Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα με τις 2 νονες(αδερφη και κουνιαδα)

evita79

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες! Οσες παρακολουθουν το θεμα βαφτιση ισως να εχουν διαβασει το θεμα με τις 2 νονες (την αδερφη μου και την κουνιαδα μου). Θα πω συνοπτικα την ιστορια μου για να μου πειτε την αποψη σας. Η μπεμπα μας ειναι το δευτερο παιδι μας (το πρωτο το βαφτισε η φιλη μου κι ο αντρας της που μας παντρεψαν). Οταν η μικρη ηταν 3 μηνων και χωρις να εχουμε καταληξει καπου(μας ειχε προτεινει ενα ζευγαρι γνωστων και μια ξαδερφη μου που για διαφορους λογους τους ειχαμε απορριψει) μου προτεινε να το βαφτισει η αδερφη μου. Οταν το ειπα στον αντρα μου μου ειπε οτι και η δικια του του ειχε πει να την βαφτισει οταν γεννησα μα επειδη ηταν νωρις και λογω της οικονομικης της καταστασης(τοτε δεν δουλευε) της ειχε πει θα δουμε αφου περιμεναμε να μας πει η πρωτη κουμπαρα αν θα βαφτιζε και το 2ο. Οταν ξεκαθαριστηκε το θεμα ειπε ο αντρας μου στην αδερφη του οτι μας προεινε κι η δικια μου και εγινε χαμος! Του ειπε οτι αυτη προηγειται επειδη καποιες φορεςκρατουσε τον γιο μου οταν ημουν εγκυος και πηγαιναμεστο γιατρο! Η δικια μου οταν της ειπα για την προταση της κουνιαδας αμεσως υποχωρησε λεγοντας καλυτερα να το βαφτισει η αλλη να μην εχουμε φασαριες. Εγω δεν ηθελα και με τα χιλια ζορια ο αντρας μου επεισε την αδερφη του να το βαφτισουν κι δυο μαζι. Η δικια μου ακομαεχει επιφυλαξεις φοβουμενη τα μαλωματα για τα διαδικαστικα ειδικα μετα τα οσα προηγηθηκαν! Ειχα αρχισει να υποχωρω οταν κατα τις διακοπες τωρα στις γιορτες μαλωσαμε με την κουνιαδα μου για ασχετο θεμα! Τα εχω παρει και δεν την θελω με τιποτα. Φυσικα ο αντας μου επιμενει να το βαφτισουν κι οι δυο η καμια! Καμια αλλη προταση δεν υπαρχει αν και εχω μια φιλη που αν της το προτεινα θα δεχοταν,δισταζω και ντρεπομαι...το μωρο ειναι οκτω μηνων και πρεπει να τελειωνουμε με την βαφιση πριν το Μ αιο που αρχιζω δουλεια. Δεν ξερω πια τι να κανω...:(:(:(:confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

προτεινεττο στη φιλη σου ...μη δισταζεις....θα ειναι η καλυτερη λυση....οι αδερφοκουνιαδες ας αποδειξουν οτι μπορουν να γινουν καλες θειες και νομιζω οτι ετσι θα αποφυγεις περεταιρω καυγαδες.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Νομίζω ότι καλύτερα να προτείνεις στη φίλη σου. Αν μαλώνετε από τώρα με την κουνιάδα σου μετά τι θα γίνει (το λέω γιατί συνήθως δημιουργούνται κάποια θεματακια στη βάπτιση).

Ο αντρας μου συμφωνει κι αυτος μα δισταζω γιατι παντα θεωρουσα οτι η νονα προτεινει για να μην ερχονται σε δυσκολη θεση πχ λογω οικονομικων. Η φιλη μου δεν εχει οικονομικο θεμα μα εχει βαφτισει ενα κοριτσακι και ισως να μην θελει. Υποθεσεις κανω φυσικα και εννοειται ειμαι μπερδεμενη και στεναχωρημενη...

Διαφημίσεις

Ο αντρας μου συμφωνει κι αυτος μα δισταζω γιατι παντα θεωρουσα οτι η νονα προτεινει για να μην ερχονται σε δυσκολη θεση πχ λογω οικονομικων. Η φιλη μου δεν εχει οικονομικο θεμα μα εχει βαφτισει ενα κοριτσακι και ισως να μην θελει. Υποθεσεις κανω φυσικα και εννοειται ειμαι μπερδεμενη και στεναχωρημενη...

Εμένα μου πρότεινε ένα φιλικό ζευγάρι να γίνω νονά. Τώρα με το μωρό μας πρότειναν κάποιοι να το βαφτίσουν αλλά δεν θέλαμε...

