Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσο κρεας τον πρωτο χρονο?

mmdad

Recommended Posts

Εδω η γιατρος μου ειπε 1-2 κουταλακια του καφε καθε μερα κοκκινο ή ασπρο κρεας απο τον 7ο μηνα και μετα τον 8ο μια φορα την εβδομαδα ψαρι.

Η λιγοτερη ποσοτητα που μπορω να παρω ειναι φιλετο των 150γρ οποτε αυτο που εκανα στον μεγαλο και πιθανοτατα θα κανω και στον μικρο ειναι να βραζω ενα τετοιο κομματι να το περναω απο το μιξερ και να το βαζω σε παγοθηκες. Καθε μερα ξεπαγωνα 1-2 "παγακια" και τα ανακατεβα με τα λαχανικα. Λαμβανοντας υποψη οτι εδινα και μοσχαρι και κοτοπουλο ουσιαστικα αυτο το κρεας κραταγε περιπου 3 εβδομαδες.

Εσεις που μαγειρευετε μερα παρα μερα ποσο κρεας βαζετε? και τι το κανετε το αλλο? (γιατι αποκλειεται να αγοραζετε 30γρ απο το χασαπη..)

Διαφημίσεις

Εδω η γιατρος μου ειπε 1-2 κουταλακια του καφε καθε μερα κοκκινο ή ασπρο κρεας απο τον 7ο μηνα και μετα τον 8ο μια φορα την εβδομαδα ψαρι.

Η λιγοτερη ποσοτητα που μπορω να παρω ειναι φιλετο των 150γρ οποτε αυτο που εκανα στον μεγαλο και πιθανοτατα θα κανω και στον μικρο ειναι να βραζω ενα τετοιο κομματι να το περναω απο το μιξερ και να το βαζω σε παγοθηκες. Καθε μερα ξεπαγωνα 1-2 "παγακια" και τα ανακατεβα με τα λαχανικα. Λαμβανοντας υποψη οτι εδινα και μοσχαρι και κοτοπουλο ουσιαστικα αυτο το κρεας κραταγε περιπου 3 εβδομαδες.

Εσεις που μαγειρευετε μερα παρα μερα ποσο κρεας βαζετε? και τι το κανετε το αλλο? (γιατι αποκλειεται να αγοραζετε 30γρ απο το χασαπη..)

παραξενο μου φαινεται..συνηθως ειναι 70-100 την ημερα.εγω παιρνω 1 κιλο κ μου το κοβει σε 10 κομματια.το βαζω καταψυξη κ καθε μερα βγαζω απο ενα.

παραξενο μου φαινεται..συνηθως ειναι 70-100 την ημερα.εγω παιρνω 1 κιλο κ μου το κοβει σε 10 κομματια.το βαζω καταψυξη κ καθε μερα βγαζω απο ενα.

Καθε μερα τοσο?? Πολυ δεν ειναι? Δηλαδη μια μεριδα ενηλικων ποσο κρεας ειναι

Καθε μερα τοσο?? Πολυ δεν ειναι? Δηλαδη μια μεριδα ενηλικων ποσο κρεας ειναι

συγνωμη!ειναι για 2 μερες!αλλοι μπορει να δινουν κ παραπανω βεβαια.οποτε σε βολευουν οι μεριδουλες απο τον χασαπη ετσι

Διαφημίσεις

ο παιδιατρος μου ειχε πει 50 με 60 γρ κρεας τη μερα.ψαρι μετα το 8ο.εγω εκοβα το κρεας μεριδες κ το χωρισα στην καταψυξη στις ποσοτητες που μαγειρευα για το μωρο.εκανα το φαγητο του για 2 μερες.(εκτοσ απο το ψαρι που ηταν για μια μερα) οταν ηθελα να ξανακανω εβαζα το κρεας απο το βραδυ στο ψυγειο κ ξεπαγωνε μεχρι την αλλη μερα κ το μμαγειρευα

Εμένα μου χει πει 80 γρ κρέας την ημέρα. Γι αυτό και για 2 μέρες ψωνίζω 200γρ (ζυγισμένο άβραστο εννοείται) ώστε να βγαίνει αυτό που πρέπει. Κοτόπουλο μου έχει πει ένα φιλέτο για 2 μέρες. Μαγειρεμένο φαγητό δε βάζω ούτε για εμάς κατάψυξη πόσο μάλλον για το μωρό. Επίσης επειδή έχω ακριβώς δίπλα κρεοπωλείο δεν παίρνω ποσότητα, αλλά ψωνίζω κάθε 2 μέρες ακριβώς όσο χρειάζομαι. Γιατί να το βάζω κατάψυξη και να ξεπαγώνω μετά? Ψάρι δεν έχουμε φάει ακόμα και νομίζω πως αυτό θα γίνει μόλις κλείσει χρόνο.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

