Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν πίνει το βραδινό γαλατάκι...!

beba09

Recommended Posts

Το κοριτσάκι μου είναι 7 μηνών, το πρωί πίνει γάλα (μέχρι 240ml), έπειτα την φρουτόκρεμα της (μπανάνα με κάποιο άλλο φρούτο, λίγο νερό και έλαχιστη έτοιμη σκόνη), μεσημέρι (κρεατόσουπα, συνήθως 3/4 από το μπολάκι ή και όλο), απογευματάκι ένα μπολ κρέμα βανίλια (συνήθως το τσακίζει) και το βράδυ ΤΙΠΟΤΑ ή πάρα πολύ λίγο πχ 120 ml ή 60 ml. Θα το συζητήσω με την παιδίατρο αλλά θα ήθελα να μάθω εάν έχει συμβεί σε κάποια άλλη μαμά. Βασικά απλά διαπίστωσα ότι με την επιτυχή τελικά εισαγωγή των τριών γευμάτων ημερησίως η μπεμπούλα δεν έχει όρεξη για βραδινό γαλατάκι. Επίσης έαν πιει το βράδυ, την επόμενη μέρα δεν πίνει όλο το πρωινό γαλατάκι, πάντα αφήνει κάτι. Ευχαριστώ τα σχόλια σας.

Διαφημίσεις

ουτε ο δικος μου επινε κ ετσι του ξαναεκανα κρεμα με γαλα αντι με νερο...μπορεις να δοκιμασεις μονο γαλα αλλα με το κουταλακι

δηλαδή να δίνω επιπλέον κρέμα το βράδυ πχ μπισκοτόκρεμα ή κάτι τέτοιο, έχω διαβάσει ότι πχ η κρέμα βανίλια έχει ήδη μέσα γάλα οπότε δεν πρέπει να βάλω γάλα αντί για νεράκι

εχει κ κρεμες χωρις γαλα σε περιπτωση που καποιο μωρο ειναι αλλεργικο.εδω γερμανια τουλαχιστον...εγω επερνα με γαλα παντα παντως κ εβαζα κ σκονη γαλα γιατι δε το επεινε με τιποτα γενικως οχι μονο το βραδυ.με το κουταλακι δοκιμασες?σε μερικα πιανει

εχει κ κρεμες χωρις γαλα σε περιπτωση που καποιο μωρο ειναι αλλεργικο.εδω γερμανια τουλαχιστον...εγω επερνα με γαλα παντα παντως κ εβαζα κ σκονη γαλα γιατι δε το επεινε με τιποτα γενικως οχι μονο το βραδυ.με το κουταλακι δοκιμασες?σε μερικα πιανει

όχι δεν έχω δοκιμάσει με το κουταλάκι. τουλάχιστον προς το παρόν.

Διαφημίσεις

δημητρα ειναι το γνωστο θεμα που λεγαμε καθε χωρα και αλλιως...εδω αν πας σουπερ ολες εχουν γαλα μεσα...για τα παιδια με αλλεργια πας φαρμακειο για ειδικες χωρις γαλα..μονο οι βιολογικες δεν εχουν γαλα εδω ...αν εχεις βεβαια καπου κοντα βιολογικο μαγαζι και τις φερενει..........

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Το κοριτσάκι μου είναι 7 μηνών, το πρωί πίνει γάλα (μέχρι 240ml), έπειτα την φρουτόκρεμα της (μπανάνα με κάποιο άλλο φρούτο, λίγο νερό και έλαχιστη έτοιμη σκόνη), μεσημέρι (κρεατόσουπα, συνήθως 3/4 από το μπολάκι ή και όλο), απογευματάκι ένα μπολ κρέμα βανίλια (συνήθως το τσακίζει) και το βράδυ ΤΙΠΟΤΑ ή πάρα πολύ λίγο πχ 120 ml ή 60 ml. Θα το συζητήσω με την παιδίατρο αλλά θα ήθελα να μάθω εάν έχει συμβεί σε κάποια άλλη μαμά. Βασικά απλά διαπίστωσα ότι με την επιτυχή τελικά εισαγωγή των τριών γευμάτων ημερησίως η μπεμπούλα δεν έχει όρεξη για βραδινό γαλατάκι. Επίσης έαν πιει το βράδυ, την επόμενη μέρα δεν πίνει όλο το πρωινό γαλατάκι, πάντα αφήνει κάτι. Ευχαριστώ τα σχόλια σας.