έτσι πρότεινα στον αδερφό μου να το βαφτίσει. Ευτυχώς η κουνιάδα μου είπε ότι ήθελε και αυτή αλλά λόγω οικονομικών δεν μπορούσε...

Η φίλη σου αν δε μπορεί θα σου το πει. άλλωστε τιμή είναι να σε διαλέξει κάποιος για νονό του παιδιού του

katerinak η φιλη μου δεν ξερει για τις αλλες προτασεις και επειδη δεν βλεπομαστε συχνα λογω δουλειας ουτε καν της εχω πει για το μπερδεμα...φοβαμαι οτι θα μου μεινει αβαπτιστο το μικρακι μου....ακομα και να δεχτει η αδερφη μου να το βαφτισουν μαζι ειμαι σιγουρη οτι θα δημιουργηθει θεμα! Σαυτες τις περιπτωσεις χρειαζεται καλη διαθεση που εξαρχης λειπει δυστυχως!

Α ξεχασα να αναφερω πως εξαρχης ο αντρας μου δεν ηθελε την αδερφη του ακριβως επειδη δεν ηταν καλα οικονομικα για να μην ζοριστει χωρις λογω μα βρηκαμε τοιχο την επιμονη της(μαλλον επειδη η επομενη υποψηφια ηταν η αδερφη μου) τωρα δεν μπορει να της πει οχι αφου επιμενει γιατι θα σκοτωθει με τους γονεις του και φυσικα δεν το θελω αυτο...με χαλαει ρε κοριτσια το να εχουμε φασαριες για ενα τοσο ευχαριστο γεγονος και φυσικα θελω το καλυτερο για την μικρη μου. Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις και μονο που τα ειπα αισθανομια λιγο καλυτερα!~

Καλύτερα σε 3ο πρόσωπο. Γιατί όποια από τις δύο κι αν διαλέξεις ή και τις δύο ακόμα, θα υπάρχουν εντάσεις σε όλη την πορεία. Ποια έφερε δώρο, γιατί το έφερε τώρα και όχι νωρίτερα/αργότερα, ποια έχει το καλύτερο, ποια το πιο ακριβό, κριτικές, σχόλια κτλ κτλ. Ακόμα και αν ο ένας εκ των δύο δεν είναι ανταγωνιστικός... σε αυτές τις περιπτώσεις αρκεί ένας για να σου χαλάσει τη "γεύση" της σχέσης.

Καλύτερα σε 3ο πρόσωπο λοιπόν. Όποιος έχει κατανόηση θα το αποδεχθεί, όποιος δεν έχει .... καλύτερα που απομακρύνεται, γιατί σίγουρα δε θα είχε κατανόηση για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στην πορεία του χρόνου.

Όσο για τις συστάσεις, πολλές φορές κάποιοι διστάζουν να προτείνουν κουμπαριά (ως νονοί) για να μη φέρουν σε δυσκολία το ζευγάρι. Εγώ πάντως σε όλους τους νονούς προτείνω με τρόπο ώστε να αφήνω περιθώριο για άρνηση... και με τη σύσταση να μην είναι πολυέξοδη η βάφτιση (δεν είμαι του φαντασμαγορικού θεάματος).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εννοειται οτι και μεις δεν εχουμε τρελες απαιτησεις γενικοτερα και ειδικα απο τις αδερφες μας! Τα φυσιολογικα που κανει ο περισσοτερος κοσμος! Γενικα εφοσον ειναι ηδη θειες παιρνουν δωρα στα ανιψια τους και οι δυο εκει δεν εχω παραπονο...στην συμπεριφορα κολλαω! Το οικονομικο θεωρω οτι ειναι μια μακροχρονια δεσμευση για τους μη συγγενεις νονους που στελνουν δωρα στο παιδι για πολλα χρονια...(τουλαχιστον η πρωτη μου κουμπαρα ειναι εξαιρετικα συνεπης)

Διαφημίσεις

Γεια κ απο εμενα..η αδελφη σου ή η κουνιαδα σου αντρα εχουν?ερωτηση σημαντικη.

φαντασου να γινετε η βαπτιση ποιος θα κραταει το μωρο στην εισοδο κ ποιος στην γυρα απο την κολυμπηθρα...εγω αν βαφτιζα με αλλον θα ηθελα να κραταω το μωρο...οποτε θα υποχωρηση καποια?

Κι εγώ θα σου έλεγα για αλλαγή των κουμπάρων αφού δεν πρόκειται να συννενοηθείς για την οργάνωση της βάπτισης. Ακόμα και το ποια θα πει το πιστεύω θα πρέπει να διαπραγματευτείς.