ο παιδιατρος μου ειχε πει 50 με 60 γρ κρεας τη μερα.ψαρι μετα το 8ο.εγω εκοβα το κρεας μεριδες κ το χωρισα στην καταψυξη στις ποσοτητες που μαγειρευα για το μωρο.εκανα το φαγητο του για 2 μερες.(εκτοσ απο το ψαρι που ηταν για μια μερα) οταν ηθελα να ξανακανω εβαζα το κρεας απο το βραδυ στο ψυγειο κ ξεπαγωνε μεχρι την αλλη μερα κ το μμαγειρευα

Έτσι ακριβώς! Η παιδίατρος που είχα στην κόρη μου μας είπε ψάρι μετά το χρόνο ενώ τώρα θα έπρεπε να είχα δώσει στον γιο μου μετά τον 7ο... Τον αφήνω ακόμα λίγο. Κι εγώ μαγειρεύω π.χ. σήμερα, για σήμερα και αύριο (1 βράδυ στο ψυγείο το μαγειρεμένο φαγητό). Στον χασάπη παίρνω 1/2 κιλό για τον μπέμπη (χώρια το δικό μας) και του χωρίζω ανά 120-150 γρ. μερίδες. Στο μεταξύ στην κόρη μου έδινα 4 φορές την εβδομάδα μοσχάρι, 2 κοτόπουλο και 1 λαχανόσουπα (πριν το ψάρι, όταν μπήκε κι αυτό αντικατέστησε μία μέρα μοσχάρι). Τώρα δίνω το ίδιο και στον γιο μου αν και η νέα παιδίατρος (που με έχει κουφάνει λίγο) θέλει 2 φορές μοσχάρι, 2 κοτόπουλο, 2 λαχανόσουπα και 2 ψάρι (8 μέρες η δική της εβδομάδα!) Ουφ...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

αν και η νέα παιδίατρος (που με έχει κουφάνει λίγο) θέλει 2 φορές μοσχάρι, 2 κοτόπουλο, 2 λαχανόσουπα και 2 ψάρι (8 μέρες η δική της εβδομάδα!) Ουφ...

το ιδιο μου ειχε πει κ ο δικος μου παιδιατρος κ για τ 2 παιδια.2 μοσχαρι 2 κοτοπουλο 2 λαχανοσουπα κ 1 ψαρι .οχι 2 :P:p

Διαφημίσεις

Εμείς φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα: 1 κοκκινο κρέας - 1 λευκό κρέας - 1 λαχανικά.

Έτσι στη βδομάδα έχω 2 φορές κόκκινο κρέας, 2 κοτόπουλο, 2 λαχανικά και μία ψάρι.

Φροντίζω το φαγητό που φτιάχνουμε ως οικογένεια να συμβαδίζει.

Έτσι όταν έχω κοτόπουλο κοκκινιστό για εμάς, κόβω ένα κομμάτι για το μωρό και το μαγειρεύω ξεχωριστά. Το ίδιο και με τα άλλα φαγητά.

Παράλληλα αγοράζω π.χ. 1 κιλό κιμά και το χωρίζω σε μικρές μερίδες στην κατάψυξη. Όταν θέλω παίρνω μόνο τη μεριδούλα και όχι το σύνολο.

Τώρα αν θες κάθε μέρα φρέσκο κρέας... δύσκολο το βλέπω για αυτές τις ποσότητες.

