Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πως λεμε στα παιδια μας οτι υπαρχουν και κακοι ανθρωποι??

yasemi

Recommended Posts

παραθετω ενα τμημα που διαβασα αναζητωντας τροπους να ενημερωσω την κορη μου πως να προστατευετε απο κακοβουλα ατομα....

''Ενημέρωση:

Ένα παιδί που δεν γνωρίζει ότι ενας άνθρωπος μπορεί να είναι κακόβουλος, μπορεί να μήν σκεφτεί να αρνηθεί σε κάποια παρότρυνση - ειδικά αν αυτή αρχικά φαίνεται αθώα.

Ενημερώστε το για το ότι:

*

υπάρχουν άνθρωποι (λίγοι ευτυχώς) που μπορεί να είναι κακόβουλοι.

*

εάν του ζητήσει κάποιος κάτι που εκείνο δεν θέλει να κάνει ή του φαίνεται λάθος, ότι έχει το δικαίωμα να αρνηθεί.

Για τον λόγο του ότι αυτοί δεν είναι πάντα άνθρωποι που είναι άγνωστοι, μήν αναφέρετε την λέξη "ξένος", "άγνωστος" - παραπέμπει στο ότι δεν κινδυνεύει ποτέ απο κάποιον τον οποίον γνωρίζει ή μπορεί να έχει δεί μιά δυό φορές στη γειτονιά.

Είναι αποδεδειγμένο στατιστικά ότι παιδιά τα οποία δεν είναι ενημερωμένα για τον ενδεχόμενο κίνδυνο απο άλλους ενήλικες, είναι τα συχνότερα θύματα κακόβουλων ατόμων.''

συγνωμη αν εχει ξανασυζητηθει αλλα πραγματικα πως λεμε σε ενα παιδι αυθορμητο που μιλαει με ολους κοινωνικοτατο οτι ξερεις υπαρχουν και ανθρωποι κακοι που μπορουν να σου κανουν κακο κλπ κλπ ....σε μια κουβεντα που της καναμε εφτασε και στην ερωτηση τι κακο θα μου κανει αν με παρει μακρια σας???τι να της πω???

εχω μεγαλο φοβο οταν παει καπου με τη γιαγια της οτι εκει που παιζουν και πινουν καφε μπορει καποιος να την παρει ή οτιδηποτε....και της εχω πει να μην φευγει μακρια απο την γιαγια γιατι μπορει επειδη καποιοι ανθρωποι ειναι κακοι να σε παρουν μακρια κλπ κλπ ....τωρα αυτο ειναι καλο???ετσι ομως δε θα γινει παρα πολυ επιφυλακτικη???

ποιος ειναι ο ποιος σωστος τροπος και που βρισκεται η χρυση τομη στο να ενημερωσεις το παιδι για ολα αλλα και να μη φοβηθει και γινει αντικοινωνικο και κολλημενο πανω σου???και πως να το κανεις να ερθει να σου πει οτιδηποτε συμβαινει???θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας γιατι ειναι ενα θεμα που με απασχολει και εχω τρομερο φοβο τωρα τελευταια με αυτα που ακουω τριγυρω μου ....σε φαση που τη πηγα προχτες μια βολτα και περπαταγαμε και επιασα τον ευατο μου να κοιταει συνεχεια γυρω γυρω μη μου την παρει κανεις...(ξερω αυτο πρεπει να παω να το κοιταξω ....)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Κι εγω φοβαμαι πολυ..να φανταστεις και με τη γιαγια της φοβαμαι να την αφησω ακομα..Ειναι λιγο πιο μικρη απο τη δικη σου και δεν καταλαβαινει ακομα αλλα καποια στιγμη πρεπει να της πουμε οτι δεν μιλαμε σε ολους και οτι δεν ειναι ολοι καλοι..αν εχει καμια κοπελια καμια ιδεα θα με ενδιεφερε και εμενα

....τωρα αυτο ειναι καλο???ετσι ομως δε θα γινει παρα πολυ επιφυλακτικη???