Συζήτησε το πρόβλημά σου με την φίλη σου και δες την αντίδρασή της, πριν της προτείνεις ανοιχτά την κουμπαριά. Ισως στο προτείνει και η ίδια όταν δει την κατάσταση αυτή.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Γεια κ απο εμενα..η αδελφη σου ή η κουνιαδα σου αντρα εχουν?ερωτηση σημαντικη.

φαντασου να γινετε η βαπτιση ποιος θα κραταει το μωρο στην εισοδο κ ποιος στην γυρα απο την κολυμπηθρα...εγω αν βαφτιζα με αλλον θα ηθελα να κραταω το μωρο...οποτε θα υποχωρηση καποια?

Οχι ειναι και οι δυο ανυπαντρες. Οσο για υποχωρηση απο τα οσα εγραψα παραπανω φαινεται η δυσκολια...ρωτησα παπα και μου ειπε οτι το πιστευω το λενε μαζι και το μωρο το παιρνουν μαζι αγκαλια μετα την βουτια στην κολυμπηθρα για να θεωρουνται κι οι δυο αναδοχοι

ελεγα γιατι αμα ηταν καποια δεσμευμενη κ καλα θα το βαπτιζε με τον αντρα κ οχι με την αλλη κοπελα οποτε κατι γινοταν...οσο για το θεμα του μυστηριου...βαπτισα με τον αντρα μου το μωρο της αδελφης μου...στο πιστευω τον κραταγε ο συζηγος αγκαλια αλλα τα ειπαμε μαζι τα λογια, στην κολυμπηθρα βαλαμε μαζι λαδι κ το πηρε ο συζηγος αγκαλια γιατι ημουν εγκυος εγω κ εγω αναγκαστικα να κραταω την λαμπαδα....βεβαια σε εμας ηταν διαφορετικα δεν θα τσακωνομουν με τον συζηγο σε καμια περιπτωση...

ειναι δυσκολη η περιπτωση...

να πω κακια....πηγαινε βρες τα ακριβοτερα βαπτιστηκα κ τον ακριβοτερο σταυρο κ παρε την αδελφη σου κ την κουνιαδα σου κ ανακοινωσε το ποσο...αν η κουνιαδα σου θελει απλα να χωθει δεν θα βαπτισει το μωρο,..στην αδελφη σου πες αν δεν δεχτει η κουνιαδα κ μεινει μονη της θα παρει καποια ποιο οικονομικα κ ολη θα ξερουν οτι ειναι πανακριβα...πιστευω με το θεμα των χρηματων ισως κατι γινει...

Γεια σου εβιτα, Εγω κατ'αρχας ειμαι εναντιον του να βαφτιζουν οι συγγενεις το παιδι, αυτοι αλλωστε θα είναι ουτως η αλλώς εκει και ο ρολος τους δεν αλλαζει. Κατα τη γνώμη μου ο νονος πρεπει να είναι είναι τριτο προσωπο που εκτιμουμε και διευρυνουμε ετσι κατα ένα τροπό τον "οικογενειακο κυκλο" του παιδιου. Επίσης στην παριπτωση με τις θειες ετσι οπως το περιγράφεις, το πιο απλο σεναριο είναι ότι σε ενα χρόνο θα εχετε ανταγωνισμό για το ποια είναι οι καλυτερη λαμπάδα η ποια τα πιο ομορφα παπουτσια. Γιατι να δημιουργηθουν εντασεις χωρις λόγο? Σκεψου το;)

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

Διαφημίσεις

Oλα οσα ειπατε ειναι σωστα...και μεις,ειδικα ο αντρας μου, ειμαστε κατα του να βαπτιζουν συγγενεις μα η αναγκη το εφερε...λετε αν υπηρχε εναλλακτικη να το συζητουσα? και μενα με βαπτισε η αδερφη του πατερα μου μα μονο και μονο επειδη ηταν εγκυος στο κρεβατι η κουμπαρα τους,που μετα βαφτισε την αδερφη μου. Μην νομιζετε, κατι η οικονομικη κριση κατι τα τρεξιματα με τις δουλειες, δεν κανουν και ουρα να βαφτισουν! Ισως σε καποιες φανω αχαριστη, που τουλαχιστον δεν ειμαστε τελειως ξεκρεμαστοι, μα πιστεψτε με θα προτιμουσα μια προταση και καλη! Για τα διαδικαστικα πιστευω θα τα βρισκαμε( δεν θελω να στεναχωρησω και τον αντρα μου,αδερφη του ειναι στο κατω κατω!), μα απο τα χριστουγεννα και μετα εχω τρελαθει με αυτα που ειπωθηκαν και δεν μπορω...για τα δωρα ας παιρνουν αργοτερα οτι θελουν...μενουν μακρυα η μια απο την αλλη και θα ειναι πιο ευκολο να κρατηθουμ οι ισορροπιες. Τοσα παιδακια εχουν 2 νονες...τι να πω, χαλια ειμαι!