Αλήθεια γιατί προτείνουν οι παιδίατροι κάθε μέρα κρέας;;; Είναι λογικό; Δεν είναι υπερβολή;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κι εγώ κανονίζω κι αγοράζω απ'τον κρεοπώλη το κρεατάκι που χρειάζονται για δύο ημέρες, το μαγειρεύω, όσο τρώνε τη μία ημέρα και το υπόλοιπο στη συντήρηση για την επομένη. Στην κατάψυξη δε βάζω έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό για τα παιδιά. Κι εμάς η εβδομάδα μας βγαίνει με 2 κόκκινο κρέας, 2 λευκό, 2 σκέτη χορτόσουπα και κανονικά ήταν 1 ημέρα ψάρι, αλλά επειδή ούτε να το μυρίσουν δε θέλουν, τους το αντικαθιστώ με κάτι απ'τα παραπάνω και απλά ανά διαστήματα το ξαναπροσπαθώ μήπως κι άλλαξαν γνώμη.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Alcyon μου αν και δεν είμαι γιατρός και δεν έχω ρωτήσει και τον δικό μου, μια λογική εξήγηση είναι ότι χρειάζονται το σίδηρο πχ σε αυτή την ηλικία. Σκέψου ότι της μικρής της αλέθω το κρέας, μια πατατα, ενα καρότο, ενα κολοκύθι, μια ντομάτα ή σπανάκι κ βγαίνει αλεσμένο μισό κιλό! Ε, εννοείται πως δεν το τρώει όλο (ούτε κ το μισό...)κ σε ερώτησή μου στον παιδίατρο για το πόσο πρέπει να τρώει μου απάντησε ότι μας ενδιαφέρει να τρωει το κρέας. Οπότε μάλλον είναι απαραίτητο, τι να πω...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Η δική μου παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσω με 50 γρ. κρέας και μετά 75-100γρ. Κάθε μέρα και άντε 2 μέρες το πολύ κοτόπουλο, πάλι σε αυτή την ποσότητα. Πήγα τώρα πρόσφατα. Βασικά στην αρχή ένα παιδάκι μπορεί να φάει μόνο μερικά κουταλάκια και να πρέπει να συμπληρώσεις με γάλα. Ίσως αυτό να εννοούσε ο παιδίατρος σου. Επίσης μου είπε να το μαγειρεύω πάντα την ίδια μέρα για να είναι φρέσκο. Μπορείς να αγοράζεις το κρέας, να στο κόβει ο χασάπης σε μικρά κομματάκια και να το φυλάς στην κατάψυξη σε μικρά σακουλάκια (που τα πουλάνε στο σούπερ μάρκετ).

Εάν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κιμά (άπαχο). Το νόημα είναι το παιδί να παίρνει πρωτείνες και σίδηρο.

Εμένα δεν μου είπε για χορτόσουπα δηλαδή πρέπει να δίνω κρεάς κάθε μέρα (ίσως παιζει ρόλο ότι η μπουμπου μου γεννήθηκε μικρούλα και δεν είμαστε και τόσα μεγάλες ακόμα). Μόνο τώρα για δυο μέρες θα φάει πατάτα καρότα κολοκύθι και μετα θα ξεκινήσω αμέσως κρέας.

Συμφωνώ για τις διατροφικές ανάγκες κτλ...

Αλλά αν σκεφτούμε πως ο άνθρωπος ζει χιλιάδες χρόνια πάνω στη γη και ΔΕΝ είχε πάντα πρόσβαση σε κρέας για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς αυτό να του στοιχίζει την επιβίωσή του.... Μήπως είμαστε υπερβολικοί με το κρέας; Μήπως έχουμε μπει σε υπερκαταναλωτισμό πιστεύοντας πως κάνουμε το καλύτερο για το παιδί μας;

Μήπως παράλληλα με τα επιθυμητά θρεπτικά συστατικά υπεισέρχονται και ανεπιθύμητα; Δε μιλάω να πάμε στο άλλο άκρο που να μη βλέπει το παιδί κρέας, αλλά ΚΑΘΕ μέρα;;; Μου φαίνεται υπερβολικό!

Κι εμένα η παιδίατρος μου έλεγε κάθε μέρα κρέας. Αλλά εγώ ως ενήλικος και κάθε μέρα δεν το αντέχω, πώς να το αντέξει το παιδί; Και μετά πώς θα του μάθω ισορροπημένη διατροφή; Πού είναι οι αρχές της υγιεινής διατροφής; Δε θα έπρεπε από τώρα να τις θέτουν οι παιδίατροι;

Όταν έφερα τις αντιρρήσεις μου (το μόνο που της είπα δηλαδή ήταν: "Μα κάθε μέρα; Μήπως είναι πολύ; ) μου είπε.. 1 κόκκινο, 1 λευκό, 1 λαχανικά. Αν όμως δεν της έλεγα τίποτα θα είχα την οδηγία... κάθε μέρα κρέας!

[Από μεγέθη παιδιών .. τα έχω όλα... άρα... τι ρόλο να παίζει η ανάπτυξή τους στην ποιότητα της διατροφής τους;]

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

εμεις τρωμε δυο μοσχαρι δυο κοτοπουλο και ειμαστε οχτω μηνων..το κρεας που αγοραζω το κοβω σε μεριδες 50γρ.το βραζω και το βαζω στην καταψυξη και ανα δυο μερες βραζω τα λαχανικα και προσθετω αναλογως τι ειναι να φαει..ψαρι ακομα δεν βαλαμε..

Συμφωνώ για τις διατροφικές ανάγκες κτλ...

Αλλά αν σκεφτούμε πως ο άνθρωπος ζει χιλιάδες χρόνια πάνω στη γη και ΔΕΝ είχε πάντα πρόσβαση σε κρέας για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς αυτό να του στοιχίζει την επιβίωσή του.... Μήπως είμαστε υπερβολικοί με το κρέας; Μήπως έχουμε μπει σε υπερκαταναλωτισμό πιστεύοντας πως κάνουμε το καλύτερο για το παιδί μας;

Μήπως παράλληλα με τα επιθυμητά θρεπτικά συστατικά υπεισέρχονται και ανεπιθύμητα; Δε μιλάω να πάμε στο άλλο άκρο που να μη βλέπει το παιδί κρέας, αλλά ΚΑΘΕ μέρα;;; Μου φαίνεται υπερβολικό!

Πάντως το ζητούμενο στη διατροφή μας δεν είναι η απλή επιβίωση.;)

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το προσδόκιμο ζωής σήμερα είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ιστορική στιγμη της ανθρωπότητας, ο μέσος όρος ύψους π.χ. στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς και γενικότερα υπάρχει μια καλοζωία που δεν υπήρχε πριν από πολλά χρόνια (ένας άνθρωπος 40 ετών θεωρούνταν μεσήλικας και βιολογικά πριν από αρκετά χρόνια).

Οπότε δεν θεωρώ ότι μας προσφέρει κάτι ουσιαστικό μια σύγκριση των διατροφικών συνηθειών του τώρα με του τότε. Άλλωστε αν θέλουμε να κάνουμε πραγματική σύγκριση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και ότι σε κάποιες περιόδους της ανθρώπινης ύπαρξης υπήρξαν και ομάδες που τρέφονταν καθαρά με το κυνήγι και άγριους καρπούς, οπότε το ίδιο "ξένο" με τη φύση μας θα μπορούσε να θεωρηθεί και το να τρώμε πατάτες, φασολάκια και κολοκυθάκια.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Παντως εγω το ξανακοιταξα το βιβλιαριο του μεγαλου (ο μικρος θα αρχισει κρεας μεσα φλεβαρη) και μου γραφει 10-20 γραμμαρια και 30γραμαρια οταν χρονισει. Φανταζομαι οτι εδω για να μην παραγινεται προτινουν λιγοτερη ποσοτητα. Γενικα ειμαι ικανοποιημενη απο την παιδιατρο μας και θα ακολυθησω της οδηγιες της δηλαδη λιγο και καθε μερα. Ο μεγαλος το ετρωγε ολο του το φαγητο και ηταν αρκετα βαρυς για την ηλικια του. Και ο μικρος δειχνει να τρωει (τουαχιστον τους πουρεδες λαχανικων και φρουτων)

Βασικα εκαν την ερωτηση γιατι ειδα οτι μαγειρευετε καθε μερα και μου εκανε εντυπωση λαμβανοντας υποψη οτι στην Ελλαδα οταν ψωνιζουμε ψωνιζουμε ποσοτητες...

Φυσικα και εγω θα μπορουσα να κοβω το φιλετο στα 10 και να μαγειρευω 15γρ την ημερα αλλα μετα θα αναρωτιμουν αν ειναι καλυτερα να μπαινει ωμο το κρεας στην κατψυξη ή μαγειρεμενο...

....... αλλα μετα θα αναρωτιμουν αν ειναι καλυτερα να μπαινει ωμο το κρεας στην κατψυξη ή μαγειρεμενο...

Σαφώς είναι ποιοτικά καλύτερο το κρέας που καταψύχεται ωμό και μαγειρεύεται σε σχέση με αυτό που μαγειρεύεται και καταψύχεται εκ των υστέρων με σκοπό να καταναλωθεί.

Κάθε ψύξη και απόψυξη υποβαθμίζει την ποιότητα του τροφίμου.

Όμως κατά το μαγείρεμα έχουμε ήδη κάποια απώλεια θρεπτικών συστατικών ή για να το πω γενικότερα, μετουσίωση συστατικών (π.χ. των πρωτεϊνών), είτε απομάκρυνση αυτών. Αν λοιπόν το μαγειρεμένο κρέας ψυχθεί εκ των υστέρων για να αποψυχθεί και να καταναλωθεί, η ποιότητά του υποβαθμίζεται περισσότερο.

Επίσης σε αυτή την περίπτωση υπεισέρχονται περισσότεροι κίνδυνοι μικροβιακής μόλυνσης.

Στην περίπτωση του κατεψυγμένου κρέατος, θα ακολουθήσει μαγείρεμα, άρα έχουμε θανάτωση των παθογώνων μικροοργανισμών. Έτσι έχουμε ένα ασφαλές φαγητό από θέμα μικροβίων.

Αν έχουμε μαγειρεμένο κρέας στην κατάψυξη και το ζεστάνουμε για να το καταναλώσουμε, τότε δε φτάνουμε στις απαραίτητες θερμοκρασίες που είναι ικανές να θανατώσουν τα μικρόβια.

Αν το μαγειρεμένο και έπειτα κατεψυγμένο κρέας το βράσουμε ("να πάρει μια βράση" που λέμε), εκεί έχουμε πράγματι θανάτωση των παθογόνων μικροοργανισμών, αλλά εκ νέου υποβάθμιση της ποιότητας του φαγητού λόγω ακριβώς της διαδικασίας του βρασμού.

Με μια φράση...

Καλύτερα καταψύχουμε το κρέας από το χασάπη... και μετά το μαγειρεύουμε και το καταναλώνουμε άμεσα.

Το μαγειρεμένο και έπειτα κατεψυγμένο φαγητό έχει χαμηλότερη θρεπτική αξία σε σχέση με το κατεψυγμένο (ωμό κρέας) που έπειτα μαγειρεύεται.

Πάντως το ζητούμενο στη διατροφή μας δεν είναι η απλή επιβίωση.;)

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το προσδόκιμο ζωής σήμερα είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ιστορική στιγμη της ανθρωπότητας, ο μέσος όρος ύψους π.χ. στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς και γενικότερα υπάρχει μια καλοζωία που δεν υπήρχε πριν από πολλά χρόνια (ένας άνθρωπος 40 ετών θεωρούνταν μεσήλικας και βιολογικά πριν από αρκετά χρόνια).

Οπότε δεν θεωρώ ότι μας προσφέρει κάτι ουσιαστικό μια σύγκριση των διατροφικών συνηθειών του τώρα με του τότε. Άλλωστε αν θέλουμε να κάνουμε πραγματική σύγκριση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και ότι σε κάποιες περιόδους της ανθρώπινης ύπαρξης υπήρξαν και ομάδες που τρέφονταν καθαρά με το κυνήγι και άγριους καρπούς, οπότε το ίδιο "ξένο" με τη φύση μας θα μπορούσε να θεωρηθεί και το να τρώμε πατάτες, φασολάκια και κολοκυθάκια.;)

Δε λέω να κάνουμε σύγκριση διατροφικών συνηθειών με τον τρόπο που το εννοείς. Όμως αυτά που τρώγαμε χιλιάδες χρόνια ως είδος, έχουν περάσει στον γενετικό μας κώδικα. Δηλαδή έχουμε βελτιστοποιηθεί να αξιοποιούμε κάποια είδη τροφών. Η υπερβολές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση νομίζω πως μόνο αρνητικά μπορούν να επιφέρουν. Γιατί μαζί με το προσδόκιμο ζωής, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα υγείας (καρδιακά, αναπνευστικά, κτλ κτλ). Μήπως θα έπρεπε να αναζητούμε το μέτρο ακόμα και από τις μικρές ηλικίες;

Δε λέω να μην τρώνε κρέας. Λέω να είναι σε επίπεδα υγιεινούς διατροφής. Και ποια να είναι άραγε αυτή; Πάντως το κάθε μέρα μου φαίνεται υπερβολή.

εννοειται καλυτερα ωμο παρα μαγειρεμενο απλα χωριζεις το ωμο κρεας σε μεριδες που το μαγειρευεις για 2 μερες.

οταν εχεις χρονο να μαγειρευεις ανα δυο μερες...στο κοτοπουλο το κανω και εγω το βαζω ωμο στην καταψυξη γιατι ο χρονος που θα βρασει δεν ειναι ο ιδιος που χρειαζεται για το μοσχαρι..εγω παιρνω ποντικι συγκεκριμενα απο γνωστο χασαπη ο οποιος ειναι σε χωριο στην Φλωρινα αλλα για να βραζω καθημερινα 50γρ στην δικη μου περιπτωση ειναι δυσκολο γιατι θελει παραπανω χρονο απο οτι το κοτοπουλο...:P:p:p

οταν εχεις χρονο να μαγειρευεις ανα δυο μερες...στο κοτοπουλο το κανω και εγω το βαζω ωμο στην καταψυξη γιατι ο χρονος που θα βρασει δεν ειναι ο ιδιος που χρειαζεται για το μοσχαρι..εγω παιρνω ποντικι συγκεκριμενα απο γνωστο χασαπη ο οποιος ειναι σε χωριο στην Φλωρινα αλλα για να βραζω καθημερινα 50γρ στην δικη μου περιπτωση ειναι δυσκολο γιατι θελει παραπανω χρονο απο οτι το κοτοπουλο...:P:p:p

στη χυτρα εχεις δοκιμασει?εγω δεν το κανω εκει γιατι μια φορα μου πεταχτηκε το καπακι κ πηρα φοβο:lol::lol: αλλα εχω ακουσει οτι σε 1 ωρα ειναι ετοιμο

Δε λέω να κάνουμε σύγκριση διατροφικών συνηθειών με τον τρόπο που το εννοείς. Όμως αυτά που τρώγαμε χιλιάδες χρόνια ως είδος, έχουν περάσει στον γενετικό μας κώδικα. Δηλαδή έχουμε βελτιστοποιηθεί να αξιοποιούμε κάποια είδη τροφών. Η υπερβολές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση νομίζω πως μόνο αρνητικά μπορούν να επιφέρουν. Γιατί μαζί με το προσδόκιμο ζωής, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα υγείας (καρδιακά, αναπνευστικά, κτλ κτλ). Μήπως θα έπρεπε να αναζητούμε το μέτρο ακόμα και από τις μικρές ηλικίες;

Δε λέω να μην τρώνε κρέας. Λέω να είναι σε επίπεδα υγιεινούς διατροφής. Και ποια να είναι άραγε αυτή; Πάντως το κάθε μέρα μου φαίνεται υπερβολή.

Όντως οι απόψεις περί "υγιεινής διατροφης" είναι πολλές και διαφορετικές.

Εγώ προσωπικά θεωρώ πιο ισορροπημένη μια διατροφή που έχει επί καθημερινής βάσης μια πολύ μικρή ποσότητα κρέατος (λευκού ή κόκκινου) μαζί με περισσότερα λαχανικά, παρά ας πούμε να υπάρχουν μέρες που δίνω περισσότερο κρέας και άλλες μόνο λαχανικά. Αν καταλαβαίνεις τι εννοώ....

Σχετικά με τον τρόπο διατροφής και τον τρόπο που έχει περάσει στα γονίδιά μας, επίσης διατηρώ τις επιφυλάξεις μου. Π.χ. οι ντομάτες και οι πατάτες μπήκαν στη διατροφή των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα μόλις τον 19ο αιώνα! Σύμφωνα με αυτή την θεώρηση λοιπόν των πραγμάτων θα έπρεπε για εμάς τους Έλληνες αυτές οι τροφές να είναι ό,τι χειρότερο και πιο ξένο από τη φύση μας θα μπορούσαμε να καταναλώσουμε.:rolleyes:

.....δε νομίζω τάκη....

Εγώ παίρνω μοσχαράκι γάλακτος (γιατί είναι και ο μπέμπης μου του γάλακτος και ταιριάζουν ;)) και το κόβω σε πολύ μικρές μεριδούλες. Βάζω μια μερίδα κρέατος με πατατούλες (κομμένες για να βράσουν πιο γρήγορα) και καροτάκι κομμένο. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνω φασολάκια ή κολοκύθια. Πάνω από 15-20 λεπτά δεν κάνει για να βράσει...

.....δε νομίζω τάκη....

στη χυτρα εχεις δοκιμασει?εγω δεν το κανω εκει γιατι μια φορα μου πεταχτηκε το καπακι κ πηρα φοβο:lol::lol: αλλα εχω ακουσει οτι σε 1 ωρα ειναι ετοιμο

εκει το βραζω Δημητρα αλλα ειναι της μαμας μου γιατι οπως και εσυ τις φοβαμαι πολυ...οποτε καταλαβες,αναγκαζομαι και το βραζω εκει και το χωριζω και το παιρνω σπιτι σε μεριδες...:P:p:p