Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια.καλη χρονια και με το καλονα δεχτουμε τα μωρακια μας..Ειμαι στην 30η εβδομαδα και λογω στιγματος ο αιματοκριτης ειναι στο 26 και η αιμοσφαιρινη στο 8,2.Ζαλιζομαι και νδεν εχω αντοχη για πολλα πολλα.Ο γιατρος μου ειπε να μου βαλουν 2 φιαλες αιμα για να μπορεσω να συναλθω λιγο μεχρι να σταθεροποιειθει ο αιματοκριτης.Εγω δισταζω ομως γιατι σκεφτομαι μηπως το αιμα που θα μου βαλουν δεν το εχουν ελεγξει καλα και κολλησω κατι.Εχει κανει καμια απο εσας μεταγγιση?Σημερα πηγα για να μου κανουν εισαγωγη και εφυγα δινοντας μου διορια ο γιατρος 1 εβδομαδα.Τι να κανω?

Διαφημίσεις

αννα μου με το καλο σου ευχομαι κοπελα μου...εχω και εγω στιγμα εχω φτασει και εγω 26 αλλα για μεταγγιση αιματος πρωτη φορα ακουω!!!εμεις που εχουμε στιγμα ειμαστε συνηθισμενες στον χαμηλο αιματοκριτη και αιμοσφαιρινη...δεν παιρνεις βοηθηματα οπως σιδηρο -φυλλικο κατι που να σε βοηθησει!!!να τρως πολλες πιπεριες πρασινες και ακτινιδια αναιβαζουν τον αιματοκριτη καθως και τα κοκκινα κρεατα!!!Νομιζω πως πρεπει να παρεις και δευτερη γνωμη.

dev176pr___.png

καλησπερα!κι εγω νομιζω πρεπει να ρωτησεις και καποιον αλλο γιατρο..κι εγω εχω χαμηλο αλλα μου αυξησανε πολυ το σιδηρο για να μη χρειαστει οπως μου ειπε η γιατρος να κανω μεταγγιση αιματος στη διαρκεια της καισαρικης..αληθεια δε παιρνεις σιδηρο?ρωτα παντως και καποιον αλλο πριν αποφασισεις!

Πολλες φορες ο σιδηρος δεν αρκει και ειναι επικινδυνο να πεσει χαμηλα στην εγκυμοσυνη ο αιματοκριτης. Για τα αιματα μην φοβασαι ελεγχονται πλεον και ειναι ασφαλη. Και εγω εκανα μεταγγισεις και δεν αντιμετωπισα προβλημα με αυτες. Αντιθετα οταν δεν βρεθηκε αιμα τοτε αρχισαν τα προβληματα. Να μην κουραζεσαι καθολου και να τρως πολυ μοσχαρι. Αν νιωσεις μεγαλη δυσφορια στην αναπνοη μην το αφησεις επικοινωνησε αμεσως με τον γιατρο σου. Ο χαμηλος αιματοκριτης προκαλει ζαλαδες,ταχυπαλμιες, και ημικρανιες. Καθως και δυσκολια στην αναπνοη. Αν πεσει και αλλο μην αναβαλεις την μεταγγιση.

anna μου και γω στην ιδια φαση ειμαι,λογω στιγματος θα κανω μεταγγιση,σημερα εκανα γενικη να δω που βρισκομαι,πριν ενα μηνα ειχα 27,5 αιματοκριτη και αιμοσφαιρινη 8,9.ημουν ηδη χαμηλα οποτε δεν θα την γλιτωσω αυτη την φορα,στην πρωτη μου εγκυμοσυνη εφτασα μεχι 7,9 αλλα δεν μεταγγιστηκα.τωρα ξεκινησα με πολυ χαμηλο αιματοκριτη γιατι ηταν κοντινες εγκυμοσυνες και δεν προλαβε ο οργανοσμος να συνελθει παρολο που εκανα θεραπεια με σιδηρο.εχω στιγμα μεσογειακης εσυ?εχω και γω τα ιδια αγχη με σενα αλλα δεν εχουμε επιλογη η μεταγγιση ειναι μονοδρομος οσο σιδηρο και να περνουμε αν δεν τον χρεισιμοποιει ο οργανισμος δεν εχει νοημα.εγω τρωω 5 μηνες καθε μερα μοσχαρι και εχω παρει 2,5 κιλα(οσο πιο λιγα κιλα βαζει το σωμα τοσο καλυτερα για το αιμα,δεν αραιωνει λογω της αυξησης του ογκου)αλλα δεν με βλεπω να σωνομαι....το καλυτερο για τα μωρακια μας ειναι η μεταγγιση οποτε απλα σκεψου ποσος κοσμος εχει παρει αιμα πριν χρονια με πολυ λιγοτερους ελεγχους και ειναι μια χαρα, μια χαρα θα τα παμε και εμεις.το βραδυ θα ξερω και τι θα γινει με μενα........

Διαφημίσεις

Η ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ....ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ......ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΝΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙΣ ΕΣΤΩ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Δεν θελω να τρομαξω καμια κοπελα αλλα να ενημερωσω απλα οτι με πολυ χαμηλο αιματοκριτη κινδυνευει και η μανα και το παιδι. Μια μεταγγιση μπορει να σου σωσει την ζωη. Μην πανικοβαλεστε απο την ιδεα και μονο. Οταν δεν υπαρχει αρκετο αιμα στον οργανισμο κινδυνευεις να μην δουλεουν σωστα τα ζωτικα οργανα. Αν χρειαζεται μεταγγιση σαφως και πρεπει να την κανεις χωρις δευτερη σκεψη. Δεν ειναι κατι τραγικο.

Ακομα και με 20 αιματοκριτη η γυναικα μπορει να γεννησει.

Πριν τη μεταγγιση υπαρχει αλλη επιλογη, που ειναι οι ενεσεις σιδηρου και γινονται στο μαιευτηριο.

Τα αιματα πραγματι ελεγχονται μοριακα πλεον, ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις.

Θα ελεγα παντως οτι στην περιτπωση σου δεν αρκει ο γυναικολογος, αλλα χρειαζεται η γνωμη αιματολογου.

k9Tap3.png

τελικα εγω περιμενω ακομα για την μεταγγιση οι εξετασεις μου ειναι καλες προς το παρον.ομως ακομα και ολη την εγκυμοσυνη να βγαλω στην καισαρικη θα μου βαλει σιγουρα αιμα ο γιατρος.κασιανη μην νομιζεις οτι αναλαμβανουν οι αιματολογοι ευκολα εγκυες.......εγω πηγα στο κεντρο μεσογειακης αναιμιας σε αιματολογο και μου ειπε οτι δεν αναλαμβανουν εγκυες ακομα και αν χρειαστουν μεταγγιση.μονο αν πασχουν απο μεσογειακη αναιμια.ισως ιδιωτικα να παρει αλλη μια γνωμη η αννα.

αννα μπορει ο γυναικολογος σου να σου βαζει τωρα το αιμα για να βγαλεις σε περας την γεννα,εξαλου οσο και να ανυσηχεις ειναι σιγουρο οτι ο γιατρος δεν εχει κανενα οφελος να σου βαλει αιμα ισα ισα που θα ναι και αγχος και για αυτον να πανε ολα καλα.ευχομαι να σου πανε ολα κατ ευχην και να γεννησεις με το καλο το μωρακι σου.

Διαφημίσεις

Να πω την αληθεια για ιδιωτη αιματολογο μιλουσα.

Γνωριζω περιπτωση που η εγκυος γεννησε ασφαλεστατα με αιματοκριτη 20.

Ομως δεν παρακολουθειτο μονο απο τον γυναικολογο.

Δεν ειναι σωστο αυτο.

Χρειαζεται ειδικευμενος αιματολογος και η λυση της μεταγγισης ειναι παντα το τελευταιο καταφυγιο.

k9Tap3.png

Το αν θα κάνεις μετάγγιση είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσει ένας αιματολόγος. η καλύτερη αιματολόγος που ξέρω είναι η Φοίφα στο Ιασώ. εγώ έκανα τέσσερις μεταγγίσεις αλλά με πολύ χαμηλότερη αιμοσφαρίνη. γλύτωσα την τελευταία μετάγγιση παρακολουθώντας καθημερινά τον αιματοκρίτη μου. σίγουρη η μετάγγιση έχει κινδύνους αλλά για τις εγκύους το ελέγχουν καλύτερα. ζήτα και μια δεύτερη γνώμη και καλύτερα αιματολόγου. πάντως το 26 δεν είναι για μετάγγιση, από τη δική μου πείρα.

Ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας.Εννοειται πως παιρνω καθημερινα σιδηρο ,3 μπουκαλακια legofer και ενα felicine.O γιατρος ειπε να κανω μεταγγιση επειδη εγω δεν αισθανομαι καλα καθολου.Δεν μπορω μν ακανω τις καθημερινες μου ασχολιες ,δουλευω ακομα και εχω ενα κοριτσακι 1 χρονου στο σπιτι να με περιμενει σχολοντας.Η διατροφη δεν με βοηθαει και πολυ.Dina και εγω εχω στιγμα μεσογειακης και οι εγκυμοσυνες μου ηταν παρα πολυ κοντα.Ηταν το μωρο μου ουτε 5 μηνων οταν εμαθα γιατην δευτερη εγκυμοσυνη.Και στην πρωτη ειχα προβλημα με τον αιματοκριτη αλλα ειχε φτασει μεχρι 8,9 η αιμοοσφαιρινη και 27 ο αιματοκριτης.Δεν ενιωθα τοσο χαλια ομως.Δεν ξερω καθολου τι να κανω δεν ειμαι στενομυαλη ομως ειχα γνωρισει καποτε μια κυρια η αοποια μετα απο μεταγγιση στο ιδιο νοσοκομειο ειχε κολλησει ηπατιτιδα και περνουσε μεγαλη ταλαιπωρια.

Κι εγώ έχω στίγμα και έφτασα αιματοκρίτη 26,5 και αιμοσφαιρίνη 8,4.

Κι εμένα μου μίλησε για μετάγγιση ο αιματολόγος αν η αιμοσφαιρίνη πέσει κάτω από 8. Μου είπε πως θα με ξεκουράσει, γιατί η αλήθεια είναι πως κουράζομαι πολύ εύκολα και είναι καλό και για το μωρό, γιατί μέσω του αίματος οξυγονώνεται.

Η αιμοσφαιρίνη είναι το βασικό που κοιτάνε για τη μετάγγιση.

Βέβαια ίσως και να τη γλίτωσα γιατί στις τελευταίες μου εξετάσεις άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει (27,5 και αιμοσφαιρίνη 8,9).Θα δούμε....

Αλλά να μην φοβάσαι, αν χρειαστεί να την κάνεις θα είναι για καλό, θα αισθανθείς καλύτερα κι εσύ και το μωρό.

αννα σε καταλαβαινω και γω αυτα φοβαμαι,φαντασου οτι ειπα στον αντρα μου οτι για 6 μηνες μηνες απο τοτε που θα κανω μεταγγιση θα εχουμε επαφες με προφυλακτικο μεχρι να κανω εξετασεις για ειτζ ηπατιτιδα κτλ........και γω θελω να το αποφυγω.....απλα μου εχει ξεκαθαρισει ο γιατρος οτι μολις πεσει κατω απο 8-7,8 η αιμοσφαιρινη θα μου κανει μεταγγιση.το εχω ψιλοπαρει αποφαση,και ο αιματολογος μου ειπε οτι κατω απο 8 αιμοσφαιρινη υπαρχει προβλημα,τι να πω εγω 2 χρονια τωρα που αχολουμε με το θεμα αυτα ξερω.....αν επερνες καμοια αναρωτικη επειδη κουραζεσαι ισως να καταφερνες να φτασεις στο τελος χωρις μεταγγιση,εισαι και σε μεγαλη εβδομαδα μετα τις 32 σταματαει να πεφτει ο αιματοκριτης.ρωτα τον γιατρο σου,εμενα περυσι στις 15-8 ηταν 7,8 η αιμοσφαιρινη και με ειχαν ετοιμη για μεταγγιση ομως γεννησα 13-11 και ειχε διατηρηθει και ανεβει κιολας οποτε το γλιτωσα.ευχομαι οτι και να αποφασισεις να πανε ολα καλα για σενα και το μωρακι σου.

Διαφημίσεις

Kοριτσια σωστο ειναι να κανετε εξετασεις μετα απο μεταγγιση αλλα το οτι καποιος μεταγγιζεται δεν σημαινει οτι θα κολλησει κατι. Εγω εχω μεταγγιστει παρα πολλες φορες και στην εγκυμοσυνη και δεν κολλησα τιποτα. Τα πραγματα στο θεμα των μεταγγισεων εχουν εξελιχτει δεν ειναι οπως παλια. Μην το βλεπετε βουνο, πιο πολυ κινδυνευετε απο υπερβολικα χαμηλη αιμοσφαιρινη παρα απο την μεταγγιση. Οταν ο οργανισμος μιας εγκυου δεν εχει το απαραιτητο αιμα αρχιζουν επιπλοκες που ειναι ακρως επικινδυνες. Μην φοβαστε την μεταγγιση οταν αυτη ειναι απαραιτητη. Χωρις αυτην μπορει να κινδυνευσει και η μαμα και το μωρο οταν η αιμοσφαιρινη πεσει πολυ.