καλημερα κοριτσια..εμενα βαφτισε το παιδι μου φιλη μου..και τωρα εχουμε απομακρυνθει για καποιους λογους και δεν ηρθε ας πουμε να δει το παιδι χριστουγεννα ουτε τιποτα..αν συνεχιστει ετσι ο μικρος μου θα χει νονα απο μακρυα?δε ξερω ειναι δυσκολο κι αυτο!...αν ειχα νονα την αδελφη μου δε πιστευω πως θα υπηρχαν τετοια θεματα..

Εννοειται πως και για μενα η ιδανικη λυση θα ηταν οπως εχουν τα πραγματα να το βαφτισει η αδερφη μου μα δεν θελω να σκοτωθουμε με τον αντρα μου με την οικογενεια του...να παρει ευχη αυτα τα σογια...

αχ ειναι πολυ δυσκολες καταστασεις..μη σκας ομως και κυριως μη μαλωσεις γι αυτο το λογο με τον αντρα σου..εχω μαλωσει κι εγω για παρομοια θεματα και ειναι κριμα πραγματικα..αστο να παει στο καλο..οσο για τη φιλη σου που διαβασα πως δισταζεις να το ζητησεις ..ειμαι της αποψης να καταληξεις τελικα στους συγγενεις..κι εγω εβαζα το χερι μου στη φωτια γι αυτη τη φιλη μου γι αυτο και της εδωσα το παιδι μου να το βαφτισει..αλλα να ειδες..ολα αλλαζουν μεσα σε ενα λεπτο..γι αυτο και για το παιδακι που θα γεννησω εχω καπαρωσει ηδη την αδελφουλα μου!εκεινη δε πιστευω να με απογοητευσει...

Καλημέρα κορίτσια,και εγω πιστευω πως ένας τρίτος είναι καλύτερα!!και χωρις προβλήματα και θα έχεις την δυνατοτητα να κάνεις ένα νέο δυνατο δεσμό με την φίλη σου και το μωρό.Οι θείες θα είναι πάντα θείες ,γιατι να έχουν κι άλλο ρόλο??άσε που θα υπάρχουν ΄γκρίνιες πάντα.Εγω ξέρω ότι ότι και να κάνουμε καμμιά φορά ποτε δεν είναι αρκετο, και δεν θα στο συχωρεσουν αν τις κανεις και τις δυο μαζι!!! βγες απο την δυσκολη θεση και βαλε την φιλη σου.Το οτι μας το προτεινει καποιοσ δεν σημαινει οτι πρεπει και να δεχθουμε κιολασ.!!!

The rainbow always comes out after the rain.:-)

Nτρεπομαι να το ζητησω εγω, ασε που αν αρνηθει παλι στα ιδια θα ειμαστε. Ευχαριστω ολες για τις απαντησεις, τα επιχειρηματα σας μου δειχνουν πραγματα που δεν ειχα σκεφτει. Πουλακι1989 με το καλο το μωρακι σου! Το να μπλεκεις με τα σογια ( γι αυτο απορριψαμε την ξαδερφη μου εξαρχης πιστευοντας πως καποιος φιλος θα μας προτεινε και πιστεψτε με εχουμε πολλους!). Μετα το προτειναν οι αδερφες με καλη διαθεση αρχικα με σκοπο να μας βγαλουν απο το αδιεξοδο!!!Γενικα με το σοι του αντρα μου γινονται διαφορα σκηνικα οταν προκειται να εχουμε καποια εκδηλωση...αρχικα ηθελαν να βαφτισουμε το παιδι εκει που ειναι αυτοι, κι οταν ξεκαθαρισαμε το ζητημα, αρχισαν τα οργανα με την κουνιαδα μου! Και να φανταστειτε η αδερφη μου προτεινε να υποχωρησει και να το βαφτισει μονη η κουνιαδα μου, ελα ομως που δεν θελω ουτε με σφαιρες!!!

