Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι θα ήθελα από ένα παιδικό...

Recommended Posts

Να απασχολούν δημιουργικά τα παιδάκια (ζωγραφική, δημιουργικά παιχνίδια για κάθε ηλικία, χορό όχι στημένο αλλά ελεύθερο κλπ).

Να ακούνε πολύ καλή παιδική μουσική που ευτυχώς υπάρχει αρκεί να μπεις στη διαδικασία να την βρεις.

Να βοηθούν τα παιδιά να κάνουν πράγματα μόνα τους κι ας τους τρώει πιο πολύ χρόνο ή ας λερώνονται... π.χ να τρώνε μόνα τους, να πλένουν τα χεράκια τους, να αλλάζουν τα ρουχαλάκια τους... φυσικά με βοήθεια όπου χρειάζονται. Έτσι μεγαλώνει το παιδάκι κάνοντας πράγματα κι όχι με το να τους τα κάνουν οι άλλοι... άλλωστε είναι κάτι που ευχαριστεί πολύ τα πιτσιρίκια γιατί νοιώθουν μεγάλα!

Στην αλλαγή πάνας όταν έχουν κάνει κακά να πλένονται κι όχι να καθαρίζονται με πανάκια. Είναι θέμα υγιεινής.

Να μην μου στέλνουν κάθε μέρα στο σπίτι χειροτεχνίες που έχουν κανει οι ταλαίπωρες δασκάλες και τα παιδάκια δεν έχουν τραβήξει ούτε γραμμούλα. Περισσότερη σημασία για μένα έχει ένα άσπρο χαρτί με μια μουτσούρα του μικρού μου παρά ένα μικρό αριστούργημα της δασκάλας!!!

Να μην το πλακώνουν στα σοκολατάκια και στα γλυκά για να το καλοπιάνουν και να κάνουν και εντύπωση στους γονείς.

Να μου λένε όταν το παιδί τρώει ή δίνει ξύλο όχι για να τους την πω αλλά για να νοιώσω ήρεμη ότι δεν μου κρύβουν πράγματα, ότι παρακολουθούν τι συμβαίνει στα παιδιά και μπορούν να χειριστούν τις καταστάσεις.

Να με ενημερώνουν όταν υπάρχει αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού ή όταν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Να μπορώ να μπαίνω στον παιδικό. Θεωρητικά σε όλους μπορείς πρακτικά όμως αυτό δεν γίνεται.

Να αντικατασταθούν οι κλασσικές γιορτές με τα φοβερά σκηνικά, με τα παιδάκια που πρέπει να μάθουν ακριβώς τα λόγια που θα πουν, τις κινήσεις που θα κάνουν με δημιουργικό θεατρικό παιχνίδι που τα παιδάκια αυτοσχεδιάζουν, δεν περνάνε κανένα άγχος μην κανουν κάτι λάθος και διασκεδάζουν. Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω φωτογραφίες και να πω τι τέλεια είπε τα λόγια του το παιδί μου αλλά να ξέρω ότι μέσα σ'αυτό πέρασε καλά και άφησε την φαντασία του ελεύθερη. Πολύ πιο σημαντικό δεν βρίσκετε;

Στις αυλες των παιδικών να υπάρχει έστω και λίγο χώμα να μπορούν να σκάψουν τα παιδάκια, να φυτέψουν, να λερωθούν. Είμαστε τυχεροι γιατί έχουμε αυλούλα... απο έξι μηνών ο μικρός παίζει στο χώμα και πραγματικά είναι η πιο αγαπημένη του ενασχόληση.

Δεν συζητάω για τηλεοράσεις που έχω ακούσει ότι υπάρχουν σε κάποιους παιδικούς ή πάρκα που βάζουν τα μωρά και μπλαντάζουν στο κλάμα. Θεωρώ δεδομένο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν.

