Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποκλειστική φροντίδα στον τρίτο μήνα;

herk_evi

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλα τα μέλη! Διάβαζα για την ανά μήνα ανάπτυξη των μωρών από ένα βιβλιαράκι -προσφορά γνωστής μάρκας παιδικών προϊόντων. Στην παράγραφο για τον τρίτο μήνα υπάρχει η συμβουλή να φροντίζει το μωρό ένα άτομο (κυρίως η μάνα), για να μη νιώσει ανασφάλεια.. Αν και έχω ασχοληθεί στα πλαίσια των σπουδών μου με εξελικτική ψυχολογία, δε βρήκα κάτι σχετικό..

Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί υπάρχει αυτή η ανάγκη στο συγκεκριμένο μήνα; Το κοριτσάκι μου μόλις μπήκε στον τρίτο μήνα και, παρόλο που μου φαίνεται κάπως υπερβολικό (ως και πρακτικά αδύνατο) να τη φροντίζω μόνο εγώ, θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάποια βάση σ' αυτό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

mAMnp2.png

Διαφημίσεις

Δεν ξερω χαρα μου πραγματικα, δεν εχω ασχοληθει με κατι τετοιο αν και οσο και αν σου φαινεται παραλογο σε μερικες οικεγενειες ειναι οι συνθηκες ετσι που κανουν κυριως τον ενα απο τους δυο να φροντιζει ΜΟΝΟ αυτος το παιδι. Στην δικη μας περιπτωση ειμαι εγω και οντως την φροντιζω μονη μου τελειως απο τοτε που γεννηθηκε. Μιας και πεθερικα και γονεις ειναι οι μισοι off και οι αλλοι μισοι στον αλλο κοσμο και ξενη γυναικα δεν βαζω που να μου πεσει το χερι. Μιας και μπορω το κανω μονη μου. Τωρα τι κερδιζει ή τι χανει απο αυτο η μικρη θα φανει στο μελλον. Αλλα πραγματικα δεν το εχω ψαξει. Μονο η παιδιατρος καποια στιγμη μας ειχε πει καλο ειναι να μαθει με τον ενα απο τους δυο γονεις καλα θα σας ειναι πιο ηρεμη......αν εννοουσε αυτο δεν ξερω αλλα δεν την ρωτησα παραιτερω......να σου πω και την μαυρη μου αληθεια. Τωρα το θυμηθηκα που ειπες αυτο......χμμμμ.......μηπως λεω τωρα μηπως οταν ειναι ενα ανρθωπος σταθερα να το προσεχει του βαζει ενα προγραμμα σταθερο (και ως γνωστον τα μωρα λατρευουν να ξερουν τι θα γινει ποτε - σταθεροτητα)?? οποτε και ως συμπερασμα βοηθαει αυτο το παιδι? Υποθεσεις κανω.....αμα ειναι αλαλουμ γυρω και τριαντα νοματεοι να λεει ο καθενας το δικο του ειναι λιγο χαος και για το παιδι? ισως.....τι να πω.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Και αν φροντίζεις μόνο εσύ το παιδί ο κακομοίρης ο μπαμπάς τι θα κάνει? και πως θα δεθεί αυτός με το παιδί? Μου φαίνεται λίγο παράλογο. Πάντως εμείς που κάναμε τα πάντα μαζί δεν είχαμε κανένα πρόβλημα

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Όντως, και σε μένα φαίνεται κάπως παράλογο. Απλά μου κίνησε την περιέργεια που το διάβασα σε τέτοιο φυλλάδιο (που υποτίθεται ότι προσφέρεται στους νέους γονείς για την ενημέρωσή τους). Αλλά, εδώ που τα λέμε, ακόμη κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε περίπτωση να στερήσω το μωρό από τον μπαμπά του. Παρά την πολλή δουλειά, ασχολείται με τόση χαρά με το μωρό, που θα ήμουν τρελή αν τον απομάκρυνα...

mAMnp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλα ολα,αλλα με αυτα που διαβαζω καταλαβαινω οτι μετα τον τριτο μηνα της ζωης του παιδιου μας,πρεπει να ειμαστε αποκλειστικα υπευθυνες,τις περισσοτερες ωρες για να μην πω ολες , για το μεγαλωμα του παιδιου μας? :confused:ή κατι δεν καταλαβα καλα?Διορθωστε με.

Παντως αν ισχυει αυτο που καταλαβα, διαφωνω...και θα σας εξηγησω γιατι.

Ο συζυγος μου δουλευει αρκετες ωρες ερχεται σχεδον βραδυ τις καθημερινες.Παρ'ολα αυτα μολις ερχεται ψοφαει να ασχοληθει με την κορη του,δεν με αφηνει ουτε πανα να την αλλαξω,την ταιζει κ.τ.λ. και τα σ/κ την αναλαμβανει με την θεληση του, παντα σχεδον αποκλειστικα μεχρι που νιωθω οτι μου λειπει το παιδι μου...(τελικα το ξεπερασα αυτο διοτι ειναι και αυτος πατερας και του λειπει το παιδι του και προσπαθει να αναπληρωσει τον χρονο στην κορη του επειδη δεν την βλεπει πολυ, μεσα σε δυο μερες)

Ομως ετσι το παιδι μας εχει μαθει να ειναι καλα και με τους δυο μας και δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το ποιος θα την ταισει κτ.λ.οπως για παραδειγμα ,επροχθες που χρειαστηκε να λειψω ολη μερα......Αρα στην περιπτωση της δικης μου αποκλειστικης φροντιδας,μαλλον θα ειχα προβλημα αν ακολουθουσα μια τετοια συμβουλη.......Αντιθετως εφυγα και δεν ανησυχησα καθολου αν η μικρη εφαγε,εκλαψε,κοιμηθηκε ....ασχετα αν πηρα καμποσα τηλεφωνα,απλα και μονο για να μαθω τι κανει η κορη μας.Ηταν και η πρωτη φορα που χρειαστηκε να φυγω για τοσες ωρες και καπως μου ηρθε.Αρα και εγω μπορω εστω και αν παθω κατι,ανθρωποι ειμαστε,να ειμαι ησυχη.

Τα συμπερασματα δικα σας.