εμενα την κορη μου που τη βαφτισε ο αδεφος μου με ενα φιλο δεν υπηρξε κανενα απολυτως προβλημα...την κρατουσαν αναλλαξ και οι δυο κατα τη διαρκεια του μυστηριου και ειπαν μαζι το Πιστευω. δυστυχως τον αδρφο μου τον χασαμε σε τροχαιο πριν απο 6 μηνες και η μικρη μου εμεινε με τον ενα νονο...οπως και να εχει, ηταν πιο κοντα στον αδρφο μου γιατι την εβλεπε καθημερινα...τωρα το 2ο θα μου το βαφτισουν 2 απο τους φιλους του αδερφου μου που μας σταθηκαν πολυ μετα το θανατο του....θεωρω πως ειναι τα ιδανικοτερα ατομα...

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Κι εγώ είμαι αυτής της άποψης, ότι ο νονός ζητάει το μωρό κι όχι οι γονείς το νονό... Κι εμάς μας πρότεινε τώρα για τον μπέμπη ο κουνιάδος μου να μας βαφτίσει το μωρό αλλά είμαι εντελώς κατά στις κουμπαριές με το σόι... Ούτως ή άλλως έχουν συγγενική σχέση με το μωρό άρα κι ευκαιρίες να είναι πάντα κοντά του....

Εμείς προς το παρόν περιμένουμε κάποιον να μας το προτείνει...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Κι εγώ είμαι αυτής της άποψης, ότι ο νονός ζητάει το μωρό κι όχι οι γονείς το νονό... Κι εμάς μας πρότεινε τώρα για τον μπέμπη ο κουνιάδος μου να μας βαφτίσει το μωρό αλλά είμαι εντελώς κατά στις κουμπαριές με το σόι... Ούτως ή άλλως έχουν συγγενική σχέση με το μωρό άρα κι ευκαιρίες να είναι πάντα κοντά του....

Εμείς προς το παρόν περιμένουμε κάποιον να μας το προτείνει...[/QUOTE]

Κι εμεις αυτο ελπιζουμε για να βγουμε απο το αδιεξοδο! Δυστυχως ομως δεν μπορουμε να το καθυστερουμε αλλο γιατι αφενος το παιδι μεγαλωνει(τελος του μηνος κλεινει τον ογδοο) και αφετερου ειχαμε αποφασισει να τελειωνουμε πριν το Μαιο που αρχιζω παλι την δουλεια για ευνοητους λογους( χρονος, προετοιμασιες, τρεξιμο κτλ). Και αληθεια δεν θελω να ξοδεψει κανεις τρελα ποσα(μου εφυγε το μερακι στην βαφτιση του γιου μου και καταλαβα οτι μονο το αλμπουμ και το βιντεο μενουν και φυσικα το σημαντικοτερο ειναι πως θα νιωθει το παιδι τον νονο. Η πρωτη κουμπαρα μου αν και μακρυα, τηλεφωνει συνεχεια, ερχεται οποτε μπορει και ο μικρος περηφανευεται οτι του το εφερε η νονα του,οσο απλο κι αν ειναι αυτο! Τα χρονια που χτιζεται η σχεση νονου-βαπτισιμιου ειναι τα πρωτα, μετα ολα ειναι πιο απλα. Εγω θελω να το κανει οποιος το κανει με την καρδια του, αρκετα τραβαω τωρα, δεν θελω να πληγωθει το μικρο μου στο μελλον...:-(

εγω ημουν τις αποψεις ποτε να μην βαπτιζουμε απο το σοι....στην δικη μας περιπτωση εγω βαπτισα τον ανηψιο μου κ μια αλλη μου αδελφη βαπτιση τον γιο μου...

ο βαπτιστηρας μου κ ανηψιος μου οταν ερχετε σπιτι μου ακουγεται απο ενα χιλιομετρο μακρυα να φωναζει νονα....κ ο δικος μου αγαπαει υπερβολικα την νονα του την εχει σαν μανα...

φυσικα τον δευτερο γιο της αδελφης μου θα τον βαπτισει μια φιλη της κ εγω στο επομενο θα εχω φιλους...αλλα αυτη η χαρα ειναι απεριγραπτη...τρελαινομαι οταν τον ακουω να τσιριζει νονα....κ μην φανταστειτε οτι εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα κ του αγοραζουμε συνεχεια δωρα...καμια φορα λεω ειμαι καλη νονα...αλλα η καθημερινη επαφη κ η καλη χειρονομια αρκει...τωρα τα χριστουγεννα του πηρα ενα κρεβατι δωρο κ γενεθλια κ γιορτη ειχε μαζι του πηρα μια απλη φορμουλα...γιατι οικονομικως ειμαστε λιγο....