ποιος ειναι ο ποιος σωστος τροπος και που βρισκεται η χρυση τομη στο να ενημερωσεις το παιδι για ολα αλλα και να μη φοβηθει και γινει αντικοινωνικο και κολλημενο πανω σου???

Το να γίνει το παιδί μας επιφυλακτικό ή και λιιιίγο "αντικοινωνικό" δεν είναι κατ' ανάγκη αρνητικό.:roll:

Τα παιδιά μας δεν τα κάναμε για να ψυχαγωγούνται οι γείτονες, οι φίλοι και οι συγγενείς μας. Η πρώτη προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι να τα έχουμε προστατευμένα και ασφαλή.

Θα επιμείνω σ' αυτό, από αυτά που ανέφερες:

Είναι αποδεδειγμένο στατιστικά ότι παιδιά τα οποία δεν είναι ενημερωμένα για τον ενδεχόμενο κίνδυνο απο άλλους ενήλικες, είναι τα συχνότερα θύματα κακόβουλων ατόμων.

Επίσης θα προσθέσω ότι πολλές φορές τα κακόβουλα άτομα δεν είναι εντελώς ξένα στα παιδιά αλλά άτομα του οικογενειακού ή φιλικού μας περιβάλλοντος.

Προσωπικά το να πω σε γείτονες, συγγενείς, φίλους, που παίρνουν περίεργες πρωτοβουλίες ότι "λυπάμαι αλλά το παιδί μου είναι κολλημένο πάνω μου και δεν θα αισθανθεί άνετα μαζί σας" με έχει βγάλει από δύσκολες καταστάσεις (π.χ. μου έχουν ζητήσει άπειρες φορές γειτόνισσες, τις οποίες γνωρίζω ελάχιστα, να πάνε στο πάρκο ένα από τα παιδιά μου, ξαδέρφια να κοιμηθούν εκεί χωρίς την παρουσία μου, γονείς συμμαθητών να τα πάνε στον κινηματογράφο χωρίς να είμαι παρούσα, κλπ).

Τώρα, για το πώς θα ενημερώσεις τα παιδιά ότι όλοι οι άνθρωποι δεν είναι αθώοι και καλοί, θα σου πω ότι εμείς χρησιμοποιήσαμε τα παραμύθια. Όπως ο λύκος μεταμφιέστηκε σε γιαγιά για να φάει την κοκκινοσκουφίτσα, όπως η κακιά μητριά ήθελε το κακό της Χιονάτης αλλά υποκρίθηκε την καλοσυνάτη γριούλα, κλπ, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενώ φαίνονται καλοί δεν είναι και μπορεί να θέλουν να μας κάνουν κακό. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί αλλά το κακό είναι ότι οι κακοί δεν μας το λένε από μόνοι τους ότι είναι, οπότε δεν μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε εύκολα. Γι' αυτό είμαστε πάντα επιφυλακτικοί, ποτέ δεν πάμε πουθενά χωρίς τους γονείς μας και ποτέ δεν κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε, οποιοσδήποτε και να είναι αυτός που θα μας το πει.

Και εμείς ως γονείς καλό ειναι να μην πιέζουμε ΠΟΤΕ τα παιδιά μας να λειτουργήσουν ενάντια στο ένστικτό τους, ακόμα και αν αυτό τα κάνει να κακοκαρδίσουν κάποιους γνωστούς μας. Π.χ. αν το παιδί δεν θέλει να πάει αγκαλιά ή να φιλήσει τη μία θεία ή τον έναν παππού, δεν το πιέζουμε ποτέ για να φανούμε ευγενικοί να κάνει κάτι ενάντια στη θέλησή του.

Αυτά για αρχή!:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Γειά σας,

μπορείτε επίσης να δείτε κι εδώ

Κακόβουλα άτομα - πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά σας(από 3 ετών)

http://parents.org.gr/psych/a201

Κακόβουλα άτομα - προστατέψτε τα παιδιά σας (από 6 ετών)

http://parents.org.gr/psych/a200

Κακόβουλοι άνθρωποι - ενημερώνετε τα παιδιά σας

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21255&highlight=%EA%E1%EA%FC%E2%EF%F5%EB%E1+%DC%F4%EF%EC%E1

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg