Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

• 3 months later...

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

Επαναφέρω το θέμα, μια που και εμένα με ενδιαφέρει να στείλω τη μεγαλύτερη κορούλα μου από Σεπτέμβριο στο σχολειό αυτό. Αξίζει άραγε τον κόπο να την πηγαίνουμε και να τη φέρνουμε εκεί, με δεδομένο ότι μένουμε στο Ρετζίκι. Ξέρει κανείς αν τα δημοτικά σχολεία του Ρετζικίου είναι καλά σε σχέση με ένα πειραματικό; Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να απαντήσει στο ερώτημά μου αν έχει στείλει το παιδάκι του σε πειραματικό σχολειό και ποια είναι τα υπέρ μιας τέτοιας επιλογής.

Μυρτιά, αν δεις το μήνυμά μου, μήπως βρήκες κάποια άκρη με το συγκεκριμένο σχολείο;

Επαναφέρω το θέμα, μια που και εμένα με ενδιαφέρει να στείλω τη μεγαλύτερη κορούλα μου από Σεπτέμβριο στο σχολειό αυτό. Αξίζει άραγε τον κόπο να την πηγαίνουμε και να τη φέρνουμε εκεί, με δεδομένο ότι μένουμε στο Ρετζίκι. Ξέρει κανείς αν τα δημοτικά σχολεία του Ρετζικίου είναι καλά σε σχέση με ένα πειραματικό; Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να απαντήσει στο ερώτημά μου αν έχει στείλει το παιδάκι του σε πειραματικό σχολειό και ποια είναι τα υπέρ μιας τέτοιας επιλογής.

Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας σας ότι το παιδί μου δεν το πηγαίνω στο συγκεκριμένο σχολείο. Παρόλαυτα πέρσι τέτοια εποχή το είχα επισκεφθεί διότι ήταν ανάμεσα στις επιλογές μου. Η κόρη πήγε στο πειραματικό νηπιαγωγείο του παιδαγωγικού. Διαφορά φοβερή από τα υπόλοιπα σχολεία δεν είδα. Θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα δασκάλου. Επίσης ναι, υπάρχει συχνός έλεγχος και παρακολούθηση από το πανεπιστήμιο δίνοντας σωστές κατευθύνσεις αλλά και πάλι εάν ο δάσκαλος δεν τραβάει.... μηδέν εις το πηλίκο. Για το πειραματικό της Αρχαιολογικού Μουσείου τώρα θα σου πω ότι συστεγάζονται τρία δημοτικά εκ των οποίων το ένα τριθέσιο!!! Το κόστος της μεταφοράς του παιδιού ήταν πέρσι γύρω στα 1.350,00€ και εννοείται ότι μπαίνεις σε διαδικασία κλήρωσης για να φοιτήσεις. Γιατί δεν βλέπεις και το πειραματικό δημοτικό της φιλοσοφικής που είναι κάπου στην Αγ. Σοφίας - Ιασωνίδου. Βέβαια ανοίγουν λίγες θέσεις για πρώτη δημοτικού αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι...

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Να πω κι εγώ κάτι; Η κόρη μου πάει Α' δημοτικού σε ένα απλό δημόσιο της γειτονιάς. Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως είναι καθαρά θέμα δασκάλου. Σε όλα τα σχολεία δημόσια, ιδιωτικά πειραματικά ή όχι αν ο δάσκαλος είναι καλός τα παιδιά θα αγαπήσουν το σχολείο και θα μάθουν. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και οι συνθήκες. Δηλαδή αν ένα σχολείο έχει το μαύρο χάλι και τα παιδιά π.χ κρυώνουν πάλι δύσκολα. Αν είναι ανεκτές οι συνθήκες τότε οκ. Επίσης να το παιδί κάνει χιλιόμετρα για να πάει στο σχολείο και ήδη είναι ζαβλακωμένο από την διαδρομή πριν ξεκινήσει πάλι δύσκολα. Τελευταίο, είναι πολύ ωραίο να έχει συμμαθητές στη γειτονιά, γιατί θα έχει φίλους και τώρα και όταν θα μεγαλώσει κοντά στο σπίτι του. Αυτά φιλικά και λίγο off topic.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κι απο μενα! Ηθελα κι εγω σημερα να ανοιξω το ιδιο θεμα! εχω ακουσει οτι τα πειραματικα θεωρουνται καλα σχολεια αλλα δεν εχω ιδεα για ποιους λογους.Τι διαφορετικο προσφερουν? Ειμαι κι εγω της αποψης οτι ο εκαστοτε δασκαλος παιζει μεγαλο ρολο οπως επισης πιστευω πως το να πηγαινει το παιδι σε σχολειο της γειτονιας ειναι καλυτερο.Δεν ταλαιπωρειται με λεωφορεια κανει φιλιες που ειναι πιο ευκολο να κρατησει εχουμε και εμεις ως γονεις μια επαφη με τους γονεις των φιλων του και γενικα νομιζω ενα καλυτερο ελεγχο της ολης καταστασης. Θα ηθελα την αποψη σας αξιζει να στειλεις το παιδι σε πειραματικο και για ποιους λογους.Ευχαριστω

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΊ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ.....ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ( ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟ , ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΤΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΙΩΝ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΌΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ....ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Η STAM ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 9 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ 9 ΑΓΟΡΙΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΩΝ

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΩΝ

Μπορείς να πεις τι ακριβώς εννοείς;

74Qtp3.png2SeRp3.png

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,

Εγώ πάλι όσους ξέρω από ανατολικές συνοικίες στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό γιατί θεωρουν ότι δεν υπάρχουν καλά σχολεία στη περιοχή τους. Τελικά είναι να μην σου μπει η ιδέα.

Εγώ πάλι όσους ξέρω από ανατολικές συνοικίες στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό γιατί θεωρουν ότι δεν υπάρχουν καλά σχολεία στη περιοχή τους. Τελικά είναι να μην σου μπει η ιδέα.

εγω μένω δυτικά στον Εύοσμο και η κορη μου πηγαινει στην α δημοτικου σε καποιο σχολείο της νεας πολιτείας ευόσμου. Το σχολείο ειναι πάρα πολύ καλο, με συνεχεις εκπαιδευτικες εκδρομές σε μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους και πάρα πολλές εκδηλώσεις και ενημερώσεις γονέων. Η υποδομή είναι άψογη, υπάρχχουν γήπεδα, βιβλιοθηκη αιθουσα υπολογιστων, αμφιθέατρο, κλειστο γυμναστηριο κτλ.

Η αλήθεια ειναι βέβαια οτι η δασκάλα που πετύχαμε δεν ειναι και πολυ της προκοπής. Τελείως ανοργάνωτη δηλαδή... Ολα τα υπόλοιπα τμήματα δουλεύουν ρολόι εκτος απο το δικό μας.

Οπότε η γνώμη μου είναι οτι τα πάντα εξαρτώνται απο έναν σωστα οργανωμένο και δραστήριο διευθυντή και απο την δασκάλα που θα πετύχεις.

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια!

Κακα τα ψεματα , το καθε σχολειο το συνοδευει και η φημη του. Το κτιριο ,ο διευθυντης ,οι δασκαλοι , ολα εχουν τη σημασια τους .

Εγω μενω στην Περαια Θεσσαλονικης και καλως η κακως εχω ενα θεματακι με τους αλλοδαπους. Ετσι λοιπον οταν εφτασε η ωρα για το δημοτικο, επειδη πιστευω πως εκει μπαινουν οι γερες βασεις του καθε μαθητη, αρχισα να το ψαχνω λιγακι παραπανω.

Τα ιδιωτικα ηταν ονειρο θερινης νυκτος λογω του οικονομικου, μιας και δεν εχω τη δυνατοτητα να πληρωνω για 2 παιδακια.

Ψαχνοντας και ρωτωντας βρηκα ενα σχολειο που ηταν παλια πειραματικο και τωρα , αν και δεν ειναι, εχει κρατησει εκεινη τη "γραμμη".

Το κτιριο δεν εχει κατι το εξαιρετικο, εχει ενα κλειστο γυμναστηριο μονο. Η διευθυντρια ομως και οι δασκαλοι κανουν εξαιρετικη δουλεια. Υπαρχει προγραμμα και κανονες που τηρουνται και μια "αγραφη παραδοση" που εχει μεινει απο παλια.

Και στα δυο τμηματα της πρωτης τα παιδακια διαβαζαν απο τα τελη Οκτωβριου!

Σαφως παιζει ρολο και ο δασκαλος. Η δασκαλα της κορης μου εχει μια μεθοδο πολυ καλη, οπου και προχωρανε αρκετα παραλληλα ομως κανουν και επαναληψεις . Τωρα γραφουν μικρες εκθεσουλες. Περα απο τα μαθηματα ομως τους βοηθαει και να κοινωνικοποιηθουν και να μαθουν την εννοια της ομαδας και της ενταξης σε αυτην. Παραπλησια δουλεια γινεται και στο αλλο τμημα της πρωτης, οπως μαθαινω.

Να μην τα πολυλογω, ειμαι σαφεστατα υπερ των πειραματικων. Πιστευω πως προσφερουν υψηλο επιπεδο μαθησης και αυτο που τα κανει ξεχωριστα ειναι η ποιοτητα των ανθρωπων του. Οταν ενας γονιος μπαινει στη διαδικασια να ψαξει , να μπει σε κληρωσεις , να τρεξει , να κανει αιτησεις, καταλαβαινεις πως προκειται για εναν ανθρωπο που δινει μεγαλη σημασια στην καλλιεργεια του παιδιου του και που μπορεις , εαν προκυψει κατι, να συνεννοηθεις μαζι του .