Αυτά σαν πρώτη σκέψη...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Θα σου πω τι γινεται στον δικο μας και κρινεις

Ολα αυτα μεχρι περισι γιατι φετος μεταφερθηκε πολυς κοσμος και ελπιζω να ισχυουν (γιατι ειμαι ακομα στο βρεφικο κοματι που εχει περιορισμενα αλλα θεωρω αρκετα για μενα πραγματα (μουσικη και χοροπηδητα, τουνελ , παραμυθια κλπ)

Να απασχολούν δημιουργικά τα παιδάκια (ζωγραφική, δημιουργικά παιχνίδια για κάθε ηλικία, χορό όχι στημένο αλλά ελεύθερο κλπ).

εκει δεν παιζονται.

φερνουν ειδικους ζωγραφους και δειχνουν στα παιδια χαριτωμενες τεχνικες

μαθαινουν να σεβονται το περιβαλλον και παιζουν με αυτα που φτιαχνουν (μπαλες απο πολτο χαρτιου και μουκαλια γαλατος για κορινες)

φυτευουν δεντρακια στον κηπο και το καθε ενα εχει την ευθυνη του δικου του.

Μουσικοκινητικο μαθημα προαιρετικο (αυτο απογευμα μονο δυστυχως αλλα εννοειτε μεσα στα διδακτρα)

Εχουν κανει ειδικη γωνια χωματος που σκαβουν και παιζουν τα καμαρια μας χωρις μη :D (το θεωρω απαραιτητο κοματι εξελιξης την επαφη με το χωμα)

Να ακούνε πολύ καλή παιδική μουσική που ευτυχώς υπάρχει αρκεί να μπεις στη διαδικασία να την βρεις.

Αυτο δεν το ξερω. Παντως δεν μου ειχε ζητησει ή πει κανενα περιεργο. Ως επι το πλειστον μαζοο και ζουζουνια

Να βοηθούν τα παιδιά να κάνουν πράγματα μόνα τους κι ας τους τρώει πιο πολύ χρόνο ή ας λερώνονται... π.χ να τρώνε μόνα τους, να πλένουν τα χεράκια τους, να αλλάζουν τα ρουχαλάκια τους... φυσικά με βοήθεια όπου χρειάζονται. Έτσι μεγαλώνει το παιδάκι κάνοντας πράγματα κι όχι με το να τους τα κάνουν οι άλλοι... άλλωστε είναι κάτι που ευχαριστεί πολύ τα πιτσιρίκια γιατί νοιώθουν μεγάλα!

Ενα θα σου πω. Ο μικρος πριν καν κλεισει χρονο ταιζοταν με τον εξης τροπο:

Ενα κουταλι ο Γιαννης ενα η δασκαλα και ο Γιαννης πασαλιβε και η δασκαλα ταιζε (για να φαει και τιποτα μου ειπε):lol::lol:

Την μπανανα και το αχλαδι στο χερι να τρωει με παρακολουθηση μονος του.

Στην αλλαγή πάνας όταν έχουν κάνει κακά να πλένονται κι όχι να καθαρίζονται με πανάκια. Είναι θέμα υγιεινής.

Εκει θα στα χαλασω.:?

Να μην μου στέλνουν κάθε μέρα στο σπίτι χειροτεχνίες που έχουν κανει οι ταλαίπωρες δασκάλες και τα παιδάκια δεν έχουν τραβήξει ούτε γραμμούλα. Περισσότερη σημασία για μένα έχει ένα άσπρο χαρτί με μια μουτσούρα του μικρού μου παρά ένα μικρό αριστούργημα της δασκάλας!!!

Εχω παρει κατι μουτζουρες μονο κοκκινες που κοιταγα να δω ψυχολογικη αναλυση και απαντηση δεν εβρισκα. Αρνουνται να πιασει το παιδι και να ασχοληθει με την Α-Β πριν το νηπιο και τα μαθαινουν γραμμες και σχηματα που θα διευκολυνουν την γραφη οταν χρειαστει και ερθει η ωρα.

Να μην το πλακώνουν στα σοκολατάκια και στα γλυκά για να το καλοπιάνουν και να κάνουν και εντύπωση στους γονείς.

Εκει παιζει πλυση εγκεφαλου για το τι κακο κανουν τα αναψυκτικα και οι τηγανιτες πατατες. Γλυκα σε γιορτες ομως εννοειτε επιτρεπονται καθως και ριζογαλακια για μετα το ξυπνημα. Αλλα οχι εξτρα...γενικα σε ολα. Το γραφουν στο μενου.

Να μου λένε όταν το παιδί τρώει ή δίνει ξύλο όχι για να τους την πω αλλά για να νοιώσω ήρεμη ότι δεν μου κρύβουν πράγματα, ότι παρακολουθούν τι συμβαίνει στα παιδιά και μπορούν να χειριστούν τις καταστάσεις.

Να με ενημερώνουν όταν υπάρχει αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού ή όταν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Να μπορώ να μπαίνω στον παιδικό. Θεωρητικά σε όλους μπορείς πρακτικά όμως αυτό δεν γίνεται.

Γενικα κανονιζονται συναντησεις. Αν προκυψει θεμα σε καλει η δασκαλα. Καποια περιστατικα μεταξυ των παιδιων τα αφηνουν να τα λυσουν τα παιδια με δικη τουςπαρεμβαση πριν επεμβουν . Σ αυτο το κοματι ειμαι ντεμι αν θα σε ικανοποιουσε . Φυσικα δεν μπαινει γονιος στον χωρο των παιδιων.

Να αντικατασταθούν οι κλασσικές γιορτές με τα φοβερά σκηνικά, με τα παιδάκια που πρέπει να μάθουν ακριβώς τα λόγια που θα πουν, τις κινήσεις που θα κάνουν με δημιουργικό θεατρικό παιχνίδι που τα παιδάκια αυτοσχεδιάζουν, δεν περνάνε κανένα άγχος μην κανουν κάτι λάθος και διασκεδάζουν. Δεν με ενδιαφέρει να βγάλω φωτογραφίες και να πω τι τέλεια είπε τα λόγια του το παιδί μου αλλά να ξέρω ότι μέσα σ'αυτό πέρασε καλά και άφησε την φαντασία του ελεύθερη. Πολύ πιο σημαντικό δεν βρίσκετε;

Θεωρω οτι το να μαθει ενα παιδι να αποστηθιζει ισως ειναι και για να ελενξει καποια πραγματα καθως επισης το να κανει συγκεκριμενα πραγματα το εντασει στο οτι μια ομαδα πρεπει να κανει καποια πραγματα για ενα ομορφο αποτελεσμα. Ισως να ειμαι λαθος βεβαια.

Στις αυλες των παιδικών να υπάρχει έστω και λίγο χώμα να μπορούν να σκάψουν τα παιδάκια, να φυτέψουν, να λερωθούν. Είμαστε τυχεροι γιατί έχουμε αυλούλα... απο έξι μηνών ο μικρός παίζει στο χώμα και πραγματικά είναι η πιο αγαπημένη του ενασχόληση.

Το ανελυσα στην αρχη. Χωμα απλετο.:D:D

Δεν συζητάω για τηλεοράσεις που έχω ακούσει ότι υπάρχουν σε κάποιους παιδικούς ή πάρκα που βάζουν τα μωρά και μπλαντάζουν στο κλάμα. Θεωρώ δεδομένο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν.

Θες να φρικαρωωωω

Το κακο σε ολο αυτο? Πηγε σε νηπιο αλλης περιοχης και ολα αυτα που κατ εμε ηταν σωστα και δεν περιοριζαν το παιδι τα βρηκε με την μια , δεν ηξερε την Α-Β και μου εκανε συσταση η δασκαλα γιατι δεν ξερει. Ενω σε αλλους σταθμους που τα εβαζαν και εγραφαν ξεραν.:?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το κακο σε ολο αυτο? Πηγε σε νηπιο αλλης περιοχης και ολα αυτα που κατ εμε ηταν σωστα και δεν περιοριζαν το παιδι τα βρηκε με την μια , δεν ηξερε την Α-Β και μου εκανε συσταση η δασκαλα γιατι δεν ξερει. Ενω σε αλλους σταθμους που τα εβαζαν και εγραφαν ξεραν.:?