μπεμπα δε μπορω να σε βοηθησω γιατι εμενα επινε γαλα και μεσα στη νυχτα ....μιας φιλης μου ομως το εκανε αυτο για λιγο καιρο και μετα αρχισε να πινει περισσοτερο...σιγα σιγα που θα μπουσουλαει θα κουραζεται και θα τρωειμε πιο πολυ ορεξη...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ακριβώς το ίδιο και η δικιά μου!!!!! Εγώ όμως της έκοψα την βανίλια: 1ον γιατί δεν έτρωγε την κρεατόσουπα και 2ον γιατί έκοψε και το βραδινό και πρωινό γάλα!!!!! Η παιδιατρος μου έλεγε να βάζω βανίλια στα παραπάνω(!!!!!!)αλλά δεν βοήθησε....Έτσι κι εγώ την ξεφορτώθηκα και τώρα το απόγευμα δίνω γιαουρτάκια ή μπισκοτάκια και είμαι σίγουρη οτι θα βρώ και κάτι άλλο που να μην της χαλάει την σειρά της

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

Τι να πω ίσως απλά τα τρία γεύματα να την χορταίνουν αρκετά και να θέλει κάτι λιγότερο. Όπως λέει και ο μπαμπας μου ένα τόσο δα στομαχάκι έχει. Σήμερα της έβαλα μια τεράστια μπανάνα και την έφαγε όλη απορώ πως την έφαγε ούτε εγώ δεν θα την έτρωγα τόσο μεγάλη. Τέλος πάντων την άλλη εβδομάδα έχω παιδίατρο να δω τι θα μου πει.

Τι να πω ίσως απλά τα τρία γεύματα να την χορταίνουν αρκετά και να θέλει κάτι λιγότερο. Όπως λέει και ο μπαμπας μου ένα τόσο δα στομαχάκι έχει. Σήμερα της έβαλα μια τεράστια μπανάνα και την έφαγε όλη απορώ πως την έφαγε ούτε εγώ δεν θα την έτρωγα τόσο μεγάλη. Τέλος πάντων την άλλη εβδομάδα έχω παιδίατρο να δω τι θα μου πει.

beba καλημερα εχουμε ακριβως το ιδιο προβλημα οταν διαβασα αυτα που λες ηταν λες κ τα εγραφα εγω για τη μικρη μου ακριβως το ιδιο προβλημα εχω κ εγω με διαφορα οτι κ το πρωι δεν πινει πολυ γαλα εμενα αλλα το βραδυ πινει μεχρι 60γρ. ευχαριστημενη να εισαι που πινει κ 120 η δικια μου παιδιατρος μου ειπε οτι χορταινει κ δεν θελει αλλο αφου παιρνει βαρος δεν μας ανησυχει κ μου ειπε να μην τη πιεζω αυτα να μην ανησυχεις αν κ σε καταλαβαινω γιατι κ εμενα μαπασχολει το ιδιο αλλα τουλαχιστον τρωει κρεμες παλι καλα.. η μικρη μου ειναι 7μιση μηνων κ οταν κλεισαμε τον εβδομο ηταν 7650 βαρος κ 72 εκατοστα υψος η δικια σου ποσο ειναι?

Διαφημίσεις

περιμένω να την μετρήσω την άλλη εβδομάδα!! Πάντως στην τελευταια μέτηση ήταν 63,5 σε ύψος και 6440 σε βάρος. Τώρα όμως έχουμε πάρει και ύψος και βάρος. Και εγώ έτσι σκέφτομαι ότι εφόσον το παιδί τρώει και παίρνει βάρος και αναπτύσσεται και είναι ευδιάθετο να μην ανησυχώ. Απλά ήθελα να δω αν συμβαίνει και σε άλλα παιδάκια.

περιμένω να την μετρήσω την άλλη εβδομάδα!! Πάντως στην τελευταια μέτηση ήταν 63,5 σε ύψος και 6440 σε βάρος. Τώρα όμως έχουμε πάρει και ύψος και βάρος. Και εγώ έτσι σκέφτομαι ότι εφόσον το παιδί τρώει και παίρνει βάρος και αναπτύσσεται και είναι ευδιάθετο να μην ανησυχώ. Απλά ήθελα να δω αν συμβαίνει και σε άλλα παιδάκια.

