Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τις συμβουλες σας παρακαλω!

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!

Εψαξα μεσω της αναζητησης να βρω κατι σχετικο με το θεμα μας αλλα δεν υπηρχε κατι οποτε ακουω τις συμβουλες σας απο εδω!

Σημερα το πρωι ο καλος μας λεβητας σταματησε να λειτουργει. Λεφτα για να "ξηλωσω" τον παλιο και να τοποθετησω καινουριο δεν υπαρχουν ουτε για αστειο, οποτε αναγκαστικα θα καταφυγω στη λυση των air condition. Ψαχνοντας εδω στο forum ειδα πως εχει γινει αναφορα μονο για τη λειτουργια της ψυξης. Θα ηθελα λοιπον να με ενημερωσετε τι πρεπει να προσεξω τωρα που θα λειτουργει στη θερμανση για να μην ξηραθει υπερβολικα η ατμοσφαιρα και ξεκινησουμε προβληματα με το αναπνευστικο μας. Να αγορασω υγραντηρα? Ποιον μου προτεινετε? Καποια αλλη συμβουλη?

Οπως βλεπετε ειμαστε σχεδον 11 μηνων και περα απο καποια βραδυα που εκανε καυσωνα δεν εχουμε ξαναχρησιμοποιησει το κλιματιστικο. Τωρα ειναι η 1η φορα που θα το βαλω στη θερμανση οποτε οπως καταλαβαινετε διατηρω τις φοβιες μου αλλα δεν μπορω να αφησω το σπιτι χωρις θερμανση με αυτον τον καιρο (Αχ, ατιμε καυστηρα!)!

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα Φαίη. Εγώ στο σπίτι μου έχω κλιματισμό σαν αυτούς που έχουν στα μαγαζιά.(στο ταβάνι) όπως καταλαβαίνεις αν η ατμόσφαιρα ξηραίνεται μ'ένα απλό κλιματιστικό μ'αυτό που έχω εγώ γίνεται χάλια. Εγώ πέρυσι που ήταν και πιο μικρή πήρα αυτόν τον υγραντήρα http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1100415&itmid=1125049 και τον είχα στο δωμάτιό της. Πρόβλημα ιδιαίτερο δεν αντιμετώπισα, εκτός από τις περιόδους που είχε μπουκωματάκια, οπότε και τον είχα συνέχεια αναμένο. Φετος δεν τον έχω χρησιμοποιήσει καθόλου, μιας και το σπίτι είναι ζεστό αρκετά και αποφεύγω να ανοίγω τον κλιματισμό όταν κοιμάται. Αν αερίζεις καλά το σπίτι 1-2 φορές την ημέρα και χρησιμοποιείς και τον υγραντήρα αν νιώθεις ότι ξηραίνεται η ατμόσφαιρα, δεν πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.Φρόντισε γενικά να μην το έχεις πολλές ώρες ανοιχτό. Μόλις ζεσταίνεται το σπίτι, να το κλείνεις και να το ανοίγεις μετά από λιγο πάλι γιατί η ζέστη που δημιουργούν είναι λίγο αποπνικτική λόγω του αέρα που βγάζουν. Ελπίζω να βοήθησα λίγο!;)

DoUwp3.png

Καλημέρα φιλενάδα!

Πρώτον να έχεις λίγο ανοιχτό κάποιο παράθυρο.

Μπορείς να βράζεισ σε γκαζακι σε χαμηλή φωτιά νερό.να ανοίγεις το βραστό νερό στο μπάνιο ME ανοιχτή την πόρτα για να πηγαίνουν Οι ατμοί σ όλο το σπίτι.ΟΙ υγραντ νομίζω είναι μόνο για ENA δωμάτιο.

Δεν βάζεις μια αγγελία;είναι πολύ ακριβοί νομίζω.

Το πρόβλημα με τα κλιματιστικά είναι ότι διατηρούν το σπίτι ζεστό μόνο όση ώρα είναι αναμμένα και με το που τα σβήνεις παγώνει. Κι εμείς έχουμε τη ίδια ηλικία και χρησιμοποιούμε αρκετά κλιματιστικά, γιατί παρ' όλο που έχουμε και καλοριφέρ και το κλίμα στην Πάτρα είναι από τα πιο ήπια, κάνει αρκετό κρύο λόγω της ταράτσας. Το χρησιμοποιώ όταν κοιμάται το παιδί στη διάρκεια της ημέρας.

Κι εγώ είχα σκεφτεί για υγραντήρα, αλλά διαπίστωσα με ένα απλό υγρόμετρο που πήρα από το τζαμπο πριν γεννήσω, γιατί είχα αγχος με αυτό το θέμα, ότι τα ποσοστά υγρασίας μέσα στο σπίτι είναι πολύ ψηλά και δεν πέφτουν ιδιίτερα με το κλιματιστικό. Βέβαια, δε γνωρίζω ποιες είναι οι ιδανικές τιμές κι επίσης μπορεί να έχει σχέση με το κλιμα στη περιοχή που είναι αρκετά υγρό.