Efi75 , συμφωνω μαζι σου πως τα πάντα εξαρτώνται απο έναν σωστα οργανωμένο και δραστήριο διευθυντή και απο την δασκάλα που θα πετύχεις. Στα πειραματικα σχολεια αυτο το γινεται συνηθως.

... Ψαχνοντας και ρωτωντας βρηκα ενα σχολειο που ηταν παλια πειραματικο και τωρα , αν και δεν ειναι, εχει κρατησει εκεινη τη "γραμμη".

Το κτιριο δεν εχει κατι το εξαιρετικο, εχει ενα κλειστο γυμναστηριο μονο. Η διευθυντρια ομως και οι δασκαλοι κανουν εξαιρετικη δουλεια. Υπαρχει προγραμμα και κανονες που τηρουνται και μια "αγραφη παραδοση" που εχει μεινει απο παλια.

Politissa, η κόρη μου πηγαίνει στο διπλανό ακριβώς σχολείο!!! Και είμαι το ίδιο ικανοποιημένη και από τη δασκάλα & από τον Διευθυντή όπως κι εσύ.

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Stam , σου στελνω πμ :D

Το είδα και σου απάντησα. :P:p:p

Robert Louis Stevenson

Να μην τα πολυλογω, ειμαι σαφεστατα υπερ των πειραματικων. Πιστευω πως προσφερουν υψηλο επιπεδο μαθησης και αυτο που τα κανει ξεχωριστα ειναι η ποιοτητα των ανθρωπων του. Οταν ενας γονιος μπαινει στη διαδικασια να ψαξει , να μπει σε κληρωσεις , να τρεξει , να κανει αιτησεις, καταλαβαινεις πως προκειται για εναν ανθρωπο που δινει μεγαλη σημασια στην καλλιεργεια του παιδιου του και που μπορεις , εαν προκυψει κατι, να συνεννοηθεις μαζι του .

Μακάρι όλα τα σχολεία να λειτουργούσαν ως πειραματικά. Δεν αμφιβάλλω για το επίπεδό τους. Αμφιβάλλω όμως για τις ενέργειες που κάνουν οι γονείς για να βάλουν τα παιδιά τους στα πειραματικά. Αν χρειάζεται να θυσιάσουν την αξιοπρέπειά τους για να το επιτύχουν δίνουν λάθος μήνυμα στο παιδί τους. Αν η πλειονότητα των γονιών αισθάνεστε ότι έχει κάνει αυτό το πράγμα καταλήγει ένα σχολείο όπου οι γονείς έχουν τάσεις ελιτισμού και αυτό αντανακλάται και στα παιδιά τους.

Πήγαμε σε δημόσια σχολεία, είχαμε συμμαθητές που είχαν πρόβλημα καθαριότητας, οικονομικά προβλήματα, μαθησιακά, αυτό θεωρώ εγώ κοινωνικοποίηση. Να βλέπεις σιγά σιγά τα προβλήματα της κοινωνίας, ακόμη και για να μάθεις να προφυλάγεσαι, ακόμη και για να μην τα ωραιοποιείς.. Νομίζω πρέπει να πήγα σε ένα από τα χειρότερα Γενικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης. Το 1/3 των συμμαθητών μου είχε περάσει στα ΑΕΙ και το 1/3 στα ΤΕΙ και μάλιστα σε εποχή προ Αρσένη που δεν υπήρχαν τόσες προσφερόμενες θέσεις και ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγαλύτερος. Στο δημοτικό πηγαίναμε 3 βάρδιες, 8-12, 12-4, 4-8 και έχω καταλήξει ότι αν το παιδί τα παίρνει δεν το σταματάει τίποτα και δεν αξίζει να θυσιάζει τους φίλους του και τη γειτονιά του για να πηγαίνει ιδιωτικό, ή πειραματικό ή ότι άλλο είναι αυτό.

Διαφημίσεις

Είχα γράψει πάρα πολλά αλλά δυστυχώς τα έχασα. Λοιπόν ...

.... Αμφιβάλλω όμως για τις ενέργειες που κάνουν οι γονείς για να βάλουν τα παιδιά τους στα πειραματικά. Αν χρειάζεται να θυσιάσουν την αξιοπρέπειά τους για να το επιτύχουν δίνουν λάθος μήνυμα στο παιδί τους. Αν η πλειονότητα των γονιών αισθάνεστε ότι έχει κάνει αυτό το πράγμα καταλήγει ένα σχολείο όπου οι γονείς έχουν τάσεις ελιτισμού και αυτό αντανακλάται και στα παιδιά τους.

Πήγαμε σε δημόσια σχολεία, είχαμε συμμαθητές που είχαν πρόβλημα καθαριότητας, οικονομικά προβλήματα, μαθησιακά, αυτό θεωρώ εγώ κοινωνικοποίηση.....

Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς!!! Το να τρέξει ή να ενδιαφερθεί ένας γονιός για το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει ανάλογα πάντα με την τσέπη του για το παιδί του τον καθιστά υπόλογο αναξιοπρεπούς πράξης? Όσον αφορά για τις τάσεις του ελιτισμού που αναφέρεις, είναι ένας παντελώς άτυχος χαρακτηρισμός. Προσωπικά πάντα μιλώντας εάν το ζητούμενο ήταν η «ελίτ» θα επέλεγα ένα ιδιωτικό σχολείο από τα πολύ γνωστά για τέτοιου είδους συμπεριφορές στην πόλη μας και δε θα κατέφευγα σε δημόσιο.

Όπως κι εσύ έτσι κι εγώ πήγα σε δημόσιο σχολεία με περισσότερα ή λιγότερα προβλήματα από αυτά που περιγράφεις και σαφώς δεν έπαθα το παραμικρό και σαφώς κοινωνικοποιήθηκα μια χαρά. Μόνο που το σήμερα με το πριν από 20 ή 30 χρόνια έχει τεράστια διαφορά. Τα οικονομικά, μαθησιακά κ.λ.π. δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλα πολύ χειρότερα θέματα που πιθανώς να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.(ίσως υπερβολικό, ίσως όχι). Και μην ξεχνάς ότι και τα πειραματικά είναι ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία απλά κατευθυνόμενα στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο. Κι εκεί λοιπόν μπορείς να συναντήσεις πιο φτωχές ή πιο πλούσιες οικογένειες, πιο έξυπνα ή λιγότερο έξυπνα παιδιά, με περισσότερα ή με λιγότερα μαθησιακά προβλήματα.... αλλά με θέληση και προσπάθεια από τους γονείς αυτών των παιδιών για το καλύτερο.

Robert Louis Stevenson

Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς!!! Το να τρέξει ή να ενδιαφερθεί ένας γονιός για το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει ανάλογα πάντα με την τσέπη του για το παιδί του τον καθιστά υπόλογο αναξιοπρεπούς πράξης? Για το πειραματικό δεν αναφέρομαι σε αυτούς που κρατούν την αξιοπρέπειά τους. Δυστυχώς έχω εμπειρία από γνωστούς που κίνησαν γη και ουρανό για να πάει το παιδί τους στο Πειραματικό. Δεν αναφέρομαι στην τσέπη του γονιού γιατί δε μιλάμε για ιδιωτικά. Τα οποία και αν θεωρώ μέγιστο λάθος. Δηλ. στην Ελλάδα δεν μετράει που πήγες σχολείο πέραν ορισμένων πολύ κλειστών κύκλων και πολύ περισσότερο που σπούδασες αφού υπάρχει αναξιοκρατία. Ή ιατρική Αθηνών τελειώσεις ή Σόφιας το ίδιο είναι. Για ποιο λόγο να στερηθεί η τσέπη μου και να ζοριστεί το παιδί μου πέρα δώθε στο σχολικό όλη τη Θεσ/νίκη και να μην πάει στο σχολείο της γειτονιάς. Άσε που αν το παιδί έχει τα προσόντα να μπει Ιατρική Αθηνών το σχολείο είναι δευτερεύον.

Όσον αφορά για τις τάσεις του ελιτισμού που αναφέρεις, είναι ένας παντελώς άτυχος χαρακτηρισμός. Μόνη σου ανέφερες για "γονιούς που δίνουν μεγάλη σημασία στην καλλιέργεια του παιδιού τους και που μπορείς, εάν προκύψει κάτι, να συνεννοηθείς μαζί τους". Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να συννενοούμαστε με τους πάντες και όχι μόνο με τους ομοίους μας, το ίδιο και τα παιδιά μας. Ναι το Πειραματικό και σχολεία όπως το Γερμανικό είναι πολύ καλά σχολεία και αναγνωρίζω το έργο τους και μακάρι όλα τα σχολεία να ήταν έτσι. Δυστυχώς δημιουργούν ένα πολύ προστατευμένο περιβάλλον και στη χειρότερη τάσεις ελιτισμού. Προσωπικά πάντα μιλώντας εάν το ζητούμενο ήταν η «ελίτ» θα επέλεγα ένα ιδιωτικό σχολείο από τα πολύ γνωστά για τέτοιου είδους συμπεριφορές στην πόλη μας και δε θα κατέφευγα σε δημόσιο.