συμβαινει κ σε αλλα παιδακια εμας τρωνε τουλαχιστον την κρεμα αλλα μωρακια ουτε την κρεμουλα δεν τρωνε καλα καλα.να σου ζησει η μικρουλα σου ελπιζω να ναι μια φαση που θα τους περασει;)

εχεις δοκιμασει να την κοιμιζεις και να της δινεις το γαλα καθως κοιμαται?μπορει ετσι να το πιει(ειδικα αν της το δωσεις και λιγο αργα)μονο που θα ταλαιπωρηθεις λιγο για να ρευτει μετα(οταν κοιμουνται ρευονται λιγο πιο δυσκολα)

Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 7.5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΕΓΩ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ.ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 400ΜΛ ΓΑΛΑ.

μου συνεβει και εμενα οταν ξεκινησαμε τις στερεες τροφες και λιγο αργοτερα με το γαλα..ειναιι μεχρι να συνηθισουν και αυτα και περνανε διαφορες φασεις..

Διαφημίσεις

Τελικά δεν είμαι η μόνη και αυτό με παρηγορεί!!!!Και εμένα ο δικός μου (10 μηνών), πίνει 200-220ml το πρωί,φρουτόκρεμα την τσακίζει,το μεσημέρι (ας είναι καλά ο gummy bear) αφήνει ελάχιστο,απόγευμα κανονικά το πιάτο του και το βράδυ ........ Αχχχχχχχχχχχχ!!!!!!!! 100-120ml.Το καλό είναι οτι βάζει κιλά αλλά μας ξυπνάει το βράδυ γιατί πεινάει.Μας εύχομαι καλό κουράγιο!!!!!!!

Κοριτσια εχω το ιδιο προβλημα.Εχουμε μπει σε στερεες τροφες και το γαλα το πεταμε.Πιστευω οτι τα παιδακια μας χορταινουν με αυτα που τρωνε.Αυτα ξερουν καλυτερα απο εμας.Βεβαια το δικο μου αγγελουδι αφου πινει 80μλ γαλα το βραδυ ξυπνα κατα τις 3.30 και θελει παλι γαλατακι (αυτο που της λειπει).Κοιμησμενη δεν πινει με τιποτα το γαλα.

να σου ζήσει και εμενα η κορούλα μου είναι 7 μηνών!την θήλασα αποκλειστικά 5 μήνες (χωρίς συμπλήρωμα)με μεγάλη δυσκολία μπήκε στο ξένο γάλα (επινε 60 ml το πρωί)με την στερεά τροφή επίσης δυσκολευτήκαμε αλλά αυξησε και το γάλα που πίνει!Τρώει στις 8 (160-200ml) και στις 11(150ml) και με το κρεατάκι στη σούπα την τσακίζει ενώ στην αρχή δεν την αγγιζε.Αυτο που έχω καταλάβει είναι ότι τα μωρά αλλαζουν συνέχεια γούστα! απο την στιγμή που πέρνει βάρος μην ανησυχείς!Εγω παιδευτηκα πολύ μ΄αυτό το θέμα.Προσπάθησε ίσως να της δίνεις λιγότερη κρέμα τ απόγευμα.

• 2 weeks later...

Κορίτσια επανέρχομαι στο θέμα. Παρασκευή πήγα στην γιατρό, η μπέμπα είναι 7 μηνών και 13 ημέρων, με ύψος 67 εκατοστά (πήρε μπόι) και βάρος 7270 (και βάρος πάλι αρκετό). Της είπα για το γάλα, που έχει καταργήσει το βραδινό και πίνει μόνο το πρωινό 240 και αυτό όχι όλο πάντα. Στα άλλα γέυματα είναι κυρία. Οι προτάσεις της παιδιάτρου ήταν

1) να μειώσω την απογευματινή κρέμα βανίλια και να συμπληρώσω με γάλα (το δοκίμασα δεν έπιασε)

2) να δοκιμάσω άλλο γάλα, το S26Gold (δεν το είχε το σουπερ μάρκετ, δοκίμασα στο frisomel, δεν το ήπιε ούτε αυτό, νομίζω ότι το θέμα δεν είναι η μάρκα σε ότι αφορά το γάλα).

3) να της το δώσω πολυ αργα το βράδυ (ούτε αυτό έπιασε, ήπιε ούτε 20Ml)

Βασικά η μπέμπα τρώει στις 6 το απόγευμα την κρέμα της και μετά πάλι στις 6 το πρωί. Εμένα μου φαίνεται περίεργο που μένει τόσες ώρες νηστική χωρίς να την ενοχλεί.

Ακόμα θα ήθελα να σχολιάσω και κάτι άλλο και ειλικρινά θέλω την γνώμη σας. Η γιατρός μου πρότινε να αλλάξω γάλα και μου είπε για το S26gold το οποίο όμως δεν το έχει το σουπερ μάρκετ εδώ. Το πουλάνε στα φαρμακείο το γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας;;; η φαρμακοποιός μου με ρώτησε τώρα που πήγα να πάρω το εμβόλιο, ποια παιδίατρο έχω;;; το θεωρείται απίθανο να πήρε την παιδίατρο και να την ρώτησε ποιο γάλα αγοράζω και αν μπορεί να μου προτίνει κάποιο που αυτή φέρνει. Βασικά εγώ αγόραζα το γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας από αυτήν (κοντά 10 - 12 γάλατα το μήνα γύρω στα 100 και ευρώ και τώρα πλέον δεν αγοράζω παρά μόνο τα εμβόλια). Μήπως απλά είμαι πολύ καχύποπτη.

Κορίτσια επανέρχομαι στο θέμα. Παρασκευή πήγα στην γιατρό, η μπέμπα είναι 7 μηνών και 13 ημέρων, με ύψος 67 εκατοστά (πήρε μπόι) και βάρος 7270 (και βάρος πάλι αρκετό). Της είπα για το γάλα, που έχει καταργήσει το βραδινό και πίνει μόνο το πρωινό 240 και αυτό όχι όλο πάντα. Στα άλλα γέυματα είναι κυρία. Οι προτάσεις της παιδιάτρου ήταν

1) να μειώσω την απογευματινή κρέμα βανίλια και να συμπληρώσω με γάλα (το δοκίμασα δεν έπιασε)

2) να δοκιμάσω άλλο γάλα, το S26Gold (δεν το είχε το σουπερ μάρκετ, δοκίμασα στο frisomel, δεν το ήπιε ούτε αυτό, νομίζω ότι το θέμα δεν είναι η μάρκα σε ότι αφορά το γάλα).

3) να της το δώσω πολυ αργα το βράδυ (ούτε αυτό έπιασε, ήπιε ούτε 20Ml)

Βασικά η μπέμπα τρώει στις 6 το απόγευμα την κρέμα της και μετά πάλι στις 6 το πρωί. Εμένα μου φαίνεται περίεργο που μένει τόσες ώρες νηστική χωρίς να την ενοχλεί.

Ακόμα θα ήθελα να σχολιάσω και κάτι άλλο και ειλικρινά θέλω την γνώμη σας. Η γιατρός μου πρότινε να αλλάξω γάλα και μου είπε για το S26gold το οποίο όμως δεν το έχει το σουπερ μάρκετ εδώ. Το πουλάνε στα φαρμακείο το γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας;;; η φαρμακοποιός μου με ρώτησε τώρα που πήγα να πάρω το εμβόλιο, ποια παιδίατρο έχω;;; το θεωρείται απίθανο να πήρε την παιδίατρο και να την ρώτησε ποιο γάλα αγοράζω και αν μπορεί να μου προτίνει κάποιο που αυτή φέρνει. Βασικά εγώ αγόραζα το γάλα 1ης βρεφικής ηλικίας από αυτήν (κοντά 10 - 12 γάλατα το μήνα γύρω στα 100 και ευρώ και τώρα πλέον δεν αγοράζω παρά μόνο τα εμβόλια). Μήπως απλά είμαι πολύ καχύποπτη.

Οχι δεν εισαι καχυποπτη,πολλες φορες κλεινονται τετοιες συμφωνιες μεταξυ γιατρων και φαρμακοποιων!!!

Τωρα οσον αφορα το βραδινο γαλατακι,μη στεναχωριεσαι,εμενα δεν πινει καθολου γαλα!!Η παιδιατρος μου ειπε απλα να του δινω το βραδακι ξανα κρεμουλα.Του δινω, αλλα παρατηρω οτι δεν τη τρωει ολη σχεδον παντα.

Μαλλον δεν πειναει,τι αλλο να πω.....

Υ.Γ ειναι 10 μηνων

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Να πας σε άλλο φαρμακείο!

