Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

37η εβδομάδα-εξέταση για διαστολή

Recommended Posts

Κορίτσια σήμερα μπήκα στην 37η εβδομάδα, περιμένω το πρώτο μου μωράκι. Το απόγευμα είχα ραντεβού στο γιατρό και αγχώθηκα πολύ διότι η βοηθός του (μαία) με εξέτασε από κάτω, (έλεγχος για διαστολή κλπ).... Μου είπε ότι μπορεί να δω καμια σταγόνα αίμα... Έχετε εμπειρία?

Ελπίζω να μην έχω κανένα ξαφνικό....

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Διαφημίσεις

Κορίτσια σήμερα μπήκα στην 37η εβδομάδα, περιμένω το πρώτο μου μωράκι. Το απόγευμα είχα ραντεβού στο γιατρό και αγχώθηκα πολύ διότι η βοηθός του (μαία) με εξέτασε από κάτω, (έλεγχος για διαστολή κλπ).... Μου είπε ότι μπορεί να δω καμια σταγόνα αίμα... Έχετε εμπειρία?

Ελπίζω να μην έχω κανένα ξαφνικό....

Μην αγχώνεσαι είναι φυσιολογικό. Και εμένα μου το είπε ο γιατρός μου τον τελευταίο καιρό.Στο κάτω κάτω τι να γίνει? Το πολύ πολύ να γεννήσεις!!!

Από όσο θυμάμαι στον μικρό μου η εξέταση αυτή γίνεται προς το τέλος της κύησης.

Εμένα με είχε εξετάσει 1 φορά αν θυμάμαι καλά και μετά από μια βδομάδα γέννησα.

Μια φίλη μου που την είχε εξετάσει ο γιατρός της το απόγευμα,το βράδυ την πιάσαν πόνοι και γέννησε.Στην ουσία η εξέταση αυτή, αν είσαι έτοιμη για γέννα, μπορεί να ξεκινήσει την όλη διαδικασία.

Μην αγχώνεσαι πάντως,όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι.

Όσο για το αιματάκι,δεν ξέρω,για να στο είπε ο γιατρός φυσιολογικό θα είναι αν το δεις.

Με το καλό σου εύχομαι,με έναν πόνο και με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος την ώρα της γέννας γιατί βοηθάει πολύ!

Μην ανησυχείς καθόλου. Κι εγώ στον μπέμπη, όταν πήγα για εξέταση 10 περίπου μέρες πριν γεννήσω επειδή ακριβώς σε "πειράζει" να δει αν είναι χαμηλά το μωρό μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό να δω λίγο αίμα και να μην ανησυχήσω όπως κι έγινε... Στην κόρη μου, στην ίδια εξέταση δεν είχα δει καθόλου αίμα, απλά είχα μια ενόχληση.

Σε προετοίμασε περισσότερο για να μην φοβηθείς στην περίπτωση που δεις λίγο αίμα... Και μην φανταστείς πολύ, τουλάχιστον εγώ είχα μια σταλιά.

Με το καλό!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

Και η αδελφη μου στο πρωτο της την ειδε ο γιατρος το απογευμα κατα τις 7 και στις 2 το βραδυ ξεκινησαν οι πρωτοι πονοι,

Το πρωι κατα τις 9 ειχαμε την ανηψουλα

Σε εμενα παλι τιποτα....σε κανενα δεν καταλαβα τιποτα,λιγο αιματακι στο πρωτο μονο

Με το καλο,οι μερες πλησιαζουν

4

Εμενα με εξετασε 15 μερες πριν γεννησω, δεν ειχα ουτε αιμα ουτε τίποτα που να με κανει να υποψιαστω οτι θα γεννησω το ιδιο βραδυ, αλλα στα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής μας ειχαν πει πως ειναι πιθανο μετα την κολπικη εξεταση να δουμε αιματακι και να μην ανησυχησουμε.