Το μόνο που προσέχω είναι να μην κλείνω στεγανά την πόρτα (αφήνω 10 πόντους) και ο γιατρός όταν είχε έρθει να δει το μωρό μου είχε πει ότι τα χρησιμοποιούμε αρκεί να κάνουμε πολύ συχνό καθάρισμα στα φίλτρα.

Και βέβαια σε νορμάλ θερμοκρασία (φαντάσου ότι το βάζω στους 23 και να πέφτει εντελώς μακρυά από το παιδί)

Τη νύχτα δεν το βάζω γιατί χρησιμοποιώ υπνόσακο.

Επειδή ότι και να σου πουμε το άγχος θα το έχεις, κάνε ενα τηλέφωνο στον παιδίατρο κ ζήτα του οδηγίες. Δεύτερον, ο καυστηρατζής είπε ότι είναι άχρηστος και δεν φτιάχνεται έστω προσωρινά?

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

φαιη καλημερα.πριν βιαστεις.προσφατα χαλασε και το δικο μας απο τις μλκς της δεη...ρωτα πρωτα ποσα λεφτα θελει.το δικο μας ηθελε 75 ευρω ανταλακτικο!ρωτα πριν αποφασισεις..μπορει να ειναι κατι απλο τελικα!

μπορει απλα να πρεπει να το σβησεις και να το ξαναναψεις.

Μαράκι δεν είμαι στραβή. Αυτό που λεει η Φαίη είναι ότι δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει για οικονομικούς λόγους. Εγώ ρωτάω αν φτιάχνεται προσωρινά ή αν είναι για πέταμα. Γιατί και εδώ της πολυκατοικίας είχε χαλάσει περίπου τέτοια εποχή και με κάτι μερεμέτια τον ζωντανέψανε μέχρι τέλος της σεζόν οπότε και έγινε αντικατάσταση καυστήρα και τοποθέτηση αερίου. ¨Αλλο ποσό η επισκευη άλλο η αντικατάσταση. Μιλάμε για βασική ανάγκη.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Μαράκι δεν είμαι στραβή. Αυτό που λεει η Φαίη είναι ότι δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει για οικονομικούς λόγους. Εγώ ρωτάω αν φτιάχνεται προσωρινά ή αν είναι για πέταμα. Γιατί και εδώ της πολυκατοικίας είχε χαλάσει περίπου τέτοια εποχή και με κάτι μερεμέτια τον ζωντανέψανε μέχρι τέλος της σεζόν οπότε και έγινε αντικατάσταση καυστήρα και τοποθέτηση αερίου. ¨Αλλο ποσό η επισκευη άλλο η αντικατάσταση. Μιλάμε για βασική ανάγκη.

Δεν σε είπα στραβη κ συγνώμη αν κατάλαβες κάτι τέτοιο.εγώ επειδή είμαι λίγο έως πολύ απρόσεκτη πριν 2 μέρες ζητούσε μια κοπέλα όνομα για αγόρι να είναι αφιερωμένο στην παναγία κ πηγα έγραψα μυρτώ!

Κ πάλι συγνώμη!

Καταρχην σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!

Arma βοηθησες πολυ κι οχι λιγο! Ευχαριστω και για το δειγμα του υγραντηρα που μου εδωσες να δω!

Μαρια υγραντηρα τελικα δεν θα παρω γιατι εχει η κολλητη της μανας μου εναν της chicco που δεν τον εχει χρησιμοποιησει και ειναι ακομα στο κουτι.

Ν76 πηγα και πηρα απο το Σ/Μ που δουλευει η μανα μου ενα θερμομετρο με 5 ευρω που δειχνει και τα επιπεδα της υγρασιας. Θα το εχω στα υποψιν λοιπον για να μη γινεται καταχρηση ουτε του κλιματιστικου αλλα ουτε και του υγραντηρα! Ευχαριστω!

RavT σωστη η απορια σου! Τον Νοεμβριο ειχαμε παλι προβλημα με μια ασφαλεια (συγκεκριμενα οταν περνουσαν 10 λεπτα εσβηνε και επρεπε να βγαινουμε εξω να παταμε την ασφαλεια για να ξανααναβει και αυτο συνεχιζοταν οση ωρα το ειχαμε αναμμενο ανα 10λεπτο). Ετσι καλεσαμε 3 καυστηρατζηδες και οι 3 μας ελεγαν πως θελει αλλαγη. Απλα ο τελευταιος ειπε πως θα βαλει τα δυνατα του να τον κανει να δουλεψει ΑΛΛΑ ετσι και σβησει δεν θα ξανααναψει ποτε. Δυστυχως σημερα εσβησε οποτε μαλλον φτασαμε σε αυτο το σημειο..

Ελενη μου τον εχω αναψει και τον εχω σβησει 100.000 φορες απο το πρωι! Τον Νοεμβριο οπως προανεφερα φεραμε εδω 3 διαφορετικους και δωσαμε 150 ευρω για 3 διαφορετικες ασφαλειες που ειχαν καει κι ενα καλωδιο που ειχε κοπει. Δυστυχως ομως ο λεβητας ειναι 50 χρονων και δεν σηκωνει αλλα μερεμετια. Ευχαριστω παντως που απαντησες!

Σας ευχαριστω ολες πολυ για το ενδιαφερον!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Διαφημίσεις