Καλά είναι δυνατόν να σου κάνει σύσταση η δασκάλα γιατί το παιδί δεν έμαθε Α-Β στον παιδικό;;;; Που το είδε γραμμένο; Γιαυτό υπάρχει το δημοτικό για να μάθουν τα παιδιά να γράφουν και να διαβάζουν!

Λενάκο μου αυτός ο παιδικός που περιέγραψες που ακριβώς βρίσκεται; Είναι απ'τους τσιμπημένους;

...

Να μπορώ να μπαίνω στον παιδικό. Θεωρητικά σε όλους μπορείς πρακτικά όμως αυτό δεν γίνεται...

Αν εξαιρέσεις αυτό το σημείο, κατά τα άλλα περιγράφεις το σταθμό που πηγαίνει ο γιος μου. Το εσωτερικό του σταθμού το βλέπουμε μόνο μια φορά το μήνα, όταν πάμε στη συγκέντρωση γονέων.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

βρε μηπως να τον κανουμε τον παιδικο που λεγαμε;;;;:wink::mrgreen:

(καπου.... στο βαθος του μυαλου...εκει κατω μακρια:lol: την εχω αυτη τη σκεψη:roll:)

Διαφημίσεις

βρε μηπως να τον κανουμε τον παιδικο που λεγαμε;;;;:wink::mrgreen:

(καπου.... στο βαθος του μυαλου...εκει κατω μακρια:lol: την εχω αυτη τη σκεψη:roll:)

Να σου πω αυτό θα ήταν το ιδανικο μικρό μου νταφίδιον... Ο Γ. αυτό μου λέει συνέχεια αλλά θελει πολύ δουλίτσα δεν είναι απλό:?

Να απασχολούν δημιουργικά τα παιδάκια.....

.....Αυτά σαν πρώτη σκέψη...

Ειμαι πολυ χαρουμενη που τα παιδακια μου πανε σε ενα τετοιο παιδικο-βρεφικο σταθμο

Απο το 2002 ξεκινησα με τον πρωτο και μαλλον μεχρι το 2016 εκει θα μπενοβγαινω με το τεταρτο

Οσο για αυτο που λετε για το αν μπορει να μπει ενας γονιος οτι ωρα θελει στο σταθμο σε εμας ισχυει

Και στην κουζινα εχω μπει και στα μπανια,οπου υπαρχει μπανιερα για το πλυσιμο των παιδιων που φοραμε πανα

Eπισης εχει αδεια για νηπιαγωγειο με πτυχιουχο νηπιαγωγο και οι κοπελες που εργαζονται εκει ειναι απ οτι γνωριζω η πιο παλια 15 χρονια και η πιο "φρεσκια" σχεδον 2 χρονια κι αυτο γιατι αντικατεστησε κοπελα που εμεινε εγκυος και λειπει με αδεια

Οι υπολοιπες ειναι γυρω στα 5-6 χρονια στον σταθμο αυτο

4

Καλά είναι δυνατόν να σου κάνει σύσταση η δασκάλα γιατί το παιδί δεν έμαθε Α-Β στον παιδικό;;;; Που το είδε γραμμένο; Γιαυτό υπάρχει το δημοτικό για να μάθουν τα παιδιά να γράφουν και να διαβάζουν!

Kι ομως... θεωρουσε αυτονοητο οτι θα ξερει να γραφει την ΑΒ ...