CYaip2.png

Καλημέρα! Να σε ενημερώσω πωσ ο τράχηλος στο κάτω μέρος φράζεται από ένα πυχτό στρώμα αίματος , έτσι εμποδίζεται και η εισχώρηση μικροβίων στη μήτρα, και αποβάλλεται πριν ή μαζί με το σπάσιμο των νερών. Από την πίεση λοιπόν που ασκείτε κατά την εξέταση από τη μαία ή το γιατρό το στρώμα αυτό μπορεί να φύγει αλλά δε σου δημίουργει κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ!!!!:P:p:p:p

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

Καλημέρα! Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις και τις ευχές σας!:) Ξαγρύπνησα από το άγχος μου απόψε μη τυχόν και συνέβαινε κανένα απρόοπτο.... Από ότι βλέπω, όσες εξεταστήκατε κολπικά, σας το έκανε ο γιατρός σας προς το τέλος του ένατου μήνα, αναρρωτιέμαι γιατί εμένα έπρεπε να με εξετάσει με το που πήρα τέσσερις μέρες από τον ένατο? Δεν είναι πολύ νωρίς? :?:

Πάντως, μετά την κολπική εξέταση, μου είπε η μαία του γιατρού μου ότι δεν έχω διαστολή και ο τράχηλος είναι κλειστός. Η ΠΗΤ μου είναι 3 Φεβρουαρίου να φανταστείται...

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

και εγώ φοβαμαι για πρωορα magia melissa και μαλιστα μου ειπε ο γιατρος να προσεχω να μη μου σπασουν τα νερα γιατι το παιδι ειναι ψηλα και με λαθος

θεση. και στο πρωτο το παιδι το ιδιο πραγμα μου ειχε πει.

Διαφημίσεις

το θεμα ειναι να εισαι στον ενατο και λογικα να εχει ενα φυσιολογικο βαρος το μωρο. 38η εβδομαδα γεννησα το πρωτο και 3500 κιλα. μια χαρα παιδι. οποτε και αιμα μετα απο εξεταση στον ενατο τι σε ενοχλει το πολυ πολυ γεννας.

μαζι ειμαστε..πητ 29-1 αλλα σημερα που πηγα δεν με εξετασε.δεν ξερω αλλοι γιατροι το κανουν κι αλλοι οχι?η μηπως επειδη ειδε πως ειναι ψηλα το μωρο δεν το δοκιμασε καν?

Αγορακια μου σας λατρευω!!

το θεμα ειναι να εισαι στον ενατο και λογικα να εχει ενα φυσιολογικο βαρος το μωρο. 38η εβδομαδα γεννησα το πρωτο και 3500 κιλα. μια χαρα παιδι. οποτε και αιμα μετα απο εξεταση στον ενατο τι σε ενοχλει το πολυ πολυ γεννας.

Αγαπητή φίλη, το ερώτημά μου ήταν γιατί ο γιατρός μου με εξέτασε κολπικά με το που μπήκα στον ένατο, αυτό με άγχωσε και όχι το αν θα είχε αποτέλεσμα η εξέταση να στάξει λίγο αίμα. Από όσο γνωρίζω, κολπικά σε εξετάζουν προς το τέλος του ένατου μήνα.

μαζι ειμαστε..πητ 29-1 αλλα σημερα που πηγα δεν με εξετασε.δεν ξερω αλλοι γιατροι το κανουν κι αλλοι οχι?η μηπως επειδη ειδε πως ειναι ψηλα το μωρο δεν το δοκιμασε καν?

Βλέπεις ΝΟΥΝΟΥ, εσύ είσαι 6 ημέρες πριν από εμένα και δεν σε πείραξε από κάτω ο γιατρός... Εμένα γιατί τόσο νωρίς? Και να φανταστείς ότι το μωρό δεν είναι και μεγάλο, θέλουμε να πάρει βάρος ακόμη... Θα σκάσω από αγωνία, τη Δευτέρα στο μάθημα ψυχοπροφυλακτικής θα ρωτήσω και τις μαίες....

Διαφημίσεις

Τελικά εχθές ρώτησα τις μαίες στα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής που παρακολουθώ και ησύχασα... Μου είπαν ότι πρόκειτε για εξέταση που δεν μπορεί να προκαλέσει τοκετό ή κάποιο πρόβλημα, απλά δεν την κάνουν όλοι οι γιατροί, εκείνει κρίνουν αν πρέπει ή όχι, ελέγχουν αν υπάρχει διαστολή, ελέγχουν τον τράχηλο, τη θέση του μωρού κλπ... Ουφ, ξελάφρωσα...

Καλημέρα:D