Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΛΙΚΝΟ_ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ;

Recommended Posts

Κορίτσια, γεια σας!

Καθώς έχω ήδη αρχίσει τα ψώνια για το μωρό - καιρός ήταν, αφού διανύω την 33η εβδομάδα - έχω μπερδευτεί λίγο με το ζήτημα του στρώματος για το λίκνο. Συγκεκριμένα, μου έχουν δανείσει λίκνο και στρώμα, όπου έχουν κοιμηθεί άλλα δύο παιδάκια, για κανένα εννιάμηνο συνολική διάρκεια. Οι απορίες μου έχουν ως εξής:

1. Θα ήταν καλύτερο να αγοράσω καινούριο στρώμα; Έχω ακούσει πώς τα στρώματα - και ειδικά από κοκοφοίνικα, όπως αυτό εδώ - μαζεύουν βακτήρια. Εξωτερικά σε καλή κατάσταση το βλέπω, αλλά το αγόρασαν και πριν 2,5 χρόνια, ξέρω 'γώ... Μήπως είμαι υπερβολική και το ψιλοκοσκινίζω πολύ; Αν το κρατήσω, πώς να το φρεσκάρω;

2. Ο κοκοφοίνικας είναι καλό υλικό για νεογέννητα; Ή κάποιο άλλο είναι προτιμότερο;

3. Εσείς τι στρώμα χρησιμοποιήσατε, από τι υλικό, καινούριο ή δανεικό; Είχατε ρωτήσει παιδίατρο;

Πολύ θα το εκτιμήσω αν μου πείτε μια γνώμη...

Διαφημίσεις

Καλημερα,

εμεις αγορασαμε λικνο κ στρωμα.

Λικνο πηρα απο τα Λητω αλλά επειδη εκει το στρωμα που ειχαν μας φανηκε ακριβό πηραμε απο τα Mothercare με 60 ευρο,μας φανηκε πολυ καλο.

4 μηνες κοιμοταν εκει.

Εγω στη θεση σου θα αγοραζα πάντως,πιστευω οτι το κοστος δεν ειναι μεγάλο.

Δε ξερω, ισως και να ειμαι λιγο παραπάνω σιχασιάρα,αλλα θα ηθελα το νινι μου να κοιμηθει σε "απατητο" στρωμα.

Ασε που κ μονο στην ιδέα οτι μπορει το συγκεκριμένο να το εχουν κατουρησει τα προηγουμενα παιδάκια με πιάνει αμοκ!!!!!!

Τωρα στρωμα της κουνιας δε πηραμε με κοκοφοινικα πάντως γιατι κ μας ειπαν οτι πιανει διάφορα και δεν ειναι υγιεινό πολύ.

Πηραμε απο τα Λητω ενα που ειναι απο αφρωδες υλικο απο τη μια μεριά και απο την αλλη ειναι πολυ μαλακο,εχω ξεχασει μεχρι κ τη μάρκα.Θα το δω οταν ξυπνησει η μικρή και θα σου πω.

Με το καλό να υποδεχτείς το μπεμπάκι σου!!!!!!!

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Σ' ευχαριστώ πολύ, Anstef! Ναι, έχω διαβάσει στον κατάλογο του mothercare για το στρώμα λίκνου που μου λες και προς τα εκεί κλίνω κι εγώ... Είναι με αφρώδες υλικό, προστατευτικό κάλυμμα, χωρίς καθόλου κοκοφοίνικα, σωστά; Ώστε μείνατε ευχαριστημένοι, ε; Να σε ρωτήσω, είναι πολύ λεπτό και μαλακό; Βολεύτηκε η μπουμπού σας; Δεν το έχω δει από κοντά.. Όσο για του Λητώ, πρέπει να είναι όντως πανάκριβο, γύρω στα 180 ευρώ το σκέτο χωρίς κοκοφοίνκα, άσε που δεν ξέρω αν χωράει στο λίνο του mothercare που έχω εγώ...

Με το στρώμα του κρεβατιού είμαστε ΟΚ, εκεί δεν το πολυφιλοσόφησα, γιατί αγοράσαμε όλο το σετ καινούριο και το στρώμα είναι πάλι με αφρώδες υλικό, χωρίς κοκοφοίνικα... Θα δείξει! :wink:

Ναι αυτο που περιγράφεις ειναι.

Eiναι περιπου 5 εκαστοστα,ειναι μια χαρα παντως,ουτε πολυ μαλακο ουτε πολυ σκληρο,ότι πρέπει.

Το συστηνω ανεπιφυλακτα!!!

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Διαφημίσεις

1. Θα ήταν καλύτερο να αγοράσω καινούριο στρώμα;

Εγώ μάλλον δεν θ' αγόραζα, εκτός αν φαίνεται πολύ φθαρμένο. Θα το πέρναγα με τον ατμό σπό το σίδερο (μόνο ατμό, όχι πλάκα, πρόσεχε μην κάψεις το κάλυμα) και θα το άφηνα στον ήλιο.

2. Ο κοκοφοίνικας είναι καλό υλικό για νεογέννητα; Ή κάποιο άλλο είναι προτιμότερο;

Όταν είχα γεννήσει εγώ μου είχαν πει ότι ο κοκοφοίνικας είναι το καλύτερο.

3. Εσείς τι στρώμα χρησιμοποιήσατε, από τι υλικό, καινούριο ή δανεικό; Είχατε ρωτήσει παιδίατρο;

Εγώ είχα χρησιμοποιήσει ένα στρωματάκι κοκοφοίνικα που το αγόρασα για το πρώτο παιδί και κοιμήθηκαν σ' αυτό συνολικά 4 παιδιά ( τα δικά μου και η ανηψιά μου)

Το μωρό θα μείνει για λίγους μήνες στο λίκνο, μη φορτώνεσαι πολλά πράγματα.

και εμενα πριν 3 χρονια που αγορασα στρωμα για τη κουνια-κρεββατακι της μικρης κοκοφοινικα μας ειχανε πει οτι ητανε καλυτερο οπου και να ρωτησα....και ναι στο λικνο δε θαμεινει για πολυ καιρο.....συμφωνω με τη ζεττα..ετσι θα εκανα και εγω....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09