Λενάκο μου αυτός ο παιδικός που περιέγραψες που ακριβώς βρίσκεται; Είναι απ'τους τσιμπημένους;

Eιναι Δημοτικος :lol::lol::lol:

2ος Βρεφικος Κορυδαλλου :D

Αχ θα λενε πια οτι περνω ποσοστα με τοσα εγκωμια αλλα παιδια ειχα απογοητευτει τοσο απο την 1η μας εμπειρια σε βρεφικο που τους ευγνομωνω (αν και ενταξει υπηρχαν καποιες φασεις που και εγω ειχα στραβωσει αλλα μανουλα ειμαι δικαιολογουμε ε? :lol:)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγώ προσωπικά είμαι σε μια φάση που αυτό που θα ήθελα απο τον παιδικό σταθμό για το παιδί μου είναι να μας λύσει κάποια προβληματάκια που έχουμε

δηλαδή:

Καταρχάς,

να της "λυθεί" η γλώσσα και να αρχίσει να μιλάει σαν άνθρωπος γιατί μέχρι στιγμής τις περισσότερες φορές μας μιλάει με κραυγές, όπως στην εποχή των σπηλαίων (πού και πού μας πετάει και καμιά λέξη, έτσι για να καταλαβαινόμαστε!)

και έπειτα

να μάθει να τρώει απ΄όλα τα φαγητά (βλέποντας τα άλλα παιδάκια) γιατί εμάς όταν είναι η ώρα του φαγητού μας χορεύει στο ταψί...

Όλα τα υπόλοιπα που λέτε κορίτσια είναι πολύ σωστά και σημαντικά

αλλά εγώ θα τα κοίταζα σε δεύτερη φάση, αφού πρώτα λύναμε τις δικές μας ανάγκες...;)

Διαφημίσεις

Όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν τα περισσότερα από αυτά τα έχει και ο δικός μας ο σταθμός. Ναι πάντα υπάρχουν πράγματα που με προβληματίζουν γιατί μιλάμε για το πολυτιμότερο πλάσμα του κόσμου για την καθεμιά μας αλλά θεωρώ ότι είμαστε από τους τυχερούς και πολλές φορές με τον άντρα μου το συζητάμε και λέμε πόσο τυχεροί είμασταν αν σκεφτείς και τις εναλλατικές επιλογές.....Πάντως αυτές τις μουτζούρες τις λατρεύω και εγώ τις κολλάω στο ψυγείο να τις βλέπω!!!! Ελενικ εσείς είχατε το κόκκινο ε; πάλι καλά γιατί εμείς στην αρχή είχαμε κόλημα με το μαύρο και είχα τρομάξει έχοντας στο μυαλό μου όλα αυτά με το πως επιλέγουν τα χρώματα τα παιδιά, τώρα όμως κάνουμε φανταστικούς συνδυασμους :)

xZBdp3.png

Το πιο μεγάλο μου παράπονο είναι ότι όλα αυτά που γράφει η φίλτατη λέγκω θα έπρεπε να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στους παιδικούς σταθμούς. Όταν καμιά φορά τα συζητάω με άλλες μαμάδες και μου λένε ε τι να κάνουμε έτσι είναι τα πράγματα δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις τρελές, τόσα παιδάκια έχουν να κοιτάξουν πότε να προλάβουν οι κακόμοιρες οι δασκάλες, μου έρχεται να ουρλιάξω και να τραβήξω τα μαλλιά μου. Τι λέτε μανδάμ??? θέλω να αναφωνήξω, δεν ήξερα να πρέπει να λέω και ευχαριστώ για τα αυτονόητα. Που πάμε ρε που πάμε???

Δύο σταθμούς ιδιωτικούς άλλαξα πέρυσι και δεν έμεινα ευχαριστημένη από κανένα

Φέτος τον πήγα σε δημοτικό της εργατικής εστίας όπου τα πράγματα είναι απλά αδιάφορα. Αδιάφορες δασκάλες, αδιάφοροι οι χώροι, αδιάφορη η δουλειά που κάνουν με τα παιδιά, μέθοδοι τιμωρίας για τις οποίες ούτε καν μας ενημερώνουν ότι χρησιμοποιούν, και πολλά ακόμα..