Όπως κι εσύ έτσι κι εγώ πήγα σε δημόσιο σχολεία με περισσότερα ή λιγότερα προβλήματα από αυτά που περιγράφεις και σαφώς δεν έπαθα το παραμικρό και σαφώς κοινωνικοποιήθηκα μια χαρά. Μόνο που το σήμερα με το πριν από 20 ή 30 χρόνια έχει τεράστια διαφορά. Τα οικονομικά, μαθησιακά κ.λ.π. δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλα πολύ χειρότερα θέματα που πιθανώς να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.(ίσως υπερβολικό, ίσως όχι). Τότε το πρόβλημα ασφάλειας είναι η γειτονιά που μένει κάποιος και όχι μόνο το σχολείο. Και μην ξεχνάς ότι και τα πειραματικά είναι ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία απλά κατευθυνόμενα στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο. Κι εκεί λοιπόν μπορείς να συναντήσεις πιο φτωχές ή πιο πλούσιες οικογένειες, πιο έξυπνα ή λιγότερο έξυπνα παιδιά, με περισσότερα ή με λιγότερα μαθησιακά προβλήματα.... αλλά με θέληση και προσπάθεια από τους γονείς αυτών των παιδιών για το καλύτερο.

Θα κλείσω με το ότι όλοι οι γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Σκέφτομαι καμιά φορά να τα στείλω να κάνουν τις προπτυχιακές σπουδές έξω και να γλυτώσουν όλη τη βλακεία του συστήματος Ελληνικό Λύκειο-Πανεπιστήμιο. Οικονομικά θα μου βγει το ίδιο περίπου. Ξέρεις τι με σταματάει; Πως θα προσαρμοστούν επιστρέφοντας στην απροσάρμοστη ελληνική πραγματικότητα; Γιαυτό λέω κάτσε να φαν τα μούτρα τους εδώ και μετά ας δουν και τα καλύτερα. Έτσι βλέπω και τα σχολεία. Πρέπει να μας προσαρμόζουν σε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα. Οι γνώσεις και αν ο γονιός έχει ανοιχτούς ορίζοντες τις παίρνει από πολλές πηγές.

Morchelina

Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείς!!! Το να τρέξει ή να ενδιαφερθεί ένας γονιός για το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει ανάλογα πάντα με την τσέπη του για το παιδί του τον καθιστά υπόλογο αναξιοπρεπούς πράξης? Για το πειραματικό δεν αναφέρομαι σε αυτούς που κρατούν την αξιοπρέπειά τους. Δυστυχώς έχω εμπειρία από γνωστούς που κίνησαν γη και ουρανό για να πάει το παιδί τους στο Πειραματικό. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι! Υποτίθεται ότι το παιδί στα πειραματικά σχολεία περνάει με κλήρωση. Όχι ότι θα εκπλαγώ αν μάθω ότι λειτουργεί και το μέσον. Δεν είναι αυτό όμως ο κύριος τρόπος επιλογής.

Δεν αναφέρομαι στην τσέπη του γονιού γιατί δε μιλάμε για ιδιωτικά. Τα οποία και αν θεωρώ μέγιστο λάθος. Δηλ. στην Ελλάδα δεν μετράει που πήγες σχολείο πέραν ορισμένων πολύ κλειστών κύκλων και πολύ περισσότερο που σπούδασες αφού υπάρχει αναξιοκρατία. Ή ιατρική Αθηνών τελειώσεις ή Σόφιας το ίδιο είναι. Για ποιο λόγο να στερηθεί η τσέπη μου και να ζοριστεί το παιδί μου πέρα δώθε στο σχολικό όλη τη Θεσ/νίκη και να μην πάει στο σχολείο της γειτονιάς. Δεν μιλάω να διανύει το παιδί όλη την πόλη για να πάει σχολείο! Αλλά δε θα πάθει και τίποτα να κάνει και ένα τέταρτο για να πάει στο σχολείο του με σχολικό! Πολύ πιθανό κάποια παιδιά να κάνουν τον ίδιο χρόνο για να πάνε στο δικό τους σχολείο με τα πόδια! Άσε που αν το παιδί έχει τα προσόντα να μπει Ιατρική Αθηνών το σχολείο είναι δευτερεύον.

Όσον αφορά για τις τάσεις του ελιτισμού που αναφέρεις, είναι ένας παντελώς άτυχος χαρακτ ηρισμός. Μόνη σου ανέφερες για "γονιούς που δίνουν μεγάλη σημασία στην καλλιέργεια του παιδιού τους και που μπορείς, εάν προκύψει κάτι, να συνεννοηθείς μαζί τους". Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να συννενοούμαστε με τους πάντες και όχι μόνο με τους ομοίους μας, το ίδιο και τα παιδιά μας. Μάλλον έχεις μπερδευτεί. Τη συγκεκριμένη φράση την έγραψε η Politissaκαι όχι εγώ.Αυτό που είπα εγώ είναι ότι ο κάθε γονιός προσπαθεί για το καλύτερο για το παιδί τουανάλογα πάντα με την τσέπη του πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά υπόλογο αναξιοπρεπούς πράξης.Ναι το Πειραματικό και σχολεία όπως το Γερμανικό είναι πολύ καλά σχολεία και αναγνωρίζω το έργο τους και μακάρι όλα τα σχολεία να ήταν έτσι. Δυστυχώς δημιουργούν ένα πολύ προστατευμένο περιβάλλον και στη χειρότερη τάσεις ελιτισμού. Προσωπικά πάντα μιλώντας εάν το ζητούμενο ήταν η «ελίτ» θα επέλεγα ένα ιδιωτικό σχολείο από τα πολύ γνωστά για τέτοιου είδους συμπεριφορές στην πόλη μας και δε θα κατέφευγα σε δημόσιο.

Όπως κι εσύ έτσι κι εγώ πήγα σε δημόσιο σχολεία με περισσότερα ή λιγότερα προβλήματα από αυτά που περιγράφεις και σαφώς δεν έπαθα το παραμικρό και σαφώς κοινωνικοποιήθηκα μια χαρά. Μόνο που το σήμερα με το πριν από 20 ή 30 χρόνια έχει τεράστια διαφορά. Τα οικονομικά, μαθησιακά κ.λ.π. δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλα πολύ χειρότερα θέματα που πιθανώς να θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών μας.(ίσως υπερβολικό, ίσως όχι). Τότε το πρόβλημα ασφάλειας είναι η γειτονιά που μένει κάποιος και όχι μόνο το σχολείο.Και μην ξεχνάς ότι και τα πειραματικά είναι ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία απλά κατευθυνόμενα στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο. Κι εκεί λοιπόν μπορείς να συναντήσεις πιο φτωχές ή πιο πλούσιες οικογένειες, πιο έξυπνα ή λιγότερο έξυπνα παιδιά, με περισσότερα ή με λιγότερα μαθησιακά προβλήματα.... αλλά με θέληση και προσπάθεια από τους γονείς αυτών των παιδιών για το καλύτερο.

Θα κλείσω με το ότι όλοι οι γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Σκέφτομαι καμιά φορά να τα στείλω να κάνουν τις προπτυχιακές σπουδές έξω και να γλυτώσουν όλη τη βλακεία του συστήματος Ελληνικό Λύκειο-Πανεπιστήμιο. Οικονομικά θα μου βγει το ίδιο περίπου. Ξέρεις τι με σταματάει; Πως θα προσαρμοστούν επιστρέφοντας στην απροσάρμοστη ελληνική πραγματικότητα; Και ρωτώ : Γιατί να επιστρέψουν??? Τι θα έχει να τους προσφέρει αυτή η χώρα? Αν έχεις αυτή τη δυνατότητα δώσε τους όσα περισσότερα εφόδια μπορείς και άφησε τα να ανοίξουν τα φτερά τους. Γιαυτό λέω κάτσε να φαν τα μούτρα τους εδώ και μετά ας δουν και τα καλύτερα. Έτσι βλέπω και τα σχολεία. Πρέπει να μας προσαρμόζουν σε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα. Οι γνώσεις και αν ο γονιός έχει ανοιχτούς ορίζοντες τις παίρνει από πολλές πηγές.

Robert Louis Stevenson

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι! Υποτίθεται ότι το παιδί στα πειραματικά σχολεία περνάει με κλήρωση. Όχι ότι θα εκπλαγώ αν μάθω ότι λειτουργεί και το μέσον. Δεν είναι αυτό όμως ο κύριος τρόπος επιλογής.

Θέλω να σε πιστέψω ότι είναι μια μικρή μειοψηφία αλλά με την λόξα που έχουν οι έλληνες γονείς για τις σπουδές των παιδιών τους επιφυλάσσομαι.

Δεν μιλάω να διανύει το παιδί όλη την πόλη για να πάει σχολείο! Αλλά δε θα πάθει και τίποτα να κάνει και ένα τέταρτο για να πάει στο σχολείο του με σχολικό! Πολύ πιθανό κάποια παιδιά να κάνουν τον ίδιο χρόνο για να πάνε στο δικό τους σχολείο με τα πόδια! Καλά αναφέρθηκα στα ιδιωτικά αλλά πραγματικά για πολλούς λόγους πιστεύω στο σχολείο της γειτονιάς. Θα άλλαζα γειτονιά ας πούμε αν αισθανόμουνα ότι έχω σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας. Ο μικρός μου πριν πάει στην πρώτη είχε ελάχιστους φίλους και αυτοί δεν ήταν από τη γειτονιά αλλά παιδιά φίλων μας. Στο σχολείο γνωρίζεις τους κολλητούς σου, μου το λέει συνέχεια, ο κολλητός μου ο ένας και ο κολλητός μου ο άλλος. Ναι δεν παθαίνουν τίποτα με το λεωφορείο ένα τέταρτο αλλά εγώ θεωρώ πιο σημαντικές τις σχέσεις που αναπτύσσουν μέσω του σχολείου γιατί νομίζω ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν με μεγαλύτερη μοναξιά από ότι εμείς. Θυμάμαι στο πατρικό μου έμπαινε έβγαινε κόσμος, φίλες της μαμάς μου, συμμαθητές μας, ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα. Χτυπούσαν το κουδούνι και μέσα. Τώρα βρισκόμαστε κάθε Σ/Κ και οι ωριαίες δραστηριότητες των παιδιών δεν αφήνουν χρόνο για φιλίες μεταξύ τους.

Μάλλον έχεις μπερδευτεί. Τη συγκεκριμένη φράση την έγραψε η Politissaκαι όχι εγώ. Σου ζητώ συγγνώμη και έχεις δίκιο. Αυτό που είπα εγώ είναι ότι ο κάθε γονιός προσπαθεί για το καλύτερο για το παιδί τουανάλογα πάντα με την τσέπη του πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά υπόλογο αναξιοπρεπούς πράξης. Νομίζω ξεκαθάρισα πια θεωρώ αναξιοπρεπή πράξη. Το να πληρώνεις για το σχολείο το θεωρώ από περιττό έως επιζήμιο. Γιατί πρώτον δεν είναι σίγουρο ότι η διαδικασία του ελληνικού σχολείου προσφέρει χρήσιμες γνώσεις ή απλά προετοιμάζει για Πανελλαδικές και μετά όλες αυτές οι όποιες γνώσεις στο τέλος δεν βρίσκουν κάποια ανταμοιβή για να δικαιολογούν τόσες θυσίες εκ μέρους των γονιών και των παιδιών.

Και ρωτώ : Γιατί να επιστρέψουν??? Τι θα έχει να τους προσφέρει αυτή η χώρα? Αν έχεις αυτή τη δυνατότητα δώσε τους όσα περισσότερα εφόδια μπορείς και άφησε τα να ανοίξουν τα φτερά τους.

Επειδή είμαι από αυτούς που γύρισαν θέλω και εγώ να ζήσω κοντά στα παιδιά μου. Να υπάρχει μία συνέχεια, αλλιώς γιατί έκανα οικογένεια; Η οικονομική και επαγγελματική καταξίωση δεν αποτελεί για μένα επαρκές κίνητρο για να διαλύονται οικογένειες. Ούτε πεινάμε (ακόμη) για να λέμε όπου γης και πατρίς.

Να λοιπόν που μέσα από τις διαφωνίες μας συμφωνήσαμε!!!:-P:lol::P:lol::P Όσον αφορά το τελευταίο:"Επειδή είμαι από αυτούς που γύρισαν θέλω και εγώ να ζήσω κοντά στα παιδιά μου. Να υπάρχει μία συνέχεια, αλλιώς γιατί έκανα οικογένεια; Η οικονομική και επαγγελματική καταξίωση δεν αποτελεί για μένα επαρκές κίνητρο για να διαλύονται οικογένειες. Ούτε πεινάμε (ακόμη) για να λέμε όπου γης και πατρίς." Φοβάμαι ότι κι εγώ δε θα έχω το σθένος να παροτρύνω τα παιδιά μου να φύγουν μακριά κι ας ήδη ξέρω μέσα μου ότι θα ήταν για καλό τους. Όσο εγωιστικό κι αν είναι θέλω να ζήσω μαζί τους όλες τις φάσεις της ζωής μου.

Robert Louis Stevenson

• 1 year later...

Γεια κι απο μενα. Κληρωθηκαμε για το πειραματικο της Μουσείου. Νηπιαγωγειο πηγαιναμε στο πειραματικο του Πανοραματος και ειμαι υπερευχαριστημενη.Τεραστια διαφορα απο τα υπολοιπα δημοσια.Ομως δεν εχω καμια γνωστη που να εχει παιδακι στο συγκεκριμενο πειραματικο δημοτικο και θα ηθελα να ξερω αν κανουν εξισου καλη δουλεια και στο εν λογω δημοτικο.Οποια κοπελα εχει παιδι που φοιτει στο πειραματικο αυτο ας μας πει την εμπειρια της.

• 2 years later...

Καλημέρα,

σαν νέα μαμά με παιδάκι που θα πάει 1η δημοτικού από Σεπτέμβρη,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γονέας έχει στείλει το παιδάκι του στο 3ο Δημοτικό Πειραματικό Ευόσμου? τι γνώμη έχει είναι καλό? τι ώρες λειτουργεί? έχει ολοήμερο?(πολύ σημαντικό γιατί εργαζομαι) κάνουν κατι διαφορετικό απο τα άλλα δημοτικά?

Το Σεπτέμβριο θα πάμε 1η Δημοτικού. Να κάνω την αίτηση για το πειραματικό (αν μας πάρουν φυσικά γιατί είναι με κλήρωση), τί διαφορά έχει το πειραματικό από το απλό Δημοτικό? Δεν έχω κάποιον που να πηγε το παιδί του στο 3ο πειραματικό, αν μπορείτε να με βοηθήσετε?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω :

1. αν κάνω αίτηση στο πειραματικό (που είναι μεχρι 31-3-14) τον Ιούνιο μπορώ να κάνω και εγγραφή στο δημόσιο δημοτικό της γειτονιάς (σε περιπτωση που δεν κληρωθούμε στο πειραματικό).

2. αν κληρωθουμε (λέμε τώρα ανννννν) και τελικά αποφασήσουμε να μην το στείλουμε στο πειραματικό τι γίνεται?

3. διαβάζω οτι στα πειραματικά πληρώνεις. ισχύει και για το 3ο πειραματικο ευόσμού?

4. κάποιοι γονείς που πάμε τα παιδιά μας στο ιδιο νηπιαγωγείο κάνανε αίτηση για το πειραματικό, άλλοι πάλι λενε ποτε δεν θα το εστελναν σε πειραματικό. γιατί τέτοια αντιπαράθεση τελικά είναι καλά τα πειραματικά ή οχι?

ελπίζω να μην σας κούρασα αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.

aPUip3.pngJF0dp3.png

• 3 weeks later...
Καλημέρα,

σαν νέα μαμά με παιδάκι που θα πάει 1η δημοτικού από Σεπτέμβρη,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γονέας έχει στείλει το παιδάκι του στο 3ο Δημοτικό Πειραματικό Ευόσμου? τι γνώμη έχει είναι καλό? τι ώρες λειτουργεί? έχει ολοήμερο?(πολύ σημαντικό γιατί εργαζομαι) κάνουν κατι διαφορετικό απο τα άλλα δημοτικά?

Το Σεπτέμβριο θα πάμε 1η Δημοτικού. Να κάνω την αίτηση για το πειραματικό (αν μας πάρουν φυσικά γιατί είναι με κλήρωση), τί διαφορά έχει το πειραματικό από το απλό Δημοτικό? Δεν έχω κάποιον που να πηγε το παιδί του στο 3ο πειραματικό, αν μπορείτε να με βοηθήσετε?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω :

1. αν κάνω αίτηση στο πειραματικό (που είναι μεχρι 31-3-14) τον Ιούνιο μπορώ να κάνω και εγγραφή στο δημόσιο δημοτικό της γειτονιάς (σε περιπτωση που δεν κληρωθούμε στο πειραματικό).

2. αν κληρωθουμε (λέμε τώρα ανννννν) και τελικά αποφασήσουμε να μην το στείλουμε στο πειραματικό τι γίνεται?

3. διαβάζω οτι στα πειραματικά πληρώνεις. ισχύει και για το 3ο πειραματικο ευόσμού?

4. κάποιοι γονείς που πάμε τα παιδιά μας στο ιδιο νηπιαγωγείο κάνανε αίτηση για το πειραματικό, άλλοι πάλι λενε ποτε δεν θα το εστελναν σε πειραματικό. γιατί τέτοια αντιπαράθεση τελικά είναι καλά τα πειραματικά ή οχι?

ελπίζω να μην σας κούρασα αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.

Θα απαντησω μια μια τις ερωτησεις σου:

Oσον αφορα στη διαφορα απλού με πειραματικου σχολείου. Εξαρταται απόλυτα από το καθε σχολείο. Υπαρχουν πειραματικά που απλά διαφέρουν στον τίτλο και πειραματικά που όντως γίνεται εξαιρετική δουλειά. Το πειραματικο νηπιαγωγείο του ΑΠΘ στο Πανόραμα π.χ. ηταν Άριστο. Το "Πειραματικο" δημοτικο της Αρχ.Μουσειου που πηγε η κορη μου στην πρωτη δημοτικου και μετα την πήρα δεν εχει καμια απολυτως διαφορά απο ενα σχολείο της γειτονιάς. Ούτε οι δασακαλοι αλλα ουτε και το ΑΠΘ έκαναν οτιδηποτε από οσα υποτιθεται οτι πρεπει να γινονται σε ένα πειραματικο.

Ερώτηση 1) Ναι μπορεις να κανεις ταυτοχρονα αιτηση και στα δυο σχολεία.

2)Αν κληρωθεις και δεν το στειλεις δεν εχεις καποια κύρωση.Πολλοί το κανουν.

3)Δεν ξερω που διαβαζεις οτι στα πειραματικα πληρώνεις αλλά είναι αρβύλα ραδιο και μαλιστα το πιο αστείο που εχω ακουσει...κατι μπερδεύεις μαλλον....

4) Σου απάντησα στην εισαγωγή. Στη Θεσσαλονίκη ας πουμε υπαρχουν 3 πειραματικά δημοτικά αυτη τη στιγμη. Της Μουσειου που ειναι αδιάφορο,της Δελμούζου ελαφρώς καλύτερο και του Ευόσμου που ειναι πειραματικό ΜΟΝΟ ως προς τη διδασκαλία της αγγλικής. Κάνουν πρωτοπόρα προγράμματα στα αγγλικά με εξτρα ώρες. Δεν είναι και κάτι το σούπερ εκτός αν εχεις σκοπο να στειλεις το παιδι μεταναστη στην Αμερική ή την Μεγάλη Βρετανία.

• 4 years later...