Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι κρεβατι να παρω για το δευτερο παιδι??

Recommended Posts

καλημέρα σας και χρονια πολλά σε όλες!!!! είμαι στο εξής δίλημμα και δεν ξέρω τι να κάνω.

έχω ένα γιο 19 μηνών και κοιμάται απο τον 5ο μήνα περίπου στο κρεβατάκι του κανονικά. τώρα είμαι έγκυος στον δεύτερο γιο και δεν ξέρω τι κρεβατάκι να πάρω. όταν θα γεννηθεί ο μικρούλης θα τον έχω μέσα σε port bebe στην κρεβατοκάμαρα περίπου για 5 μήνες όπως είχα και τον πρώτο μετά όμως??? να πάρω κρεβάτι κανονικό και να βάλω τον πρωτο σε αυτό?? φοβάμαι όμως γιατί όσα έχω δει κανονικά κρεβάτια έχουν μεν κάγκελα αλλά είναι πολύ κοντά και θα είναι πολύ εύκολο για ένα παιδάκι 2 ετών να πέσει στον υπνο του απο το κρεβάτι. βέβαια το κρεβατάκι που έχουμε τώρα μας είχαν πει οτι είναι μέχρι περίπου 4 ετών αλλά δεν το βλέπω γιατί είναι αρκετά ψηλό παιδί. από την άλλη αξίζει να αφήσω τον μεγάλο όπως έχει και να πάρω μικρό κρεβατάκι για τον μικρούλη π.χ. ένα από το ικέα?? θα μας βγει βέβαια κανένα κατοστάρι και του ικέα το οποίο θα μπορούσα να το βάλω για να πάρω το μεγάλο κρεβάτι για τον πρώτο. επειδή το δωμάτιο το παιδικό είναι σχετικά μικρό σκεφτόμαστε να κάνουμε κουκέτα μιας και τα δυό παιδιά είναι αγόρια.υπάρχουν εταιρείες που μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά και έχουν λύσεις για να πάρεις τώρα το ένα κρεβάτι και μετά να προσθέσεις και το δεύτερο, να βάλεις γραφέιο, ντουλάπα κ.λ.π. τελικά έχω μπερδευτεί παρά πολύ και δεν ξέρω τι πραγματικά αξίζει. εσείς τι λέτε?? έχει καμία προσωπική εμπειρία????

Διαφημίσεις

καλημέρα εγώ θα σου πω τι είχα κάνει εγώ όταν είρθε ο μικρός μου επειδή είχα τον ίδιο περίπου προβληματισμό με εσένα. πήρα ένα παρκοκρέβατο και του έβαλα κανονικό στρωματάκι μέσα και ο μικρός κοιμώταν εκεί μέχρι πριν κάτι μήνες που πείρα κουκέτα και εγώ. δεν ξέρω πως το βλέπεις εμένα με βόλεψε πολύ πάντως.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

sofaki

Εγω θα σου προτείνα να πάρεις κανονικο κρεβατι στο μεγαλο.Και γω απο 2 ετων την εχω σε κανονικο κρεβατι και αγορασα ενα πολυ βολικο καγκεμο απο τα jumbo( που διπλωνει και το περνουμε στα ταξιδια οποτε δεν εχουμε πλεον θεμα υπνου).Μη φοβασαι ,δεν θα πέσει ειναι αρκετα μεγαλο το παιδακι.Κρεβατια που να γινονται μετα κουκετες ,απο την νεοσετ ειναι μια καλη λυση.

QJZup3.png

bxuCp3.png

• 3 weeks later...

Έχω και εγώ τον ίδιο προβληματισμό. Η μικρή μου είναι δεκατεσσάρων μηνών και εγώ μόλις μπήκα στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Σκέφτομαι να της πάρω ένα κανονικό κρεβάτι και να τη βάλω εκεί μόλις κλείσει τα δυο. Έχω ακούσει άλλωστε ότι σε αυτή την ηλικία νιώθουν να κατέβουν από το κρεβάτι. Εγώ έχω κατά νού να πάρω ένα με συρόμενο κρεβάτι από κάτω έτσι ώστε να το ανοίγω το βράδυ σε περίπτωση που πέσει να πέσει στα μαλακά.

4ITZp3.png

kRczp3.png

Έχω ακριβώς τις ίδιες σκέψεις!

Η μικρή μου είναι 19 μηνών και εγώ περίπου 1,5 μήνα γεννάω!

Και μας τους 5 πρώτους μήνες το μωρό θα είναι στην καλαθούνα. Μετά λέγαμε να πάρουμε κρεβατάκι κανονικό για τη μεγάλη (με κανένα επιπρόσθετο προστατευτικό για την αρχή) και να βάλουμε το μωρό στην κούνια. Η άλλη σκέψη είναι, ανάλογα με το πώς θα το πάρει η μεγάλη (μήπως θεωρήσει ότι την πετάμε έξω από το χώρο της), να αφήσουμε τη μια εκεί που είναι (στην κούνια, η οποία γίνεται και κρεβάτι) και να πάρουμε μια κούνια από το ΙΚΕΑ για το μωρό.

Θα ήθελα να ακούσω όμως κι άλλες γνώμες/εμπειρίες :D

Διαφημίσεις