Συγνώμη για το ύφος μου αλλά με πονάει αυτό το θέμα και κάθε φορά που το συζητάω θυμώνω.

Ρε κορίτσια κάντε αυτό τον σταθμό που λέτε και εγώ μέσα είμαι να τον κάνουμε όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, αν είναι πολλά τα χέρια βοηθείας θα μοιραστεί η δουλίτσα

Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι...

FXWyp3.png

• 2 weeks later...
Ειμαι πολυ χαρουμενη που τα παιδακια μου πανε σε ενα τετοιο παιδικο-βρεφικο σταθμο

Απο το 2002 ξεκινησα με τον πρωτο και μαλλον μεχρι το 2016 εκει θα μπενοβγαινω με το τεταρτο

Οσο για αυτο που λετε για το αν μπορει να μπει ενας γονιος οτι ωρα θελει στο σταθμο σε εμας ισχυει

Και στην κουζινα εχω μπει και στα μπανια,οπου υπαρχει μπανιερα για το πλυσιμο των παιδιων που φοραμε πανα

Eπισης εχει αδεια για νηπιαγωγειο με πτυχιουχο νηπιαγωγο και οι κοπελες που εργαζονται εκει ειναι απ οτι γνωριζω η πιο παλια 15 χρονια και η πιο "φρεσκια" σχεδον 2 χρονια κι αυτο γιατι αντικατεστησε κοπελα που εμεινε εγκυος και λειπει με αδεια

Οι υπολοιπες ειναι γυρω στα 5-6 χρονια στον σταθμο αυτο

καλη μου Ηλιαννα πες μας και μας ποιος ειναι αυτος ο σταθμος!!!!!Και που ειναι??Ελπιζω να μιλαμε για αθηνα ....εχω ελπιδα να βρω δηλαδη???

Ρε λεγκω.....πολυ ωραια τα λες μαναρακι μου.....αλλα που θα το βρουμε αυτο που λες????οεο?

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

θα τα τυπωσω και θα τα συζητησω αυριο που θα παω να δω νεο παιδικο σταθμο (θελω να αλλαξω παιδικο τη μικρη απο το Σεπτεμβρη)......

εγω το βασικο που θα ηθελα ειναι να προωθουν την αυτονομια και αυτοδιαχειριση της μικρης μου και να ασχολουνται πιο πολυ με τη πνευματικη και συναισθηματικη της αναπτυξη παρα με το αν εφαγε ή κοιμηθηκε ή εκανε τσισα.....

Διαφημίσεις

καλη μου Ηλιαννα πες μας και μας ποιος ειναι αυτος ο σταθμος!!!!!Και που ειναι??Ελπιζω να μιλαμε για αθηνα ....εχω ελπιδα να βρω δηλαδη???

Ειναι Κρητη....

Η κοπελα εχει τον σταθμο 20 χρονια και πριν 5 χρονια μεταφερθηκε σε ιδιοκτητες εγκαταστασεις με τεραστιες αιθουσες,αυλες,τουαλετες ανετες,αιθουσα γυμναστικης και θεατρικου παιχνιδιου,υπερσυγχρονη κουζινα

Εφτιαξε ενα παιδικο σταθμο με τις προδιαγραφες που επρεπε

4

Ειναι Κρητη....

Η κοπελα εχει τον σταθμο 20 χρονια και πριν 5 χρονια μεταφερθηκε σε ιδιοκτητες εγκαταστασεις με τεραστιες αιθουσες,αυλες,τουαλετες ανετες,αιθουσα γυμναστικης και θεατρικου παιχνιδιου,υπερσυγχρονη κουζινα

Εφτιαξε ενα παιδικο σταθμο με τις προδιαγραφες που επρεπε

ακριβως το ιδιο με την ιδια ιστορια ειναι και το σχολειο που πανε τωρα στο αιγιο!!

σκετο κοσμημα! αλλα στην αθηνα που προκειτε ναπαμε ειναι ποοοοολυ ζορικα τα πραγματα για καλο σχολειο!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!