΄

Θα το ήθελα πολύ να πάω σε άλλο γιατί και η μητέρα μου δεν την χωνεύει την συγκεκριμένη αλλά εγώ προσωπικά έχω εξυπηρετηθεί απίστευτα γιατί ότι χρειάζεσαι σου το φέρνει σπίτι. Ακόμα και το εμβόλιο. Αυτό δεν το έχω βρει σε άλλο φαρμακείο. Όμως γενικά είναι καλό να μην αλλάζεις γάλα εφόσον ταιριάζει στο μωρό. Ρώτησα και φίλη μου παιδίατρο και αυτή μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να μην πιέζω το παιδί. Κοίταξα και στο Internet και τα ίδια λέει δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Οχι δεν εισαι καχυποπτη,πολλες φορες κλεινονται τετοιες συμφωνιες μεταξυ γιατρων και φαρμακοποιων!!!

Τωρα οσον αφορα το βραδινο γαλατακι,μη στεναχωριεσαι,εμενα δεν πινει καθολου γαλα!!Η παιδιατρος μου ειπε απλα να του δινω το βραδακι ξανα κρεμουλα.Του δινω, αλλα παρατηρω οτι δεν τη τρωει ολη σχεδον παντα.

Μαλλον δεν πειναει,τι αλλο να πω.....

Υ.Γ ειναι 10 μηνων

χμ πάλι κρεμούλα.....δεν ξέρω απλά φοβάμαι μην την παχύνω, είναι κανονική αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να βάλω πάλι κρεμούλα.

επίσης θέλω να πω και κάτι αλλο η παιδίατρος αυτή μου είπε κάθε μέρα κρέας εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό;;; πάντως η αλήθεια είναι ότι από τότε που βάλαμε το κρέας πήρε ανάπτυξη.

• 7 months later...

Κορίτσια καλημέρα!!

Ο μικρός μου , 18 μηνών εδώ και 3 βράδια δεν πίνει ούτε σταγόνα γάλα!!!

Τρώει απογευματινό γύρω στις 6:30 και κανονικά έπινε το γάλα του γύρω στις 9-9:30 και μετά νάνι...μέχρι πριν 3 μέρες...δεν θέλει ούτε σταγόνα , χτυπιέται όταν του δίνω το μπιμπερό και τελικά πέφτει για ύπνο νηστικός.

Το πρωί που ξυπνάει το πίνει όλο , άρα δεν τίθεται θέμα γεύσης του αρέσει το γαλατάκι. Γενικά τώρα τελευταία έχει μειώσει τις ποσότητες που τρώει , είμαστε στη φάση που θέλει να φάει μόνος του και καταλαβαίνεται τι περνάμε , το τάϊσμα κρατάει πολύ ώρα! Αλλά το γάλα πάντα το έπινε...

Κάθε συμβουλή δεκτή!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Κορίτσια καλημέρα!!

Ο μικρός μου , 18 μηνών εδώ και 3 βράδια δεν πίνει ούτε σταγόνα γάλα!!!

Τρώει απογευματινό γύρω στις 6:30 και κανονικά έπινε το γάλα του γύρω στις 9-9:30 και μετά νάνι...μέχρι πριν 3 μέρες...δεν θέλει ούτε σταγόνα , χτυπιέται όταν του δίνω το μπιμπερό και τελικά πέφτει για ύπνο νηστικός.

Το πρωί που ξυπνάει το πίνει όλο , άρα δεν τίθεται θέμα γεύσης του αρέσει το γαλατάκι. Γενικά τώρα τελευταία έχει μειώσει τις ποσότητες που τρώει , είμαστε στη φάση που θέλει να φάει μόνος του και καταλαβαίνεται τι περνάμε , το τάϊσμα κρατάει πολύ ώρα! Αλλά το γάλα πάντα το έπινε...

Κάθε συμβουλή δεκτή!

κοίτα μπορεί απλά να είναι φάση και σε μερικές μέρες να επανέλθει διαφορετικά .......

ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ποτήρι και καλαμάκι μαζί με το στορι

ουαου τι μεγάλο παιδί το νέο σου ποτήρι ..........διαλέγεις και καλαμάκι κάθε φορά, έχει κάτι μπουριά στο σ.μ για φρεντοστίνο που πάει το γάλα κάτω στην στιγμή (αφού μάθει να πίνει πρώτα αν δεν ξέρει με το κανονικό και αφού το κόψεις λίγο από κάτω για να μικρύνει η διαδρομή):mrgreen::mrgreen: