ ειναι απαγορευτικες. Αδρανουν τους μυες της κοιλιακης χωρας που πρεπει να επανελθουν σταδιακα και φυσιολογικα απο μονοι τους. Οι καλοι διατροφη και η γυμνστικη μετα το τριμηνο απο τον τοκετο αρκουν. Ειτε προκειται για φυσιολογικο τοκετο ειτε για καισαρικη τομη

Ακριβώς. Με μόνη ένσταση την καισαρική, και την πιθανή ανάγκη υποστήριξης.

Γκουγκλάρετε λίγο και για την Πετρουλάκη, τι έκανε στη πρώτη εγκυμοσύνη που είχε πάρει 12 κιλά.

Πάντως δεν ξέρω αν τελικά στη τελευταία εγκυμοσύνη έκανε πλαστική (γιατί λέει ότι για την πλαστική και αν αυτή χρειάζεται πρέπει να περάσει ένα εξάμηνο τουλάχιστον για να μαζέψει ο ίδιος ο οργανισμός ότι μπορεί) αλλά κάτι φωτό που είδα με 6pck κοιλιακούς μου ανέβασαν τη πίεση :)

Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται ότι το Ηλεκτράκι πολύ ανάσκελο είναι στη κοιλιά μου, με αποτέλεσμα να με βλέπουν και να λένε "η κοιλιά με το κορίτσι".

Άμα γεννήσω δεν ξέρω αν θα καταφέρει ποτέ να μαζέψει όλο αυτό το πράγμα.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Εγώ είχα αγοράσει. Όταν ρώτησα τον γιατρό αν χρησιμεύει σε τίποτα μου είχε πει οτι αμα με κάνει να νιώθω καλύτερα ας την φοράω αλλά με τον θηλασμό και με τον καιρό θα μαζέψει η κοιλιά. Τελικά δεν την φόρεσα γιατί γέννησα καλοκαίρι και με ζέσταινε φοβερά και η κοιλιά μάζεψε μόνη της μετά από κανένα τρίμηνο και στο εξάμηνο ήταν όπως πριν την εγκυμοσύνη. Δεν έκανα ούτε δίαιτα, ούτε γυμναστική.

There is no patch for human stupidity.

και η γιατρος και η μαια αλλα και οι κοπελες στο λητω που περνουσαν και μας ελεγαν διαφορα μου ειπαν οτι η ζωνη η το λαστεξ δεν κανουν αλοπυτως τιποτα.αφου γεννησα και καλοκαιρι σιγα μην φοραγα τετοιο μπραγμα μεσα στον καυσωνα.βεβαια η κοιλια μετα την καισαρικη στα πατωματα.βεβαια μετα απο 3 μηνες που εχουν περασει σιγα σιγα μαζευει και κοντευει να γινει οπως πριν.σε ενα τριμηνο θα ειμαι οπως πριν. (ΕΛΠΙΖΩ)